2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
CANİM bu sorunu asabildin mi?suan ben yaşıyorum bu durumu.

Heh tamam işte bunu merak etmiştim
Çok soruyorum kusura bakma. 24 saatte kaç sefer mama veriyorsun. Sayısı var mı yoksa doyamadığı taktirde her zaman mı veriyorsun
canim bizde durumlar karisik biraz ben suan mamayi azaltmak icin ugrasiyorum.
ama en az 4-5 kere mama vermek zorunda kaliyoruz hala.
sabah 6-7 den sonra annem aliyor cocugu ben yatiyorum 3-4 saat ozaman full 90 ml veriyoruz. onun disinda duruma gore meme den sonra yada sutum az ise .

yaklasik 9-10 kere besliyorum ama bazen memede kisa duruyor bazen daha uzun.
meme den sonra bakiyoruz hala durmuyorsa mama veriyoruz.

yalniz farkettigim birsey var , gaz sancisi bu ara cok yasiyor,gazi varken de eli agzinda fln oluyor. biz ac sanip mama veriyoruz ama buyuk ihtimalle stresli oldugu icin elleri agzinda. bebekler stres aninda da ellerini agzina gotururmus. anne karninda ki gbi. o yuzden kollarini hareketsiz birakan kundak yapmayin fln diyen dr lar var . Neyse , iste o durumda da mama verdigimiz icin saniyorum ki cocugu cok sisiyoruz o yuzden gaz ve karin agrisi yasiyor.

Meme den sonra emzik tutturmaya calisiyoruz. cunku meme den sonra biberonla uyumaya alismis gbi duruyor. Ornegin , bugun emdi , biberonla 100 ml sut icti hala araniyordu. neyse biraz daha emzirdim sonra zaten kustu . emzik tutturup bi sekilde uyuttuk, baktm annem mama getirmis. cocuk kustu ac, uyumaz fln dedi. bende 150 ml belki daha fazla sut icti nasil ac olsun dedm ama genede verdim biberonu 10 ml emdi emmedi biberondan sonra uyudu. 2 saat sonra uyandi. yani ac degildi cocuk. uyumak icin biberon istiyor aslinda.

birde en baslarda meme +mama yiyip 2-3 saat temiz yatiyordu. smdi memeye dondurdmeue calisiyorum haliyle mama gbi uyutmuyor cocugu uzun sure,bazen 45 dk bazen 1 saat ve uzeri uyuyor , o yuzden doymadi gbi algiliyor annem, mama verme istedigi duyuyor.

yani bizde durumlar karisik suan sen ne sordun ben ne anlattm icimi doktum resmen

Canım sütün geliyorsa saat başı da uyansa dinleme anneni, meme ver. Madem mamayı kısma niyetin var. Evet bazen kısa süreli emiyor, haliyle arkasından gelen uyku da kısa süreli oluyor. Çabuk acıkıyor çünkü. Böyle böyle memeyi çoğaltır mamayı azaltırsın bence.

Kızlar, şimdi biz emzirirken uyuyor bu arkadaşlar. Uyumasalar da sonrasında pışş pışş ya da sallama ya da kucakta uyutma vs yapıyoruz. Ben bazen yeterki uyusun diye kucağıma alıp dans ediyorum. Peki sonra uyku eğitimine nasıl geçicez? Aklıma geldikçe sıkıntı basıyor.

Kizlar selam çok büyük bi problemim var. Bebegim gece uyanık gündüz uyuyor. Bunu nasıl asabilirim?

Canım gündüz uykularını 1-1,5 saatten uzun tutmasan? Uyandırıp emzirme alt açma yapsan, hem o aralarda biraz oyalanmış olur. Gündüzden alıp geceye vermek. Tracy Hogg’un uyku eğitimlerinde okumuştum. Bebeğin gece gündüz kavramı yok, 24 saat olarak algılıyor. Gündüz uzun uykular hep gece uyanık kalmayı tetikliyormuş. Hatta gündüz uyumayıp yorgun düşerse de gece uyuyamıyormuş. Nasıl hassas bir denge!!

Akşam olunca da, çok değil 45-60 dakkalık bir uyanıklık sonrası gece uykusuna hazırlayın diyor. Bir rutin olmalıymış. Her gün belli zaman diliminde banyo yaptırmak gibi.

