ortalari yok yemin ediyorumBenim annem de çocuk fototerapi alacak sariliktan yatacak sütüm cogalmadi mama vermesinler diye tembihleye tembihleye yorulduanne bir gece daha mı kalalım hastanede ne istiyorsun dedim de anca sustu
İlk çocugumda karşılasmıştım ben de bu durumla.. İlk başta çocugumun bazı besinlere alerjisi olabileceği söylenmişti.Ancak sonradan sorunun popodaki çatlaktan kaynaklandığını tespit ettiler. Sizinde bu ihtimallerden biri olabilir doktora danışmanızda fayda var. Geçmiş olsun.Eki Görüntüle 3168540 Kızlar bebeğin bezinde kan var aklım çıkıyor bilgisi olan var mı neden olur ki yaa
Beniimki de aynı simdi izni bitti işe döndü arıyoe gözlerim kendimi baya yalnız hissediyorumAllahimm , sizlerin anneleri mama verdirmez , benim annem buzdolabin da sagdigim sutu vermeyi unutup mama veriyor cocuga surekli
sabah ben 4-5 saat yatinca mama veriyoruz zaten ben uyanikken de sut sagmaya fln gidince 15-20 dk , iki sn aglasin cocuk hemen mama veriyor
masallah uslu bebegin kuzumBeniimki de aynı simdi izni bitti işe döndü arıyoe gözlerim kendimi baya yalnız hissediyorumama sağolsın bebeğim zorlık çıkarmıyor
ihlamur ic kuzumKızlar ben sanırım hasta oldumdün akşm duş aldım bebek babasındaydı tam saçımı kuruturken çok ağladı haliyle susturamadı bende ıslak saçla gittim ondan sonra mama bez uyutma derken saçım öyle kurudu kafamda şimdide hapşırma ve burun akıntısı var ne yapsm hastlığa dönüşmeden geçer
Nutella kaşıklayıp ıhlamur içiyorum inşallah bebeğe geçmeden geçermasallah uslu bebegin kuzum
bizimkilerde gitse bende ararim tabiki de ama alismakta lazim tabi
ihlamur ic kuzum
nutella ayrintisi cok iyiNutella kaşıklayıp ıhlamur içiyorum inşallah bebeğe geçmeden geçer
Pırt çok sık yapıyor.durup dururken ağlamasıda yok.sadece doysada huzursuz. gündüzleri sanırım bizim gazimiz uyumuyor gece güzel uyuyor.hangisini yazdı alacağım bı damlada ben 2 numaramda nurse harveys almıştım iyi gelmiştiMaşallahbebeğimde arada kasıyor kendini baktı doktor biraz gazı var dedi. Bir probiyotik bir de gaz damlası verdi. Onlar iyi gelir inşallah. Siz gaz için bir şey kullanıyor musunuz?
Bilmem. Nasil oyle bi ifqde ciktiysa yazarken :)Benim minnak da çıkarıyor öyle sesler doktor serum fizyolojik önerdi.
Bizde de ses var nemi ayarlıyoruz ama az mı geliyor bilemedşm. Yüzde 40 veya 50 civarı. Serum fizyolojik önerdi
Serum fizyolojiği nasıl uyguladınız şırınga ile mi damla damla mı
Geçmiş olsun evdeyiz ya hep bağışıklığımız düşüyor galiba. Hastaneye gidip geldiğimiz günlerde bende iyi hissetmiyorum
Anlamadım canım vak nedir
Alışmıştır. Benim minnak da emmiyor ama koynumdan başka yerde de uyumuyor. Sling tarzı bişey mi kullansan azıcık kolların rahatlar
Doktor bize emziği kullanmayın kilo alamaz dedi, bikaç gün kullanmıştık o öyle söyleyince bıraktık biz
Doktor yasakladı bize kilo alamaz dedi
Daha rutin için erken değil mi 3 aydan sonraydı galiba rutinler. Bizde tek rutin var uyu uyan ağla karnını doyur ağla alt değiştir ağla uyu
Özelde çalışanlar için mi canım ev hanımları için mi
Dediyse bike unutmuş olabilirim canım çünkü hem ağrılarım çoktu hem herkes bişeyler söyledi. Hepsini de aklımda tutamadım. Kontrole gittim o zaman söyledim mi hatırlamıyorum bile
Kontrolde söyledim mi hatırlamıyorum. Hala devam ediyor ama az, 40 gün gelmesi normal değil mi ? Miyomlarda alındı benden, belki ondan mı çok geldi ki
O bile bunaltıyor. Yazları düşünsene nemli havalarda çok bunalırız. 60 ı geçirmemeye çalışıyorum ben
Kızlar kafayı yiyeceğim , oğlumun ateşi falan yok ilaçları da bitti geçti givi çok nadir öksürüyor doktoruna yazdım sadece burun temizliğine dikkat edin dedi ama dün gece de çok huysuzdu bugğn de uykuya dalamıyor bir türlü kucakta bile hemen uyanıyor çığlık çığlığa ağlıyor ,o kadar geriliyorum ki ne yapacağımı şaşırıyorum koridorda hızlıca yürüyünce eşimin kucağında duruyor uyuyor 5 dk sonrw tekrar aynı döngü ne yapıcaz şaşırdık ,hastaneye gitsek her yer virüs doktoru bile hemen koşarak kaçın buradan her yer salgın demişti ,8.hafta atak haftası diye geçiyor bu belirtiler de var ama insan yine de korkuyor başka bir şey olabilir mi diye
ayni bizim ev suan :)Gaz sancısı, uyku anının geçmesi ve tekrar uykuya dalmada zorluk, doymamış olma, büyüme atakları. Bu ihtimaller geliyor aklıma. Bizde de oluyor, önce kucakta gezerek sakinleşmesini bekliyoruz. sakinleşince bi daha emziriyorum, o ara memede uyursa ne ala. Yoksa memeyle de kavga ediyorlar bu aşamadayken.
