2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Hanımlar Benim kız çok haraketli eli ayağı sürekli haraketli senkronize 2 el 2 ayak birden, neden ki ya 12 günlük bebek için. Sizinde öyle mi?
Birde bugun çok bunaldım 1 saat dışarı çıktım sütümü sağdım biberonla annem içirmiş uyanınca. Alışmaz demi ya biberon a bi kaç defa yaptım çünkü

Çocuğu gaz bombasına çevireceksin bende seviyorum ama mümkün olduğunca uzak duruyorum. Habire yulaf yiyorum

Doğuma girdiginizle hastaneden taburcu olurken hiç dusmedimi kilonuz.ben niye böyle hızlı düştüm acaba ya ben bebek çıktı su plesanta falan onlar çıktı o yüzden düştüm diyordum.
Hayır düşmedi.Doğumdan sonra bana bi serum taktılar 2Lt bir ondan diye aklıma geliyor bi de ayran içmiştim ondan diye. İkisinden birisi ödem yaptı bende daha yeni yeni atıyorum. 61 ile hamile kalmıştım. Şu an 72. Biraz daha var

Bu aralar bebeğim çok kusmaya başladı. Bazen çökelek gibi bazen de su gibi reflü var desem her emzirmeden sonra olmuyor ara ara ama sık oluyor

Kızlar dertleşmek için yazıyorum,sütüm doğumdan beri az geliyor,1 hafta falan hep sarı olan kolastrum geldi o yüzden az az çıktı,zaten bebeğimde 1 hafta yoğunbakımda yatmıştı,oğlumu 1 hafta sonra taburcu ettik ve yeni emmeye başladığı için dolayısıyla az az geliyordu sütüm,kaynanam başlıyordu oğluma annenin sütü yokmu yetmiyormu demeye oğlanı aldığım ilk gün bide ilk enzirmemdi,ilk gebeliğim birde,o gün bebeğim ağladı bende baya ağladım psikolojim bozuldu,sütüm hala şuan yetmiyor gibi herkese söylüyor birde sütü yetmiyor yok mama veriyor diye,benim süt için yapmadığım şey kalmaı hoşavlarmı dersiniz,bulgur plavı, bestlak damlaya yeni başladım,rezene çayı, papatya çayı ztahin pekmez herşeyi denedim ve deniyorum da,ama herkes başlıyor şimdi senin sütünün bol olması lazım akması lazım vs demeye, ben elimden geldiğince hep emzirmeye çalışıyorum ama oğlum sürekli emdiği için süt bitincede çekiştiriyor memeyi bağırıyor ağlıyor ve mama vermek durumunda kalıyorum,psikolojim bozuldu sanırım bu sütün yetmiyor yokmu şuana kadar akması taşması lazım diye söylemlerden, bazen kocam bile görmeden gizliden ağlıyorum bu durum çok yıpratıyor

Nurse harveys aldık biz gaz ilacı gayet iyi sakinleşti bide damalayi verince gündüzde uyumaya başladı .bizde ise yaradı yani sancı çekmiyor.kipkirmizi yapıyordu ikiniyordu ağlıyordu iki gündür yok .istersen onu deneyin

Üzülme forumdaki çoğu kişinin yetmiyor ki benimde aynı.kimsenin sarıl sarıl akmiyir.gecen rüyama bile girdi mememi açıyorum koca kovaya sarıl sarıl sütüm akıyor dolduruyorumokadar pisikolojim bozuldu.esimde diyor yapack bişey yok orda mama yap ver diyor yetmediği de .benimde her emzirmemin ardından 70 80 90. Veriyorum.sagimda yapıyorum arada o sagdigim sütü veriyorum.bugun mesela dünden beri sagdigim 190ml sütü iki öğün yaptım onu verdim.yapacak bişey yok.oldugu kadar olmadığı kader diyecen.kim nederse desin ben iki kızımda mamayla büyüttüm arada sağ ver emzir ver o alacağını alır sütünden.