Benim de gece uyumayıp gündüz gözünü açamadığı bir dönemi olmuştu. Sanırım değişiyorlar hafta hafta gün gün.

Allah analı babalı büyütsün inşallah gözünüz aydın sağlıkla mutlulukla büyütün

Meme de emiyor mama da yiyor iste bence cocugu cok yediriyoruz.
daha yeni yeni iste cozebiliyorum karni agridigin da da sanki acmis gbi hareket ediyor vs.

aynen bugun iste bir sabah verdik mama , hala da vermedim.
emdi kac kere , meme de uyudu. yerine koyunca uyandi fkn , verdik emzigi biraz gezdirdik uyudu tekrar.

boyle boyle alistircam.

canim ilk uc ay egitim fln olmazmis kolay kolay. egitime 4.-5. aydan sonra baslaniyor. o yuzden sknti yapma smdiden

hayirli olsun kuzum
Saglikli anali babali bir omru olsun yavrunun

Uyanık cefakar analar aşı günümüz gelsi catti asi olan bebisler ateşlendi mi doktorumuz aşıdan önce calpol verebilirsin tedbir için dedi ama ateslenmezse de boşuna vermiş olacağım

Canım gözün aydın sağlıkla büyüsün bebişin
Uyanık cefakar analar aşı günümüz gelsi catti asi olan bebisler ateşlendi mi doktorumuz aşıdan önce calpol verebilirsin tedbir için dedi ama ateslenmezse de boşuna vermiş olacağım
Biz de bugün bir aylık olduk aşımız var ben önceden vermeyeceğim çünkü aşılar genelde ateş yapmıyor en azından ilk iki çocuğumda böyleydi inşallah bu da onlara çeker

Ben memede doymqdigini farkedince pompayla sutumu sagip siringayla veriyorum. Mama almstm ama pek kullanmiyorm eger disarda isim ciktiysa mecbur kalnca o zaman veriyo annem hem de kotu olmadan bitsin mama diye.
Gogsumu saginca hem kanallar da daha cok aciliyo.

Sağlıkla büyüt canım, gözün aydın. Hayal kırıklığı olmasın hiç, elinden geleni yaptın, ama bebiş böyle tercih etti. önemli olan sağlığınız.

Doğru diyorsun, boşuna kendimi suçlu hissetmeyeyim. Bebeğin kucakta uyumaya, memede uykuya dalmaya, sallamaya ihtiyacı var belki de. Zaten bebekler anne rahmindeki sesleri, devinimleri, sıkışıklığı ilk 3 ay ararlarmış.

Thompson metot diye emzirme yontemi var, tesadufen denk geldim de . ordaki gbi bebegimn vucudunu tutunca daha verimli emmeye basladi .
Oda baya yakin temas bir yontem , o yuzden ilk 3 ay 4.donem misali anne karnindaki gbi seylere ihtiyac duyuyorlar.

ben gogsumde gunde bir kac kez yatiyorum. annem alistirma sicakligina fln dedi ama gecen agliyor cocuk , meme veriyorum emmedi fln sonra bir yatirdim gogsume kafasinida cneemin altina aldim. sustu hemen uyuya daldi

Şu an aynı şeyleri yaşıyoruz senle
Meme ve mama şeklinde ilerliyordum biraz fazla kilo almış bebegim (sütüm biraz artmış galiba)
Mamayi azalttım (sütüm çoğaldı mi bilmiyorum ama )
Gün içerisinde uyanıklık süresi arttı.Kucagimda uyuyor yatağına koyduğum an uyanıyor.Butun gün kucak kucağa yaşıyoruz.

benimde oyle , kucakta guzel uyuyor ama koyunca cabuk uyaniyor

Yan olarak sorduğumu detaylıca anlatmışsın çok saol. Bizde durumlar aynı. Memeden sonra hala aç gibi davranıyorsa 45-60 cc yapıyorum. Bebeklerimiz aynı gün doğmuş bizim de gaz sorunumuz var. Aynı tepkileri veriyor bebeğim. Meme emince benim bebeğim de çok kısa uyuyor ve ben sürekli acaba sütüm vitaminsiz mi diye düşünüyorum ama normalmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…