2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bizimki benin kucağımda çok rahat bıraksam 4 saat de uyur dün hatta gece baktım uyanmıyor ayaklarını sıktım yüzünü sevdim uyanmıyor dedim yatağına koyayım madem bu kadar derin uyuyorsa koymamla viyaklaması bir oldu

Doktorun verdiği şişeyi sıktım direkt ne kadar doğru yaptığımı inan bende bilmiyorum artık
Youtube dan baktık bizde ona göre yaptık umarım doğrudur. Odayı nemlendirincede hırıltısı biraz kesildi.

Canım benim evimin nemi %70
Çok değil mi canım yüzde 40 50 deniyor bak resim yüklüyorum.

Beslenme destek mi ne öyle bişey var bi araştır istersen bi de silikon uç mu kullansan acaba sert ya belki ağzını açmaya yardımcı olur. Aslındaenn iyisi emzirme hemşiresindwn destek istemek. Şehir hastanelerinde var mı bir sor istersen ya da özelde yaptıysan onlarda olabilir.

Yüksek nem de sıkıntı, nasıl düşürülür bilmiyorum. Havalandırma sırasında bebeği odadan çıkarabilirsin belki

Ocean d3 400 olanını kullanıyorum. Topikteki bir bazı arkadaşlarda aynı markayı kullanıyor. Bugün 26 günlük oldu

Ben de ocean kullanıyorum sağlık ocağının verdiğini kullanıyordum ama artık onu bıraktım bunu kullanıyorum günde bir fıs olarak

Çok teşekkür ederim. Ben de bunu alayım.

Bugün 15.gun kontrolümüz vardı ama 13.gunluguz daha Bebişimin sarılığı daha geçmemis hatta artmış ama artık kilosu fazla olduğu için fototerapi almasına gerek yokmuş sarılık değeri 14 çıktı iki haftalık bebeklerde sinir değer 18miş sadece yüzünde ve üst gövdesinde var doktoru ayaklarına kadar gelirse kandan takip etmek gerekir dedi. 1 haftada 300 Gr almış 3900 olmuşuz. Bir de doktorun tartısına işedik

4 kilo altını kabul etmiyor sıpa O yüzden 3 ayımızı götüreceğiz randevu almıştık ama iptal ettik sen götürecek misin
Hamama götürelim diyoruz ama ne bileyim havalarda soğuk .spa da aklımdan geçiyordu ama benimkinide almaz o zaman bizde 4 kiloda değiliz .bilmiyorumki canım .kararsızım bende

Havalandırmaktan bıktım artık sürekli yağmurlar başladı böyle devam edicem şimdilik sıkıntı yaşamıyoruz

Çok kızıyorum böylelerine. Az veya çok, anne sütü veriyorsun. Hiç gelmese ne olacak? Eksik anne mi oluyorsun o zaman??? Hiç kafama takma, tatlı tatlı ver cevabını, dün doğasever bahsetmişti sanki, ne yanıtlar verdiğinden. Hak ediyorlar çünkü. Eşine de anlat bu durumu. Anne sütünü en olumsuz etkileyen şey stres ve az su içmek, gerisi fasafiso. Sıkma tatlı canını, zaten yeni anne olmuşuz, bir sürü şeye takıyoruz kafamızı, uykusuzluk da bi yandan. Bi zahmet insanlar çenelerini kapatsın.

Hamama götürelim diyoruz ama ne bileyim havalarda soğuk .spa da aklımdan geçiyordu ama benimkinide almaz o zaman bizde 4 kiloda değiliz .bilmiyorumki canım .kararsızım bende
Bende 3.ayinda sıpaya götüreceğim artık 40inda çok istiyordum ama randevuda almıştım ama olmuyor işte nasip değilmiş evde kendimiz cikaricaz artık

Canım bir de bir ihtimal ama, belki sütün yetersiz değildir, tazyikli geliyordur, öncesinde bi sağım yap bak bi akışına. Bir de bebeğin uykusu kaçtıysa, gazı varsa, stresliyse süt gelse de gelmiyormuş gibi kavga ediyor memeyle. İki gün önce annem de bana “kızım hala kahvaltı yapmadın sütün kalmamıştır ki, aç doymuyor baksana” demişti. Bu veletler öyle yaygara koparıyorlar ki sanki memeden acılı kaynar su akıyormuş gibi yansıtıyorlar

Canım benim sakın kendini kötü hissetme istersen çocuğunu keyfi olarak emzirmeyip mama bile verirsin bu kimseyi ilgilendirmez. Göğüslerim bozulmasın diye emzirmeyenler var yani kimse kimseyi yargilayamaz. Allah'a şükür sağlıklıyiz bebeğimiz yanımızda. mamaya neden dünyanın en zararlı seyiymis gibi davranıyor bu insanlar anlamış değilim. Sanki kezzap iciriyolar bebeklere. Sen elinden geleni yapmışsın gerisi kimseyi bağlamaz cinnetse cinnet bir gün bağır çağır bakalım laf edebiliyolar mi. Konuyu cozemeyince deliye bağlıyoruz herkes susuyor.

Canım ellerine çorap mı geçirdin? Ben eldiven de kullanmıyorum artık, kıyafetleri kendinden eldivenliydi, ama artık serbest bırakıyorum. Yanlış mı yapıyorum?

Bu aralar bebeğim çok kusmaya başladı. Bazen çökelek gibi bazen de su gibi reflü var desem her emzirmeden sonra olmuyor ara ara ama sık oluyor

Benimkinde de öyle, miktar olarak da çok kusuyor, korkuyorum. Ama annem de normal olduğunu, benim bebekken daha çok kustuğumu söylüyor.

Bende bebeğim memeyi bırakınca sıkıyorum uçlarından geliyor ama o emmiyot memeyi çekiştiriyor bağırıyor ağlıyor
Canım senin bahsettigin şey gaz gibi duruyor. İlk oğlumda benzerlerini yaşadım. Sürekli aç diyorlardı. Oysa çocuk gazı olduğu için memede rahatlamak istiyor. Sürekli emdikçe meme boşalıyor. Ama gene gazlaniyor sürekli emdiği için. Kısır döngü yani. Şimdi deneyimliyiz de yanimdakiler ağzını açamıyor. Doktor kontrollerinde en az bir kilo alıyordu oglum. Ona rağmen saçmalıyor etrafimizdakiler işte. İlkinde bana bunları bunları yaptınız diyip başlarına kakiyorum. Sen takma kafana. Sütün var. Bebeğin gazdan ağlıyor. Kontrole gittiniz mi? Kilo alımı nasıl?

Kontrole gittik 2 hafta önce,doktor kilo alımı gayet iyi dedi sarılık vardı oda geçmiş dedi,ama gazını alıyorum bebeğimin bide gaz damlası da kullanıyoruz ağızdan çıkarıyor ama alttan zor çıkarıyor belkide o zorluyodur bilmiyorum ki

Bende yakında deliye bağlıyacağımpsikolojim yerlerde sanki öyle bi durum hissediyorum inşallah en kısa sürede toparlayabilirim

Eşim bu durumu biliyor ama birşey demiyor malesef,hatta eşimlede bu konu hakkında tartıştığımız oldu,kimse yeni annenin durumundan anlamıyor oysaki bütün kaynanalar falan bu dönemden geçtiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…