- 29 Temmuz 2018
- 560
- 742
- 103
- 31
Benm bebeğim de bembeyaz doğdu elleri hala kar gibi ama vücudu yüzü sarı oldu esmer gibi aynı yavrum dün kalca cikikligi için götürdük doktor hala sarılığı var kan vermeniz lazm 10 un altında değilse başka çözümler bulucaz dedi çok üzüldüm demekki bebegm o yüzden mi böyle esmerimsi sarıAynen benim 2. Kızımın 40 kuranında bile sarılığı devam ediyordu. şimdi oglumda 20. Günden sonra doğduğu rengine döndü. sariligimiz kalmadı.pamuk gibi oldu paşam.bol bol emzir gerekirse mama ver bu dönemde ama biberonla verme red yaşanma ihtimali var kaşık biberonla ver ben öyle yapıyorum.
Allahım bir daha yaşatmasınİyi bakalım canım benimiyi çok şükür. Tekrar götürdüm doktora öksürük şurubu yan etkisiymiş meğer
Canm fizyolojik seruma her burun için 2 CC al yüz üstü Masalı çevir hafif başı aşağıya eğik olsun sık ikisine de sonra otri bebe ile çek pisliğini kuru kuru zaten onlada çekmezsin benm kızın da aşırı tikaniyo her gün yapıyorumKizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Mesela evde 2 çeşit tahin varAyy ne güzel ya
benim 23 gün oldu
Yamuna korse efso bişe taytı da var mutlka bak birKızlar owlinib korsesini almıştım ama çok kullanışlı değil gibi bazen yarım saat takıp çıkarıyorum. Göbek kısmım yumuşak. Külot korse almak istiyorum aranızda kullanıp memnun varsa önerir misiniz?
Kuzun lansinoh marka göğüs için olanUcu kesik şırınga oluyor öyle bişey mi canım
Benim annemde gitti. Ev ev üstünde olmuyor. Tek başına kalırsın neden kalamayasın ki. Annem gündüzleri gelip gidiyor ama zamanla bu gelme gitmeler de azalacak kendi düzenimi kurmak zorundayım. Maalesef 4 hafta bitiyor ama belim sıkıntılı, dikişlerim sızlıyor ayakta zor dolanıyorum ama toparlanmam şart
Sendeki nasıl bişey canım
Psikoloji çok önemli canım, ne yazık ki bende çok üzüldüm ve sütüme etki etti galiba. Aramel veya hümana çay dönüşümlü içiyprum, bestlak kullanıyorum, havuç, trabzon veya cennet hurması olarak geçen meyveyi yiyorum şimdi çok bol, boza iyi diyorlar, incir, hurma, dereotu da tavsiye ediliyor. Solgar ın b12 içeren bira mayası tabletlerini içiyorum. Suyu arttıramadım bir türlü. Elektrikli süt sağma makinesi ile sağmaya çalışıyorum. Benim kızım da gün içinde sadece bir kaç kez yani en fazla 2 veya 3 kez emiyor o kadar, onun haricinde emmiyor çığlık çığlığa ağlıyor tutmuyor göğsümü. Haliyle mama veriyorum öyle 3 4 kez değil sayıyı da unuttum ama yapacak bişeyim yok aç kalmasından veya strese girmesinden iyidir. Keşke emse ama ne yapabilirim olan bu. Çok üzüldüm çok ağladım bu yüzden. Ama hep denen şu sütüm yok dersen yok olur. Rahat olmaya çalışıyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Aylar sonra emmeye başlayan bebek varmış. Pes etmiyorum şimdilik. Bir yudum bile olsun içmesi bile beni mutlu ediyor.
Ne kadar veriyorsun bize bir seferde 20 damla dediler
Ben daha çok veriyorum mama, sen yine iyiymişsin. Bizde azaltırız inşallah. Bir seferde kaç ml veriyorsun mamayı ?
Emzirme danışmanı bana aramel ile bestlak aynı, aramel çay iç daha iyi dedi. İçeriğinden şüphen varsa aramel e bak.
Ya ben bi türlü yürüyüşlere başlayamadım. Yürümediğim içinde iyice paslandım galiba. Bel ağrım çok fazla.
