Ikınmak dikişlere zarar verebilirÇok teşekkür ediyorum. Evet kabızlık şimdiden problem oldu daha doğrusu kabız değilim henüz ama ıkınınca kan geliyor yapamıyorum. Kusura bakmayın lütfen bunları yazıyorum ama.
Şeker konusundaki hatırlatmanız çok iyi oldu. Zaten böyle pasif bir hayatta ne yesek fazlalık bir de enfeksiyon yönünden dikkat etmek lazım dediğiniz gibi.
Facebookum yok ama olmadı açarım. Tavsiyeler için tekrardan teşekkür ederim. bir de şey sorayım hiç oturmayacak mıyız hep yatış pozisyonunda insanın heryeri ağrıyor
Anladım benim kanamam olmuştu,inşALLAH yukarıya çıkarda rahat ederiz bizde hem psikolojikmen hem bedenenbenim hiç kanamam olmadı şuana kadar. serklaj sebebiyle kanamam var şuan.
Benim yukarı cıktı canim baya rahim ağzıma yakındı geçen hafta gittigimde yukarı çıktığını söyledi doktor.24. Haftaya kadar cıkıyormuş geneldeBir de doktor plesentamın biraz aşağıda olduğunu söyledi. Ama henüz haftası erken yukarı çıkabilir takip edeceğiz dedi. Böyle bir durum yaşayan sonradan yukarı çıkan oldu muu? sanki bu konu konuşulmuştu.
İnşallah az olur ya hala bir şey yokAzıcık olur çok az
Bende kamu da çalışıyorum ama 1 yıl nasıl bakacaksınız onu anlayamadım. 16 haftalık doğum izni var hadi 3 ay da rapor alsak o da doktor insafında yıllık iznim 20 gün yine de 1 yıl olmuyorÇalışan annelerim sizlere akıl danışmak istiyorum. Ben kamu kurumunda çalışıyorum ve çok fazla ücretsiz izin kullanmayı şu aşamada düşünmüyorum. 1 sene sanırım evde kalacağım. Daha sonra bebek bakımı konusunda nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim.
Annemler ile aynı şehirdeyiz ama her gün git gel annem için zor olur toplu taşımayla vs ile. Anneme yakın kiraya çıksam o muhitte kiralar çok yüksek. Başka bi yerde ev alma durumumuz da olabilir ama o zaman da gene annem her gün gelip bakamaz. Bakıcı deseniz zaten bi ton para ve insan bu devirde kimseye güvenemiyor.
Eşim benim abarttığımı düşünüyor bi şekilde bakılır diyor ama nasıl diyince de bir çözüm sunmuyor saçma sapan şeyler diyor.
Sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz ya da bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz var mıdır
Ben en son grip asisi yaptirdigimda 17 yasindaydim :) Bakalim kisa dogru neler olur.Kuzum her yıl babamla annem olurdu. Korona dan sonra doktorlar önermediler. Ben de ailemin yanındayken yaptırırdım. Bende ki etkisi aşıyı olduktan sonra yaklaşın 10 gün boyunca grip gezerdim. Bende ki yan etkisiydi o yüzden göze alamam sanırım. Ama yaptırırsan sana ve bebeciğine şifalar olsun
Ücretsiz izin kullanacağım canım geri kalan zamanlarda o da tabi maddi olarak zorlayacak ama napalım 1 sene kalmak istiyorum bebeğimle. Benim de eşimin annesi farklı bir ilde o yüzden o da bakamaz. Eşim artık annene veririz haftasonu alırız diyorBende kamu da çalışıyorum ama 1 yıl nasıl bakacaksınız onu anlayamadım. 16 haftalık doğum izni var hadi 3 ay da rapor alsak o da doktor insafında yıllık iznim 20 gün yine de 1 yıl olmuyorkaldı ki doktor raporu ile doğuma son 3 hafta kalıncaya kadar çalışa bilirim. yani bebeğime raporsuz ancak 3 buçuk ay bakabiliyorum. Ama eşimizin de dediği gibi bir şekilde bakılacak. Benim ya da eşimin ailesinin gelmesi söz konusu da değil. Ben bakıcıya vermek zorundayım 2 yaşına kadar 2 yaşından sonra da kreşe vereceğiz. Çalışan annelerin kanayan yarası.
Ay benim dis etlerim cok kotu. zaten hep bir skntim vardi gebelikten onceden de , simdi resmen minik minik sisti bazi yerler. Bende duzenli gidiyorum disciyeDis kontrolune de gittim. Simdilik hersey yolundaymis. Aman bol bol su icin, gebelikte agizdaki asit miktari artiyor, ozellikle istifar edenlerde dedi. Fircalamalari ihmal etmeyin, sekerli gidalardan uzak durmaya calisin disleriniz cok hassas olacak dedi. Bol su diye diye yolladi beni :)
Ben Kanada ya gelirken egitimal firmasiyla calismistim cnm . bir arayip sorun , kendileri bir cok ulkeye ogrenci ve turist yolladiklarindan iyi biliyorlar vize islerini.Kızlar size çok alakasız bişey sorucam bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim
Biliyosunuz ben fransaya doğumda yanımda olsun diye kardeşimi getirmek istiyorum burdaki evraklardan bugün onay geldi simdi kardeşim türkiyede dosyasını hazırlıycak tanıdıgınız veya bildiğiniz güvenilir bi vize firması var mı acaba??
