Bana şöyle söyledi kese için gittiğim zaman 15 gün sonra kalp atışına gel demişti ben 1 hafta sonra gittim niye erken geldin bu kadar erken ultrasona girme dediKuzu sanada dedimi doktor 10 gün geçince o aletle bakıyorlar benim doktor fazla önermiyor çok acil olmadıkça çünkü ben bu doktora gitmeden önce başka doktora gidiyordum bunu aradım dediki 10 gün sonra gelin çünkü daha yeni cihazla bakilmisti
İyi ki bakılmamış deseneO foşur sesinden bebeğimizin sesini zor duyuyoruzbirde acı çekmek bastırıyor
Evet kuzum yapılmış olduğu bu şekilde görünüyor
Kuzum bikaç sayfa geride anlattım durumu, maalesef çıkamayacak sonuçeras0201 kuzum senin sonuçlar çıktı mı
Hemen bakıyorumKuzum bikaç sayfa geride anlattım durumu, maalesef çıkamayacak sonuç
Tetanoz aşırı canım gebeliğin 20. Haftasında yapılıyorNe aşisi , haftaya kontrolum var asisi falan mi yapilacak?
Ben de amniyosentez yaptırdım üniversite hastanesinde. Genç bir uzman perinatolog yaptı hep amniyosentezden çok korktum ama o korkulcak bir işlem değil gerçekten. Sadece rahim zarından iğne geçerken bir tık acı oluyor, ama kesin sonuç en azından. Başka bir perinatologla görüşebilirsiniz. Eskidenmiş amniyosentezdeki yüksek düşük vakaları. Şuan 300 de 1 filan dedi prof perinatologEmin el mi bilmiyorum ki gencecik bir doktordu bir süre ultrasonla baktı sonra doktorunuz yönlendirdiği için amniyosentez istiyorum dedi düşünebilir miyim dedim tamam düşün yaptırmak istersen haftaya gelirsin dedi.... İnsan bir anlatsın bir konuşsun içini rahatlatsın ultrasonda bana da göstersin istiyor ama çok baştan atma gibi muayene etti...
Kordosentez demi varmış ya peki yaptıracak mısın diyelim sorun çıktı rabbim korusun inşallah çıkmayacak ama o zaman ne yapılacak peki hani demiş ya kız İçin erken doğumu başlatıp diğer bebeğinde kaybına sebep olabilir diyeCanım maalesef amniyosentez başarılı olamadı erkeği almışlardı kızı alamamışlardı kıza kordosentez yapılcaktı. Ama alınan erkek sıvısında da kıza ait hücreler bulundu. Yani karışmış bu nedenle net sonuç vermeyecek. Dün bir prof perinatologa gittim ege üniversitesinin hocalarından, işlemi yapan kişinin hocası. 2,5 saat detaylı ultrasonla inceledi ve aradaki zarda ayrılmalar olduğunu dolayısıyla amniyosentezin mantıklı olmadığını kendisi dahil en iyi prof dahi olsa hangi bebekten alırsa diğerinin karışma ihtimali olduğunu söyledi. İki bebeğe de kordosentez yapılacak ama onun için de göbek kordonunun kalınlaşması bekleniyor 20. haftadan sonra yapılıyor. Detaylı ultrasonda bir sıkıntı çıkmadı ama fetal dna sonucu olduğu için bu şekilde bırakamayız dedi. Eğer herhangi bir anomali söz konusu ise kız için erken doğumu başlatıp diğer bebeğin de kaybına sebep olabilir o nedenle tanı koyulmak zorunda ama kordosentez de oldukça riskli bir işlem. Benim bebeler resmen üzerimde denenmeyen işlem bırakmayacak. Çok uzun oldu ama soran arkadaşlar olmuş bi defada bilgilendirmiş olayım
Olma ihtimali yüksek bunu 2 3 kere daha yaşayınca net bi sekilde anlıyo insanBebegini hisseden tecrubeli annelere soru :) Benim ilk hamileligim bugun 19+0. Gobek deligimin sag tarafinda ve hizasinda bir kipirdanma oldu ama oyle dedikleri gibi kelebek kanadi hissi falan degildi. Direk hafif bir baski ile oldu, birkac kere. Bebis midir?
