Oturamiyorum ki yerimde doğumun ikinci gününden beri ayaktayım yatarken fenalık basıyor banaBenimdi daha gidelim1 gün oldu gerçekten olmuyor
Bende aynı şekilde cama cıkıp nefes alınca yaşadığımı hissediyorum resmen
Hepimizde aynı sorunlar o zaman
Maiallah 2 saatte bunları sığdırdın
Bende oturtucam inşallah nasıl yapacağımı
Bende hiç o yatak döşek yatma psikolojisine girmedim ama pratiklik yok sanırımOturamiyorum ki yerimde doğumun ikinci gününden beri ayaktayım yatarken fenalık basıyor bana
Kızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Benim annem uğrayıp kahvaltı yemek işini hallediyor ama gidiyor sonra ben tüm gün bebekle başbaşayım her ne kadar ev işine yardımı olsa da bana biraz bebeği alıp oyalayacak biri lazım ki ben de dinleneyim. Lohusalık mı nedir bilmem bunalmaya başladım
Bende yetişemiyorum. Evi süpürüp ocağa yemek koyarsam ne ala . Tuvalete girince 2 dk yıkıyorum . Sabah kalkınca hemen makineye çalıştırıyorum çamaşırı asıyorum . 2 3 gün yerleşmeyi bekliyor . Bebeğin kıyafetlerini ütülemeye başladım tozdan hapşırmasın diye o kadar. Hazır dünden yemek varsa yiyorum yoksa kahvaltı bile yapamıyorum. Akşama kadar geçiştirme oluyor
Ben bugün ilk defa yalnız kaldım bebisle. Sabah uyandım kahvaltı yaptık eşimi işe kayinvalidemleri memlekete uğurladım. Sonra bebişi emzirdim uyuttum çamaşır attım astım süt sağdim kuruyan çamaşırları katladim evi topladim sonra öğle yemeği yedim mutfağı toparladim bulaşıkları makineye attım şimdi yine emziriyorum uyuyunca evi süpürüp yemek yapacam
Evet insanlae kendi yaşadıkları şeyleri çok cabuk unutuyor dışardan yorum yapmak cok kolsyBen de yalnızım. Ailelerin yaşı ve rahatsızlıkları var, yemek desteği veriyorlar, o bile büyük büyük nimet. Annem gündüzleri geliyor ama ev işi isteyemem ondan, onun işini bile babam yapıyor, kadıncağız hasta. Bebek uyuduğunda başında duruyor da kahvaltı yapıyorum. Kahvaltı dediğim de saat 3’ü buluyor tabi.
Uzmanlar da dahil herkes bebek uyuduğunda anne de hemen uyumalı diyor, ama nasıl olacak? Bir sürü iş var. Mutfak tamamen eşimde, işten geldiğinde yardımcı oluyor, çamaşıra da yardımcı oluyor, bebişin kıyafetlerini de ütülüyor. Ama evin banyosu lavabosu, tozu vs var. Hepsine de yetişemez. Bu işler için yardımcı şart, araştırıyorum, haftada yarım gün gelecek birini alıcam.
Bize biz emzirdikten sonra bebeği alıp alt alma, oyalama, uyutma işlerine bakacak biri lazım. Bizi bu yoruyor esasında. Ben banyoya giremiyorum kaç gündür, hayatımda bu kadar ter koktuğum bi dönemi hatırlamıyorum. Bebeğe ev tipi ana kucağı aldım, 3 gün önce geldi, daha paket açamadık. Bunları söyleyince herkes bebeğin uykusundan gazından şikayet ediyoruz sanıyor, ama mevzu o değiş, mevzu tek kalmış olmak.