Neyi canım
Hepsi aynı mı bu minnaklarınbenim kız da bu ara kucağımda uyuyacakmış
Aman sıkıntı olmasın da idare edilir
Kesinlikle anne baba yanı olanı tercih etmenizi öneririm. Yaşadıkları neler bilmiyorum ama nasıl tuttularsa 44 dk yavrumun bacakları titriyor hala. Kasmaktan veya acıdanmış. Ağzı var dili yok resmen anlatamıyor yavrum. Pazartesi kontrol var konuşcaz doktorla bakalım. Uzun sürmesinin bi etkeni klipsli değil dikişli olması imiş. İlk 20 günde dikiş atılmıyormış doğru mu bilmiyorum. Klipsli de süreyi ve işlem sonrası acıyı azaltıyormuş güya. Dikişli nin olası koplikasyonları daha çokmış bu yüzden uzun sürermiş günümüzde önerilen klipsli ymiş. Ömrümde nadiren yaptığım bir şey yaptım araştırmadan birinin önerisini dinledim doktor çok da iyi ona bişey diyemem ama bu konuda keşke diğer doktoru tercih etseydim dikişsiz bunun 4 te biri süresinde belki 5 te 1 . Oğlum kollarımdayken onu görüp duyarken daha az travma ve acı yaşarken biterdi herşey.Canım Hayırlı uğurlu olsun öncelikle bu kadar minik bebeklerin yanına aslında anne ya da babayı alsalar operasyonda iyi olur diye düşünüyorum ben de yaptırmak istiyorum ama korkuyorum
Benimki artık saldı gitti çıkarmaya bile çalışmıyorBizimkinin ayağı sürekli karnına çekip ve her seferinde katılarak morarana kadar ağlıyor o yüzden anlamıyorum.
Deme öyle deme
Naptin kuzum çözdünmü hangisini kullandın biz deniz suyu sprey kullanıp sonra çekiyoruz hergün yapıyoruzKizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Kuzu diyetisyen 2 hafta önce 6 kaşık yiyebilirsin dedi 4 kaşık yoğurtla yemiştim benimkinde gaz yapmamıştıMantı yoğurttan dolayı mı gaz yapıyorben de şimdi yiyecektim
Ağlıyor mu? Bizimki katılıyordu geceGece 23:30 dan beri uyumuyor benim kızımda çok bitkinim
Benimkide 12 de uyudu şimdi çipil çipil uykuya resmen direniyorAğlıyor mu? Bizimki katılıyordu gece
Gece acile gittik, lavman dediler uyuyordu kıyamadım, arabasına bindirdik bu soğukta işe yaramadıHastanede bi şey yapmazlar canim riske atma bu havada bebişi boşuna, sıcak su torban varsa ayağına yakin bir yere koyabilirsin o sıcaklıkla gazi rahat çıkarıyorlar yoksa şişeye koy o şekilde de oluyor, benimki yüzüstü yatınca sakinleşiyor bi yastığın ustunde ya da dizinde o şekilde tutabilirsin çok zor sancılar Allah yardımcımız olsun valla
Evet yatağa bırakınca başlıyor ağlamaya. Meme veriyorum 10 dk emip bırakıyor uyuyor kucakta sonra gazını çıkırmak için gezdiriyoruz yatağa bırakınca elini kolunu çok oynatıyor uyumuyor.Ağlıyor mu? Bizimki katılıyordu gece
Kaç günlük tatlım bebekGece acile gittik, lavman dediler uyuyordu kıyamadım, arabasına bindirdik bu soğukta işe yaramadı5 te uyudu artık mahvolduk
43 günlükKaç günlük tatlım bebek
MaşAllah kuzuma43 günlük
Ben ağladım sakin kalamadım, acile gittik kıyamadım lağman yaptırmaya, meme veriyorum biraz alıyor sonra parmağımı verdim valla her şeyi yaptık, memede sakinleşiyor o da 10 saniye falan, çok yıprandım. Arabasında gezdirirken sokakta çok ağladıEvet yatağa bırakınca başlıyor ağlamaya. Meme veriyorum 10 dk emip bırakıyor uyuyor kucakta sonra gazını çıkırmak için gezdiriyoruz yatağa bırakınca elini kolunu çok oynatıyor uyumuyor.
Siz katıla katıla ağlıyor demişşiniz nasıl sakin kalıyorsunuz o durumda, napıyorsunuz mesela. Gece boyu hiç uyumadı mesela benimki ağlamadı çok ama huzursuzdu
Aynen yigenim 3 ay esmer bı bebek olmuştu sariydi suratı 3 ay bitiminde beyaz rengine döndü uzayan sarılık diyorlarmış geçecek ins sizinde.Benm bebeğim de bembeyaz doğdu elleri hala kar gibi ama vücudu yüzü sarı oldu esmer gibi aynı yavrum dün kalca cikikligi için götürdük doktor hala sarılığı var kan vermeniz lazm 10 un altında değilse başka çözümler bulucaz dedi çok üzüldüm demekki bebegm o yüzden mi böyle esmerimsi sarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?