Evde annem var ama tek olsam hiç bir şey yapamam kahvaltı bile hazırlayamam çünkü ya memede ya kucakta duruyor. Yalnız kalınca nasıl olacak bilmiyorumKızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Uyku düzeniniz nasıl canım.1 emzirmede kaç dakika emiyor bebiş?Çok uyuyor benim kız uyandıramıyorum ya napcam öyle olunca az emiyor korkuyorum sarılıl olacak diyeMahsallah minige Kaşık biberonlar var ben onlarla veriyorum.bebekler eninde sonunda biberon varken meme reddi yaparlar ben biberonu gece uyku sersemiyken veriyorum gündüz kaşıkla yapacak bişey yok emzirdikden sonra ama.
Benim annem uğrayıp kahvaltı yemek işini hallediyor ama gidiyor sonra ben tüm gün bebekle başbaşayım her ne kadar ev işine yardımı olsa da bana biraz bebeği alıp oyalayacak biri lazım ki ben de dinleneyim. Lohusalık mı nedir bilmem bunalmaya başladımKızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Ben ilk iki hafta sütümü sağıp kaşık biberonla bebeğe verdim sarılık olduğu için her iki saatte bir emzirme +kaşık biberonla besledim. Şimdi geriye dönsem biberonla verirdim. Çünkü şuan emzirme + biberonla süt veriyorum meme reddi yapmadı umarım da yapmaz. Kaşık biberonla uğraşmak zordu ve sütün yarısı dışarı akıyordu. İki beberon kullanıyorum herkes philps avent önerse de en iyi performans lansinoh biberondan aldım. anne memesine en yakın olanı. Avent biberonda daha fazla hava girişi oluyor. Memeyi reddedip kavga ettiğinde de pes etmeyip verince alıyor. O reddetme ilk uyandığı huysuz halinden oluyor gibi reddetmekten çok. Emziriyorum ardından gündüzse diğer memeden akan sütü veriyorum sarılık bu şekilde kalmazBugun Doktor kontrolümüz vardı. Bebeğim 11 günlük 4100 gr. Olmuş Doğum kilosu 3930 gr idi herşey yolunda dedi doktor.
İlaveten ne sorayım sizlere ben kahve içmeye markete vs bi yerlere gidiyorken sütümü sağıp biberonla verdirdim anneme bi kaç defa bu yenidoğan biberonlarından. Doğru mu yapıyorum sizce alışır mı biberona? Doktor onun yerine normal çay kaşığı ile ver dedi o da zor olacak biledim. Zaten 3 gündür doğru düzgün emmiyor yani şöyle 5 dk emip uyuyor yatağına alıyorum uyanıyor doymuyor gibi uyandırmakta çok zor beslenemeyecek diye korkuyorum. Önceden en az 45 dk emerdi ne zor annelik yaaa
Valla canım bir sürü şey yaptım ardarda hangisi sayesinde sütüm bollasti inan bilmiyorum. Bestlak humana hurma tahin ne varsa yiyorum içiyorumEtkisini ne zaman gördün peki canım hemen etki ettimi
Bende yetişemiyorum. Evi süpürüp ocağa yemek koyarsam ne ala . Tuvalete girince 2 dk yıkıyorum . Sabah kalkınca hemen makineye çalıştırıyorum çamaşırı asıyorum . 2 3 gün yerleşmeyi bekliyor . Bebeğin kıyafetlerini ütülemeye başladım tozdan hapşırmasın diye o kadar. Hazır dünden yemek varsa yiyorum yoksa kahvaltı bile yapamıyorum. Akşama kadar geçiştirme oluyorKızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Ben bugün ilk defa yalnız kaldım bebisle. Sabah uyandım kahvaltı yaptık eşimi işe kayinvalidemleri memlekete uğurladım. Sonra bebişi emzirdim uyuttum çamaşır attım astım süt sağdim kuruyan çamaşırları katladim evi topladim sonra öğle yemeği yedim mutfağı toparladim bulaşıkları makineye attım şimdi yine emziriyorum uyuyunca evi süpürüp yemek yapacamKızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Maşallah canımm çok güzeller kaç günlük oldularKuzum doktordan geldik. 