Canım yalnızca meme ucunu tutuyor olabilir. Büyük kavramadığı sürece geçmez yaraların. Ağzına dikkat et bebişin, kocaman açık olmalı, dudaklar dışa doğru olmalı.Geceleri çok güzel uyuyor fakat gündüz beni asker gibi dikiyor.1 emzirmem 1 buçuk saattı buluyordu azalttım artık göğüs uclarim haşat oldu acıdan dayanamiyorum herşeyi denedim gamastan lanolin susam yağı zeytinyağ ayva çekirdeği jeli gümüş kapak kendi sütümü sürüp açık bile yattım gecelri herşeyi yaptım uçlar acıyor agliyorum valla eziyet olmaya başladı bana emzirme .birkaç saat sagiyorum acısı geçince emziriyorum.nekadar dayanabilirsem
Neredeyse her şeyi akşam yapıyorum gündüz kafam rahat ediyor uyuduğu zamanlarda bende dinleniyorum kendime vakit ayırıyorum. Yemeği falan bol kepçe yaparsan daha iyi. Yanımda bir kuruyemiş kabı oluyor atıştırmalık.Kızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Keşke benim bebeğimde yatağında uyusaBen bugün ilk defa yalnız kaldım bebisle. Sabah uyandım kahvaltı yaptık eşimi işe kayinvalidemleri memlekete uğurladım. Sonra bebişi emzirdim uyuttum çamaşır attım astım süt sağdim kuruyan çamaşırları katladim evi topladim sonra öğle yemeği yedim mutfağı toparladim bulaşıkları makineye attım şimdi yine emziriyorum uyuyunca evi süpürüp yemek yapacam
Eşim yardım ediyor benim sağolsjiun, olmazsa halim harap❣Kızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Ne denediysem açmıyor ağzını bütün videoları izledim ordaki bebisler ağzı açık bekliyor memeyi benimki katiliyir el kol ağzında bı sndan memeyi tutuyorum bı yandan bebeği arada ellerini ağzından çekmeye çalışıyorum.agzini açması için üst dudağına deydiriyirum yok acmiyir ağzını bende ağlamasına dayanamıyorum ya Allah diye sokuyorum ağzına bu sefer ben agliyirumCanım yalnızca meme ucunu tutuyor olabilir. Büyük kavramadığı sürece geçmez yaraların. Ağzına dikkat et bebişin, kocaman açık olmalı, dudaklar dışa doğru olmalı.
Emzirme konusunda ben de çok uğraştım en son hastanede emzirme hemşiresinden yardım istedim. Mama hazırladı memeyi ağzına verirken üstten mama damlattı sütün yoğun geldiğini sanıp emsin diyeNe denediysem açmıyor ağzını bütün videoları izledim ordaki bebisler ağzı açık bekliyor memeyi benimki katiliyir el kol ağzında bı sndan memeyi tutuyorum bı yandan bebeği arada ellerini ağzından çekmeye çalışıyorum.agzini açması için üst dudağına deydiriyirum yok acmiyir ağzını bende ağlamasına dayanamıyorum ya Allah diye sokuyorum ağzına bu sefer ben agliyirum
Kendi kendime nazar degdirdimKeşke benim bebeğimde yatağında uyusaşu an gene kucağımda uyuyor birazdan slinge bağlayıp kek yapıcam
Canım merhaba
Bende aralık anneleri grubundayım
Öncelikle bebişini sağlıkla sıhhatle kolaylıkla büyütmeni diliyorum
Senin yazını okuyunca sormak istedim
Benim de geçmişte yaşadığım sırt ameliyatından dolayı sezeryanım genel anestezi ile olacak , merak ettiğim acaba uyanman geçmi oldu ağrı sızı hissettinmi ? Anestezi uzmanı bana kısa süreli anestezi vereceğiz diye umutlandım , hemen uyanıo bebeğimi görmek tenime koymak isterim , şimdiden teşekkür ederim
Canım etiketlemeyi unutmuşum.Masaya alır almaz uyuttular, kalp sıkıntım olduğu için farklı bir ilaç kullanılmış. Hemen kendimden geçtim, bebek 10 dakikada alınmış, hazırlanıp eşime odaya verilmiş. Beni 1 saat beklemişler. Aşağıda uyandırdılar, yukarı çıkardılar bebek odadaydı, ağlıyordu. 5 dakika serum vs hazırlandı, giydirdiler. Ebe eşliğinde emdirdim. Ağrım azdı, Bebek de etkilenmemişti.
Bende yükseldikçe açıp havalandırıyorum ama salonum boydan cam balkon kapısı gibi o zamanda koz üşüyecek diye korkuyorum bakalım başka çözüm bulmam lazım bu nem olayınaBenim minnak da çıkarıyor öyle sesler doktor serum fizyolojik önerdi.
