2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar bebeğin bezinde kan var aklım çıkıyor bilgisi olan var mı neden olur ki yaa

Kızlar selamlar,

26 kasım sabah 08.40ta ulaşı sezaryenle kucağıma aldım. Maalesef çok zor ve uzun bir doğum süreci geçirdim.

22 kasım akşamı saatte bir gelen sancılar ile 1 cm açıklığım başladı, sonra sancılarım sırayla yarım saate, 15 dk ya, 5 dk ya düştü. Rahim ağzım ters olduğu için açılmam normalden çok uzun sürüyordu. 25 kasım sabahı doktorum sabah erkenden muayeneye çağırdı ve hala 1 cm açılmam vardı. Çatı muayeneleri ve açıklık muayeneleri rahim ağzım ters olduğu için maalesef çok ağrılı ve ağlamalı geçti tüm süreç boyunca, 25 kasım saat akşam 5teyse artık sancılarım 1,5 dk da bire düştü ve çok ağrılı olmaya başladı. Sonunda pes edip epidural almama rağmen neden bilmiyorum tüm sancıları hissettim. Prenses doğum dedikleri epidural da işime yaramadı.

26 kasım sabahına kadar 1,5 dkda bir sancı ile 9 cme ulaştım. Çok acı çektiğim için 9 cmde hızlandırmak için suyumu patlattılar. Bu sefer de ulaşın kalp atışları aşırı düzensizleşti ve acil doğumhaneye götürüldüm, kalp atışları 40a kadar düştü, geri yükseltmeyi başardık. Herkes çok panik ve telaştı, doktorum günlerce çok sancılı şekilde normal doğum denediğim ve istediğim için direkt sezaryen diyemedi.
"10 cm de ulaşamadık, birkaç saati var ama bu düzensiz kalp atışlarıyla ulaşabilir miyiz emin değilim, daha da düşerse farklı sorunlar yaşayabilirsin bebekle ilgili" dedi. Bu arada çok ilginç bir şekilde normal doğum sancılarım kesildi. Biliyorsunuz bu sancılar olmadan ıkınarak zaten normal doğum yapmam mümkün değildi. Eşim de ben de çok tükenmiş durumdaydık. Hastanedeki herkes ulaş için seferber oldu. Doğumhanedeki herkesin suratı değişti. Yaşadığım şoktan dolayı soru soran herkese sadece başımla tepki verebildim. O sırada bebeğin kalp atışını düzenlemek için bana oksijen takviyesi yapılıyordu.

Bilenler bilir ulaşa tüp bebekle hamile kaldım ve o an tek düşünebildiğim ulaşı kaybedicem oldu. Karşımda duran eşim de benle aynı şoku yaşıyordu, gözleri ağlamaklıydı. Diyebildiğim tek şey "Hocam en ufak bir risk varsa beni sezaryene alabilirsiniz, önemli değil" oldu.
Ve dediğim anda doktorum "Acil sezaryene gidiyoruz" diye bağırarak yeni koşturmamızı başlattı. Anestezim bile ameliyathaneye koşarken yapılmaya başlandı.

Bu sefer de sezaryenim çok zor geçti, çünkü normalde rahimden alınması gereken bebeğim artık doğum kanalına tamamen girmişti. 2 doktor ile operasyon yapıldı. Biri vajinamdan eliyle bebeği rahme itmeye çalışırken, kendi doktorum açık olan rahimden bebeği doğum kanalından rahme geri çekmeye çalışıyordu. Tabiki tüm bunlar büyük bir zaman kısıtı altında yapıldığından telaş çok yüksekti. Doktorların vücuduma uyguladığı tüm gücü fazlasıyla yaşayıp, tüm vücut sarsılmalarını hissediyordum. İşlem bilindik sezaryenler gibi geçmiyordu. Doktorlar vucüduma ekstra kuvvet uyguluyordu, eşim de ben de farkediyorduk.