Hep emziriyorum zaten günde en fazla 3-4 mama veriyorum aşırı ağladığı zaman her enzirmeden sonra vermiyorum bazen yetiyor uyuyor,sağma işlemini elektrikli pompa ilemi yapıyorsun,bende manuel var onu kullanamıyorum

Neden bu kafadalar acaba

Hep emziriyorum zaten günde en fazla 3-4 mama veriyorum aşırı ağladığı zaman her enzirmeden sonra vermiyorum bazen yetiyor uyuyor,sağma işlemini elektrikli pompa ilemi yapıyorsun,bende manuel var onu kullanamıyorum
Evet elektrikli e bebekden aldım işimi görüyor baby mom pahalıya gerek yok.emzirdikden sonra emzirmeden önce. Sagiyorum 20 30 ne çıkarsa dolapda biriktirorum.bazen gece mama verip sütümü sagiyorum ozaman 40 50 çıkıyor ellerde sagoyorum makinalar tam çıkarmıyor.nekadar sağıp emzirirsen okadare artar.bu iş kafada bitiyor anladım sagarkende bakma ne kadar çıkıyor diye ne kadar çıkarsa Allah bereket versin de.biruni sagiyorum sonra diğerini sonra gene öbürünü sürekli dönüşümlü sagiyorum tek öyle çalışınca çok çıkmıyor dinlendir öbürüne geç.

Densiz kaynana Allah sorsun hesabını. Kuzum sen de sütüm yetiyor mu diye düşünme sessiz bir ortama geç ve bilinç altına seslen de ki: SEVGİLİ BİLİNÇALTIM VE İŞBİRLİKÇİLERİ ŞUAN MEMEM SÜT İLE DOLSUN TAŞSIN. Ve kendi bebenine teşekkür et. Sütüm gelmiyor düşüncesini zihnimden iptal ediyorum de. Ellerini iki memene koy ve masaj yap ve hayal et sütler ucundan süzülerek aktığını bebeğinin karnını doyurduğunu.

Ve densiz kaynan her sütü yok diye demesinde içinden onun söylediğini de iptal et. Düşün ki Allah fırtat olarak bizi bebeğimizi doyura bilmek için memelerimize sütü verdi. Mama olmasaydı napacaktık açlıktan ölcekmiydi bebekler hayır. Rabbim bebeklerimizin rızkını memelerimize gönderecektik

Bu arada elinin altında sürekli su olsun bol bol bol su iç. Bi de bana pekmezi sulandırıp içmek iyi geliyor. 500 ml bardağım var içerisine üzüm pekmezi koyup üzerine su doldurarak içiyorum

İnşallah şifa olsun.

Bu arada gözünün önüne kaynanın ağzına bant Çektiğini ve konuşamadığını görüntüsünü getir.

Sabırlar diyorum sütün bol olsun

Kuzum kaç günlük oldu bebisin ilk zamanlar hepimiz yaşadık elinden geleni yapmissin bestlak güzel arttırıyor ben 2. Günden beri kullanıyorum ama etkisini gormem bir haftayı aldı ilk günler zor geçti doymadı çocuğum mama da verdirmedi doktorum gerek yok dedi sarılığı yükselmişti biraz hatta çok stresliydi bi de psikoloji en önemlisi stres kotu etkiliyor hala biraz üzülsem sönüyor memelerim onu farkettim bebiş de huzursuz oluyor, kaynanan baya patavatsizmis kafana takma diyecegim ama takiyor insan kendileri geçmemiş sanki bu yollardan sarıl sarıl süt mü akmış acaba memelerinden, bana sut yokmuş gibi hissetsen bile emzir kanalların bebekle temasla açılır dediler öyle yaptım gelmiyor yetmiyor diye ihmal etme emzirmeyi ben saatsiz emzirdim hep 2 saati bile beklemedim doktorum saati boşver kipirdandikca ver dedi oyle yaptım zorla cogalttim sütü yani ona rağmen hala huzursuzlaninca acaba ac mi kaldı diyorum bilemiyorsun ki ne kadar emiyor, inşallah bol bol sütün olur damla da yediklern de şifa olsun hem kuzuna hem sana ben meme verirken öyle diyorum hep besmele çekip şifa olsun diyorum, geçecek bu gubler üzülme

Ben de 3-4 sefer mama veriyorum. Bence senin sütün var.

Kız benim kv de sana mı geldi aynı benim densizi tarif ettin benim ki de bana kendi sütyenini vermeye çalıştı bunları Allah alsın elimizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…