• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar merhaba, benim oğlumun gözünün üzerinde bir çiZgi vardı ben önce tırnak izi sandım ama belirginleşti ve geçmiyor meğer kılcal damarmış ,daha sonra doktora gittik doktor da daha da büyüyüp şişebilir yok da olabilir dedi sonra biraz araştırınca iyice moralim bozuldu daha çok prematüre bebeklerde oluyormuş , büyümüş hali görselleri çok fenaydı böyle bir şey duyan ,gören ya da başına gelen var mı ?
Kırmızı mı, doğuştan mı? Hemanjiyom degil dimi?

Bizimki de lokaldi. Anlamadım büyük oğlum da lokal olmuştu. Sadece ilk ciste ağlamıştı. Büyük olduğu için olabilir diye düşünüyorum. Onu yirmi günlükken yapmıştık. Fark ediyor demek ki. Seninki de küçükmüş. Demek ki en geç kırk günde halletmek lazım.
Aynen doktorda 1 ila 3 ay arasinda tavsiye ederim en guzel zaman demisti. Buyuyunce sunnet olan cocuklari gorup sasiracaklar anne bu ne diye 😁

Kırmızı mı, doğuştan mı? Hemanjiyom degil dimi?
Bilmiyorum olabilir sanki öyle bir şey dedi doktor şu anki hali çok anormal değil ama büyüyo şişebilir dedi şu an bu şekilde 😔

Eklentiler

• 1F83088D-931C-4F1A-8A06-55C9919ACB85.webp
    1F83088D-931C-4F1A-8A06-55C9919ACB85.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 76
Bilmiyorum olabilir sanki öyle bir şey dedi doktor şu anki hali çok anormal değil ama büyüyo şişebilir dedi şu an bu şekilde 😔
Büyük oğlumun kolunda çıkmıştı. Ve biz sonradan fark ettik. Ya çok küçüktü aniden büyüdü. Genelde iki yaşına kadar büyüyüp sonradan duruyormuş. Biz dört yaşında fark ettik. Tanının konulup operasyon geçirmesi altı yaşını buldu. Doktor doktor gezdik. Kimse anlamadı. Ve genelde kimse bulaşmak istemiyor bu damar benlerine. Bu konuda ülkede en iyi hastane Çapa. Oğlumunki yazın orada alındı. Senin bebeğin çok küçük daha. Şu anda müdahale edilmez. Pek benzemiyor hemenjiyoma. Ama benim oglumunki de benzemiyordu. O yüzden tanıyı koyamadilar hemen. Hatta enfeksiyon diyip antibiyotik tedavisi bile gördük 🙄🙄🙄 Umarım değildir öyleyse bile korkma tedavisi var. Ki küçülüp kaybolabilir de. Takibini yap ama. Hatta fırsatın olursa Çapaya goturmeni öneririm. Hiç orda burda vakit kaybetme.

Operasyon çok güzeldi de sonrası oldukça zordu. Çok ağladı canım ya. Beyaz gürültü açıp uyuttuk hep. Şu anda daha sakin. Sağ olasın canım 🥰
Canım bebişim kaç kiloydu.bide lokal anestezi mi oldu? Operasyon sırasında hareket etmedi mi sen yanında mıydın nası durdurdnuz sabit

Canım bebişim kaç kiloydu.bide lokal anestezi mi oldu? Operasyon sırasında hareket etmedi mi sen yanında mıydın nası durdurdnuz sabit
Oğlum iki ay kontrolüne gitmedik ama altı kilo civarında. Lokal oldu. Bir hemşire bacaklarından tuttu. Eşim biberonla sağdığım sütü verdi. Bir de beyaz görültü açtılar. Hiç sıkıntı çıkmadı. Zaten on dakika falan sürdü. Ben de kenarda kendimi yiyip bitirdim😬😬

