Benim kızım da beslenme bozukluğu ile yatmıştı. Solunum desteği vs almamıştı. Antibiyotik kullanımı olmuştu sadeceBen de sizin gibiyim hemşire arkadaşıma sordum gidilebilecek bir tanısı varsa olur dedi
Benim kızım zatürre doğmuştu onu kabul edebilirler dedi
Canım doğum iznin bittiği zaman hemen işe başlamazsan yarı zamanlı çalışma hakkın gidiyor mu ki?Tamam canım dosyamız kurumda kalmış eşim yanına almıştı, yarın yazarım tabii
Randevuludur herhalde canım. Ama doğum yaptığın hastaneden almak daha kolaydır bence. Daha doğrusu bebeklerin yattığı hastaneden. Valla ara verme kısmını bilmiyorum ben de. Benim yarı zamanlı çalışma hakkım da var o hakkım da yansın istemediğimden pazartesi yarım gün işe başlayıp salı raporu başlatıcamBir sıkıntı olacağını sanmıyorum
Menenjit aşısı var canım o da yapılacak aynı gün
Kilo alimi nasıl canim kiloda sorun yoksa kaka yapmamasini da çok yapmasını da normal karşılıyor doktorlar anladığım kadarıyla3-5 yine normal bizim 6-7-8 falan
Canım fotoğraf veya link koydun heralde ama çıkmamış bir şey.Bundan kullanıyorum canım serum sıkıp bekleyip çekiyorum fırt diye geliyo sümük zaten minnacık oluyor genelde o bile rahatsız ediyor bebişi
Benimkinde süt ürünleri ile başladık canım. Zaten gaz yapar diye süt yoğurt tüketmiyordum, ben bile sindirmekte zorlanıyorum. Ama tereyağı, yemeklerde sadeyağ, az miktar peynir illa ki yiyordum. Alerji çıkınca bunları kestik.Kızlar bebeğinde süt alerjisi olup da diyet yapanlar kimlerdi galiba benim kızda da süt alerjisi var ilk zamanlar kakası mukuslu gelmişti ama doktor başka şikayet yoksa normal dedi şimdi de yüzünde kızarıklıklar çıktı süt ürünlerine bir süre ara verip gözlemlemek istiyorum siz neler yiyorsunuz farkettim de her şeyde muhakkak süt ürünü bulunuyor nasıl kahvaltı yapacağız mesela
İnşallah alabiliriz. Keşke buna mecbur kalmasak. Neden kimse doğum izni sürelerin uzatmak vaati vermiyor anlamıyorum 2-3aylık bebeğini kim bırakabilir mecbur kalmadıkça. Çok zor gerçekten.Ben de bu iki haftayı aile hekimi falan halledip ni sordurmak istiyorum ama imkansız gelşyor nedense bana keşke olsa
Bugün 2 ay kontrolünde gittik rota asimizi olduk sıra yarın ki sağlık ocağı asilarinda.Bir kaç haftadır gelen gözümün önünde ol güncellemesi tam gaz devam ediyor kizimin Hic bir isim yetismiyor.Haliyle.buraya gelip çene calamiyorum
sutun tazyikli gelmesinden olabilir de denmisti bana ama ciddi ciddi yapisik yapisik mukuslar goruyordum. iki gundur kesildi.Kızlar bebeğinde süt alerjisi olup da diyet yapanlar kimlerdi galiba benim kızda da süt alerjisi var ilk zamanlar kakası mukuslu gelmişti ama doktor başka şikayet yoksa normal dedi şimdi de yüzünde kızarıklıklar çıktı süt ürünlerine bir süre ara verip gözlemlemek istiyorum siz neler yiyorsunuz farkettim de her şeyde muhakkak süt ürünü bulunuyor nasıl kahvaltı yapacağız mesela
Benim kakada kan yok sadece Zaman zaman mukus oluyor her bezinde de olmuyor aslında.sonra kaslarında konak tarzi şeyler çıktı doktorumuz seboreik dermatit dedi ama alerji demedi benim içim rahat değil ama alerjiden şüpheleniyorum doktorumuz mukusu ve konağı normal görüyorCanım fotoğraf veya link koydun heralde ama çıkmamış bir şey.
