- 17 Mart 2022
- 2.811
- 2.313
- 83
- 40
Serum fizyolojik sikip el ile sıkılan burun aspratoruyle alıyorum.bugun benimkinde burnunda tıkanıklık vardi.tertemiz oluyor.aciliyor burnu. KorkmaKizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Ay yok 10 damla yazmışlar ama ben 5 damla veriyirum yetiyor Sakinlesiyor.Ucu kesik şırınga oluyor öyle bişey mi canım
Benim annemde gitti. Ev ev üstünde olmuyor. Tek başına kalırsın neden kalamayasın ki. Annem gündüzleri gelip gidiyor ama zamanla bu gelme gitmeler de azalacak kendi düzenimi kurmak zorundayım. Maalesef 4 hafta bitiyor ama belim sıkıntılı, dikişlerim sızlıyor ayakta zor dolanıyorum ama toparlanmam şart
Sendeki nasıl bişey canım
Psikoloji çok önemli canım, ne yazık ki bende çok üzüldüm ve sütüme etki etti galiba. Aramel veya hümana çay dönüşümlü içiyprum, bestlak kullanıyorum, havuç, trabzon veya cennet hurması olarak geçen meyveyi yiyorum şimdi çok bol, boza iyi diyorlar, incir, hurma, dereotu da tavsiye ediliyor. Solgar ın b12 içeren bira mayası tabletlerini içiyorum. Suyu arttıramadım bir türlü. Elektrikli süt sağma makinesi ile sağmaya çalışıyorum. Benim kızım da gün içinde sadece bir kaç kez yani en fazla 2 veya 3 kez emiyor o kadar, onun haricinde emmiyor çığlık çığlığa ağlıyor tutmuyor göğsümü. Haliyle mama veriyorum öyle 3 4 kez değil sayıyı da unuttum ama yapacak bişeyim yok aç kalmasından veya strese girmesinden iyidir. Keşke emse ama ne yapabilirim olan bu. Çok üzüldüm çok ağladım bu yüzden. Ama hep denen şu sütüm yok dersen yok olur. Rahat olmaya çalışıyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Aylar sonra emmeye başlayan bebek varmış. Pes etmiyorum şimdilik. Bir yudum bile olsun içmesi bile beni mutlu ediyor.
Ne kadar veriyorsun bize bir seferde 20 damla dediler
Ben daha çok veriyorum mama, sen yine iyiymişsin. Bizde azaltırız inşallah. Bir seferde kaç ml veriyorsun mamayı ?
Emzirme danışmanı bana aramel ile bestlak aynı, aramel çay iç daha iyi dedi. İçeriğinden şüphen varsa aramel e bak.
Ya ben bi türlü yürüyüşlere başlayamadım. Yürümediğim içinde iyice paslandım galiba. Bel ağrım çok fazla.
Neyi canım
Hepsi aynı mı bu minnaklarınbenim kız da bu ara kucağımda uyuyacakmış
Aman sıkıntı olmasın da idare edilir
Tam olarak beni anlatmışsınAynından bende de var canım oglum var 6yaşından gün alıyo anaokuluna gidiyo öğlen 1aksam 5arası beslenme derdi sabah kargalar seyini yapmadan kahvaltı derdi ufaklığım zaten kolik durmuyo gözümden uyku akarken her seye yetişeyim diye ugrasmak aman aç kalmasın derdiuykusuz geceler günler yüzüm gözüm garip oldu
Thepatriot .!.:Ay yok 10 damla yazmışlar ama ben 5 damla veriyirum yetiyor Sakinlesiyor.
20 damla ne cok bence.
