Evet diğer dediklerinizi daha önceden biliyordum açıkta satılan baharat, kuruyemiş vs normalde de sakıncalı dikkat ediyorum ben deBamya beni de cok sasirtmisti. Bunun disinda hamileligin ilk 3 ayinda evde kendi kendine yogurt ve kefir yapmaya pozitif bakilmiyordu. Ota Jinemed'de tedavi olurken, oradaki diyetisyen de deginmisti. Kontrolsuz kotu bir bakteri urer ise diye korkuyorlardi.
Beni sasirtan diger bir konuda, aktarlardan asla kuruyemis ve kuru meyve almayacaksin denmesiydi. İki diyetisyen de degindi bu konuya. Ozellikle Istanbul gibi nemli sehirlerde tam adini hatirlayamadigim bir toksik maddenin uremesinden korkuyorlardi ki dusuk tetikler diye sadece kapali-paketli kuruyemis ve kuru meyve yiyebilirsin denmisti. Bir de zaten acikta toz-kim elini suruyor vs belli degil diye ben uzak duruyordum zaten.
Detaylı ultrason 20. Haftadan itibaren yapılıyor 23.haftaya kadar sanirimdetaylı randevu ne demek ?
Çok teşekkür ederimBen de diyetisyenimi anneysen sitesi uzerinde tavsiye uzerine bulmustum. Acikcasi gebelikten anlayan ve gebelik beslenme ihtiyaclarini anlayan bir diyetisyen olmasi onemliydi. Diyetisyen Aybuke Okutan' da basladim. Istanbul'da, Nisantasinda yeri. Pahali degil. Online yapip yapmadigini bilmiyorum, sorayim yarin kontrolumde size yazarim buradan.
Gebelik haftasina gore besin ihtiyaclarimi duzenliyor. Gebelik ve genel beslenme ile ilgili de sunum yaptilar. Gebelerin yemesi onerilmeyen cogu seyi ondan ogrendim. Sebze yemegi faydalidir diyerek bir tabak bamya yiyerek gitmistim, hamilelik suresince yeme lutfen diye uyarmisti :)
Evet benimki de peş pes cevap veriyor labali de değil yani hepsi büyük büyük mantikli laflar böyle ağzımiz açık kalıyor baş edemiyoruzBenim kızım da kova ..cok cadı yaa dil pabuc
eczanede pedler varmıs canın adını bilmiyorum amamerhaba arkadaşlar,
benim akıntı var su gibi suyum gelip gelmediğini nasıl anlarım 15 hafta hamilelikte.
Merhaba. Bence hekiminize yazın. Rahim ağzı kısalığı filan olabilir belki Allah muhafazamerhaba arkadaşlar,
benim akıntı var su gibi suyum gelip gelmediğini nasıl anlarım 15 hafta hamilelikte.
yaaa böyle bir şey var mı,ben ilk defa duydum bunuGeçenlerde burada okumuştum sağlık ocağında bebeğin kalp sesinin dinlendiğine dair.Doktor randevuma daha iki hafta var merak ettim gideyim deneyimleyeyim dedim.minik bir makine ile bulmaya çalışıyorlar biraz geç buluyorlar ama kalp atım hızına kadar hepsini söylüyor bu güzel bişey.İnsallah her hafta gitmem.Bu bilgiyi veren arkadaşın ismini hatırlamıyorum ama teşekkür ederim burdan
Varmış valla gittim deneyimledm benim gibi evhamlı analar icin bire birmis.Ebe hem bilgilerinizi kaydediyor hem siz kalp duyuyorsunuzyaaa böyle bir şey var mı,ben ilk defa duydum bunu
Karnınin acıması hele ki hapsurunca kuzum çok normal hiç sıkıntı etme idrarında yanma olmadıkça korkma hiç. Sızıntı bu haftalarda olmaz eğer olursa zaten senin idrar yapmanla değil aniden gelir sen tutamazsın fazla su ictiginde idrara cikip oturuyorum tekrar aniden geliyor hızlı iki bardak içsem etkiler. Benm bahar alerjim var hapsurdum mu kasık ağrısından ziplarim öyle ağrırelifselman deneyimli olduğun için sana soruyorum dünden beri yazıyorum ama sağ olsun kimse cevap vermedi belki başlarına gelmedikleri için bilmiyorum. Karnımın içi acıyor resmen hapşurduğumda kasılıyor dün tuvalete çok çıktım içim yanıyor diye çok su içtim galiba ama çok fazla çıktım sızıntı mı oldu diye korkuyorum sence sızıntıyı nasıl anlarım. Birde midem bozuk bir kaç gündür bebeğe zararı olur mu doktora gitmeli miyim sence korkuyorum nedense
Bunu bende bilmiyordumAa çok ilginç geldi bamyanın yasak olması, peki var mı öyle masum gözüken ama başka yasak olan yiyecekler?
20. Haftada detaylı ultrason var bebeğin bütün organları inceleniyordetaylı randevu ne demek ?
Bakalım bende 3 gündür ekmeği kestim nasılda olacaksa böyleBen bir şeyi fazla yiyince espiriyle döküyorum erik yiyorum şirek gibi çocuk doğuracam diyorum sabahları iş yerinde kahvaltı yapıyorum puaça simit yiyince puaça gibi çocuk doğuracam felan diyorum o yüzden aşıra gitmiyorum
Bunu doktora soralım yamerhaba arkadaşlar,
Masallah saglikla doğsun insallahKızlar oğlum oluyorsağlıkla gelsin paşam inşallah. Önce sırtını dönmüş 1 saat sonra gittik gösterdi sıpa Pasha22 tahminin doğru çıktı canım benim sağ ol
Kuzum benim bilgim olmadığı için yazmadımelifselman deneyimli olduğun için sana soruyorum dünden beri yazıyorum ama sağ olsun kimse cevap vermedi belki başlarına gelmedikleri için bilmiyorum. Karnımın içi acıyor resmen hapşurduğumda kasılıyor dün tuvalete çok çıktım içim yanıyor diye çok su içtim galiba ama çok fazla çıktım sızıntı mı oldu diye korkuyorum sence sızıntıyı nasıl anlarım. Birde midem bozuk bir kaç gündür bebeğe zararı olur mu doktora gitmeli miyim sence korkuyorum nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?