• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Uyanmayınca da yapmıyor ki. Geçen 1 hafta yapmadı. Doktorda 15 güne kadar dedi. Hali keyfi de yerindeydi benimkinin de annelik işte takıntı yaptım resmen.
Anne sütü bileşenleri bebek tarafından fazlaca sindirilebiliyormuş, geriye çok az atık kalabilirmiş. Bende olsam endişelenirdim haklısın, insan kendi fizyolojisi ile aynı düşünüyor ama bizim yediğimiz gıdalar gibi değil anne sütü.

bende scarex diye bir krem var onu suruyorum ama duzenli degil. sanmiorm ki bir kac seneye gecsin o kirmizilik. icerden hala dikisliyiz zaten, 6 ayda toparlanmaz

Canim ben bugun verdim holle, benim kiz pis bogazdir ama sevmedi. smdi eski mamasiyla karistirip verdim biraz. giderek cogalticam oyle.
Acildiktan sonra iki hafta icin tuketilmesi lazm . o yuzden kucuk paket al derim

canim ben bebegime degilde kendim iciyorum. birer tatli kasigi bir fincan icin koyuyorum.
Sadece iki kere kimyon cayi bir cayi kasigi verdim ama etki etmedi

verdigim gripe water icinde rezene varmis onu biliyorum. oda bir - iki cay kasigi veriyorum

gecer buyuk ihtimalle buyuyunce . bak benim kizin karninda da damarla ilgili bir iz var . giderek kalinlasicak dedi. 3-5 seneye de gecer dedi

çapa ben kucukken defalarca hayatimi kurtardi. bobrek hastasiydim. O zamanki dr lari harikaydi. eminim simdide oyledir.
Annemin yillarca suren sozde alerjisine kimse derman olamamisken en sonunda çapa daki bir dr cozdu.
Ben de bugün başladım kimyona, umarım fayda eder. Rezene içtiğim gün emzirirken neredeyse bayılacaktım mayışmaktan bir daha töbe☺️☺️

Kizlar bugun dogumunun 18. Gunu ve sarilik hen bizimle dun tahlil yapildi
12.8 cikti
Doktor 12 alti olmasını bekliyoruz dedi
Haftaya düşüş olmazsa uzamış sariliktan suphelenecegiz ona göre altında başka birseyler var mi diye ek tetkikler isteyecegiz dedi
Sizce normal mi of birde uzamış sarilik cikti kurtulamadik bir turlu
Merhaba bizde de uzamış sarılık var siz nasıl bir süreç izlediniz

İstikrarlı süremedim malesef şuan çizgi şeklinde görüntu var ama belki normali böyledir bilemiyorum ☺️
inşallah yok eder etmezse de boşver evl
Zeytinyağı ile az önce yaptı bu sefer de katı yaptı. Ay delirmemek elde değil
benimde süt ile başım belada sürekli sağ göğsümü verdim soldaki göğsümden artık neredeyse hiç süt gelmiyor 😥

bende scarex diye bir krem var onu suruyorum ama duzenli degil. sanmiorm ki bir kac seneye gecsin o kirmizilik. icerden hala dikisliyiz zaten, 6 ayda toparlanmaz

Canim ben bugun verdim holle, benim kiz pis bogazdir ama sevmedi. smdi eski mamasiyla karistirip verdim biraz. giderek cogalticam oyle.
Acildiktan sonra iki hafta icin tuketilmesi lazm . o yuzden kucuk paket al derim

canim ben bebegime degilde kendim iciyorum. birer tatli kasigi bir fincan icin koyuyorum.
Sadece iki kere kimyon cayi bir cayi kasigi verdim ama etki etmedi

verdigim gripe water icinde rezene varmis onu biliyorum. oda bir - iki cay kasigi veriyorum

gecer buyuk ihtimalle buyuyunce . bak benim kizin karninda da damarla ilgili bir iz var . giderek kalinlasicak dedi. 3-5 seneye de gecer dedi