13 günde Ege 400 gram, Pera 440 gr almış. Biri 3040 gram diğeri 3600Ben öyle çok mama vermedim genelde 40-45 gün anne sütüyle gittik. Yeni son 1 haftadır 1-2 öğünü mama veriyorum. Bi doktor araştırıp buldum prof içime sinerse onda devam edicem. Bakalım o nasıl önerilerde bulunacak 1 hafta sonra ilk muayenemiz onla
Kamera aldık o bizi çok rahatlattı en asından uyuduğunda gidip sürekli ağladı mı uyandı mı kustu mu derdi olmuyor kısa süre bile uyuşa hemen ne yapacaksam yapıyorum ama öyle pek ev işi yaktığım yok robotu açıyorum evi süpürüyor ,akşam çok pratik yemekler köfte pilav tavuk pilav gibiKızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
al bende de o kadarEvde annem var ama tek olsam hiç bir şey yapamam kahvaltı bile hazırlayamam çünkü ya memede ya kucakta duruyor. Yalnız kalınca nasıl olacak bilmiyorum
Bana da ondan verdi canım. Benimkide pırt yapıyorPırt çok sık yapıyor.durup dururken ağlamasıda yok.sadece doysada huzursuz. gündüzleri sanırım bizim gazimiz uyumuyor gece güzel uyuyor.hangisini yazdı alacağım bı damlada ben 2 numaramda nurse harveys almıştım iyi gelmişti
Canim çok zor oluyor hakikaten benimde annemler gitti 15 gündür yanlizim ben yemeği akşamdan yapıyorum eşim eve gelince cocuk uyanık olursa oyalıyor en azından onun dışında çamaşırı falanda uyuduğu saatlere denk getirmeye çalışıyorum yada eşimin evde olduğu saatlerde çalıştırıyorum makinayı yani akşam saatinde .gündüz uykusunda olduğu vakit sağı solu topluyorum.yorgunluktan iştahım olmasa bile mecbur birşeyler yiyorum boşluklarda.elektrik süpürgesi yer temizliği falan bunlar haftasonu eşim evdeyken paslasarak yapiyoruz.onlari yapamam çünkü mümkün değil.eslerin yardımcı olması lazım mutlaka.Kızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Benimdi daha gidelim1 gün oldu gerçekten olmuyorEvde annem var ama tek olsam hiç bir şey yapamam kahvaltı bile hazırlayamam çünkü ya memede ya kucakta duruyor. Yalnız kalınca nasıl olacak bilmiyorum
Bende aynı şekilde cama cıkıp nefes alınca yaşadığımı hissediyorum resmenBenim annem uğrayıp kahvaltı yemek işini hallediyor ama gidiyor sonra ben tüm gün bebekle başbaşayım her ne kadar ev işine yardımı olsa da bana biraz bebeği alıp oyalayacak biri lazım ki ben de dinleneyim. Lohusalık mı nedir bilmem bunalmaya başladım
Hepimizde aynı sorunlar o zamanBende yetişemiyorum. Evi süpürüp ocağa yemek koyarsam ne ala . Tuvalete girince 2 dk yıkıyorum . Sabah kalkınca hemen makineye çalıştırıyorum çamaşırı asıyorum . 2 3 gün yerleşmeyi bekliyor . Bebeğin kıyafetlerini ütülemeye başladım tozdan hapşırmasın diye o kadar. Hazır dünden yemek varsa yiyorum yoksa kahvaltı bile yapamıyorum. Akşama kadar geçiştirme oluyor