Bizde de ses var nemi ayarlıyoruz ama az mı geliyor bilemedşm. Yüzde 40 veya 50 civarı. Serum fizyolojik önerdi
Serum fizyolojiği nasıl uyguladınız şırınga ile mi damla damla mı
Geçmiş olsun evdeyiz ya hep bağışıklığımız düşüyor galiba. Hastaneye gidip geldiğimiz günlerde bende iyi hissetmiyorum
Anlamadım canım vak nedir
Alışmıştır. Benim minnak da emmiyor ama koynumdan başka yerde de uyumuyor. Sling tarzı bişey mi kullansan azıcık kolların rahatlar
Doktor bize emziği kullanmayın kilo alamaz dedi, bikaç gün kullanmıştık o öyle söyleyince bıraktık biz
Doktor yasakladı bize kilo alamaz dedi
Daha rutin için erken değil mi 3 aydan sonraydı galiba rutinler. Bizde tek rutin var uyu uyan ağla karnını doyur ağla alt değiştir ağla uyu
Özelde çalışanlar için mi canım ev hanımları için mi
Dediyse bike unutmuş olabilirim canım çünkü hem ağrılarım çoktu hem herkes bişeyler söyledi. Hepsini de aklımda tutamadım. Kontrole gittim o zaman söyledim mi hatırlamıyorum bile
Kontrolde söyledim mi hatırlamıyorum. Hala devam ediyor ama az, 40 gün gelmesi normal değil mi ? Miyomlarda alındı benden, belki ondan mı çok geldi ki
O bile bunaltıyor. Yazları düşünsene nemli havalarda çok bunalırız. 60 ı geçirmemeye çalışıyorum ben
Gözün aydın canım evet cok zorlu bı surecten geçmişsiniz ama en güzeli bebeğin ve sen sağlıcakla kavustunuz şükürKızlar selamlar,
26 kasım sabah 08.40ta ulaşı sezaryenle kucağıma aldım. Maalesef çok zor ve uzun bir doğum süreci geçirdim.
22 kasım akşamı saatte bir gelen sancılar ile 1 cm açıklığım başladı, sonra sancılarım sırayla yarım saate, 15 dk ya, 5 dk ya düştü. Rahim ağzım ters olduğu için açılmam normalden çok uzun sürüyordu. 25 kasım sabahı doktorum sabah erkenden muayeneye çağırdı ve hala 1 cm açılmam vardı. Çatı muayeneleri ve açıklık muayeneleri rahim ağzım ters olduğu için maalesef çok ağrılı ve ağlamalı geçti tüm süreç boyunca, 25 kasım saat akşam 5teyse artık sancılarım 1,5 dk da bire düştü ve çok ağrılı olmaya başladı. Sonunda pes edip epidural almama rağmen neden bilmiyorum tüm sancıları hissettim. Prenses doğum dedikleri epidural da işime yaramadı.
26 kasım sabahına kadar 1,5 dkda bir sancı ile 9 cme ulaştım. Çok acı çektiğim için 9 cmde hızlandırmak için suyumu patlattılar. Bu sefer de ulaşın kalp atışları aşırı düzensizleşti ve acil doğumhaneye götürüldüm, kalp atışları 40a kadar düştü, geri yükseltmeyi başardık. Herkes çok panik ve telaştı, doktorum günlerce çok sancılı şekilde normal doğum denediğim ve istediğim için direkt sezaryen diyemedi.
"10 cm de ulaşamadık, birkaç saati var ama bu düzensiz kalp atışlarıyla ulaşabilir miyiz emin değilim, daha da düşerse farklı sorunlar yaşayabilirsin bebekle ilgili" dedi. Bu arada çok ilginç bir şekilde normal doğum sancılarım kesildi. Biliyorsunuz bu sancılar olmadan ıkınarak zaten normal doğum yapmam mümkün değildi. Eşim de ben de çok tükenmiş durumdaydık. Hastanedeki herkes ulaş için seferber oldu. Doğumhanedeki herkesin suratı değişti. Yaşadığım şoktan dolayı soru soran herkese sadece başımla tepki verebildim. O sırada bebeğin kalp atışını düzenlemek için bana oksijen takviyesi yapılıyordu.
Bilenler bilir ulaşa tüp bebekle hamile kaldım ve o an tek düşünebildiğim ulaşı kaybedicem oldu. Karşımda duran eşim de benle aynı şoku yaşıyordu, gözleri ağlamaklıydı. Diyebildiğim tek şey "Hocam en ufak bir risk varsa beni sezaryene alabilirsiniz, önemli değil" oldu.
Ve dediğim anda doktorum "Acil sezaryene gidiyoruz" diye bağırarak yeni koşturmamızı başlattı. Anestezim bile ameliyathaneye koşarken yapılmaya başlandı.
