2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Oturamiyorum ki yerimde doğumun ikinci gününden beri ayaktayım yatarken fenalık basıyor bana

Kızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yok ben mi sistemi bilmiyorum

Ben de yalnızım. Ailelerin yaşı ve rahatsızlıkları var, yemek desteği veriyorlar, o bile büyük büyük nimet. Annem gündüzleri geliyor ama ev işi isteyemem ondan, onun işini bile babam yapıyor, kadıncağız hasta. Bebek uyuduğunda başında duruyor da kahvaltı yapıyorum. Kahvaltı dediğim de saat 3’ü buluyor tabi.

Uzmanlar da dahil herkes bebek uyuduğunda anne de hemen uyumalı diyor, ama nasıl olacak? Bir sürü iş var. Mutfak tamamen eşimde, işten geldiğinde yardımcı oluyor, çamaşıra da yardımcı oluyor, bebişin kıyafetlerini de ütülüyor. Ama evin banyosu lavabosu, tozu vs var. Hepsine de yetişemez. Bu işler için yardımcı şart, araştırıyorum, haftada yarım gün gelecek birini alıcam.

Bize biz emzirdikten sonra bebeği alıp alt alma, oyalama, uyutma işlerine bakacak biri lazım. Bizi bu yoruyor esasında. Ben banyoya giremiyorum kaç gündür, hayatımda bu kadar ter koktuğum bi dönemi hatırlamıyorum. Bebeğe ev tipi ana kucağı aldım, 3 gün önce geldi, daha paket açamadık. Bunları söyleyince herkes bebeğin uykusundan gazından şikayet ediyoruz sanıyor, ama mevzu o değiş, mevzu tek kalmış olmak.

Evet insanlae kendi yaşadıkları şeyleri çok cabuk unutuyor dışardan yorum yapmak cok kolsy

Canım yalnızca meme ucunu tutuyor olabilir. Büyük kavramadığı sürece geçmez yaraların. Ağzına dikkat et bebişin, kocaman açık olmalı, dudaklar dışa doğru olmalı.

Kızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yok ben mi sistemi bilmiyorum
Neredeyse her şeyi akşam yapıyorum gündüz kafam rahat ediyor uyuduğu zamanlarda bende dinleniyorum kendime vakit ayırıyorum. Yemeği falan bol kepçe yaparsan daha iyi. Yanımda bir kuruyemiş kabı oluyor atıştırmalık.

Reactions: 11K
Hanımlar aldığınız bestlak damlasının fotoğrafını atarmısınız bana yanlış birşey almıyayım

Keşke benim bebeğimde yatağında uyusa şu an gene kucağımda uyuyor birazdan slinge bağlayıp kek yapıcam

Bebeğim 2 gündür hem ağzımdan hem burnundan aynı anda kusuyor neden olabilir

Canım yalnızca meme ucunu tutuyor olabilir. Büyük kavramadığı sürece geçmez yaraların. Ağzına dikkat et bebişin, kocaman açık olmalı, dudaklar dışa doğru olmalı.
Ne denediysem açmıyor ağzını bütün videoları izledim ordaki bebisler ağzı açık bekliyor memeyi benimki katiliyir el kol ağzında bı sndan memeyi tutuyorum bı yandan bebeği arada ellerini ağzından çekmeye çalışıyorum.agzini açması için üst dudağına deydiriyirum yok acmiyir ağzını bende ağlamasına dayanamıyorum ya Allah diye sokuyorum ağzına bu sefer ben agliyirum

Emzirme konusunda ben de çok uğraştım en son hastanede emzirme hemşiresinden yardım istedim. Mama hazırladı memeyi ağzına verirken üstten mama damlattı sütün yoğun geldiğini sanıp emsin diye

Masaya alır almaz uyuttular, kalp sıkıntım olduğu için farklı bir ilaç kullanılmış. Hemen kendimden geçtim, bebek 10 dakikada alınmış, hazırlanıp eşime odaya verilmiş. Beni 1 saat beklemişler. Aşağıda uyandırdılar, yukarı çıkardılar bebek odadaydı, ağlıyordu. 5 dakika serum vs hazırlandı, giydirdiler. Ebe eşliğinde emdirdim. Ağrım azdı, Bebek de etkilenmemişti.

Canım etiketlemeyi unutmuşum.

Bende yükseldikçe açıp havalandırıyorum ama salonum boydan cam balkon kapısı gibi o zamanda koz üşüyecek diye korkuyorum bakalım başka çözüm bulmam lazım bu nem olayına
Karadeniz bölgesi malum hep nem

Gözün aydın canım evet cok zorlu bı surecten geçmişsiniz ama en güzeli bebeğin ve sen sağlıcakla kavustunuz şükür

Canım öncesini okumadım ama göğüs hafif çatlak şeklinde yaraysa şu göğüs ucşarı var ya onlardan alıp dene istersen ablamın göğüsleri çok kötüydü emzirirken onunla emziriyordu acıyordu yine ama daha az bir acı hissediyordu bende kullandım ama bende göğüs ucu olmadığı şçin kullandım

Çok doğru. Annem gittiğinden beri kendimi yetersiz hissediyorum

Çok teşekkür ederim canım inşallah bende kolaylıkla atlatırım bebeğim de etkilenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…