Belli olmuyor canım,60cc veriyorum bazen bitiremiyor hepsini bazen kusuyor bazen sanki hiç emmemiş gibi tekrar istiyor durumuna bağlı yani ama en fazla 75 falan verdim sanırımUcu kesik şırınga oluyor öyle bişey mi canım
Benim annemde gitti. Ev ev üstünde olmuyor. Tek başına kalırsın neden kalamayasın ki. Annem gündüzleri gelip gidiyor ama zamanla bu gelme gitmeler de azalacak kendi düzenimi kurmak zorundayım. Maalesef 4 hafta bitiyor ama belim sıkıntılı, dikişlerim sızlıyor ayakta zor dolanıyorum ama toparlanmam şart
Sendeki nasıl bişey canım
Psikoloji çok önemli canım, ne yazık ki bende çok üzüldüm ve sütüme etki etti galiba. Aramel veya hümana çay dönüşümlü içiyprum, bestlak kullanıyorum, havuç, trabzon veya cennet hurması olarak geçen meyveyi yiyorum şimdi çok bol, boza iyi diyorlar, incir, hurma, dereotu da tavsiye ediliyor. Solgar ın b12 içeren bira mayası tabletlerini içiyorum. Suyu arttıramadım bir türlü. Elektrikli süt sağma makinesi ile sağmaya çalışıyorum. Benim kızım da gün içinde sadece bir kaç kez yani en fazla 2 veya 3 kez emiyor o kadar, onun haricinde emmiyor çığlık çığlığa ağlıyor tutmuyor göğsümü. Haliyle mama veriyorum öyle 3 4 kez değil sayıyı da unuttum ama yapacak bişeyim yok aç kalmasından veya strese girmesinden iyidir. Keşke emse ama ne yapabilirim olan bu. Çok üzüldüm çok ağladım bu yüzden. Ama hep denen şu sütüm yok dersen yok olur. Rahat olmaya çalışıyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Aylar sonra emmeye başlayan bebek varmış. Pes etmiyorum şimdilik. Bir yudum bile olsun içmesi bile beni mutlu ediyor.
Ben daha çok veriyorum mama, sen yine iyiymişsin. Bizde azaltırız inşallah. Bir seferde kaç ml veriyorsun mamayı ?
Emzirme danışmanı bana aramel ile bestlak aynı, aramel çay iç daha iyi dedi. İçeriğinden şüphen varsa aramel e bak.
Ya ben bi türlü yürüyüşlere başlayamadım. Yürümediğim içinde iyice paslandım galiba. Bel ağrım çok fazla.
Neyi canım
Hepsi aynı mı bu minnaklarınbenim kız da bu ara kucağımda uyuyacakmış
Aman sıkıntı olmasın da idare edilir
Bizimde sarilik bi turlu gecmiyo 16 gunluguz 4 gunlukken fototerapi aldik 1 gun ve hala devam ediyo 10 dan asagiya bi dusemedi . Ne yapmaliyiz bi fikri olan var miNe yapacağız ya gecmesi icin cok can sıkıcıİnternete bakmak gibi bir hataya düştüm uzayan sariliga giriyormus cunku canim daha cok sıkıldı
Neden örtüyorsunuz? Hiç gerek yok bence. Riskli üstelik Allah korusun. Ağzını burnunu kapatır bir de. Ben örtüleri bile koltuk altına kadar koyuyorum. Yani elleri dışarıda kalacak şekilde. Yoksa ellerini oynatirken yüzünü kapatabilir.Kızlar uyurken bebeğinizin yüzüne bir şey örtüyor musunuz? Tülbent örtüyoruz ama ısrarla çenesine kadar çekiyor bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Kenarını köşesini sıkıştırıyorum çekemesin diye yine de çekiyor tüm yüzünü kapatıyor. Örtmesem ne olur ki
Selam canım bende sorayım, haftada 200 gram çok mu az ? İlk hafta ödemi attı dedik sonraki hafta yine kilo vermiş, son gittiğimizde 200 gram almış. Çok üzülüyorum.Canım senin bahsettigin şey gaz gibi duruyor. İlk oğlumda benzerlerini yaşadım. Sürekli aç diyorlardı. Oysa çocuk gazı olduğu için memede rahatlamak istiyor. Sürekli emdikçe meme boşalıyor. Ama gene gazlaniyor sürekli emdiği için. Kısır döngü yani. Şimdi deneyimliyiz de yanimdakiler ağzını açamıyor. Doktor kontrollerinde en az bir kilo alıyordu oglum. Ona rağmen saçmalıyor etrafimizdakiler işte. İlkinde bana bunları bunları yaptınız diyip başlarına kakiyorum. Sen takma kafana. Sütün var. Bebeğin gazdan ağlıyor. Kontrole gittiniz mi? Kilo alımı nasıl?
