2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ikınmak dikişlere zarar verebilir
Doktoruna sorup duphaston içebilirsin
Mesela sabah bi ölçek içiyorum akşama rahatlıyorum
Doktorum kabız olmadıkça içmemem gerektiğini söylemişti bende 2 gün yapamazsam içiyorum ilacı

Yatıyorum ben oturmaya korkuyorum
Cuma kontrolüm var o gün doktoruma sorarım oturmayı

Benim bu 4. Gebeliğim ve yaşayan yok o yüzden elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.Eşim öğretmen okullar da kapandı herşeyimle o ilgileniyor Allah razı olsun

Birde özel bölgeye ağda yapmıyor serklajlı gebeler rahmi uyarır diye

Aklıma geldikçe yazarım

Benim yukarı cıktı canim baya rahim ağzıma yakındı geçen hafta gittigimde yukarı çıktığını söyledi doktor.24. Haftaya kadar cıkıyormuş genelde

Bende kamu da çalışıyorum ama 1 yıl nasıl bakacaksınız onu anlayamadım. 16 haftalık doğum izni var hadi 3 ay da rapor alsak o da doktor insafında yıllık iznim 20 gün yine de 1 yıl olmuyor kaldı ki doktor raporu ile doğuma son 3 hafta kalıncaya kadar çalışa bilirim. yani bebeğime raporsuz ancak 3 buçuk ay bakabiliyorum. Ama eşimizin de dediği gibi bir şekilde bakılacak. Benim ya da eşimin ailesinin gelmesi söz konusu da değil. Ben bakıcıya vermek zorundayım 2 yaşına kadar 2 yaşından sonra da kreşe vereceğiz. Çalışan annelerin kanayan yarası.

Ben en son grip asisi yaptirdigimda 17 yasindaydim :) Bakalim kisa dogru neler olur.

Ücretsiz izin kullanacağım canım geri kalan zamanlarda o da tabi maddi olarak zorlayacak ama napalım 1 sene kalmak istiyorum bebeğimle. Benim de eşimin annesi farklı bir ilde o yüzden o da bakamaz. Eşim artık annene veririz haftasonu alırız diyor saçmalama konusunda seviye atladı bakıcı konusu hiç içime sinmiyor hep aklım kalacak gibi hissediyorum nedense

Ay benim dis etlerim cok kotu. zaten hep bir skntim vardi gebelikten onceden de , simdi resmen minik minik sisti bazi yerler. Bende duzenli gidiyorum disciye
Ben Kanada ya gelirken egitimal firmasiyla calismistim cnm . bir arayip sorun , kendileri bir cok ulkeye ogrenci ve turist yolladiklarindan iyi biliyorlar vize islerini.
Canim ekim anneleri grubun da da plesentasi asagida olanlar vardi, 20. haftalardan sonra cogunun yukari cikti ama o zamana kadar hep dinlendiler , agir is yasakti, iliski yasakti

Gecmis olsun, dis eti kanamasi cok olurmus hamilelikte, vucutta kan miktari da arttigi icin.

Bende bu konu aklıma takılıyor mesela sut izni var Bunu bazı amir insiyatifi ile iki gün olarak hafta 3 gün ise gidiyorlar bu 3 gün ise gitme 2 ay sürüyor sanırım bunun sonrasında ücretsiz alabiliyormuyuz acaba yoksa Doğumdan sonra mi alına biliyor bir süresi varmi acaba biliyormusunuz

Tamam canım çok teşekkür ederim

Gecmis olsun, dis eti kanamasi cok olurmus hamilelikte, vucutta kan miktari da arttigi icin.
evet ama kanama disinda boyle iki dis arasi sisen yerlerde cok var. ben tansiyon ilaclarida kullaniyorum, onlarda malesef dis etlerini kotu etkiliyor .
bu 9 ayi dis kaybetmeden tamamlarim insallah

Bence bir an önce annenlere yakınlaş. Tabi annen bakmaya gönüllüyse. Çünkü onlar için de zor. Bakıcı olayı cidden sıkıntı. Ben de öğretmenim. İlk çocuğuma kayınvalidem baktı. Bizde kaldı. Ama iyi biri olmasina rağmen eşimle ilişkimiz açısından bizde kalmasi hiç iyi olmadı. Bunda seneye doğum izni, ücretsiz izin ile kapatacağım. Sonrası bakıcı gibi görünüyor. Bence netlestir nasıl olsa bakılır diye bir şey yok. Annene de yazık sürekli otobüsle size gelmesi sıkıntı.

