2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Gözün aydın canım. Bu topigin kaderi oldu normal başlayıp sezaryenle biten doğumlar. Ama olsun sağlıklı olsun da bebisler ve tabi sizler. Allah sizlere bağışlasın oglunuzu
Ya hakikaten şu koca topikte normal doğurabilen (normal doğum isteyip de) sanki 1-2 kişi oldu değil mi?

Ya hakikaten şu koca topikte normal doğurabilen (normal doğum isteyip de) sanki 1-2 kişi oldu değil mi?
sezeryande normal gibi bence ihi ağrısı gitti iz desen kırmızı birsey dikiş felan yok erimiş gitmiş benim abarttigim kadar korkunç değilmiş
Sadece hafif göbek var oda bence 1 senede toparlar kişinin vücuduna göre

Farklı canım memeye tutturuyorsun vakum mantığı ile hem akan sütü topluyor üstün başın ıslanmıyor hem de tazyiki de alıyor.
Gece 2 defa çıldırıyor memeyi istemiyor makas gibi tutuyorum onuda öğrendi anlıyor gittikçe algıları açılıyor maşAllah hele çirkin söz sevmiyor yani nasıl diyim hadi oğlum felan onun için kızma gibi ona bile ağlıyor yaparsın oğlum kopçiklersin dedikçe sakinleşiyor gece 1 saat uyursak bizim için yeterliemzik hiç emmiyor öğürüyor
Tutsa iyimi olur olmazmı onada karar veremedim oyalamak amaçlı diyorum

Aynen öyle oldu canım. Garipler onca sancı çektiler beklediler hep işin sonu sezaryene gitti. Çok ilginç. O yüzden hep derim iyi ki sezaryen var. Hayat kurtarıyor gerçekten bazen. Eskiden anne, bebek ölümlerinin çok olmasının sebebi bunlar işte. Neyse ki hepsi sağlıkla kucağına aldı bebislerini. Önemli olan o.

Maşallah canım. Ben de bu sefer daha hızlı toparladım. Tabi bebekle eve gelince moral olarak çok daha iyiyim o da etkili. Doktorun yazdığı kremi iki sefer olmasa da günde bir kere sürüyorum benimki de baya azaldı görüntü olarak. Bu sefer korse de taktım müthiş farketti. Bu hafta Ankara havası elverdiğince yürüyüşe de başladım. Hatta komşum gördü hamile olduğumu unutmuş sanırım oğlumu sordu bebişi sormadı Beslenmeme de dikkat ediyorum. 6.5 kilom kaldı iki hafta da 8.5 kg verdim. (tabi bu koşullar kayınvalidem kırkımız çıkıp da gittiğinde çook değişecek ama ben de fırsatı değerlendiriyorum diyelim)

Bir seneyi bile bulmaz bence. Birkaç ayda normale döner.

Emzik tutsa çok iyi olur canım. Ben de tutturamıyorum kayınvalidem gece ben onunla sakinleştiriyorum gaz sancılarını diyor. Hastaneye gittiğimizde pusette tuttu bir iki kere büyük rahatlık gerçekten. Ben istiyorum emzik almasını baya.

Kesinlikle çok haklısın mesela bizim previa durumu. Sezaryen olmasa kan kaybından gitmiştik. Ameliyatta doktorum ne taklalar attı rahmi almamak için. Çok şükür bilime tıbba ve iyi yetişmiş hekimlerimize.

Yalnız benim bağırsaklarım ameliyattan sonra hala toparlanamadı. Çalışmıyor resmen. Affedersiniz kabız bile değilim yani his yok talep yok Gaz yapacak diye kayısı, bakliyat vs. de yiyemiyorum.

