• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
benim kiz ayin 5 inde 2 aylik olucak , gunde 3-4 kez kaka yapiyor. bazen de gaz cikarinca minik minik kaka da geliyor
Evet öyle de oluyor bazen bulaş şeklinde de geliyor yenidoğan döneminde her emzirme sonrası normal ama sanki üç aylık oldu ya 3-4 daha normal gibi 15-20 gündür doktor da görmedi kilo kontrolü falan olmadı birwz tedirgin oldum az kaldı 3.ay kontrolümüze ama merak ettim belki bizim gibi olanlar vardır diye

Bizim kırkımız çıktı kaka sayısı çok düştü kabiz oldu sandık. Gazi zaten fazla ama iki kere 10 gün yapmadığı oldu ikiniyodu sürekli kakadan sandık doktora gittik normal dedi bazı bebekler günde 10 kere kaka yapar bazı bebekler 10 günde 1 kere kaka yapar dedi. Rengi sarı turuncu mukus kan kilo alımı ve bebekte huzursuzluk yoksa sorun yok demişti. Bağırsak düzenleyici verdi şimdi bazen hafta da bir bazen günde bir bazen 2-3 günde bir yapıyo. Bence kakasini yapması güzel bisey yapmadığı dönem çok huzursuzdu. Anne sütü alan bebeklerde bu durumlar olurmuş eğer mama içiyorsa takip etmek gerek demişti
Anne sütü alıyor colex şurup da kaka yapmaya yardımcı gaz için vermişti doktor bir de peobiyotik kullanıyoruz o da destekliyor sanırımm yeşil sarı değişiyor kakası bir kere bayağı yeşil devam etmişti doktoru testler istedi bakteri ,rota vs onkar da temiz çıktı ondan sonrw bşr daha doktor da görmedik bilemiyorum ki hani her defasında ıkınıyor kaka yaparken de yapmasa ne olur bilemiyorum yapmasından gayet memnunum ama normal bir durumsa tabii

Öyle değil işte hep gazlı ve ıkınıyor yine de 😔 her kakada ıkınıyordu mesela yapmadan rahatlamıyor yapıyor rahatlıyor ama haliyle sık sık kaka yaptığı için bu rahatlama uzun sürmüyor ,gaz da çıkarıyor ama yine hep gazı var 🤷🏼‍♀️
Benimkide aynı canım hunde dört kez kaka yapiyo kırkından önce yedi sekiz kez yapıyordu. Sürekli gaz kaka ile uğraşıyorum uykuda olmuyo tabiki. Şimdi biraz düştü kaka sayisj ama gece iki kere yapiyo yine uykusuz oluyuruz anca yapiyo çünkü kakasini

Benimkide aynı canım hunde dört kez kaka yapiyo kırkından önce yedi sekiz kez yapıyordu. Sürekli gaz kaka ile uğraşıyorum uykuda olmuyo tabiki. Şimdi biraz düştü kaka sayisj ama gece iki kere yapiyo yine uykusuz oluyuruz anca yapiyo çünkü kakasini
4 yine iyiymiş ama bizimki yapmayınca rahatlamıyor da nasıl olavak bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ bağırsakları mı fazla çalışıyor ön süt mü alıyor hep anlamadım ay kontrolüne az kaldı ondan tedirgin oldum sanki zayıflamış gibi görüyorum kendimce 😂😂 kesin kuruntu bşr de prematüre olunca kilo alımı daha önem taşıyor malum

Öyle değil işte hep gazlı ve ıkınıyor yine de 😔 her kakada ıkınıyordu mesela yapmadan rahatlamıyor yapıyor rahatlıyor ama haliyle sık sık kaka yaptığı için bu rahatlama uzun sürmüyor ,gaz da çıkarıyor ama yine hep gazı var 🤷🏼‍♀️
Yediklerine dikat et ayaklarını karnını üşütme senin Üşürse onunda karnı ağrır derler büyükler.kimyon rezene çayları iç bide ben yulaf yiyorum illaki süte geçer oda bağırsakları tutar lifli gıdalar tuket yani.

4 yine iyiymiş ama bizimki yapmayınca rahatlamıyor da nasıl olavak bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ bağırsakları mı fazla çalışıyor ön süt mü alıyor hep anlamadım ay kontrolüne az kaldı ondan tedirgin oldum sanki zayıflamış gibi görüyorum kendimce 😂😂 kesin kuruntu bşr de prematüre olunca kilo alımı daha önem taşıyor malum
Canım sağlık ocağına götür tartir bı. Geçen hafta benimde gözüme bebeğim zayıfladı geldi. Doktor kontr daha vardı hemn sağlık ocağına gittik şükür 500gr almış. Hem prebiyotik hemde verdiğin şurup bagirsaklarini çok çalıştırıyoruz. Gaz cikarmada için sorunun yoksa bence onları bı iki gün bırak canım. Bagirsaklarini calismasin sürekli

Üç dört gün önce kimyon çayı içmeye başladım çok faydası oldu sanki çünkü benim bebeğim günde bı saat bile uyuyamazdi. Gece üç saat uyuanmadan uyumaya başladı nadirde olsa uyuyo sukurr. İstersen bı dene

Kızlarrr sizi çok özledim giremiyorum çok fazla geziyorum 40 çıktığından beri insanlar çocuğu hasta edeceksin diye diye hasta ettiler ikimizi de ben 1 haftadır gribim atlasta 2 gündür hapşırık ve gözlerde akıntı var tanıştırıyim teyzeler bu Atlastoşş neden bu kadar çekik gözlü bilmiyorum 😂 ben çekiğim ama bu kadar değil

