- 25 Kasım 2020
- 3.125
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.462
- 83
Benimkinin en uzun uyuma süresi max 2 saat kendisi uyandırıyor. Benim uykuya geçiş süremle aynı. Tam ben uykuya geçiyorum hanımefendi uyanıyor öyle bir çığlık çığlığa uyanıyor ki uyanmamak mümkün değil alarma gerek kalmıyorEvet ben de gece hep alarm kuruyorum. Ama hep üzerimde uyuduğu için yarı dik pozisyonda hep sırt üstü yatıyorum. Hiç sağlıklı bir uyku olmuyor. Zaten 3 saatte bir uyanıyoruz en geç. Besle gaz alt değiştirme derken 1.5 2 saate yakın zaman geçiyor
Bizimki sabaha karşı uyuyor 1 saatEvet ben de gece hep alarm kuruyorum. Ama hep üzerimde uyuduğu için yarı dik pozisyonda hep sırt üstü yatıyorum. Hiç sağlıklı bir uyku olmuyor. Zaten 3 saatte bir uyanıyoruz en geç. Besle gaz alt değiştirme derken 1.5 2 saate yakın zaman geçiyor
Yürüyüşte göbek benden önce gidiyorHeee yaaa yüzüm çöküyor karnım hala çıkkın
Çok geçmiş olsun canım. Mama kullanıyorsan mama hakkında araştırma yap istersen. Yediklerine içtiklerine dikkat et. Kimyon çayı gazı güzel engelliyor. Ben bebeğim de ZİNCO diye bir gaz damlası kullanıyorum tavsiye üzerine almıştım maşallahKızlar bugün tekrar doktora sordum bir haftadır geçmeyen ishali var ama olabilir yemesi kilo alması iyiyse sorun yok diyor. Çocuk uykusunda gaz sancısı çekiyor ağlayarak uyanıyor ne yapsam bilemedim damla kullanıyorum ama pek faydasını göremedik henüz
Hepimizin sütü bol olsun inşallah canım,tahin pekmez çok yedim ama birde sulandırılmış şeklinde denerim bakalımDensiz kaynana Allah sorsun hesabını. Kuzum sen de sütüm yetiyor mu diye düşünme sessiz bir ortama geç ve bilinç altına seslen de ki: SEVGİLİ BİLİNÇALTIM VE İŞBİRLİKÇİLERİ ŞUAN MEMEM SÜT İLE DOLSUN TAŞSIN. Ve kendi bebenine teşekkür et. Sütüm gelmiyor düşüncesini zihnimden iptal ediyorum de. Ellerini iki memene koy ve masaj yap ve hayal et sütler ucundan süzülerek aktığını bebeğinin karnını doyurduğunu.
Ve densiz kaynan her sütü yok diye demesinde içinden onun söylediğini de iptal et. Düşün ki Allah fırtat olarak bizi bebeğimizi doyura bilmek için memelerimize sütü verdi. Mama olmasaydı napacaktık açlıktan ölcekmiydi bebekler hayır. Rabbim bebeklerimizin rızkını memelerimize gönderecektik
Bu arada elinin altında sürekli su olsun bol bol bol su iç. Bi de bana pekmezi sulandırıp içmek iyi geliyor. 500 ml bardağım var içerisine üzüm pekmezi koyup üzerine su doldurarak içiyorum
İnşallah şifa olsun.
Bu arada gözünün önüne kaynanın ağzına bant Çektiğini ve konuşamadığını görüntüsünü getir.
