Renk değişikliği akıntı falan yok canım cuma günü kontrolümüz var göstericem doktora.
Canim iltihap akinti renk d egisikligi yoksa korkma . Benim oglanin tam 7. Gunde dustu ertesi gun banyo yaptirdim doktor zaten yaptir korkma yeterki iyi kurula gobek deligini demisti. Siyah bi parca kalintisi vardi o da 5 gun sonra dustu yani dün.
Canım benimki de böyle ben de banyo yaptırdım ama hemen kuruladim doktorumuz banyo yapabilir demişti bir önceki kontrolde hemen kurulayın demiştiEvaante vano benim de bebeğim göbeği düştükten sonra kalıntı kaldı. Doktor sarı akıntı gelmediği müddetçe korkma dedi. Sarı akıntı görürsen de bekleme hemen getir ya da en yakın acile git dedi. Bak foto ekliyorum ilk düştüğünde böyleydi. Ama kapandı. Banyo zamanı da su geçirmez bant yapıştırdım kapandın iyice ama riske de atmıyorum bir müddet daha bantlayıp öyle banyo yaptırıcam. Sen de takip et doktorun dediği gibi sarı akıntı gelmezse au değdirme iyileşir gider
İki memeyi bitirdiğinde 3 saat uyku ideal der hemşireler fakat snde makine değilsin bazen olabilir bunun için kendine kızma sakin hepimizin başına gelen şeyler bunlarKızlar bebisimi en son 1.30 da emzirmistim iki memeyi birden bitirdi uyudu. Bir uyandım saat 5.30 ve bizimki mışıl mışıl uyuyo . Kızım insan hiç mi ağlamaz 4 saat açlık normal mi alarm kurmuştum bir de calmamis alarmımkendimi çok sorumsuz hissediyorum
Kızlar bebisimi en son 1.30 da emzirmistim iki memeyi birden bitirdi uyudu. Bir uyandım saat 5.30 ve bizimki mışıl mışıl uyuyo . Kızım insan hiç mi ağlamaz 4 saat açlık normal mi alarm kurmuştum bir de calmamis alarmımkendimi çok sorumsuz hissediyorum
bizimde boyleydi. biz yikadik ama sonra guzelce kuruladik. ucuncu banyoda bu kalintida gitti kuzumEvaante vano benim de bebeğim göbeği düştükten sonra kalıntı kaldı. Doktor sarı akıntı gelmediği müddetçe korkma dedi. Sarı akıntı görürsen de bekleme hemen getir ya da en yakın acile git dedi. Bak foto ekliyorum ilk düştüğünde böyleydi. Ama kapandı. Banyo zamanı da su geçirmez bant yapıştırdım kapandın iyice ama riske de atmıyorum bir müddet daha bantlayıp öyle banyo yaptırıcam. Sen de takip et doktorun dediği gibi sarı akıntı gelmezse au değdirme iyileşir gider
istersen dr a git canim. salgin varmis 0-2 yas bebekelrde , ekim annelerinde kknusuyorlardi , cok hizli cigerlere iniyormus diyeKızlar bebeğim sanırım grip oldu burnu tıkalı ve hapşırıyor ne yapmam lazım
Benimki de damlat dedi ama ben çekmek gerektiğini düşündüm.Bizim dr sadece serum fizy. Damlat birak o hapşıraeak cikartir dedi. Kendin cekme dedi
Süt alan bebeğin çişinde asit mi bişey yok dedi hemşire kızarırsa ve kaka yapmışsa sürmek lazımmışValla pisik kremi tabiki suruyorum hametan yoksa bebisin cildi kizariyo hemen anca alisiyo bagirsaklari cisi yakiyo derisini. Nasil surmiycekmisiz snlamadim.
