2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Serum fizyolojik sikip el ile sıkılan burun aspratoruyle alıyorum.bugun benimkinde burnunda tıkanıklık vardi.tertemiz oluyor.aciliyor burnu. Korkma
Sarılık konusuna gelince yigenimin sarılığı 3 ay sürdü esmer bı cocukdu sarılık geçince pamuk gibi oldu olabiliyir yani uzayan sarılık.

Ay yok 10 damla yazmışlar ama ben 5 damla veriyirum yetiyor Sakinlesiyor.
20 damla ne cok bence.

Tam olarak beni anlatmışsın Bir de büyük oğlum doğru düzgün bir şey yemiyor. Her sabah ne yedirecegim yanına ne koyacağım derdi. Allah kolaylık versin hepimize

MathiIda

Evet şu anki doktorlar vermeyin diyor. Baharatlar için 1 yaş diyorlar. Ancak yazdıkları ağrı kesicilerde ne bilim gaz damlalarında şeker var Paraben var ne bilim kimyon falan var yani olayın içine girince bizim verdiğimiz şekerli su doktorların yazdığı ilaç içeriklerinin yanında aşırı masum kalıyor. Ben ilk başta karşı çıktım sonra gönlümle verdim pişman değilim.

Ne kadar veriyorsun bize bir seferde 20 damla dediler

20 damla ne cok bence.
Thepatriot .!.:
Nurse harveys aldık biz gaz ilacı gayet iyi sakinleşti bide damalayi verince gündüzde uyumaya başladı .bizde ise yaradı yani sancı çekmiyor.kipkirmizi yapıyordu ikiniyordu ağlıyordu iki gündür yok .istersen onu deneyin

notdefteri2_ canim bu mesajlar

Belli olmuyor canım,60cc veriyorum bazen bitiremiyor hepsini bazen kusuyor bazen sanki hiç emmemiş gibi tekrar istiyor durumuna bağlı yani ama en fazla 75 falan verdim sanırım

Ne yapacağız ya gecmesi icin cok can sıkıcı İnternete bakmak gibi bir hataya düştüm uzayan sariliga giriyormus cunku canim daha cok sıkıldı
Bizimde sarilik bi turlu gecmiyo 16 gunluguz 4 gunlukken fototerapi aldik 1 gun ve hala devam ediyo 10 dan asagiya bi dusemedi . Ne yapmaliyiz bi fikri olan var mi

Kızlar uyurken bebeğinizin yüzüne bir şey örtüyor musunuz? Tülbent örtüyoruz ama ısrarla çenesine kadar çekiyor bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Kenarını köşesini sıkıştırıyorum çekemesin diye yine de çekiyor tüm yüzünü kapatıyor. Örtmesem ne olur ki

Neden örtüyorsunuz? Hiç gerek yok bence. Riskli üstelik Allah korusun. Ağzını burnunu kapatır bir de. Ben örtüleri bile koltuk altına kadar koyuyorum. Yani elleri dışarıda kalacak şekilde. Yoksa ellerini oynatirken yüzünü kapatabilir.

Selam canım bende sorayım, haftada 200 gram çok mu az ? İlk hafta ödemi attı dedik sonraki hafta yine kilo vermiş, son gittiğimizde 200 gram almış. Çok üzülüyorum.

Arkadaslar slm
emzik verdinizmi bebislere
verdiyseniz hangi emzigi ve ne zaman verdiniz acaba
Emzik biz vermiştik doktor kızdı, ilk ay önerilmiyormuş hem emzik için enerji sarfediyor hemde emmek istemiyor bu yüzden kilo verir dedi. Bebeğim kilo vermişti o hafta hemen kaldırdık vermedik bir daha. Sonraki gittiğimizde 200 gram almıştı.

Sezaryenin üzerinden 11 gün geçti bu akşam regl ağrısı gibi ağrım başladı sizde de oldu mu acaba
Arada oluyor bende de

Kızlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor acaba bir de cıvıkmı yoksa katı mı normali nedir benimki biraz fazla mı yapıyor diye düşünmeden edemiyorum ishal olma ihtimali var mı acaba
2 veya 3 kere yapıyor. Çok katı değil ama sulu da değil.

Kizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Youtube da videoları var canım serum fizyolojik ile vurun açma diye arat çıkıyor. Korkma burun delikleri ufak ya bi de kış, kombiler açık odaların nemi az, evi de nemlendirmeye bak.

Eskilerin bi lafı vardır çocuğumun hasta olmasına dert etmem ama huyu değişir derler. Gerçekten öyle oluyor huy değişiyor çocuklarda.