Tesekkur ederim yanitiniz icin. Bakalim bekleyeyim, tekrar ederse kizimin hareketleri oldugundan emin olacagim. :)Olma ihtimali yüksek bunu 2 3 kere daha yaşayınca net bi sekilde anlıyo insanbende 18. Haftamda hissetmistim dedigin gibi emin olamamıştım 1 hafta sonra devam ettikce emin oldum suan 21. Haftadayım kıpır kıpır dışardan bile görünüyo hatta hareket ettigi bazen
Evet canım bebeğin göbek kordonundan bikaç damla kan alıyolar tüm genetik taraması yapılabiliyor. Amniyosenteze göre daha riskli olmasına rağmen maalesef yaptırmak durumundayım. Çünkü bu şekilde kalır ve gerçekten bebekte bir sıkıntı varsa erkenden geledebilir. Bir sorun çıkarsa sorunun cinsine göre hareket ediliyor. Bazı rahatsızlıklarda bebek zaten yaşamla bağdaşmayan bulgular taşıdığı için belli bi süre sonra suyu gelebilir doğum başlayabilir o durumda doğum başlarsa tabii diğer bebek de erken doğacağı için kaybediliyor. O nedenle sorunun cinsine göre sağlıksız olan bebeğin kalbini durduruyorlar diğerinin yaşama şansı devam etsin diyeKordosentez demi varmış ya peki yaptıracak mısın diyelim sorun çıktı rabbim korusun inşallah çıkmayacak ama o zaman ne yapılacak peki hani demiş ya kız İçin erken doğumu başlatıp diğer bebeğinde kaybına sebep olabilir diye
O yüzden bende aşıyı oldum o aletle bakınca detaylı ultrason arasinda zaman olsun diye kuzum bana kalsa haftada 1 giderimBana şöyle söyledi kese için gittiğim zaman 15 gün sonra kalp atışına gel demişti ben 1 hafta sonra gittim niye erken geldin bu kadar erken ultrasona girme dedi
Bende çıkmadı tatlım ya aşı yazan yeremi tıklımEvet kuzum yapılmış olduğu bu şekilde görünüyor
Peki ne zaman yaptıracaksın bunuEvet canım bebeğin göbek kordonundan bikaç damla kan alıyolar tüm genetik taraması yapılabiliyor. Amniyosenteze göre daha riskli olmasına rağmen maalesef yaptırmak durumundayım. Çünkü bu şekilde kalır ve gerçekten bebekte bir sıkıntı varsa erkenden geledebilir. Bir sorun çıkarsa sorunun cinsine göre hareket ediliyor. Bazı rahatsızlıklarda bebek zaten yaşamla bağdaşmayan bulgular taşıdığı için belli bi süre sonra suyu gelebilir doğum başlayabilir o durumda doğum başlarsa tabii diğer bebek de erken doğacağı için kaybediliyor. O nedenle sorunun cinsine göre sağlıksız olan bebeğin kalbini durduruyorlar diğerinin yaşama şansı devam etsin diye
Ben detaylıya 2 gün sonraya bulabildim randevu mecbur gittim çarşamba tekrar gidecem yüzünü göremedikO yüzden bende aşıyı oldum o aletle bakınca detaylı ultrason arasinda zaman olsun diye kuzum bana kalsa haftada 1 giderim
Hayırlısıyla inşAllah görürsün kuzum yaBen detaylıya 2 gün sonraya bulabildim randevu mecbur gittim çarşamba tekrar gidecem yüzünü göremedik
Normalde önümüzdeki haftasonuna doğru olacaktı ama biz tatil aldık diye doktor gidin gelin yapalım hem göbek kordonu kalınlaşmış olur dedi. Bayramdan önceki hafta 4-5 temmuz gibi yapılacak. Sonrasında rapor veriliyor zaten bayramla da birleşir bolca dinlenerek geçiririm riskli dönemiPeki ne zaman yaptıracaksın bunu
Merhaba bende 20.hafta sonlarında hissetmeye başladım bazen öyle oluyormuş. Ben dün perinatoloji ye muayne oldum iyice bakıyor onlar tüm herseyine ense kalınlığı dan yarik dudağa omurgasinin dizilimine kadar,. Eğer gerçekten iyi bir hekimse bebekteki problemi %90a kadar gorebilir bu oran ikili testten daha iyi bir oran korkmayın yeterki iyi bir doktor olsun19a girmedim daha ama ben de hala hissetmiyorum
Kaç yaşındasınız acaba? Benim de yaş riskim yüksek haftaya perinatolojiye gidicem ama ben de baska bir tetkik yaptırmak istemiyorum
c.tesi doktorumdan bilgi alınca buralarıda aydınlatırım artık :)benimde HCT ve PDW değerlerim düşük çıkmıştı 20. hafta için verdiğim kanda daha da düşmüşkana oksijenin yeteri miktarda gitmemesi vs yazıyorda nette ciddi bir şey mi nasıl düzelir bilmiyorum
Bebistir bebiş. Benim ilkinde o kelebek çırpınışı oldu ama bunda ilk baslarda karnımın içinde baskı seklinde şimdi de pıt pıt vuruyor.Bebegini hisseden tecrubeli annelere soru :) Benim ilk hamileligim bugun 19+0. Gobek deligimin sag tarafinda ve hizasinda bir kipirdanma oldu ama oyle dedikleri gibi kelebek kanadi hissi falan degildi. Direk hafif bir baski ile oldu, birkac kere. Bebis midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?