Benimkinde süt ürünleri ile başladık canım. Zaten gaz yapar diye süt yoğurt tüketmiyordum, ben bile sindirmekte zorlanıyorum. Ama tereyağı, yemeklerde sadeyağ, az miktar peynir illa ki yiyordum. Alerji çıkınca bunları kestik.
Kahvaltım şöyle oldu: zeytin, reçel, bal, tahin, yumurta, yapımında süt olmayan ekmeklerden. Cevizli bademli meyve salatası veya yeşillik salatası vs. şeklinde gayet iyi besleniyordum.
Ama alerji devam etti. Sırayla yumurta, dana eti, tahin-susam, buğday ve son olarak da kuruyemişleri kestik. Bu şekilde takip ediyoruz şimdilik.
Senin süt ürünleri veya yumurta ile sınırlıdır muhtemelen. Çünkü bizde kakada kan da vardı ve ağır kokuluydu.
Derideki kabarcıklar soru işareti olabilir sizde de. Benim kızımda çıktığında buğday alerjisi dedi doktor, çünkü sütsüz yumurtasız olması garanti diye beyaz ekmek yemeğe başlamıştım, arkasından yüzünde döküntüler çıkınca bu kez tüm buğday ürünlerini kestik.
Bildiğin yeni nesil beslenme takıntıları olan kişiler gibi besleniyorum artık. Glütensiz nohut unundan ekmek yapıyorum evdeLeblebi tozu gibi tadı ama çözelim de şu alerji olayını başka bi şey istemem.
Sütüm çok tazyikli geliyor hatta bebişim hızlı hızlı yutkunurken bir anda bıraktı 5 6 delikten birden süt fışkırıyordu mukusun sebebi tazyikse alnındaki ve kulağındaki döküntü neyden kaynaklanıyor ki.sutun tazyikli gelmesinden olabilir de denmisti bana ama ciddi ciddi yapisik yapisik mukuslar goruyordum. iki gundur kesildi.
benim ufakligin kakadan numune gitti teste bakalim. dana eti, sut (zaten ben tuketemiyordum), peynir, yogurt ve bunlari barindiran herseyi kestim sonuc gelmeden henuz. yemek evde yapiliyor zaten, et olarak organik tavuk veya kuzu. onun disinda bakliyatlar, sebze yemekleri vs. sabah kahvaltisi cok zor oldu cunku ben peynirsiz kahvalti yapamazdim. zeytin, tahin&pekmez vs gecistiriyorum.
Gecede yook canım. Tabiki çok yorucu bide bı çocuğum daha var. Gecede en fazla iki saat uyuyor oda çok nadirGece uykusu iyidir umarim. Cok yorucu olmali sizin icin.
İnnns canimmYorum yapmak için çok erken canım. Hemen karalar bağlama. İlkinden deneyimliyiz çok huy değiştiriyorlar. Umarım mışıl mışıl uyurlar
Bende bugün kullandım gece her ihtimale karşı premium çare kullanacam iyice alışınca gecede Molfix kullanıyimr diyorumBen cok memnunum pisik yapmadı emiciligi de cok iyi
Benim büyük oğlumda vardı bu oğlumda da var. İlk iki haftada farkettim özellikle sindirime sıkıntı oluyo ve kakası mukuslu yeşil ve partikullu oluyo canım. Hiçbir şekilde süt ürünleri tuketmiyorum kurabiye falan yemiyorum meselaKızlar bebeğinde süt alerjisi olup da diyet yapanlar kimlerdi galiba benim kızda da süt alerjisi var ilk zamanlar kakası mukuslu gelmişti ama doktor başka şikayet yoksa normal dedi şimdi de yüzünde kızarıklıklar çıktı süt ürünlerine bir süre ara verip gözlemlemek istiyorum siz neler yiyorsunuz farkettim de her şeyde muhakkak süt ürünü bulunuyor nasıl kahvaltı yapacağız mesela
Gaz problemi falan yaşıyor mu peki bizde sindirim problemi yok henüz anlamadım nedeniniBenim büyük oğlumda vardı bu oğlumda da var. İlk iki haftada farkettim özellikle sindirime sıkıntı oluyo ve kakası mukuslu yeşil ve partikullu oluyo canım. Hiçbir şekilde süt ürünleri tuketmiyorum kurabiye falan yemiyorum mesela