Sabırlar diyorum sütün bol olsun
Psikolojim bozuldu diyorum oğlan ağladıkca ağlıyasım geliyor,28 günlük oldu oğlum, bazen o derece bozdular,elimden gelen herşeyi yapıyorum süt içinKuzum kaç günlük oldu bebisin ilk zamanlar hepimiz yaşadık elinden geleni yapmissin bestlak güzel arttırıyor ben 2. Günden beri kullanıyorum ama etkisini gormem bir haftayı aldı ilk günler zor geçti doymadı çocuğum mama da verdirmedi doktorum gerek yok dedi sarılığı yükselmişti biraz hatta çok stresliydi bi de psikoloji en önemlisi stres kotu etkiliyor hala biraz üzülsem sönüyor memelerim onu farkettim bebiş de huzursuz oluyor, kaynanan baya patavatsizmis kafana takma diyecegim ama takiyor insan kendileri geçmemiş sanki bu yollardan sarıl sarıl süt mü akmış acaba memelerinden, bana sut yokmuş gibi hissetsen bile emzir kanalların bebekle temasla açılır dediler öyle yaptım gelmiyor yetmiyor diye ihmal etme emzirmeyi ben saatsiz emzirdim hep 2 saati bile beklemedim doktorum saati boşver kipirdandikca ver dedi oyle yaptım zorla cogalttim sütü yani ona rağmen hala huzursuzlaninca acaba ac mi kaldı diyorum bilemiyorsun ki ne kadar emiyor, inşallah bol bol sütün olur damla da yediklern de şifa olsun hem kuzuna hem sana ben meme verirken öyle diyorum hep besmele çekip şifa olsun diyorum, geçecek bu gubler üzülme
Benim sütüm varda oğlan çok emdiği için dolmasına müsade etmeden acıkıyor hemen o yüzden yetmiyor muamelesi görüyorum, hayırlısıyla bestlak damla ile yararda inşallahBen de 3-4 sefer mama veriyorum. Bence senin sütün var.
Bide ben ilk sagmaya başladığım zaman dibini kapatmiyordu bakıp bakkip ağlıyordum şuan 20 30 CC çıkıyor takma kafanı yaniHep emziriyorum zaten günde en fazla 3-4 mama veriyorum aşırı ağladığı zaman her enzirmeden sonra vermiyorum bazen yetiyor uyuyor,sağma işlemini elektrikli pompa ilemi yapıyorsun,bende manuel var onu kullanamıyorum
Süt hiç bitmiyor memede bunu kafana şok dolsun öyle verim deme sen memeni ver en güzel ve bol süt üreten meme sönük balon gibi olan memelermis benimde aynı siktikca geliyor özellikle bebeğim tukurugunu görünce sık bak gorecen daha bol süt geliyor.Hepimizin sütü bol olsun inşallah canım,tahin pekmez çok yedim ama birde sulandırılmış şeklinde denerim bakalım
Psikolojim bozuldu diyorum oğlan ağladıkca ağlıyasım geliyor,28 günlük oldu oğlum, bazen o derece bozdular,elimden gelen herşeyi yapıyorum süt için
Benim sütüm varda oğlan çok emdiği için dolmasına müsade etmeden acıkıyor hemen o yüzden yetmiyor muamelesi görüyorum, hayırlısıyla bestlak damla ile yararda inşallah
Ceylan gözlüm gidiyor ardına bile bakmadanHep aynı olmaz canım. Benim ilk oğlumda ilk ay 1.500 ikinci ay 1200 üçüncü ay 1000 aldıve sonraki aylar zaten iyice azaldı. Doktor çok alıyor diye kızıyordu ama kolikti sürekli memedeydi sadece anne sütü aldığı için de kes diyemiyordu. Bu bebeler abileri gibi çok almıyolar zaten prematüre olunca daha farklı olabiliyor. Ayy dün gece Ege mahvetti bizi çığlık çığlığa bütün gece uyumadı valla o da biz de perişan olduk