Canım biz yenidoğan servisinde yatarken yapıldı. Ben sadece damla damlatma aşamalarını gördüm sonra bebeğimi hemşire götürdü hiç görmedim duymadım ne yapıldığını. Çıktığında gözüne takılan aparatın izi vardı sadece gözaltında ona üzülmüşüm bayaKizlar merhaba rop muayenesi nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz?eras0201 @Eflatun1Kelebek cok endişeliyim çok mu can yakici
Bugün gidicez canım bakalım ben de bilmiyorum kilolarını. En son 15 gün önce bakılmıştı umarım iyi gidiyordur. 1 haftada kaç gr almışeras0201 bebişlerin kilo alımı nasıl gidiyor canım,bizim en son hastayken baktığında bir haftada aldığı kilo epey azdı
23 derecede bu kadar şeyle terlemiyor mu? Bence fazla giydiriyorsunuz. Odamız 21.5-22 civarı uzun kollu zıbın giydirip üstüne de başka tulum giydiriyorum. Şapka ve eldiven yok.Triko battaniyeleri ile kundak yapıyorum başka da bişey örtmüyorum. İlk çocuğumda da sıcağa çok alıştırmamıştım yoksa çok hastalanıyorlarMerhaba anneler bu uyku tulumu hakkında pek bi bilgim yok almak istiyorum yardimci olabilir misiniz ? Mesela evimiz 22-23 derece olduğunu varsayarsak;
Nasıl bir uyku tulumu almalıyım?
Diyelim emzirmeye kalktım direk öylece alıp çıkarmadan emzirenilir miyim?
Terletme yapmaz mı ? Bir de onu giydirince içine ne giydiricem? Çorap şapka eldiven zıbın ayriyeten zıbın falan ? 23 derece odada ben normal şartlarda uzun kollu zıbın tulum şapka eldiven çorap giydirip orta kalınlıktaki battaniye ile kundak yapıp yatırıyorum üzerine de battaniye örtüyorum. Şimdi uyku tulumu alırsam buna gerek yok mu üzerine bisey örtmeyecek miyim?
Canım benim kuzenimin bebeğinde olmuştu bu tarz birşey bebeğin altını açtığında temizlerken makat bölgesinde kan olduğunu farketmiş doktor ikinmaktan dolayı makat bölgesinde tahriş çatlak olduğunu söylemişti .ne kadar sürdü tam bilmiyorum ama çok uzun surmemisti.gecmisti yani.sen de bir takip et kanama nerden geliyor doktorada danisirsin tabi.ama korkma hemen olabiliyor boyleEki Görüntüle 3168540 Kızlar bebeğin bezinde kan var aklım çıkıyor bilgisi olan var mı neden olur ki yaa
Dolaba koyunca sonra verirken gaz yapmıyor mu canım?Kızlar ben sabah sabah bir halt yedim. Kayinpederim kahvaltıya sucuk yapmış canım çekti oturdum yedimşimdi kara kara düşünüyorum gazını nasıl engellerim diye. Bebişi emzirip kahvaltıya oturdum kalan sütü sağıp dolaba mi atsam
ben isitiyorum , zaten soguk olunca tadi farkli oluyormus, icmiyor bazi bebeklerDolaba koyunca sonra verirken gaz yapmıyor mu canım?
Dolaba hiç koymadım canım hep dondurucuya atiyorum 3 ay dolmadan veririm o zamana sanırım sindirim sistemi daha da gelişirDolaba koyunca sonra verirken gaz yapmıyor mu canım?
Saglilkli bebisimiz, siz de zorluga ragmen iyisiniz ya sukurler olsun. Anali babali, saglikli ve neseli bir omru olsun minigimizin :)Kızlar selamlar,
26 kasım sabah 08.40ta ulaşı sezaryenle kucağıma aldım. Maalesef çok zor ve uzun bir doğum süreci geçirdim.