Güle güle kullan canım şifonyerin dikkatimi çekti, hoşuma gitti nerden aldın acaba? Kulpları falan güzel bir hava katmış.
evet ama kanama disinda boyle iki dis arasi sisen yerlerde cok var. ben tansiyon ilaclarida kullaniyorum, onlarda malesef dis etlerini kotu etkiliyor .
bu 9 ayi dis kaybetmeden tamamlarim insallah
Bu kanamalar normalmiş zaten, benim de bugün burnum kanadı durduk yere. Araştırdım diş ve burun kanamaları sık görülebilir diyor. Burun ve diş etlerinde, hamilelik hormonları ödem yapıyor diye okudum, şişlik ondandır diye düşünüyorum, kanama da artan kan hacmi ve damar genişlemesinden dolayı olabiliyormuş. Ama diş sıkıntısı da çok yaygın tabi hamilelikte, bol kalsiyumu ondan öneriyorlar bu dönemde. Bol bol almaya çalış gıdalardan bu kadar sorun yaşıyorsan
Benim de 1 aydır falan gidip gidip geri gelen aftlarım var mesela Bu son çıkan mendebur gitmedi de bir türlü

Evet alabiliyoruz kamuda.
Eşin amma rahatmis gerçekten. Bir çocuğa yapılabilecek en kötü şey olur.

Ben de bunu düşünüyorum sürekli şimdi karnımızda en güvenli yerde bebişler ama sonrası nasıl olacak?
Öğretmenim ben 2 yıl ücretsiz izin hakkımız var hepsini kullanmayı düşünüyorum şimdilik kararım böyle çünkü seneye doğuya tayin durumu var eşimin kendi annem uzaklara giderseniz gelmem babanı nasıl uzun süre bırakayım diyor hak veriyorum kaynanamı ben istemem aynı evde rahat edemem o da zaten gelirim demiyor ee ne olacak iş başa düşüyor mecburen..bebeğin ilk yaşları çok kıymetli yanında olayım çok istiyorum o yüzden.. işte doğum sonrası izin kaç hafta olacak sonrasını ayarlayacağım ona göre. Bir de insan maaşsız nasıl olacak onu düşünüyor tabi kimseden para istemeye alışkın değilim kocam bile olsa:/ yarama tuz bastın canım sen neden sadece 1 yıl almayı düşündün ücretsiz?

Canım valla çok zor durumlar daha bebek doğmadı ama kara kara bunu düşünüyorum. Biz İstanbuldayız tek maaşla burda yaşamak çok zor olur çünkü o yüzden 1 sene alayım dedim. Bir de benim işim esnek sayılır denetime gittiğim için eve erken dönme imkanım da olur müdürüm da sağ olsun anlayışlı o yüzden bu durumu da değerlendirmek istedim bir de annemle aynı şehirdeyim o bakabilecekse rahat rahat işe de dönerim ama işte ev durumunu ayarlamak lazım

Evet alabiliyoruz kamuda.

Eşin amma rahatmis gerçekten. Bir çocuğa yapılabilecek en kötü şey olur.
Evet kesinlikle sanki kedi yavrusunu bırakıyor sonra diyor teyzem bize gelir kalır o bakar. Aynı evin içinde bir akraba ile 7/24 yaşamak da çok zor düşüncesi bile kötü geliyor

Annem çok hevesli kesinlikle kimseye bırakmam ben bakıcam diyor eminim ki çok da iyi bakar gözüm arkada kalmaz asla. Ama işte eşim o kadar kira veremeyiz diyor e bakıcı da o kadar isteyecek diyorum ucuz bakıcı buluruz diyor herhalde yoldan geçen adamı tutacak yani çoğu zaman saçma sapan konuşuyor hiç yardımcı olmuyor bu konularda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…