izlere gerçekten iyi geliyor mu?
bende scarex diye bir krem var onu suruyorum ama duzenli degil. sanmiorm ki bir kac seneye gecsin o kirmizilik. icerden hala dikisliyiz zaten, 6 ayda toparlanmaz
Ben mama vermiyorum zorda kalmadıkça hip markasını önermişti bizim doktorda onu da hiç sevmedi içmedi öylece çöp oldu.holle diye bir markada duymamıştım. Bir bakayım elimin altında hiç mama kalmadı.
Canim ben bugun verdim holle, benim kiz pis bogazdir ama sevmedi. smdi eski mamasiyla karistirip verdim biraz. giderek cogalticam oyle.
Acildiktan sonra iki hafta icin tuketilmesi lazm . o yuzden kucuk paket al derim
Canım çayları nasıl demliyorsun, her gün tüm çaylardan içiyor musun? Ara veriyor musun?

Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde olabiliyormuş, bir de sürekli makat uyarmak tembellik yapabilir diye okumuştum.
canim ben bebegime degilde kendim iciyorum. birer tatli kasigi bir fincan icin koyuyorum.
Sadece iki kere kimyon cayi bir cayi kasigi verdim ama etki etmedi

verdigim gripe water icinde rezene varmis onu biliyorum. oda bir - iki cay kasigi veriyorum
gecer buyuk ihtimalle buyuyunce . bak benim kizin karninda da damarla ilgili bir iz var . giderek kalinlasicak dedi. 3-5 seneye de gecer dedi
Büyük oğlumun kolunda çıkmıştı. Ve biz sonradan fark ettik. Ya çok küçüktü aniden büyüdü. Genelde iki yaşına kadar büyüyüp sonradan duruyormuş. Biz dört yaşında fark ettik. Tanının konulup operasyon geçirmesi altı yaşını buldu. Doktor doktor gezdik. Kimse anlamadı. Ve genelde kimse bulaşmak istemiyor bu damar benlerine. Bu konuda ülkede en iyi hastane Çapa. Oğlumunki yazın orada alındı. Senin bebeğin çok küçük daha. Şu anda müdahale edilmez. Pek benzemiyor hemenjiyoma. Ama benim oglumunki de benzemiyordu. O yüzden tanıyı koyamadilar hemen. Hatta enfeksiyon diyip antibiyotik tedavisi bile gördük 🙄🙄🙄 Umarım değildir öyleyse bile korkma tedavisi var. Ki küçülüp kaybolabilir de. Takibini yap ama. Hatta fırsatın olursa Çapaya goturmeni öneririm. Hiç orda burda vakit kaybetme.
çapa ben kucukken defalarca hayatimi kurtardi. bobrek hastasiydim. O zamanki dr lari harikaydi. eminim simdide oyledir.
Annemin yillarca suren sozde alerjisine kimse derman olamamisken en sonunda çapa daki bir dr cozdu.

Eklentiler

• 43A996E3-D307-42F1-BAFF-EAD3A3A38ECE.webp
    43A996E3-D307-42F1-BAFF-EAD3A3A38ECE.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 69
Oğlum iki ay kontrolüne gitmedik ama altı kilo civarında. Lokal oldu. Bir hemşire bacaklarından tuttu. Eşim biberonla sağdığım sütü verdi. Bir de beyaz görültü açtılar. Hiç sıkıntı çıkmadı. Zaten on dakika falan sürdü. Ben de kenarda kendimi yiyip bitirdim😬😬
Sağol canım 🥰 darısı bize inşallah 🙏

😔inşallah değildir ya moralim epey bozuldu

bende scarex diye bir krem var onu suruyorum ama duzenli degil. sanmiorm ki bir kac seneye gecsin o kirmizilik. icerden hala dikisliyiz zaten, 6 ayda toparlanmaz

Canim ben bugun verdim holle, benim kiz pis bogazdir ama sevmedi. smdi eski mamasiyla karistirip verdim biraz. giderek cogalticam oyle.
Acildiktan sonra iki hafta icin tuketilmesi lazm . o yuzden kucuk paket al derim

canim ben bebegime degilde kendim iciyorum. birer tatli kasigi bir fincan icin koyuyorum.
Sadece iki kere kimyon cayi bir cayi kasigi verdim ama etki etmedi

verdigim gripe water icinde rezene varmis onu biliyorum. oda bir - iki cay kasigi veriyorum

gecer buyuk ihtimalle buyuyunce . bak benim kizin karninda da damarla ilgili bir iz var . giderek kalinlasicak dedi. 3-5 seneye de gecer dedi