Canim ekim anneleri grubun da da plesentasi asagida olanlar vardi, 20. haftalardan sonra cogunun yukari cikti ama o zamana kadar hep dinlendiler , agir is yasakti, iliski yasaktiBir de doktor plesentamın biraz aşağıda olduğunu söyledi. Ama henüz haftası erken yukarı çıkabilir takip edeceğiz dedi. Böyle bir durum yaşayan sonradan yukarı çıkan oldu muu? sanki bu konu konuşulmuştu.
Gecmis olsun, dis eti kanamasi cok olurmus hamilelikte, vucutta kan miktari da arttigi icin.Ay benim dis etlerim cok kotu. zaten hep bir skntim vardi gebelikten onceden de , simdi resmen minik minik sisti bazi yerler. Bende duzenli gidiyorum disciye
Ben Kanada ya gelirken egitimal firmasiyla calismistim cnm . bir arayip sorun , kendileri bir cok ulkeye ogrenci ve turist yolladiklarindan iyi biliyorlar vize islerini.
Canim ekim anneleri grubun da da plesentasi asagida olanlar vardi, 20. haftalardan sonra cogunun yukari cikti ama o zamana kadar hep dinlendiler , agir is yasakti, iliski yasakti
Bende bu konu aklıma takılıyor mesela sut izni var Bunu bazı amir insiyatifi ile iki gün olarak hafta 3 gün ise gidiyorlar bu 3 gün ise gitme 2 ay sürüyor sanırım bunun sonrasında ücretsiz alabiliyormuyuz acaba yoksa Doğumdan sonra mi alına biliyor bir süresi varmi acaba biliyormusunuzBende kamu da çalışıyorum ama 1 yıl nasıl bakacaksınız onu anlayamadım. 16 haftalık doğum izni var hadi 3 ay da rapor alsak o da doktor insafında yıllık iznim 20 gün yine de 1 yıl olmuyorkaldı ki doktor raporu ile doğuma son 3 hafta kalıncaya kadar çalışa bilirim. yani bebeğime raporsuz ancak 3 buçuk ay bakabiliyorum. Ama eşimizin de dediği gibi bir şekilde bakılacak. Benim ya da eşimin ailesinin gelmesi söz konusu da değil. Ben bakıcıya vermek zorundayım 2 yaşına kadar 2 yaşından sonra da kreşe vereceğiz. Çalışan annelerin kanayan yarası.
Tamam canım çok teşekkür ederimAy benim dis etlerim cok kotu. zaten hep bir skntim vardi gebelikten onceden de , simdi resmen minik minik sisti bazi yerler. Bende duzenli gidiyorum disciye
Ben Kanada ya gelirken egitimal firmasiyla calismistim cnm . bir arayip sorun , kendileri bir cok ulkeye ogrenci ve turist yolladiklarindan iyi biliyorlar vize islerini.
Canim ekim anneleri grubun da da plesentasi asagida olanlar vardi, 20. haftalardan sonra cogunun yukari cikti ama o zamana kadar hep dinlendiler , agir is yasakti, iliski yasakti
Ultrosonunun az olmasi bir stress faktoru benim icinAslında sizin daha iyi sinir stres yapacak bir sürü test yok zaten hayatımız stres
Ultrason bile 2-3 tanemiydi
evet ama kanama disinda boyle iki dis arasi sisen yerlerde cok var. ben tansiyon ilaclarida kullaniyorum, onlarda malesef dis etlerini kotu etkiliyor .Gecmis olsun, dis eti kanamasi cok olurmus hamilelikte, vucutta kan miktari da arttigi icin.
Bence bir an önce annenlere yakınlaş.Çalışan annelerim sizlere akıl danışmak istiyorum. Ben kamu kurumunda çalışıyorum ve çok fazla ücretsiz izin kullanmayı şu aşamada düşünmüyorum. 1 sene sanırım evde kalacağım. Daha sonra bebek bakımı konusunda nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim.
Annemler ile aynı şehirdeyiz ama her gün git gel annem için zor olur toplu taşımayla vs ile. Anneme yakın kiraya çıksam o muhitte kiralar çok yüksek. Başka bi yerde ev alma durumumuz da olabilir ama o zaman da gene annem her gün gelip bakamaz. Bakıcı deseniz zaten bi ton para ve insan bu devirde kimseye güvenemiyor.
Eşim benim abarttığımı düşünüyor bi şekilde bakılır diyor ama nasıl diyince de bir çözüm sunmuyor saçma sapan şeyler diyor.
Sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz ya da bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz var mıdır
Güle güle kullan canımKızlar bebişin şifonyeri için organizer aldım trendyoldan çok iyi çıktı bayağı da sağlamlar. Rek Home 6
Çekmecemi ölçmeden gitmişim sipariş vermişim ama cuk diye oturdu ölçsem bu kadar uyduramazdım :)
Bu kanamalar normalmiş zaten, benim de bugün burnum kanadı durduk yere. Araştırdım diş ve burun kanamaları sık görülebilir diyor. Burun ve diş etlerinde, hamilelik hormonları ödem yapıyor diye okudum, şişlik ondandır diye düşünüyorum, kanama da artan kan hacmi ve damar genişlemesinden dolayı olabiliyormuş. Ama diş sıkıntısı da çok yaygın tabi hamilelikte, bol kalsiyumu ondan öneriyorlar bu dönemde. Bol bol almaya çalış gıdalardan bu kadar sorun yaşıyorsanevet ama kanama disinda boyle iki dis arasi sisen yerlerde cok var. ben tansiyon ilaclarida kullaniyorum, onlarda malesef dis etlerini kotu etkiliyor .
bu 9 ayi dis kaybetmeden tamamlarim insallah
Evet alabiliyoruz kamuda.Bende bu konu aklıma takılıyor mesela sut izni var Bunu bazı amir insiyatifi ile iki gün olarak hafta 3 gün ise gidiyorlar bu 3 gün ise gitme 2 ay sürüyor sanırım bunun sonrasında ücretsiz alabiliyormuyuz acaba yoksa Doğumdan sonra mi alına biliyor bir süresi varmi acaba biliyormusunuz
Eşin amma rahatmis gerçekten.Ücretsiz izin kullanacağım canım geri kalan zamanlarda o da tabi maddi olarak zorlayacak ama napalım 1 sene kalmak istiyorum bebeğimle. Benim de eşimin annesi farklı bir ilde o yüzden o da bakamaz. Eşim artık annene veririz haftasonu alırız diyorsaçmalama konusunda seviye atladı bakıcı konusu hiç içime sinmiyor hep aklım kalacak gibi hissediyorum nedense
Ben de bunu düşünüyorum sürekli şimdi karnımızda en güvenli yerde bebişler ama sonrası nasıl olacak?Çalışan annelerim sizlere akıl danışmak istiyorum. Ben kamu kurumunda çalışıyorum ve çok fazla ücretsiz izin kullanmayı şu aşamada düşünmüyorum. 1 sene sanırım evde kalacağım. Daha sonra bebek bakımı konusunda nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim.
Canım valla çok zor durumlar daha bebek doğmadı ama kara kara bunu düşünüyorum. Biz İstanbuldayız tek maaşla burda yaşamak çok zor olur çünküBen de bunu düşünüyorum sürekli şimdi karnımızda en güvenli yerde bebişler ama sonrası nasıl olacak?
Öğretmenim ben 2 yıl ücretsiz izin hakkımız var hepsini kullanmayı düşünüyorum şimdilik kararım böyle çünkü seneye doğuya tayin durumu var eşimin kendi annem uzaklara giderseniz gelmem babanı nasıl uzun süre bırakayım diyor hak veriyorum kaynanamı ben istemem aynı evde rahat edemem o da zaten gelirim demiyor ee ne olacak iş başa düşüyor mecburen..bebeğin ilk yaşları çok kıymetli yanında olayım çok istiyorum o yüzden.. işte doğum sonrası izin kaç hafta olacak sonrasını ayarlayacağım ona göre. Bir de insan maaşsız nasıl olacak onu düşünüyor tabi kimseden para istemeye alışkın değilim kocam bile olsa:/ yarama tuz bastın canım sen neden sadece 1 yıl almayı düşündün ücretsiz?
Evet kesinlikle sanki kedi yavrusunu bırakıyorEvet alabiliyoruz kamuda.
Eşin amma rahatmis gerçekten.Bir çocuğa yapılabilecek en kötü şey olur.
Annem çok hevesli kesinlikle kimseye bırakmam ben bakıcam diyor eminim ki çok da iyi bakar gözüm arkada kalmaz asla. Ama işte eşim o kadar kira veremeyiz diyor e bakıcı da o kadar isteyecek diyorum ucuz bakıcı buluruz diyorBence bir an önce annenlere yakınlaş.Tabi annen bakmaya gönüllüyse. Çünkü onlar için de zor. Bakıcı olayı cidden sıkıntı. Ben de öğretmenim. İlk çocuğuma kayınvalidem baktı. Bizde kaldı. Ama iyi biri olmasina rağmen eşimle ilişkimiz açısından bizde kalmasi hiç iyi olmadı. Bunda seneye doğum izni, ücretsiz izin ile kapatacağım. Sonrası bakıcı gibi görünüyor. Bence netlestir nasıl olsa bakılır diye bir şey yok. Annene de yazık sürekli otobüsle size gelmesi sıkıntı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?