2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar kalça usg için ne zaman yaptırın dediler. Ben sanki 1. ay diye hatırlıyordum ama doktorumuz 8. haftada yapılacak dedi. 5 aralığa kalça kafa usg için randevu verdiler ama yine de merak ettim sizler ne zaman yaptırdınız ya da yaptırcaksınız?

40 .çıktıktan sonra gel dediler ama randevu alicaz ultroson için tabi aynı gün çekilmez belki 1 hafta yada 10 gün sonrasına randevu verirler bakalim

Bana doktorumuz 28.gun dedi canım o zaman yaptıracağım

Daha 19 yaşındayım sizce hızlanır mı 4 aylık evliyim
Yaşın daha küçük bu kadar sitres yapma kendine. Tabi ki olur. Adet görüryorsan doğura bilirsin doğanın kanunu bu. Güzelce tedavini ol bedenini be zihnini rahatlar herşeyi akışına bırak. Müdahale etme

Başımıza gelmeyen kalmadı. Doktorun verdiği antibiyotik bebeğime çok ağır geldi. Hiç gaz sancısı çekmeyen bebeğim gazdan patlayacak gibi oldu. Taş gibi oldu karnı . Gözleri kaydı bayılır gibi oldu . Önce bacakları titremeye başladı sonra tüm vücudu. İlk başta ben mi abartıyorum dedim komşuyu çağırdım . Annelik iç güdüsü abartıyor olabilir miyim acaba dedim , öyle korktum ki nöbet geçiriyor sandım. Hemen doktora gittik . Gaz sancısı diyip yolladılar. Eve geldik 1 2 saat sonra daha kötü oldu yavrum . Bu defa özele gittik . Röntgen çektiler karnı gaz doluydu , lavman yaptılar nasıl rahatladı kuzum. Şimdi yine gaz sancısı çekiyor. Özelde ki doktor ilaçları kullanmayın ilaçlık bir durumu yok bebek kötü değil dedi . Bende vermedim bu sabah. İlacın kullanma kılavuzunda 6 aydan önceki bebeklerde önerilmez yazıyordu zaten .

Son düzenleme:
Kalça 2. Ay bizim canım, Nöroloji ve gelişimsel pediatri 3. Ay

Özel sağlık sigortası daha mantıklı. Biraz fiyatı farklı ama daha mantıklı geliyor

Kızlar 70 mll mama veriyorum her saat açlıktan uyanıyor ne yapmam gerekiyor çıldıracağım artık
Ben de öyle sağıp verdiğim de 70ml e denk geliyor saat başı emmek istiyor bazen emzirmekten yoruluyorum mama veriyorum. Bazı bebekler iştahlı olur. Hepsi değişecek biraz sabırlı olmamız lazım.

2 saat beklese beklemiyor ki saat başı emmek istiyor

Kizlar
Benim basur yine tozunu agladim sabah o derece
Ne iyi gelir rahatlatır bilginiz var mi
Kremleri var çok iyi geliyor aile sağlığı doktoruna yazdır sıkıyordum uyuşuyor ağrısını kesiyor.bendede var 13 yılda 4 5 kere hortladı ağrı olarak.normal doğum sonucu olmuştu.

Canım çok geçmiş olsun prospektüsü her zaman okumak lazım işte. Bende o ihmalde bulundum. Ama artık her ilacın prospektüsüne bakıyorum. Rabbim acil acil şifalar versin çok üzüldüm

Çok geçmiş olsun canım, zor bir geceymiş. Tekrarı olmaz inşallah. Bizde de geçen gece ağlama krizleri yaşandı, 5 saat gece 5 saat de gündüz uyuyamadı kuzum. Sonra doktor sab simplex damla verdi de biraz rahatlattı o.

Sana kullanmayın dediği ilaç nedir?

Eczacı açılmadan önce dolapta beklemesi lazım ama açıldıktan sonra oda sıcaklığında kalabilir demişti. Bizimki hep oda sıcaklığında bir şey olur mu ki?

Ben aldıktan hemen sonra açmadım, 1 hafta durdu evde ve salak kafam dolapta değil serin bir oda vardı orada tuttum. Şimdi Eczacıbaşı’nı bi arayayım diyorum, varsa müşteri temsilcisi gibi bi şey danışayım detaylıca.

Ayy çok geçmiş olsun canım gerçekten çok üzücü olmuş yazık yavruya, özeldeki doktor verme dediyse verme canım burnunu sık sık aç evin nemini stabil tut inşallah iyileşecek

Ben de alalı iki hafta olacak açmadan önce buzdolabındaydı ama sonrasında hep oda ısısında bekledi vermeye devam etsem mi bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…