Ancak sonuç olarak çok şükür ki bebeğim sağlıkla doğdu Maalesef ben de bazılarınız gibi hem normal doğum hem de sazeryan doğum yaptım ve bahsettiğim detaylardan dolayı her iki doğumum da diğer birçok kişiye göre çok çok zordu. Tek tesellim ulaşımın sağ salim aramızda olması Beni soranlara, merak edenlere ayrıca teşekkür ederim. Doğum yapanların bebeklerine sağlık sıhhat, yapmayanlara da benimkinden çok daha güzel doğumlar diliyorum

Evaante

Çok geçmiş olsun canım Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah zor bir doğum olmuş fazlasıyla. İnşallah bundan sonrası güzel ve kolay olur

Ahhh çok geçmiş olsun. Sen de zorlu doğum hikayesi olanlardansın. Umarım iyisindir şimdi. Bebişine sağlıkla kavuşmuşsun ya, o en büyük sevinç. Tez zamanda toparlarsınız ikiniz de

Bize covid dedi biz panikleyip hemen yatırdık emmesi falan azalır diye en azından serum takviyesi aldı bir gece sonra toparladı çok şükür
Öylemi çok geçmiş olsun canım. Bizede genel durumu iyi dedi reflüden şüphelendi. Kan istedi kan almaya gittik acemi bir hemşire kanını apmaya çalıştı iğneyi elinin içinde evirip çevirdi çocuk morardı parmağımı öyle sıkı tuttu ki bittim eşim sinirlendi çıkar iğneyi dedi bırakıp geldik

Ah bebeğim neler yaşamışsın ama çok şükür sağ salim kavuşmuşsun bebeğine. Sağlıklı upuzun ömrü olsun inşallah

Canım ne zorluklardan geçmişsin çok geçmiş olsun önemli olan şimdi senin de bebişinin de iyi olmanız

Selamlarr
Bugün tam 1 aylık olduk, aşımızı yaptırdık, kalça ultrasyonumuzuda çektirdik, normal çıktı çok şükür doktorumuz sarılık değerinede bakalım dedi. 5'e düşmüş bir, iki haftaya geçermiş tamamen. Kilomuzda güzel 3960 gr olmuşuz 1 aylık bebişlerden kontrole gidenler var mı?

Ayy guzummmNeler yaşamışsınınız öyle Ama çok şükür kavuşmuşsun iyisinizHoşgeldin Ulaş bebek Hayırlı olsun gözünaydın canım

Offf ya mahvoluyoruz biz de ,kanında monosit yükselmişti ,crp falan düşüktü bizim de serum kaymış damardan kolu yavrumun kütük gibi şişmişti ne hemşireler ne biz fark etmişiz öyle görünce mahvoldum ben de çocuk serumu kendi kendine çıkarmasa çırpınıp asla anlamayacağız

Çok geçmiş olsun canım. Sen elinden geleni yapmışsın fazlasıyla. Bazen planladigimiz gibi olmuyor bazı şeyler. Bebeğine sağlıkla kavusmussun önemli olan o. Allah sizlere bağışlasın

canim 22-23 derece ise tog 1 i secebilirsin ama 22 nin altinda ise tog 2-2.5 olabilir.

ben tog 1 de ya zibin giydirip , uyku tulumunun ustune battaniye ortuyorum yada sifir kollu zibin +uzun kollu ve bacakli zibin giydirip battaniye ortmuyorum.

bizim burasi giderek soguk oluyor evi de cok isitmak istemedigimden tog 2 ye gecicem bende

birde aldigin urunun paketlerinde yazmasi lazm nasil giydirecegin. bir tane tablo ekliuorum ordan da bakabilirsin
ah kuzum resmen ayni seyleri yasamisiz. benim sezeryanda da iki doktor resmen sarsinti gecirtmisti bana kanaldan bebegi cikaricaklar diye.

onemli olan saglikla kucagina alman bebegini bir kac gune artik iyice toparlamis ve agrilarin hafiflemis olacak

Allah saglikli anali babali bir omur nasip etsin yavruna

Eklentiler

• 0AC98221-AD53-4254-8451-D9AC472B450B.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 41
Bwnimki de kilo almis sukur. Canim eger sutunu artirma istiosan bitkisel sut artirici takviyeler gidalwr kullan bir de bebek az emse bile sen bos zamanlarda sağ goğsunu ki kqnallar acilsin. Ben boyle basardim

Ay ne buyuk bwdire atlatmissiniz ve cokkk gecmis olsun neyse ki yavrun kucaginda. Benim sezeryan sonram felaketti ama en azindan dogum surecim kolaydi. Seninkini okuyunca kebdimden utandim dert yanmalarimdan. Umarim simdi iyisindir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…