çapa ben kucukken defalarca hayatimi kurtardi. bobrek hastasiydim. O zamanki dr lari harikaydi. eminim simdide oyledir.
Annemin yillarca suren sozde alerjisine kimse derman olamamisken en sonunda çapa daki bir dr cozdu.
İnşallah geçer iyi düşünelim

Gerçekten çok iyi bir hastane. Oğlumla koca bir ekip ilgilendi. Biraz işlemleri uzun sürüyor işte. Tek sıkıntı o. Sadece MR için bir yıl sonrasına randevu vermişlerdi 🤦 inşallah senin kızının göbeğindeki kendiliğinden geçer canım 🙏

Kızlar 15 Kasım'da sagip buzluğa koyduğum sütü biraz önce bebeğime verdim ama içime kuşku düştü,bişey olur mu acaba süt bozulmuşmudur. Anormal bir koku filan yoktu. 3 ay dayanıyor diyorlar ama ne kadar doğru emin olamadım. Keşke verneseydim 😞

canim nestle east to digest diye bir mama , masaja goturdugum cocuk dr u Holle keci sutluyu dene dedi. anne sutune en yakin oymus. bu paketim bitince, keci sutluye gecicem

hergun probiyotik de veriyorum tabi

doktoruma birsey demedim
cunku ben rezene kimyon cayi fln iciyorum gunde bir iki bardak , onlarda gazi cikarmaya yardimci oldugu icin oyle oluyor bence bende
Anladım benim sorunum makatta hissizlik olması bambaşka bi durum

Gerçekten çok iyi bir hastane. Oğlumla koca bir ekip ilgilendi. Biraz işlemleri uzun sürüyor işte. Tek sıkıntı o. Sadece MR için bir yıl sonrasına randevu vermişlerdi 🤦 inşallah senin kızının göbeğindeki kendiliğinden geçer canım 🙏
Hangi bölüm bakar buna göz mü yoksa başka bölüm mi acaba ücretli Prof muayenesi falan oluyordu olmazsa öyle bir şey için götürebiliriz tabi inşallah önemli bi şey değildir çok açık tenli bşr bebek ben ondan öyledir diye düşünmüştüm ama doktor şişebilri büyüyebilir diyince bi araştırayım dedim şimdi rota için gittiğimizde detaylı soracağım adını da dmeişti ama ben pek dikkate almamıştım önemli olduğunu düşünmedim o an 😔

Kızlar 15 Kasım'da sagip buzluğa koyduğum sütü biraz önce bebeğime verdim ama içime kuşku düştü,bişey olur mu acaba süt bozulmuşmudur. Anormal bir koku filan yoktu. 3 ay dayanıyor diyorlar ama ne kadar doğru emin olamadım. Keşke verneseydim 😞
6 ay 1 seneye kadar saklayanlar var. sanmiyorum ki bozulsun

Hangi bölüm bakar buna göz mü yoksa başka bölüm mi acaba ücretli Prof muayenesi falan oluyordu olmazsa öyle bir şey için götürebiliriz tabi inşallah önemli bi şey değildir çok açık tenli bşr bebek ben ondan öyledir diye düşünmüştüm ama doktor şişebilri büyüyebilir diyince bi araştırayım dedim şimdi rota için gittiğimizde detaylı soracağım adını da dmeişti ama ben pek dikkate almamıştım önemli olduğunu düşünmedim o an 😔
Çapa'da plastik cerrahi bakıyor. Bizim kolda olduğu için el cerrahisi baktı. Plastik cerrahinin alt dalı gibi. Damarla ilgili olduğu için gözün bakacağını sanmıyorum. Çocuk doktoruna sorarsın canım. En doğru yönlendirmeyi o yapar.

Hiç zannetmem üç ay kadar durabiliyor ben daha bir hafta önce ekim ayından süt verdim herhangi bir şey olmadı hatta bazı doktorlar altı ay diyor

Back
X