- 19 Ağustos 2021
- 1.869
- 2.404
- 83
Masallah minnosa :) Her doktor ziyaretiniz boyle saglikli haberlerle olsun.Ablaları 3. ayımızı doldurduk Bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı 4 kilo 750 gram olmuşuz boyumuz 54 cm.. bi sıkıntı görmedi şükür..Kullandığı vitaminleri sordu eve geldik şimdi.
o hickirik bizde de var. meme cok doluysa ve hizla bosaliyorsa , ki benim kiz saldirarak emiyor, midede hava oluyormus. boylece hickirik. surekli gazini cikarmaya calisiyorum ama hickirik bitmedibenim bebeğimde 22 günlük bizimde şimdilik tek dert kusması. neredeyse her emmesinde kusuyor. Öyle ağız kenarından akıntı veya az birşey değil bildiğin içtiğini resmen çıkarıyor. Bazen sütü bazen de çökelek gibi. Şöyle bir yöntem denemeye başladım dünden itibaren, normalde 20 dakika civarı beslenen bebeğime şimdi 7-8 dakika emzirip biraz dik tutup hafif sırtına vurarak gaz alıp tekrar emziriyorum yani o uzun süreyi 2 ye 3 e bölüyorum. Tabi böyle olınca 3 saat civarında bir emzirmr sürem her bir bir buçuk saate düşse de yapcak bir şey yok. Birde artık emzirme şeklini değiştirdim. çocuk oturur gibi hafif dik şekilde emziriyorum. Bebeğimin reflü olmasından şüpheleniyorum. Bir aylık kontrolünde hem kusmasını hem de günde 3-4 defa olan hıçkırığını doktora soracağım.
hayat hikayem... yataga koyunca 1-2 dakika sonra kucuk gozlerin aralanmasi. kabusum oldu :)Güncelleme: Yatağa bırakınca uyandı tabiki
Şu 40 ı 4 gözle bekliyorum bende. Bize yaz canım değişklik oluyor mu diye.4 Kasim doguranlar, Kirk cikardik :) Bundan sonrasi kolay olsun.
Hesaplıyor. Com dan bakabilirsiniz bebeğin doğum tarihini giriyorsunuz. Ne kadar doğru bilmiyorumBildiğim bir uygulama yok canım. Oradan buradan okuduklarım. Varsa bilen paylassa iyi olur.
Hıçkırığı 4 5 yudum anne sütü gideriyor ben hemen meme veriyorum hıçkırık kesilince çekiyorum memeden yoksa kusuyoro hickirik bizde de var. meme cok doluysa ve hizla bosaliyorsa , ki benim kiz saldirarak emiyor, midede hava oluyormus. boylece hickirik. surekli gazini cikarmaya calisiyorum ama hickirik bitmedi
tabiiki yazarim. bu sabah ayni uykusuzlukla uyandim bakalim ne olacak :)Şu 40 ı 4 gözle bekliyorum bende. Bize yaz canım değişklik oluyor mu diye.
Aminm canım sağol..Nerden nereye geldik.Şükür olsun RabbimeMasallah minnosa :) Her doktor ziyaretiniz boyle saglikli haberlerle olsun.
Aynısını yapıyorum yok ya meme verip susturuyorum yada göğsümde yatırıyorum biraktigimda ağlıyor iyice alıştı kokumuza bebisler bırakmak gelmiyor içlerinden.hic bir iş yapamıyorum gunduzleriYine kriz yaşadık evde. Emzirdim üzerine mama bile verdim. Tüm işlerimi hallederim uyurken diyordum yok sürekli ağlıyor emmek istiyor iyice alıştı memede kalmaya sinirden oturdum onla bir ben de ağladım
Acaba sling alsam mi diyorum. madem yapisinca yakama sorun cozuluyor. surekli yakamda olsun o zaman ben de islerimi o anda hallederim.Yine kriz yaşadık evde. Emzirdim üzerine mama bile verdim. Tüm işlerimi hallederim uyurken diyordum yok sürekli ağlıyor emmek istiyor iyice alıştı memede kalmaya sinirden oturdum onla bir ben de ağladım
Onu ben de düşündüm ama sürekli emmek istiyor. İlk zamanlar üzerimde uyurdu ona da razıydım şimdi çok yoruyor üstüne göğüs uçları çok acımaya başladıAcaba sling alsam mi diyorum. madem yapisinca yakama sorun cozuluyor. surekli yakamda olsun o zaman ben de islerimi o anda hallederim.