Emzik biz vermiştik doktor kızdı, ilk ay önerilmiyormuş hem emzik için enerji sarfediyor hemde emmek istemiyor bu yüzden kilo verir dedi. Bebeğim kilo vermişti o hafta hemen kaldırdık vermedik bir daha. Sonraki gittiğimizde 200 gram almıştı.Arkadaslar slm
emzik verdinizmi bebislere
verdiyseniz hangi emzigi ve ne zaman verdiniz acaba
Arada oluyor bende deSezaryenin üzerinden 11 gün geçti bu akşam regl ağrısı gibi ağrım başladı sizde de oldu mu acaba
2 veya 3 kere yapıyor. Çok katı değil ama sulu da değil.Kızlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor acaba bir de cıvıkmı yoksa katı mı normali nedir benimki biraz fazla mı yapıyor diye düşünmeden edemiyorum ishal olma ihtimali var mı acaba
Youtube da videoları var canım serum fizyolojik ile vurun açma diye arat çıkıyor. Korkma burun delikleri ufak ya bi de kış, kombiler açık odaların nemi az, evi de nemlendirmeye bak.Kizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Eskilerin bi lafı vardır çocuğumun hasta olmasına dert etmem ama huyu değişir derler. Gerçekten öyle oluyor huy değişiyor çocuklarda.Biz dr hastalandıktan sonra bir günde düzelse de tamamen huy değiştirdi ,gece ağlama nöbetleri ,kısa kısa uykular çok zorlaştı doktor normal diyor bilmiyorum böyle devam ederse nasıl dayanacağız ,56 günlük oldu aşıları yaklaşıyor diye ödüm kopuyor birkaç gün ertelesek biz de süper olacak hiç kaldıramayacağım o üç aşıyı
Kutusunda da öyle yazıyor, gün içinde falan yazmamış kafam karıştı.Ay yok 10 damla yazmışlar ama ben 5 damla veriyirum yetiyor Sakinlesiyor.
20 damla ne cok bence.
Bizde emme sıkıntılı olduğu için belli olmuyor. Emerse 60 yetiyor. Emmezse 90 100 110 diye gidiyor. İnşallah benim kızım da wmmeye başlar, emşyor ama sık değil günde 2 kere emerse mutlu oluyorum.Belli olmuyor canım,60cc veriyorum bazen bitiremiyor hepsini bazen kusuyor bazen sanki hiç emmemiş gibi tekrar istiyor durumuna bağlı yani ama en fazla 75 falan verdim sanırım
Nasıl jel canım adı var mı ? Nurse aldık ama yeni başladık kullanmaya etkisini çok anlayamadık arada topluyor bacaklarını ıkınıyorEczaneden jel aldım mikrodalgada ısıttım göbeğine koydum patır patır çıkarttı sustu yavrumçok korktum ya aklınızda olsun siz de deneyin
Bilmiyorum ki annem örtüyor bende örtmeye başladım ama sürekli kontrol ediyoruz. Biz açıyoruz yüzünü, o tülbenti çekiyor yüzüne. Kaldırayım bari kimse örtmüyorsa, gereksizseNeden örtüyorsunuz? Hiç gerek yok bence. Riskli üstelik Allah korusun. Ağzını burnunu kapatır bir de. Ben örtüleri bile koltuk altına kadar koyuyorum. Yani elleri dışarıda kalacak şekilde. Yoksa ellerini oynatirken yüzünü kapatabilir.
Ben hiç örtmedim. Sen neden örtüyorsun önemli bir sebebi var mı beşinin üzerine örte bilirsin bebeğin yüzüne değil deKızlar uyurken bebeğinizin yüzüne bir şey örtüyor musunuz? Tülbent örtüyoruz ama ısrarla çenesine kadar çekiyor bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Kenarını köşesini sıkıştırıyorum çekemesin diye yine de çekiyor tüm yüzünü kapatıyor. Örtmesem ne olur ki
Florasan ışıkta bekletin bebeğiBizimde sarilik bi turlu gecmiyo 16 gunluguz 4 gunlukken fototerapi aldik 1 gun ve hala devam ediyo 10 dan asagiya bi dusemedi . Ne yapmaliyiz bi fikri olan var mi
Her lohusalık süreci bir değil malesef.. Dediğin şeyi ben de yaşıyorum gece 4 çamaşır değiştiriyorum.. Bnm ilk gebeliğimde m'de lohusalık sürecin byle idi.. Alerji felan olduğunu sanmıyorum ben. Geçici bir süreç.Humana içiyorum akşamlari farklı olarak o yapar mı acaba
Canım haftada 200 gram ayda 800 gram yapar ki hiç de az değil. Ayrıca şu anda daha başındayız. Sütün gelmesi bebeğin adapte olması falan derken normal bence. Bir de her bebeğin gelişimi aynı olmuyor. Benim oğlum anne karnında kiloluydu, bebekliginde reflüsü olmasına rağmen çok iyi kilo alıyordu ve hâlâ kilolu. Yapısal biraz da. Ayrıca hiç de iyi bir şey değil. Kıyafet alırken zorlanıyorum. Altı yaşında ben sekiz dokuz yaş giydiriyorum. Yaşının kıyafeti kıçından geçmiyor, büyükler uzun geliyor falan. Hiç takılma bence kilo olayına.Selam canım bende sorayım, haftada 200 gram çok mu az ? İlk hafta ödemi attı dedik sonraki hafta yine kilo vermiş, son gittiğimizde 200 gram almış. Çok üzülüyorum.