çapa ben kucukken defalarca hayatimi kurtardi. bobrek hastasiydim. O zamanki dr lari harikaydi. eminim simdide oyledir.
Annemin yillarca suren sozde alerjisine kimse derman olamamisken en sonunda çapa daki bir dr cozdu.
dikişler açılmasın mikrop falan kapmasın da bırakın izleriniz tamamen geçmesin, bebiş napıyor herşey yolunda mı?

dikişler açılmasın mikrop falan kapmasın da bırakın izleriniz tamamen geçmesin, bebiş napıyor herşey yolunda mı?
amin kuzum , saglikla iyileselim hepimiz.🙏🏼
ya zaten benim normalde de gobegim var , tam katlanma bolgesinde kaliyor yara izi😂😂😂

Buyuyor vallahi ne yapsin, gaz skintisi vsr biraz insallah 3. ayinda gecicek oda diye umutla bekliyoruz . Onun disinda hersey yolunda cok sukur.

Sen nasilsin , bebis nasil ?

6 ay 1 seneye kadar saklayanlar var. sanmiyorum ki bozulsun
İnşallah bişey olmamıştır canim, zaten hasta ya Allah muhafaza bı de besin zehirlenmesi filan korkuttu beni, analık evhamlı yaşamak demekmiş zaten, ben ki ne umursamaz biriydim 😂

Kızlar dün 2 ay aşisi olmuştuk cuma günü de verem aşısını yapacaklar dün iki bacaktan vurdu sadece Ateş 38'i gördü düştü 37 2'lerde falan şu an aşırı huysuz uyumuyor sürekli inliyor çok üzülüyorum böyle görünce �nşallah ateşi fazla yükselmez de kolaylıkla atlatırız 🤲

Selam kızlar ben Aralık annesi olmayı beklerken 24 Kasım'da geldi kızım😌 pek takip edemedim burayı ,size sormak istediğim şu ki,kızımda doğuştan göbek fıtığı var, oğlumda da vardı ama çabuk kapanmıştı, şimdi kızımda göbek deliği dışarda duruyor, doktoru 3-4 yaşına kadar kendiliğinden geçmezse cerrahi müdahale edilir , ağrı sızı yapmaz bu hali dedi, ama giderek kuculecegine büyüyor ben de gördükçe endişe ediyorum,var mı aranizda bizim gibi doğuştan fıtığı olan🥺

Selam kızlar ben Aralık annesi olmayı beklerken 24 Kasım'da geldi kızım😌 pek takip edemedim burayı ,size sormak istediğim şu ki,kızımda doğuştan göbek fıtığı var, oğlumda da vardı ama çabuk kapanmıştı, şimdi kızımda göbek deliği dışarda duruyor, doktoru 3-4 yaşına kadar kendiliğinden geçmezse cerrahi müdahale edilir , ağrı sızı yapmaz bu hali dedi, ama giderek kuculecegine büyüyor ben de gördükçe endişe ediyorum,var mı aranizda bizim gibi doğuştan fıtığı olan🥺
Benim bebeğimin en başından beri çıkıntılıydı göbek deliği bizim de fıtık var. Dogustan miydi yoksa bizimki ikinmaktan mi oldu emin degilim ama aynı şeyleri söyledi doktorumuz. Hatta bazen ceviz büyüklüğünde bile görebilirsin korkma demişti ve bu bilgi beni rahatlatmisti.