Oğlumun sarılığı uzadı canım 23. gün hala 8 civarı olunca altında başka bişey olabilir diye kan alıp enzimlerine baktılar bi de sondalı idrar tahlili yapıldı ve sonucunda idrar yolu enfeksiyonu çıktı1 hafta yenidoğan servisinde yatışımız oldu antibiyotik için. Sonra kültür temiz çıkınca sarılık da bitti şükür. Dün rutin kontrolde kan tahlilleri yapıldı bebişlerimin. Sarılık nihayet artık 1 olmuştu. Umarım sizinki de bir an önce düşer canım, için rahat etsin diye ek tetkikleri yaptırabilirsin
Ayy eşyaların yeri deyince yarımı deştin. Kızımın yanına anne bebek uyum odasına gittiğim dönem temizlikçi abla temizliğe geldi ben yokken yapsın dedim. Yatak odamı kafasına göre değiştirmiş. Koca ağır karyolayı bile çekmiş, beşiğe ayar vermişAyy şimdi gülüyorum ama delirmiştim başkasının evini niye değiştirir insan
Bi de ben varım maşallah diyeyimBekliyorum annemi az dinlendireyim de gelsin 1 ay bana baksın diye Burdaki hadsiz kayınvalideleri görünce çok şükür diyorum
Benim için 50 ideal158 boyumya aslında eşim sorun etmiyor umru değilde annemler falan kayınvalide falan kilo al kilo al diye çok baskiliyor beni. bende çok yakıştıramıyorum kendime zayifligi mesela 44 kilo halimde hemen yüzüm cokuyo .hafif kilo seviyorum yani ben biraz balık eti olanlara falan imreniyorum acikcasi
Duş her zaman her daim o olmazsa gece nöbeti geçmezAkşamları da babasına veriyorum duşa falan giriyorum kendime vakit ayırıyorum.
Sen daha iyi yürürsün kuzum ısınmak için tempolu tam bacaklar erirYarım saatle başladım canım zaten şimdi 40 dakikaya çıkardım. Evet leslieyi biliyorum ama dışarısı aşkı bir başka ben de. Bir de güzel bir semtte oturuyorum yeşil ve düz biraz Adanaya benziyor Ankara gibi değil yaniAma soğuk tabisi :)
Amin canım Çok teşekkür ederim cümlemizin inşallah
Benimde minik birde gece son raddemde yatar pozisyonda emdiriyorum boş çekmek istiyor çünkü o zaman fazla süt gitmiyorAynen benim sütümü azalttı resmen. Bi de meme uçlarımı çok deforme etti yani kullanamadım ama benim memeler küçük ondan kaynaklı da olabilir. Kullanıp memnun kalanlar var
Bu meslek Damla dediğin mi canım böyle sütü fazla arttırıyor Ben de alayım öyleyseBen günde 3 defa icince baya arttırıyor hatta bebek fazla geliyor diye emmek istemiyor bende artık sabahları 1 defa yada gece yatmadan 1 defa içeceğim fazla tazyikli gelincede meme reddi yaşıyorum
Bende bebeğim memeyi bırakınca sıkıyorum uçlarından geliyor ama o emmiyot memeyi çekiştiriyor bağırıyor ağlıyorSüt hiç bitmiyor memede bunu kafana şok dolsun öyle verim deme sen memeni ver en güzel ve bol süt üreten meme sönük balon gibi olan memelermis benimde aynı siktikca geliyor özellikle bebeğim tukurugunu görünce sık bak gorecen daha bol süt geliyor.
Yarin o aparatı atim bir kuzu belki bundan değildirMaşallah ya bende mercimek kadar bile çıkmadı
Biz de pazartesi vurulduk canım bizde de sıkıntı olmadı çok şükür canım aynı gün doğum yaptık 27 Ekim'de yaptın değil mi kırkını hangi gün çıkartacaksın hangi güne denk gelecekBu ilk asi hepatitin ikinci dozu degilmi? Bize ateş huzursuzluk falan yapmayacağı söylendi hiç yan etki yapmayan bir asiymis hafif bir asiymis .banyoda yaptırabilirsiniz dendi.nitekim öyle de oldu pazartesi vurulduk bizde bir sorun olmadi
Kuzu bende işe yaradı bazılarında yaramiyormustaBu meslek Damla dediğin mi canım böyle sütü fazla arttırıyor Ben de alayım öyleyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?