20 damla ne cok bence.
Kutusunda da öyle yazıyor, gün içinde falan yazmamış kafam karıştı.

Belli olmuyor canım,60cc veriyorum bazen bitiremiyor hepsini bazen kusuyor bazen sanki hiç emmemiş gibi tekrar istiyor durumuna bağlı yani ama en fazla 75 falan verdim sanırım
Bizde emme sıkıntılı olduğu için belli olmuyor. Emerse 60 yetiyor. Emmezse 90 100 110 diye gidiyor. İnşallah benim kızım da wmmeye başlar, emşyor ama sık değil günde 2 kere emerse mutlu oluyorum.

Eczaneden jel aldım mikrodalgada ısıttım göbeğine koydum patır patır çıkarttı sustu yavrum çok korktum ya aklınızda olsun siz de deneyin
Nasıl jel canım adı var mı ? Nurse aldık ama yeni başladık kullanmaya etkisini çok anlayamadık arada topluyor bacaklarını ıkınıyor

Bilmiyorum ki annem örtüyor bende örtmeye başladım ama sürekli kontrol ediyoruz. Biz açıyoruz yüzünü, o tülbenti çekiyor yüzüne. Kaldırayım bari kimse örtmüyorsa, gereksizse

Ben hiç örtmedim. Sen neden örtüyorsun önemli bir sebebi var mı beşinin üzerine örte bilirsin bebeğin yüzüne değil de

Humana içiyorum akşamlari farklı olarak o yapar mı acaba
Her lohusalık süreci bir değil malesef.. Dediğin şeyi ben de yaşıyorum gece 4 çamaşır değiştiriyorum.. Bnm ilk gebeliğimde m'de lohusalık sürecin byle idi.. Alerji felan olduğunu sanmıyorum ben. Geçici bir süreç.

Canım haftada 200 gram ayda 800 gram yapar ki hiç de az değil. Ayrıca şu anda daha başındayız. Sütün gelmesi bebeğin adapte olması falan derken normal bence. Bir de her bebeğin gelişimi aynı olmuyor. Benim oğlum anne karnında kiloluydu, bebekliginde reflüsü olmasına rağmen çok iyi kilo alıyordu ve hâlâ kilolu. Yapısal biraz da. Ayrıca hiç de iyi bir şey değil. Kıyafet alırken zorlanıyorum. Altı yaşında ben sekiz dokuz yaş giydiriyorum. Yaşının kıyafeti kıçından geçmiyor, büyükler uzun geliyor falan. Hiç takılma bence kilo olayına.

Tulbenti de bırakırsan çok iyi olur Yazık çocuğa. Sen uyurken yüzünde tülbent ister misin

neden ortuyorsunuz ki yuzunu ? cok tehlikeli. eliyle agzina sokup tikayabilir.

yuzune birsey ortmeyi birak , battaniye fln bile mumkun oldugunca yasak Kanada da . uyku tulumlari var ev sicaklsrina gore onlarda yatiriyoruz resimde ki gibi.

Eklentiler

• 5A5533F5-2986-4A75-8AE4-7BD3A1D43BD4.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 77
Kızlar gebelikte kaç haftalık olduğumuz, doğumdan sonra da bebeğimizin kaç günlük olduğu altta yazıyordu. Şu anda kendiminki de dahil göremiyorum. Benim uygulamayla ilgili bir sorun mu yoksa herkeste mi aynı?

Ben örtmüyorum canım.Çekiştirip ağzını yüzünü kapatır diye korkuyorum

Kızlar gebelikte kaç haftalık olduğumuz, doğumdan sonra da bebeğimizin kaç günlük olduğu altta yazıyordu. Şu anda kendiminki de dahil göremiyorum. Benim uygulamayla ilgili bir sorun mu yoksa herkeste mi aynı?
Benimde şimdi dikkatimi çekti, hamilelik takvimim yok sıkıntı mı var acaba

Benim kızımın yüzü esmerlesti sarılıktan mi acaba elleri ayakları bembeyaz yüzü esmerce

Tamam canım çok sağol.Aspiratörü bende duydum kimsr önermiyor basınç uyguladığı için.Bende şuan damlatıp sadece bekleyim demi içindeki pisliği nasıl alıyorsun peki?

Biz sadece damlatıyoruz. İki farklı doktor da içine müdahale etmememizi söylemişti. Tahriş olabiliyormuş. O yüzden damla damlatıp bırakıyoruz. Aslında serum fizyolojik ve şırınga ile komple temizlemek daha güzel bence. Ama doktor önermediğinden yapmadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…