2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bana şöyle söyledi kese için gittiğim zaman 15 gün sonra kalp atışına gel demişti ben 1 hafta sonra gittim niye erken geldin bu kadar erken ultrasona girme dedi

Ben de amniyosentez yaptırdım üniversite hastanesinde. Genç bir uzman perinatolog yaptı hep amniyosentezden çok korktum ama o korkulcak bir işlem değil gerçekten. Sadece rahim zarından iğne geçerken bir tık acı oluyor, ama kesin sonuç en azından. Başka bir perinatologla görüşebilirsiniz. Eskidenmiş amniyosentezdeki yüksek düşük vakaları. Şuan 300 de 1 filan dedi prof perinatolog

Kordosentez demi varmış ya peki yaptıracak mısın diyelim sorun çıktı rabbim korusun inşallah çıkmayacak ama o zaman ne yapılacak peki hani demiş ya kız İçin erken doğumu başlatıp diğer bebeğinde kaybına sebep olabilir diye

Olma ihtimali yüksek bunu 2 3 kere daha yaşayınca net bi sekilde anlıyo insan bende 18. Haftamda hissetmistim dedigin gibi emin olamamıştım 1 hafta sonra devam ettikce emin oldum suan 21. Haftadayım kıpır kıpır dışardan bile görünüyo hatta hareket ettigi bazen

Tesekkur ederim yanitiniz icin. Bakalim bekleyeyim, tekrar ederse kizimin hareketleri oldugundan emin olacagim. :)

Evet canım bebeğin göbek kordonundan bikaç damla kan alıyolar tüm genetik taraması yapılabiliyor. Amniyosenteze göre daha riskli olmasına rağmen maalesef yaptırmak durumundayım. Çünkü bu şekilde kalır ve gerçekten bebekte bir sıkıntı varsa erkenden geledebilir. Bir sorun çıkarsa sorunun cinsine göre hareket ediliyor. Bazı rahatsızlıklarda bebek zaten yaşamla bağdaşmayan bulgular taşıdığı için belli bi süre sonra suyu gelebilir doğum başlayabilir o durumda doğum başlarsa tabii diğer bebek de erken doğacağı için kaybediliyor. O nedenle sorunun cinsine göre sağlıksız olan bebeğin kalbini durduruyorlar diğerinin yaşama şansı devam etsin diye

Bana şöyle söyledi kese için gittiğim zaman 15 gün sonra kalp atışına gel demişti ben 1 hafta sonra gittim niye erken geldin bu kadar erken ultrasona girme dedi
O yüzden bende aşıyı oldum o aletle bakınca detaylı ultrason arasinda zaman olsun diye kuzum bana kalsa haftada 1 giderim

Peki ne zaman yaptıracaksın bunu

Peki ne zaman yaptıracaksın bunu
Normalde önümüzdeki haftasonuna doğru olacaktı ama biz tatil aldık diye doktor gidin gelin yapalım hem göbek kordonu kalınlaşmış olur dedi. Bayramdan önceki hafta 4-5 temmuz gibi yapılacak. Sonrasında rapor veriliyor zaten bayramla da birleşir bolca dinlenerek geçiririm riskli dönemi

19a girmedim daha ama ben de hala hissetmiyorum

Kaç yaşındasınız acaba? Benim de yaş riskim yüksek haftaya perinatolojiye gidicem ama ben de baska bir tetkik yaptırmak istemiyorum
Merhaba bende 20.hafta sonlarında hissetmeye başladım bazen öyle oluyormuş. Ben dün perinatoloji ye muayne oldum iyice bakıyor onlar tüm herseyine ense kalınlığı dan yarik dudağa omurgasinin dizilimine kadar,. Eğer gerçekten iyi bir hekimse bebekteki problemi %90a kadar gorebilir bu oran ikili testten daha iyi bir oran korkmayın yeterki iyi bir doktor olsun

benimde HCT ve PDW değerlerim düşük çıkmıştı 20. hafta için verdiğim kanda daha da düşmüş kana oksijenin yeteri miktarda gitmemesi vs yazıyorda nette ciddi bir şey mi nasıl düzelir bilmiyorum
c.tesi doktorumdan bilgi alınca buralarıda aydınlatırım artık :)

Bebistir bebiş. Benim ilkinde o kelebek çırpınışı oldu ama bunda ilk baslarda karnımın içinde baskı seklinde şimdi de pıt pıt vuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…