Maiallah 2 saatte bunları sığdırdınBen bugün ilk defa yalnız kaldım bebisle. Sabah uyandım kahvaltı yaptık eşimi işe kayinvalidemleri memlekete uğurladım. Sonra bebişi emzirdim uyuttum çamaşır attım astım süt sağdim kuruyan çamaşırları katladim evi topladim sonra öğle yemeği yedim mutfağı toparladim bulaşıkları makineye attım şimdi yine emziriyorum uyuyunca evi süpürüp yemek yapacam
Bende oturtucam inşallah nasıl yapacağımıKamera aldık o bizi çok rahatlattı en asından uyuduğunda gidip sürekli ağladı mı uyandı mı kustu mu derdi olmuyor kısa süre bile uyuşa hemen ne yapacaksam yapıyorum ama öyle pek ev işi yaktığım yok robotu açıyorum evi süpürüyor ,akşam çok pratik yemekler köfte pilav tavuk pilav gibiyapmadığım zamanlar dışarıdan destek makineyi eşim akşam boşaltıyor çamaşır genelde onda ben çalıştırıyorum akşama doğru o gelince aşıyor falan idare ediyoruz
Allah'tan oluyor dün gece baya bakmış ben uyanmdom duştan sonraCanim çok zor oluyor hakikaten benimde annemler gitti 15 gündür yanlizim ben yemeği akşamdan yapıyorum eşim eve gelince cocuk uyanık olursa oyalıyor en azından onun dışında çamaşırı falanda uyuduğu saatlere denk getirmeye çalışıyorum yada eşimin evde olduğu saatlerde çalıştırıyorum makinayı yani akşam saatinde .gündüz uykusunda olduğu vakit sağı solu topluyorum.yorgunluktan iştahım olmasa bile mecbur birşeyler yiyorum boşluklarda.elektrik süpürgesi yer temizliği falan bunlar haftasonu eşim evdeyken paslasarak yapiyoruz.onlari yapamam çünkü mümkün değil.eslerin yardımcı olması lazım mutlaka.
Bende onu düşünüyorum, annem yanımda olduğu halde sofrada 5, 10 dk zor kalıyorum, gidince aç kalıcam heraldeKızlar bebekle yalnız olanlar yemek yemeye,camasır yıkamaya,yemek yapmaya nasıl yetşiyorsınız evi bile toplayacak vaktim yokben mi sistemi bilmiyorum
Evet bir çorba içtim bu saate kadar sadece kahvaltı hayal oldu cBende onu düşünüyorum, annem yanımda olduğu halde sofrada 5, 10 dk zor kalıyorum, gidince aç kalıcam heralde
Geceleri çok güzel uyuyor fakat gündüz beni asker gibi dikiyor.1 emzirmem 1 buçuk saattı buluyordu azalttım artık göğüs uclarim haşat oldu acıdan dayanamiyorum herşeyi denedim gamastan lanolin susam yağı zeytinyağ ayva çekirdeği jeli gümüş kapak kendi sütümü sürüp açık bile yattım gecelri herşeyi yaptım uçlar acıyor agliyorum valla eziyet olmaya başladı bana emzirme .birkaç saat sagiyorum acısı geçince emziriyorum.nekadar dayanabilirsemUyku düzeniniz nasıl canım.1 emzirmede kaç dakika emiyor bebiş?Çok uyuyor benim kız uyandıramıyorum ya napcam öyle olunca az emiyor korkuyorum sarılıl olacak diye
Canım merhabaHanımlar ben de doğum yaptım. Pazartesi genel anestezi ile gerçekleşti. İkimiz de iyiyiz, beslenme ve bez, gaz, uyku üçgeninde sıkıştık, uykusuzluk baş problem. Evde yardımcı olanlar olmasına rağmen çok az uyuyabiliyorum. Daha 6 günlüğüz, umarım her şey zamanla kolaylaşır ancak dünyanın en güzel hissi için her şeye değer.
ay o hangi damla , resim atar misin cnaim ?Bana da ondan verdi canım. Benimkide pırt yapıyorgazı genelde aşağıdan çıkıyor bir de sıçrıyor kendi pırtından korkan bir kızım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?