Bu sefer de sezaryenim çok zor geçti, çünkü normalde rahimden alınması gereken bebeğim artık doğum kanalına tamamen girmişti. 2 doktor ile operasyon yapıldı. Biri vajinamdan eliyle bebeği rahme itmeye çalışırken, kendi doktorum açık olan rahimden bebeği doğum kanalından rahme geri çekmeye çalışıyordu. Tabiki tüm bunlar büyük bir zaman kısıtı altında yapıldığından telaş çok yüksekti. Doktorların vücuduma uyguladığı tüm gücü fazlasıyla yaşayıp, tüm vücut sarsılmalarını hissediyordum. İşlem bilindik sezaryenler gibi geçmiyordu. Doktorlar vucüduma ekstra kuvvet uyguluyordu, eşim de ben de farkediyorduk.
Ancak sonuç olarak çok şükür ki bebeğim sağlıkla doğduMaalesef ben de bazılarınız gibi hem normal doğum hem de sazeryan doğum yaptım ve bahsettiğim detaylardan dolayı her iki doğumum da diğer birçok kişiye göre çok çok zordu. Tek tesellim ulaşımın sağ salim aramızda olması Beni soranlara, merak edenlere ayrıca teşekkür ederim. Doğum yapanların bebeklerine sağlık sıhhat, yapmayanlara da benimkinden çok daha güzel doğumlar diliyorum
Canım öncesini okumadım ama göğüs hafif çatlak şeklinde yaraysa şu göğüs ucşarı var ya onlardan alıp dene istersen ablamın göğüsleri çok kötüydü emzirirken onunla emziriyordu acıyordu yine ama daha az bir acı hissediyordu bende kullandım ama bende göğüs ucu olmadığı şçin kullandımNe denediysem açmıyor ağzını bütün videoları izledim ordaki bebisler ağzı açık bekliyor memeyi benimki katiliyir el kol ağzında bı sndan memeyi tutuyorum bı yandan bebeği arada ellerini ağzından çekmeye çalışıyorum.agzini açması için üst dudağına deydiriyirum yok acmiyir ağzını bende ağlamasına dayanamıyorum ya Allah diye sokuyorum ağzına bu sefer ben agliyirum
Çok doğru. Annem gittiğinden beri kendimi yetersiz hissediyorumBen de yalnızım. Ailelerin yaşı ve rahatsızlıkları var, yemek desteği veriyorlar, o bile büyük büyük nimet. Annem gündüzleri geliyor ama ev işi isteyemem ondan, onun işini bile babam yapıyor, kadıncağız hasta. Bebek uyuduğunda başında duruyor da kahvaltı yapıyorum. Kahvaltı dediğim de saat 3’ü buluyor tabi.
Uzmanlar da dahil herkes bebek uyuduğunda anne de hemen uyumalı diyor, ama nasıl olacak? Bir sürü iş var. Mutfak tamamen eşimde, işten geldiğinde yardımcı oluyor, çamaşıra da yardımcı oluyor, bebişin kıyafetlerini de ütülüyor. Ama evin banyosu lavabosu, tozu vs var. Hepsine de yetişemez. Bu işler için yardımcı şart, araştırıyorum, haftada yarım gün gelecek birini alıcam.
Bize biz emzirdikten sonra bebeği alıp alt alma, oyalama, uyutma işlerine bakacak biri lazım. Bizi bu yoruyor esasında. Ben banyoya giremiyorum kaç gündür, hayatımda bu kadar ter koktuğum bi dönemi hatırlamıyorum. Bebeğe ev tipi ana kucağı aldım, 3 gün önce geldi, daha paket açamadık. Bunları söyleyince herkes bebeğin uykusundan gazından şikayet ediyoruz sanıyor, ama mevzu o değiş, mevzu tek kalmış olmak.
Çok teşekkür ederim canımMasaya alır almaz uyuttular, kalp sıkıntım olduğu için farklı bir ilaç kullanılmış. Hemen kendimden geçtim, bebek 10 dakikada alınmış, hazırlanıp eşime odaya verilmiş. Beni 1 saat beklemişler. Aşağıda uyandırdılar, yukarı çıkardılar bebek odadaydı, ağlıyordu. 5 dakika serum vs hazırlandı, giydirdiler. Ebe eşliğinde emdirdim. Ağrım azdı, Bebek de etkilenmemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?