22 kasım akşamı saatte bir gelen sancılar ile 1 cm açıklığım başladı, sonra sancılarım sırayla yarım saate, 15 dk ya, 5 dk ya düştü. Rahim ağzım ters olduğu için açılmam normalden çok uzun sürüyordu. 25 kasım sabahı doktorum sabah erkenden muayeneye çağırdı ve hala 1 cm açılmam vardı. Çatı muayeneleri ve açıklık muayeneleri rahim ağzım ters olduğu için maalesef çok ağrılı ve ağlamalı geçti tüm süreç boyunca, 25 kasım saat akşam 5teyse artık sancılarım 1,5 dk da bire düştü ve çok ağrılı olmaya başladı. Sonunda pes edip epidural almama rağmen neden bilmiyorum tüm sancıları hissettim. Prenses doğum dedikleri epidural da işime yaramadı.
26 kasım sabahına kadar 1,5 dkda bir sancı ile 9 cme ulaştım. Çok acı çektiğim için 9 cmde hızlandırmak için suyumu patlattılar. Bu sefer de ulaşın kalp atışları aşırı düzensizleşti ve acil doğumhaneye götürüldüm, kalp atışları 40a kadar düştü, geri yükseltmeyi başardık. Herkes çok panik ve telaştı, doktorum günlerce çok sancılı şekilde normal doğum denediğim ve istediğim için direkt sezaryen diyemedi.
"10 cm de ulaşamadık, birkaç saati var ama bu düzensiz kalp atışlarıyla ulaşabilir miyiz emin değilim, daha da düşerse farklı sorunlar yaşayabilirsin bebekle ilgili" dedi. Bu arada çok ilginç bir şekilde normal doğum sancılarım kesildi. Biliyorsunuz bu sancılar olmadan ıkınarak zaten normal doğum yapmam mümkün değildi. Eşim de ben de çok tükenmiş durumdaydık. Hastanedeki herkes ulaş için seferber oldu. Doğumhanedeki herkesin suratı değişti. Yaşadığım şoktan dolayı soru soran herkese sadece başımla tepki verebildim. O sırada bebeğin kalp atışını düzenlemek için bana oksijen takviyesi yapılıyordu.
Bilenler bilir ulaşa tüp bebekle hamile kaldım ve o an tek düşünebildiğim ulaşı kaybedicem oldu. Karşımda duran eşim de benle aynı şoku yaşıyordu, gözleri ağlamaklıydı. Diyebildiğim tek şey "Hocam en ufak bir risk varsa beni sezaryene alabilirsiniz, önemli değil" oldu.
Ve dediğim anda doktorum "Acil sezaryene gidiyoruz" diye bağırarak yeni koşturmamızı başlattı. Anestezim bile ameliyathaneye koşarken yapılmaya başlandı.
Bu sefer de sezaryenim çok zor geçti, çünkü normalde rahimden alınması gereken bebeğim artık doğum kanalına tamamen girmişti. 2 doktor ile operasyon yapıldı. Biri vajinamdan eliyle bebeği rahme itmeye çalışırken, kendi doktorum açık olan rahimden bebeği doğum kanalından rahme geri çekmeye çalışıyordu. Tabiki tüm bunlar büyük bir zaman kısıtı altında yapıldığından telaş çok yüksekti. Doktorların vücuduma uyguladığı tüm gücü fazlasıyla yaşayıp, tüm vücut sarsılmalarını hissediyordum. İşlem bilindik sezaryenler gibi geçmiyordu. Doktorlar vucüduma ekstra kuvvet uyguluyordu, eşim de ben de farkediyorduk.
Ancak sonuç olarak çok şükür ki bebeğim sağlıkla doğduMaalesef ben de bazılarınız gibi hem normal doğum hem de sazeryan doğum yaptım ve bahsettiğim detaylardan dolayı her iki doğumum da diğer birçok kişiye göre çok çok zordu. Tek tesellim ulaşımın sağ salim aramızda olması Beni soranlara, merak edenlere ayrıca teşekkür ederim. Doğum yapanların bebeklerine sağlık sıhhat, yapmayanlara da benimkinden çok daha güzel doğumlar diliyorum
Benim de kıZım da oldu kaka dan gelmiyor. Küçük çiş yerinden geliyor. Bol bol su iç şifa olsunEki Görüntüle 3168540 Kızlar bebeğin bezinde kan var aklım çıkıyor bilgisi olan var mı neden olur ki yaa
Ben hep yiyorum bi şey olmadıKızlar ben sabah sabah bir halt yedim. Kayinpederim kahvaltıya sucuk yapmış canım çekti oturdum yedimşimdi kara kara düşünüyorum gazını nasıl engellerim diye. Bebişi emzirip kahvaltıya oturdum kalan sütü sağıp dolaba mi atsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?