Kesinlikle çok haklısın mesela bizim previa durumu. Sezaryen olmasa kan kaybından gitmiştik. Ameliyatta doktorum ne taklalar attı rahmi almamak için. Çok şükür bilime tıbba ve iyi yetişmiş hekimlerimize.
Aynen benimkide öyle bayağı ugrasti .iyiki bu doktora denk gelmisim o takip etmiş hamileligimi diyorum.her doktorda yapmıyor bu ameliyatları .biz iyi doktorlara denk geldik çok sukur

Yalnız benim bağırsaklarım ameliyattan sonra hala toparlanamadı. Çalışmıyor resmen. Affedersiniz kabız bile değilim yani his yok talep yok Gaz yapacak diye kayısı, bakliyat vs. de yiyemiyorum.

Kaç gün oldu vanım doğum yapalı? Benim 5 gün sürdü çünkü. Dediğin gibi kabızlık da hissetmiyordum, sanki bağırsaklarım yokmuş gibiydi.

Aynen benimkide öyle bayağı ugrasti .iyiki bu doktora denk gelmisim o takip etmiş hamileligimi diyorum.her doktorda yapmıyor bu ameliyatları .biz iyi doktorlara denk geldik çok sukur
Aynen canim ya sagolsunlar valla. Bir de overimden doku aldı patlojiye gönderdi. Çok titiz hoca Allah razı olsun.

Kaç gün oldu vanım doğum yapalı? Benim 5 gün sürdü çünkü. Dediğin gibi kabızlık da hissetmiyordum, sanki bağırsaklarım yokmuş gibiydi.
Benim 15 gun oldu canim. İlk bir hafta daha beterdi aynı dediğin gibi yok gibiydi. Simdi o kadar değil ama yine eskisi gibi değil.

7 kilom kaldı benimde 50 olsam kafi 45 lik halime dönmek istemiyorum bu halimide sevdim bende iç çamaşırı gibi olandan takıyorum m beden 2 kilo daha verince small bedene geçeceğim
İz için kullanmıyorum nedense takmadım normalde asla iz sevmem vücudumda
Bende haftada 4 gün 40 dk yürüyorum tatlım 5 e çıkaracağım annem gelirse annemle yada eşimle sonra ılık bir duş çok iyi geliyor

Bir seneyi bile bulmaz bence. Birkaç ayda normale döner.
İnşAllah kuzum tek göbeğe alışamadım hafif ama öyle üstte değil
Sabah kayboluyor yemek yiyip su içtikçe akşama doğru 5 6 aylık oluyor sabahları çok tatlı
Kilo takmıyorum ama göbek hiç olmamıştı şimdi gitmemesi biraz can sıkıcı andulasyon felan var bebeğe zarar olur diye gitmiyorum

Yine bulmuş değişik bi şey andulasyon, ilk kez duydum. Kesin göbek dediğinde de bi şey yoktur, senin kuruntundur yine

Süpersin canım ben yarım saat yavaş tempo yürüyorum ama burası ayaz bildiğin güneş yoksa dötün donuyor ki artık bu son hafta idi baya kış gelecek. vücudum hala daha fazla harekete müsaade etmiyor. bir de aylardır yatıyorum ya kaslarım zayıf. yavaş yavaş açacağım inşallah kasları.

Memur arkadaşlar size birşey soracağım. Ben bir seferlik 300-400 tl olan değil de maaşa eklenen aile yardımı için dilekçe vermek istiyorum. Karı koca memursa yalnızca koca alır diyor mevzuatta sinir oldum. Eşimin alması önemli değil ilk çocuğumuzun parası ona yatıyor zaten ama iş değiştirme durumu var. Ben almak istiyorum bu sebeple. Bilginiz var mı bu konuda?
Aman bu arada uğraşmayacağım vazgeçtim üç kuruş bir şeymiş zaten

Son düzenleme:
Ya kesinlikle ben sezaryenden korktuğum için normal istiyodum korktuğum gibi değilmiş yine olsa yine olurum bu sefer de ssvdden korktuğum için ikinciyi sezaryen olacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…