Emzik biz vermiştik doktor kızdı, ilk ay önerilmiyormuş hem emzik için enerji sarfediyor hemde emmek istemiyor bu yüzden kilo verir dedi. Bebeğim kilo vermişti o hafta hemen kaldırdık vermedik bir daha. Sonraki gittiğimizde 200 gram almıştı.
Arada oluyor bende de
2 veya 3 kere yapıyor. Çok katı değil ama sulu da değil.
Youtube da videoları var canım serum fizyolojik ile vurun açma diye arat çıkıyor. Korkma burun delikleri ufak ya bi de kış, kombiler açık odaların nemi az, evi de nemlendirmeye bak.
Eskilerin bi lafı vardır çocuğumun hasta olmasına dert etmem ama huyu değişir derler. Gerçekten öyle oluyor huy değişiyor çocuklarda.
Kutusunda da öyle yazıyor, gün içinde falan yazmamış kafam karıştı.
Bizde emme sıkıntılı olduğu için belli olmuyor. Emerse 60 yetiyor. Emmezse 90 100 110 diye gidiyor. İnşallah benim kızım da wmmeye başlar, emşyor ama sık değil günde 2 kere emerse mutlu oluyorum.
Nasıl jel canım adı var mı ? Nurse aldık ama yeni başladık kullanmaya etkisini çok anlayamadık arada topluyor bacaklarını ıkınıyor
Bilmiyorum ki annem örtüyor bende örtmeye başladım ama sürekli kontrol ediyoruz. Biz açıyoruz yüzünü, o tülbenti çekiyor yüzüne. Kaldırayım bari kimse örtmüyorsa, gereksizse
neden ortuyorsunuz ki yuzunu ? cok tehlikeli. eliyle agzina sokup tikayabilir.Kızlar uyurken bebeğinizin yüzüne bir şey örtüyor musunuz? Tülbent örtüyoruz ama ısrarla çenesine kadar çekiyor bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Kenarını köşesini sıkıştırıyorum çekemesin diye yine de çekiyor tüm yüzünü kapatıyor. Örtmesem ne olur ki
Ben örtmüyorum canım.Çekiştirip ağzını yüzünü kapatır diye korkuyorumKızlar uyurken bebeğinizin yüzüne bir şey örtüyor musunuz? Tülbent örtüyoruz ama ısrarla çenesine kadar çekiyor bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Kenarını köşesini sıkıştırıyorum çekemesin diye yine de çekiyor tüm yüzünü kapatıyor. Örtmesem ne olur ki
Benimde şimdi dikkatimi çekti, hamilelik takvimim yokKızlar gebelikte kaç haftalık olduğumuz, doğumdan sonra da bebeğimizin kaç günlük olduğu altta yazıyordu. Şu anda kendiminki de dahil göremiyorum. Benim uygulamayla ilgili bir sorun mu yoksa herkeste mi aynı?
Benim kızımın yüzü esmerlesti sarılıktan mi acaba elleri ayakları bembeyaz yüzü esmerceSerum fizyolojik sikip el ile sıkılan burun aspratoruyle alıyorum.bugun benimkinde burnunda tıkanıklık vardi.tertemiz oluyor.aciliyor burnu. Korkma
Sarılık konusuna gelince yigenimin sarılığı 3 ay sürdü esmer bı cocukdu sarılık geçince pamuk gibi oldu olabiliyir yani uzayan sarılık.
Tamam canım çok sağol.Aspiratörü bende duydum kimsr önermiyor basınç uyguladığı için.Bende şuan damlatıp sadece bekleyim demi içindeki pisliği nasıl alıyorsun peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?