Emzirirken mememin kenarında çok küçük farkettim sonra burnundan geldiğini anladım. Görünürde bir şey yoktu. Çekince geldi. Bayağı dediğim böyle bi parça. Sonra nefes alışverişi sakinleşti. Memeyle kavga ederken öyle nefes alması normal canım hemşire de bütün bebekler yapıyor bunu dedi. Benimki de hep öyle nefes alıyor ilk memeyi aldığı zaman. Bu dediğim farklı burnunda bir şey olduğunu anlıyorsun bebek nefes alırkenBurnunun tikali oldugunu nasil anladin? Benimki agzi kapali uyuyor , gorunurde burnunda da tikali bisey yok sanki ama nefes alis verisi hizli ve bu 2 gundur dikkatimi cekiyor.Onceden sanki yoktu??Sümük geldi baya demissin, serum fizyoloji kullanip cekmeden once burnunda sumuk goruyor muydun?
Geçmiş olsun canım. Bir daha hiç ayrı kalmazsın inşallah yavrucaklaCanım bende aspiratörle çekiyorum çekmezsem tıkanıyor kızım ve biz o tıkanma yüzünden 2 kere 2 gün yoğun bakımda kaldık ayrı kaldım yavrumdangünde 5 6 kereye ladar Çek dedi bana doktorumuz ki tranzonun sevilen doktorudur 3 doktora gittim 3 de aynısını söyledi ama bizim burun sıkıntımız var belki o yüzdendir hapşırırlar falanda atamıyorum hırıl hırıl kızım hiç uyumadan nöbetleşe bekliyoruz tıkanır Allah korusun bşr şey olur diye
Kreme gelince bana da her altını açtığında kullanma dediler bende kakasını yaptığı zaman sürüyorum sadece
bizimde boyleydi. biz yikadik ama sonra guzelce kuruladik. ucuncu banyoda bu kalintida gitti kuzum
istersen dr a git canim. salgin varmis 0-2 yas bebekelrde , ekim annelerinde kknusuyorlardi , cok hizli cigerlere iniyormus diye
Hastaneler tıka basa dolu suanda sadece hapsırık aarada var bide.burun tıkanıklığı gidip dahada hasta etmek istemiyorumbizimde boyleydi. biz yikadik ama sonra guzelce kuruladik. ucuncu banyoda bu kalintida gitti kuzum
istersen dr a git canim. salgin varmis 0-2 yas bebekelrde , ekim annelerinde kknusuyorlardi , cok hizli cigerlere iniyormus diye
Çok geçmiş olsun canımKızlar bebeğim sanırım grip oldu burnu tıkalı ve hapşırıyor ne yapmam lazım
Benimki de öyle kimi zaman 4 saati buluyor ve ben uyandırıyorum bıraksam uyuyacak yoksa
Benim bunye otomatikman 2 veya 3 saatte uyaniyo ama bebegimin ufak tefek inlemeleriyle de uyaniyorum galiba. 5 saat uzun sure geldi biraz ama anormal.olacagini sanmam canim ama 5 saat kalmamasina dikkat et yani ortalama 2.5 veya 3 saati gecmemeli diye biliyorum. Uzme kendini herkesin basina gelir emin ol
Sarılığı yoksa bir de geceyse bence normal. Keşke benim ki de uyusa
İki memeyi bitirdiğinde 3 saat uyku ideal der hemşireler fakat snde makine değilsin bazen olabilir bunun için kendine kızma sakin hepimizin başına gelen şeyler bunlar
Haklısınız kızlar ya bir kendime gelmişim her emzirmede gözlerim kayıyordu beklerken. Eşim de diyo ki sürekli uyuyan bir canlının yanında nasıl uykusuz kalabiliyoruzBiz de ilk günlerde benzer şeyi yaşadık. Alarmı duymamışım, 4 saat olmuş, nasıl bi pişmanlık ve kendine kızma hali… halbuki alakası yok, bebişin de senin de uykuya ihtiyacınız varmış. Suçlama kendini.
Ilk dogumumda hem oglumun gobegine hem de benim vajina icine yapmislardi parca icin. Cubugu alip direkt gereken bolgeye dokundurup suruyolar o kdr.4 gün oldu bizim de ama kalan kısım düşmedi daha.
Nasıl bir işlem acaba sen yaptırdın mi canım
Anladım canım zor bir işlem değilmiş o zamanIlk dogumumda hem oglumun gobegine hem de benim vajina icine yapmislardi parca icin. Cubugu alip direkt gereken bolgeye dokundurup suruyolar o kdr.