Mesela halen uyumadı ahahhaha sabah 10dan beri savaş halindeyiz. 10dan 15e kadar uyutamıyorum nedense, uykusu da var gözleri kırmızı. Ama ya göğsümde uyumak istiyor ya kolumda ya da mememde.hayat hikayem... yataga koyunca 1-2 dakika sonra kucuk gozlerin aralanmasi. kabusum oldu :)
Az önce ben de ağladım kolumda mama verirken, insanın sinirleri harap oluyor. İstiyor ki mememde uyusun. Orda uyuyor yatağa koyuyorum tık uyanıyorYine kriz yaşadık evde. Emzirdim üzerine mama bile verdim. Tüm işlerimi hallederim uyurken diyordum yok sürekli ağlıyor emmek istiyor iyice alıştı memede kalmaya sinirden oturdum onla bir ben de ağladım
Yanımda bir kaç kez yatırdım ama ağırlığı yok yavrumun ben hareket ettikçe top gibi bir sağa bir sola döndüBen valla artık yorgunluktan bitkin düştüğüm için özellikle geceleri yatarak emziriyorum emerken uyumuyorum, o da uyuyunca ben de artık uyuyorum. Biz artık yatak vs konusunu kapattık malesefhiç bir şekilde yatağında yatmıyor. Eşimle ortamızda yatıyor. Doktora sordum bir zararı olur mu diye en güzeli yanınızdan ayırmayın dedi
Kusan bir bebiş olduğu için emince mutlaka gaz çıkarmam lazım, sonra da fal taşı gibi açılıyor gözler. O videoyu da deneyeceğim.Cok uzuldum.Geceleri cok daha zor olmali. ben geceleri youtube'dan bir ses videosu buldum ona alistirdim, gece hemen emiyor ve uykuya daliyor (colicky baby white noise yazin cikiyor) ama ne hikmetse gunduz hicbir ise yaramiyor.
Az önce bir memeden içtiğini kustu, ötekine geçti. Kısa süreli sık aralıklı beslemek çok yorucu olacak ama mantıklı olabilir. Bizde de 2 kez oluyor hıçkırık.benim bebeğimde 22 günlük bizimde şimdilik tek dert kusması. neredeyse her emmesinde kusuyor. Öyle ağız kenarından akıntı veya az birşey değil bildiğin içtiğini resmen çıkarıyor. Bazen sütü bazen de çökelek gibi. Şöyle bir yöntem denemeye başladım dünden itibaren, normalde 20 dakika civarı beslenen bebeğime şimdi 7-8 dakika emzirip biraz dik tutup hafif sırtına vurarak gaz alıp tekrar emziriyorum yani o uzun süreyi 2 ye 3 e bölüyorum. Tabi böyle olınca 3 saat civarında bir emzirmr sürem her bir bir buçuk saate düşse de yapcak bir şey yok. Birde artık emzirme şeklini değiştirdim. çocuk oturur gibi hafif dik şekilde emziriyorum. Bebeğimin reflü olmasından şüpheleniyorum. Bir aylık kontrolünde hem kusmasını hem de günde 3-4 defa olan hıçkırığını doktora soracağım.
Yanımda bir kaç kez yatırdım ama ağırlığı yok yavrumun ben hareket ettikçe top gibi bir sağa bir sola döndüBen valla artık yorgunluktan bitkin düştüğüm için özellikle geceleri yatarak emziriyorum emerken uyumuyorum, o da uyuyunca ben de artık uyuyorum. Biz artık yatak vs konusunu kapattık malesefhiç bir şekilde yatağında yatmıyor. Eşimle ortamızda yatıyor. Doktora sordum bir zararı olur mu diye en güzeli yanınızdan ayırmayın dedi
Kusan bir bebiş olduğu için emince mutlaka gaz çıkarmam lazım, sonra da fal taşı gibi açılıyor gözler. O videoyu da deneyeceğim.Cok uzuldum.Geceleri cok daha zor olmali. ben geceleri youtube'dan bir ses videosu buldum ona alistirdim, gece hemen emiyor ve uykuya daliyor (colicky baby white noise yazin cikiyor) ama ne hikmetse gunduz hicbir ise yaramiyor.
Az önce bir memeden içtiğini kustu, ötekine geçti. Kısa süreli sık aralıklı beslemek çok yorucu olacak ama mantıklı olabilir. Bizde de 2 kez oluyor hıçkırık.benim bebeğimde 22 günlük bizimde şimdilik tek dert kusması. neredeyse her emmesinde kusuyor. Öyle ağız kenarından akıntı veya az birşey değil bildiğin içtiğini resmen çıkarıyor. Bazen sütü bazen de çökelek gibi. Şöyle bir yöntem denemeye başladım dünden itibaren, normalde 20 dakika civarı beslenen bebeğime şimdi 7-8 dakika emzirip biraz dik tutup hafif sırtına vurarak gaz alıp tekrar emziriyorum yani o uzun süreyi 2 ye 3 e bölüyorum. Tabi böyle olınca 3 saat civarında bir emzirmr sürem her bir bir buçuk saate düşse de yapcak bir şey yok. Birde artık emzirme şeklini değiştirdim. çocuk oturur gibi hafif dik şekilde emziriyorum. Bebeğimin reflü olmasından şüpheleniyorum. Bir aylık kontrolünde hem kusmasını hem de günde 3-4 defa olan hıçkırığını doktora soracağım.
Allah şifasını versin tez vakitte. 3/4 dış sarımsak yutup bebeği emzirme kampına alırsan tez vakitte toparlar inşallahKızlar dualarınızı eksik etmeyin lütfen 1 aylık bebeğim çok hasta dün doktora götürdüm öksürük burun tıkanıklığı vardı RSV virüsü bulaşmış kızımabebekleri etkiliyormuş ortaokulda abisi var o getirdi eve muhtemelen
Bir hafta zor geçer dedi doktor savaşacak hastalıkla eğer kötüleşirse yatırabiliriz dedi
Allah sizin bebeklerinizle beraber saklasın yavrumu dualarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?