2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Allah razı olsun canım. Hangi doktora güveneceğimizi şaşırdık vallahi
Öksürüğü varsa göğüs kısmını ve sırt kısmını zeytin yağı ile güzelce masaj yap. KıZım da hırıltı vardı maşallah iyi geldi. Anneannem söylemişti

canim (4200*160)/8 = 84 ml yapiyor. . 90 ml vermen lazm
Benim tostos buna uymuyor ben ne yapsam ki15 20 ml emiyor sızıyor asla ama asla almıyor biberknu da memeyi de kilit vuruyor sanki o dudaklar büzğlüyor iş bitiyor tutuver cem15 dk gazını çıkarıyorum tam yatırcam bidaha istiyor veriyorum bi 15 20 daha içip sızıyor yarım saat sonra aynı döngü öyle bi yara oldu ki göğüslerim bu döngü yüzünden biberona döndüm biraz.

Sen al işte bir sevimsiz kv de daha. Bunlar niye böyle insanlıktan da mı haberleri yok. Kız kv olmak değil komşun olsa dersin ki canım sen yeni doğum yaptın bugün yemeğini ben yapayım. Annem yanım da ama apartmanım daki komşularım her birisi bir gün akşam yemek yapıp getirdiler. Getirmeyin dediysekte kabul etmediler yeni yeni bırakıyorlar. Yani kimse bana yemek getirmek zorunda değil ama işte insanlık başka şey duyarlılık başka şey.

Canım canını sıkma desem de belli ki sıkılacak. Ama bu zamanlarda geçecek. Elbet o da sana muhtaç duruma gelir. Takmamaya çalış. Sütün çekilir bebeğine yansır sitrese girer. Ne kadar formül mama da versen senin sütünün damlası etmez. Çoğunda şeker, nişasta var o da kilo almaları için. Ama senin sütünde bürün vitaminler var. Densizlik etmiş cahil cahil konuşmuş kulakların duymasın.

uyudugu icin o kadsr icemiyordur muhtemelen. gece benim kiz da ayni. dogru duzgun ememedi , uyuya kaldi , uyandirdim vs ama ise yaramadi. smdi mama verdim , cin gbi acik gozlerler iciyor memeyi oyle uyanik emse zaten butun sorunum cozulcek

Kizlar
Benim basur yine tozunu agladim sabah o derece
Ne iyi gelir rahatlatır bilginiz var mi
Canım bana hastane çıkışı duphalac şurup verdi doktor. İyi ki vermiş çok rahat ettim ilk zamanlar bir de o ağrıyı çekmek kötü olurdu herhalde. Alışkanlık olmasın diye bıraktım ama birkaç gündür kabizim. Ve hayatımda bilmem kabızlık. Yırtılma oldu heralde canım çok acıyor yaparken. Suruba devam edeceğim bir süre daha. Dene istersen o şurubu. Bitkisel bir şurup. Hamilelere de veriliyor.

Bugün kontrole gittik kilo almış. 15 günde kilo alımı pek görmeyiz dedi hemşire kötü bişeymi bu dedim yok iyi dedi. Mama ile dedtekliyorum deyince niye öyle bişey yapıyorsun nerden biliyorsun aç kaldığını diyor. Ağlıyor durmuyor uyuyamıyor dedim. Sürekli emzir az geliyor diye bişey yoktur dedi.
Mama vererek ben kötülük mü ediyorum şimdi çocuk rahatlamıyor emiyor süt gelmiyor bi yerden sonra

Kızlae günaydın. Bebeğine sağlık sigortası yaptırmayı düşünen var mı? Hastane muayene ücretleri malum
Biz yaptırdık canım. Hepimiz için yaptırdık. Gerçekten ücretler uçuk. Devlet hastanesinden farksız bir özel hastanede 240 TL ücret istediler.