Benim bebeğim de kalmıştı. Ve bu işlemi yaptılar. Ucunda gümüş nitrat olan bir çubukla yakıyorlar. Göbeğin içinde sinir olmadığı için acılı bir işlem değil ağlama falan hiç olmadı işlem sonrası göbeği kupkuru oldu. Ama biz göbekten de çekiyoruz 14. Gün düştü bugün 20. Günümüz parça kuru bir şekilde duruyor ve göbeğimiz çok çıkık bunu da kontrolümüzde söyleyeceğimHanımlar bebişimin göbeği Çarşamba günü düştü aynı gün doktor kontrolümüz vardı doktor alkollü mendille temizledi parça kalirsa gümüş nitratla alırız gibi bişey söyledi ve sanirm bebeğimin göbeğinde küçük bir parça kaldı bu işlemi yaptıran var mı acaba?
Benimkinde de aynı durum var. Şuan bile karnı tok uykusu var ama sürekli sancısı geldiği için dalamıyor. Omzumda uyutuyorum şuanda bıraktığım anda ıkınmayla bir ağlamaya başlıyorHanımlar benim bebiş aşırı ikiniyor ya yarın doktor kontrolünde söyleyeceğim mutlaka ama bu kadar ıkınma normal mi bilemedim. Uyurken bile ikiniyor deliksiz uyuyamiyor. Bazen gazını cikarabiliyoruz bazen ne yapsam çıkmıyor gazı her iki türlü de çok ikiniyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Bu kadar ıkınma normal mi yoksa başka birşey mi var
Yok yok hic dert edilecek bisey degil. Yakma deyince insan baska.turlu hayal ediyo ama degilAnladım canım zor bir işlem değilmiş o zaman
Evet normalde yaptırılabilir. Ama bende küçükken göbek kanaması geçirmişim ölümlerden dönmüşüm o yüzden biraz daha hassasım bu konu da. Geçen gün yine biraz kırmızı kan vardı hemen ebe hanıma aile hekimine mesaj attım 2 si de normal olduğunu ara ara gelebileceğini söyledi onlarda sarı akıntı durumunda bekleme hemen getir dediler. Sağlıklı bebeklerin göbekleri erken düşermiş. Kalıntı kalması da çok olağan ve normalmiş. Batikonla şişmeye ya da ekstra bir işlem yapmaya gerek yok dediler.Renk değişikliği akıntı falan yok canım cuma günü kontrolümüz var göstericem doktora1dogasever in attığı foto gibi altta birebir
Canım benimki de böyle ben de banyo yaptırdım ama hemen kuruladim doktorumuz banyo yapabilir demişti bir önceki kontrolde hemen kurulayın demişti
Hanımlar benim bebiş aşırı ikiniyor ya yarın doktor kontrolünde söyleyeceğim mutlaka ama bu kadar ıkınma normal mi bilemedim. Uyurken bile ikiniyor deliksiz uyuyamiyor. Bazen gazını cikarabiliyoruz bazen ne yapsam çıkmıyor gazı her iki türlü de çok ikiniyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Bu kadar ıkınma normal mi yoksa başka birşey mi var
Kızlar benim de aynısı ıkınmanın sonuncu ağlamaya gidiyorsa ve hala ıkınmakta devama diyorsa gaz damlası veriyorumBenimkinde de aynı durum var. Şuan bile karnı tok uykusu var ama sürekli sancısı geldiği için dalamıyor. Omzumda uyutuyorum şuanda bıraktığım anda ıkınmayla bir ağlamaya başlıyor
Çok geçmiş olsun.Ateşimi kontrol et. Açabiliyorsan burnunu açmaya çalış. Burnu açık olursa beslenmesini güzel yaparsan hafif atlatırsınız.Kızlar bebeğim sanırım grip oldu burnu tıkalı ve hapşırıyor ne yapmam lazım
Tesekkur ederimÇok geçmiş olsun canım
Atesi iyi allahtan burnunu actım yine tıkanmış acıcam tekrardanÇok geçmiş olsun.Ateşimi kontrol et. Açabiliyorsan burnunu açmaya çalış. Burnu açık olursa beslenmesini güzel yaparsan hafif atlatırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?