hiç bilmiyorum, benim de dün hafif kasıklarım ağrıdı o kadar ama normalde ağrıdan ölürdüm adet öncesi. senin normal doğum muydu kuzum? Genelde doğumdan sonra adet sorunları kistler vs düzene giriyor derler.
Normal doğumda mı geçerli bu sadece🙄
Dikişlerim iyi gayet contractubex falan kullandım ama her gün suremedim malesef
O eski yaraları da iyleştiriyormul. Ben o anlarda çok sıkıntılıudım tek olduğum için kullanmak aklıma gelmedi. Şuan kullansak işe yaramaz mı acaba
Bizimki de lokaldi. Anlamadım büyük oğlum da lokal olmuştu. Sadece ilk ciste ağlamıştı. Büyük olduğu için olabilir diye düşünüyorum. Onu yirmi günlükken yapmıştık. Fark ediyor demek ki. Seninki de küçükmüş. Demek ki en geç kırk günde halletmek lazım.
İlk 28 günde hatta 20 güne kadar olanda bilinçleri tam oturmadığı için en iyi dönem sayılıyor. Bende 15 20 gün arası yaptırmak istedim ama 31 yada 32ydi o günde yapıldı. Ağrı kesici verdim hatta doktor da fitil kattırdı. Buna rağmen bezlerken falan uzun süre korku yaşadı. Benim hatam doktor seçimim iyiydi ama yapılan yer anne kucağı değil ameliyathane idi o oldu. Belki o yüzden ağlıyordur sizin bebeğiniz de. Ama evet 2 ayda da acı çok olurmuş. Calpolü ben ilk gün 4 saat ara ile 3 kere verdim 1 ml şeklinde. Operasyondan sonra fitil takıldığo için 5 saat dediler ama 4 saat sonra verdim ilk calpolü.

2. Ay aşıları bizim aynı anda 2 bacağa 1 kola yapıldı size de öyle yapılmadı mı?

Birde bir sorum daha olacak sizlere🙄 ben daha önce hiç bebek kakası görmedim😁 benimki şu gibi yapıyor bazen günde 2 3 bazen 1 ama hep su gibi. Normal demişti doktor ama o zaman 1 aylıktı. Bidaha da sormadım. Hatta benimkinin temiz bez hobisi var. Yapamadığı zaman masaj yapıyırum hareket yaptırıyorum yarım saatten fazla bekliyorım sonrasıkda. altını kirli bezi kaldırmadan açarak da bekliyorum. adam yapmıyor. Bezi değiştiriyorum cırt cırt takarken yapıyor bazen zor kapatıyorum 😁 her neyse bi iki dk sonra değiştirmek için açtığımda şu gibi oluyor dikkat etmesem akar yani.

inşallah yok eder etmezse de boşver evl
benimde süt ile başım belada sürekli sağ göğsümü verdim soldaki göğsümden artık neredeyse hiç süt gelmiyor 😥
Benim de sağ göğüm daha tazyikli sol daha yavaş. Ama ben ikisini de verdim yapısal galiba

Ben üstünde ne varsa yeleğini çıkarıp uyku tulumunu giydirip gece uykusuna yatırıyorum. Gündüz üstüne bir şey örtüyorum. Benimki örtüyü ya kafaya çekiyor ya üstünü açıyor. Gece tulumla bende rahat uyumuş oluyorum. Kıyafet genelde günlük pisleniyor zaten değiştiriyoruz.
Uyku tulumuna ben de geçeceğim yavaş yavaş. Şimdilik yarım kundak ile devam.

Valla hayatım cooook zor su aralar bebeğimin süt alerjisi çıktı yumurta hassasiyeti de var hiç bişe yiyip içemiyorum. Çok sinir bozucu bunu 10 gündür biliyorum tabi bundan öncesi feci meme rengi kilo verme kusma ağlama nobetleriyle geçti. Zaten 43 günlükken on gün bronsitten hastanede yattık bittim yani

Çok geçmiş olsun canım. Ne badireler atlatmışsınız. Şimdi iyisinizdir umarım.

Burada ve ekim annelerinde alerjik bebe çok. Kolay gelsin, çok zorluyor insanı. Benimkinde çoklu gıda alerjisi var. Süt ürünleri, yumurta, susam-tahin, buğday, kuruyemiş.

Diyetinden sonra düzelme oldu mu peki?

Back
X