Gaz var tabikiii hiç bitmiyo zaten ... Sindirim skintisida oluyo anliyosunuz zaten çocuktan. Belki başka biseydir sizinkiGaz problemi falan yaşıyor mu peki bizde sindirim problemi yok henüz anlamadım nedenini
Ay süpürgeyle nasıl oluyor çok basınç yapmaz mı kız bende Dyson var çocuğun burnundan akciğerlerini çekmesinben şu topçuklu olanlardan kullanıyorum o da güzel temizliyor
Herşeyde ondan önce davrandım. Genel olarak artık böyleyim zaten aöışkanlık oldu. Baktım kıpırfıyor dayadım biberonu veya emzirme odasına gittim resmen koşar adım. Belli aralıklarla cafelere falan oturduk bi yandan alttan gazını çıkarttırfım bi yandan bir şeyler yedim içtim. Bebek arabasını biraz sallayarak sürdüm sallamaktan kastım araba sallantısı gibi. Mağazaları gezerken sıcak yerlerde kucağıma aldım etrafı izledi. Bi ara AVM marketinde durduramadım. Evde dans ederek söylediğim şarkı vardı. Markette kulağına onu fısıldamaya başladimAğlatmasan nasıl yaptın? Sırf bunun için emzik alıcam. Ben daha hiç emzik vermedim bebikoya.
Edineyim o kitabı. O kadar çok kitap var ki okunmayı bekleyen, bu bebelerle ilgili, hangisine yetişeyim.
Topçuklu olan nasıl bi şey canım?
Alerjisi olsa huzursuz olur dimi uyku problemi falan yaşariz diye düşünüyorum uyku sorunumuz yok çok şükür ben yine de bir gözlemleyeyim de 2 hafta sonra 2.ay kontrolümüz var sorarım doktorumuzaGaz var tabikiii hiç bitmiyo zaten ... Sindirim skintisida oluyo anliyosunuz zaten çocuktan. Belki başka biseydir sizinki
Yemek aralarını uzatma yemek zamanı çok acıkmış olmasın hırslı almasının nedeni o.ayrica biberonun tek delikli olması lazım çok geliyorsa ondan boğulacak gibi olmuş olabilir.birde biberon başlığı zamanla esneyebilir yenidoğan için uygunsada zamanla esnedigunden çok gelebililir değiştir.. 3 saatt de birse 2 saat yap azar azar siksik besleniyor benimkide 1 sattee bir bazen gunduzleriKizlar son bir haftadir benim bebegim yedikten sonra bir cok ogununde yediginin bir kismini cikariyor. Boyle boykk diye kusmuyor ama yaniginin kenarindan siziyor.
ayni zaman da cok hizli telasli telasli emmeye basladi biberonu bazen boyle bogulcak gibi oluyor , oguruyor fln.
Benzer durumlari yasayan var mi ? yarin aile doktorunda randevumuz ona soracagim ama bazen birsey yontur bebektir fln diyor fakat birseyler de cikabiliyor . merak ettim o yuzden
Kilo alımı güzel gidiyordu en son 15 gün önce bakıldı cuma 3.ay kontrolü var hem tüm bu soruları soracağım hem kilo alımını kontrol edecek doktoru ,azalmasını beklerken bu birkaç gündür arttı sanki de ya da ben dikkat ettiğim için saymaya başladığım için bana öyle geliyorKilo alimi nasıl canim kiloda sorun yoksa kaka yapmamasini da çok yapmasını da normal karşılıyor doktorlar anladığım kadarıyla
Vala bizde olmadı ateş fakat çok huysuz oldu az yedi 2 3 gün ağlama krizleri durup dururken .3gun sonra verdim calpolu ben çok ağladığı dan ağrısı var sandım.normal nasıl cikiyirsan dışarı fakat çıkar giydir olmasın diye üstten esneyen bı üst giydir kolayca koluna asi yapabilsinler.Kızlar yarın 2. Ay asilarimizi yaptiracagiz önceden calpol verip gidicez asi olan bebislerde ateş huysuzluk vs oldu mu her bebekte farklıdır ama önlem için soruyorum bi şey yapmam gerekir mi mesela kıyafet olayını nasıl yapayım çok mu ince giydirmem gerekir ateslenmesin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?