Benimki emmiyor sütümde çoğalmıyor hep aynı düzeyde uyumak için kullanıyor memeyi o yüzden maama veriyorum mamadan önce yine meme veriyorum cogalsın sütüm diye ama bakalım
canim (4200*160)/8 = 84 ml yapiyor. . 90 ml vermen lazm
2 sast önce hesaplayıp 90 verdm 2 saat 15 dk uyudu

Yok anam acmisiz tokmusuz hiç umrunda değil sütüm belkide dengesiz beslendigimden az.sabah 8 9 kalkip kahvaltıyı 12.30 1 gibi yapanın sütü olurmu diye düşünmek yok ama sütüm kuvvetsizmis nasıl dokunuyor emzirirken ne olur aranmasin yetsin diye sütüm ağlıyorum çok nadir emzirdikden sonra aranmadigi aglamadigi hep mama vermek zorunda kalıyorum kasıp biberonla da kabul etmiyor bazen illa biberon istiyor emmek istiyor nasıl çaresiz kalıyorum zaten gün içinde yesede uyumuyor butun gün papağan gibi omzunda ne iş yaabiliyirum ne çocuklarıma yetwbiliyor ne bebeğimi doyurabiliyorum nede eşimi off ne çaresiz hissediyorum kendimi .başkasına söylesem yapmasaydi 3. Çocuğu diyecek biliyorum kendim ettim kendim buldum yani.

Son düzenleme:
Yok canım 400lük aldım. Özellikle belirttim ki kendi de bebeklere 400luk veriyoruz dedi. Kendime 1000lik aldım.

Bizim aşı defterinde 1. ayda yazıyor canım.

Bu ebeleri de anlamak zor. İnsanı ikilemde bırakıyorlar. Benim bebeğim de kilo aldı mamayı bırak dedi. Bırakmadım valla. Ben mama ile destekleyerek kilo aldırdım. Sürekli emziriyoruz zaten napacaz 24 saat memeyi çocuğun ağzından çekmeyek mi? Diyorlar 2 saatte 1 emzir. 2 saat beklemiyor napim ağlasın mı? Benim sürüm yeni yeni arttı be sağacak duruma geldi. Her istediğinde meme veriyoruz zaten biz de insanız biraz soluk almak için de mama veriyorum ben. Sağdığım süt varsa onu da veriyorum. Yaşına girip emeklemeye başlayınca zayıflatacak zaten. Yaşına gerek yok diş çıkarmaya başladığı an zayıflamaya başlar.

Canım anne olan biziz bizim bebeğimizi bizden daha iyi kimse bilemez. Benim de bebeğim kilo almıştı ebe mama vermeyi bırak dedi. Dedim ki sütüm gelmiyor. Nerden biliyorsun gelmediğini diyor. Gelse emer ve ağlamayı keser dedim. Doymuyor meme arıyor ve asla uyumuyor dedim. Hımm tamam o zaman şu an nasıl besliyorsan arttırmadan devam et dedi. Ama 1 dakika önce bana bırak diyordu.

Ben bebeğime kötülük yaptığımı düşünmüyorum.

mesela az once bebegim emdi ama uyuya kaldi , uyandirdim fln tekrar emdi uyu 45 dk surdu boyle , cocuk cok yoruldu sonra basladi aglamaya , memeyide almadi sonrasinda. smdi bu cocuga nasil mama vermim ? aglama krizine mi girsin , ac mi kalsin. uyumaz da mama vermesem bu durumda.
hem bize hem bebege yazik.

ben sutum artik bitince mecbur mama veriyorum, agliyor cocuk . hic ac birakip goz yaslarina kiyamam kimse kusura bakmasin.

Kızlar herkese merhaba .Biraz dertleşmek biraz kafa dağıtmak icin yazıyorum .
Bebeğim bir haftalık oldu .Doğum kilosu azdı zaten ,benim birkaç gün hiç sütüm olmadı yavaş yavaş gelmeye başladı .Eşim mamaya çok karşı olduğu icin mama içirmedim ve su an sarılığı çok yüksek .Anne sütü alsın mamaya alışmasın diyor ancak bebeğim doymuyor hiçbir şekilde .Dün gece sabaha kadar ağladı ben eşimden gizli biraz mama verdim .Fark edince kızıyor .Evim çok dağınık ve kirli ama bebek uyumadıgı icin tuvalet ihtiyacımı bile zor gideriyorum .Yanımda kimse yok ,annem babamın rahatsızlığından dolayı gelemiyor .Kayınvalidem de hasta o da gelemiyor .5 yaşında aşırı hareketli oğlum da var .Kendimi çok güçsüz Hissediyorum .Sütüm yetmiyor zamanım çocuklarıma yetmiyor .Eşim çok iyi bir inanan olmasına rağmen mama konusunda sürekli kavga ediyor .Psikolojim bozuldu bir hafta içinde .Ne yapacağımı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…