Eklentiler

• D03E9D25-F34A-4894-BFA0-CD208562E99E.webp
    D03E9D25-F34A-4894-BFA0-CD208562E99E.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 87
  • 0112EF6F-DC96-412F-B472-A18D21C1F24A.webp
    0112EF6F-DC96-412F-B472-A18D21C1F24A.webp
    44 KB · Görüntüleme: 88
Kızlarrr sizi çok özledim giremiyorum çok fazla geziyorum 40 çıktığından beri insanlar çocuğu hasta edeceksin diye diye hasta ettiler ikimizi de ben 1 haftadır gribim atlasta 2 gündür hapşırık ve gözlerde akıntı var tanıştırıyim teyzeler bu Atlastoşş neden bu kadar çekik gözlü bilmiyorum 😂 ben çekiğim ama bu kadar değil
Maşallah canım, ne güzel ne tatlı bir bebek ❤️

• Muhteşem
Reactions: 11K
İkinci ay aşılarıyla ilgili son gönderilerde bayağı yazan olmuş aklımda kalmadı kimler olduğu ama biz artık üç aya yaklaştığımız için yaptırdık aşı tedarik sorunu ve ishal olmuştu oğlum o yüzden 14 gün geç yapıldı ,öyle bir ateş huysuzluk durumu çok olmadı ama ilk akşam çok çığlık çuğlıpa uzun ağladı bir anda panikledik rahatlasın diye calpol verdik onun etkisi oldu mu bilmem bir çay kaşığı ertesi gün 36.9 oldu ateş daha yükselmedi rahat geçirdik şükür 🙏 rota için de sağlık ocağı hemşiresi aynı şekilde bir ay ara olsun dedi 3 ay 14 günlük yapılacak ama özeldeki doktoruna 3 ay kontrolünde yine soracağım eğer yapalım derse yaparız hemen 3 gün kaldı 3 aylık olmaya 😇🙏

Canım o üç aşırı aynı gün mü yaptırdın?

Hay siz çok yaşayın🙂 Şu omzunda uyutma, kucakta, memede alışır diyenlerden gına gelmişti.Ne iyi geldi yazınız zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkürler o kadar ihtiyacımız vardı ki🙏
Rica ederim😇 benimki alışmadı valla o bebeğine göre değişiyor rahat olun süreci gerektiği bebeğin izin verdiği şekilde yaşayın daha kolay oluyor. Bebek seni yönlendiriyor zatenbi şekilde . Alışkanlığa döneceği şeyi siz anlar hissedersiniz zaten gözden kaçması mümkün değil. Bu aylarda en çok ihtiyaç anneye temas zaten 😊

Yediklerine dikat et ayaklarını karnını üşütme senin Üşürse onunda karnı ağrır derler büyükler.kimyon rezene çayları iç bide ben yulaf yiyorum illaki süte geçer oda bağırsakları tutar lifli gıdalar tuket yani.
Ah etmez miyim ben de ona da çok dikkat ediyorum benim aksine kabızlık sorunum bile oluyot bir de yapamazsa nasıl olur diye düşünmüyor değilim her kakada çok rahatlıyor çünkü ,rezene papatya kimyon tüketiyorum masaj falan yapıyorum çok huzursuz bşr bebek değil zmaan zaman sancıları oluyor tabii de bu aya kadar da kilo alımı her şeyi normaldi bu ay kontrolüne gitmedik henüz

Canım sağlık ocağına götür tartir bı. Geçen hafta benimde gözüme bebeğim zayıfladı geldi. Doktor kontr daha vardı hemn sağlık ocağına gittik şükür 500gr almış. Hem prebiyotik hemde verdiğin şurup bagirsaklarini çok çalıştırıyoruz. Gaz cikarmada için sorunun yoksa bence onları bı iki gün bırak canım. Bagirsaklarini calismasin sürekli
O zaman da çok zorlanıyor kaka yapmakta ıkınıyor yapmak istiyor bazı bebekler evet on gün yapmıyormuş ama bir rahatsızlık hissetmiyormuş benim oğlum yapamaynca çok rahatsız oluyor sürekli ıkınıyor bi ara probiyotiği bırakmıştım sonra o ishal durumunu da düzenliyor kabızlığı da diye tekrar başladım bir de doktora kaç kere kaka yaptığını söylemiştim ikinci ayda o verdi probiyitği bilemiyorum ki böyle alışması da iyi değil napıcaz bakalım

Üç dört gün önce kimyon çayı içmeye başladım çok faydası oldu sanki çünkü benim bebeğim günde bı saat bile uyuyamazdi. Gece üç saat uyuanmadan uyumaya başladı nadirde olsa uyuyo sukurr. İstersen bı dene
Canım çok şükür benim oğlum gece iki kere falan kalkmaya başladı emiyor altını değişiyorum geri uyuyor gündüz dışarı flaan çıkınca da hep uyuyp evde de uyuyp uyanıyor sıkıntı yok onda tabi ağladığı dönemler de oluyo gaz sancısı yaşadığı zamanlar ama her zmaan değil sadece bı kadar sık yapan bebek burda görmeyince anormal mi diye düşünmeye başladım genelde herkes kaka yapmamasından yakınmış

Canım çok şükür benim oğlum gece iki kere falan kalkmaya başladı emiyor altını değişiyorum geri uyuyor gündüz dışarı flaan çıkınca da hep uyuyp evde de uyuyp uyanıyor sıkıntı yok onda tabi ağladığı dönemler de oluyo gaz sancısı yaşadığı zamanlar ama her zmaan değil sadece bı kadar sık yapan bebek burda görmeyince anormal mi diye düşünmeye başladım genelde herkes kaka yapmamasından yakınmış
Canım benimki de günde 4 kez yapıyor aşağı yukarı. Sıkıntı yok bence. Zaten doktorlar normal kabul ediyor.

Back
X