- 29 Temmuz 2018
- 560
- 742
- 103
- 31
Ayrıntılı yazman daha iyi olmuş kuzum anladım olayı biraz karışmıştı bende Allah'ın izniyle inşallah guzel sonuçlar alırsın 21. Haftada yaptır inşallah canm 24 ten sonra hiç bir işlem yapmıyorlar normalde bir risk varsa oglus için erkenci davranmak lazimm ama bence ikiside çok sağlıklı olacakCanım maalesef amniyosentez başarılı olamadı erkeği almışlardı kızı alamamışlardı kıza kordosentez yapılcaktı. Ama alınan erkek sıvısında da kıza ait hücreler bulundu. Yani karışmış bu nedenle net sonuç vermeyecek. Dün bir prof perinatologa gittim ege üniversitesinin hocalarından, işlemi yapan kişinin hocası. 2,5 saat detaylı ultrasonla inceledi ve aradaki zarda ayrılmalar olduğunu dolayısıyla amniyosentezin mantıklı olmadığını kendisi dahil en iyi prof dahi olsa hangi bebekten alırsa diğerinin karışma ihtimali olduğunu söyledi. İki bebeğe de kordosentez yapılacak ama onun için de göbek kordonunun kalınlaşması bekleniyor 20. haftadan sonra yapılıyor. Detaylı ultrasonda bir sıkıntı çıkmadı ama fetal dna sonucu olduğu için bu şekilde bırakamayız dedi. Eğer herhangi bir anomali söz konusu ise kız için erken doğumu başlatıp diğer bebeğin de kaybına sebep olabilir o nedenle tanı koyulmak zorunda ama kordosentez de oldukça riskli bir işlem. Benim bebeler resmen üzerimde denenmeyen işlem bırakmayacak. Çok uzun oldu ama soran arkadaşlar olmuş bi defada bilgilendirmiş olayım
Sağol canım benim.Rahimde bebek hani toplanıyor ya bir tarafa sertlik oluyor hafif ağrı hissediliyor aynı adet olurken ki gibiCanım geçmiş olsun. Rahim kasılması nasıl oluyor
Ben gördüm ya parmaklarını eklemleriniBenim doktor herşeyini görüyor ama fotoda net çıkmıyor CD vs normallik durumunun raporunu aldık 35 dakikalık muayne sırasında fakat renkli resimde Kolu bacağı burnu hepsi iç içe ben nerden anlayayim milletin çocuğu vesikalik vermiş resmen yaZara'dan Boş çerçeve şarkısını kendime armağan ediyorum evladım nazlı çıktı
24- 28. Hafta arasında kuzumYa bende 1 haftadır hissediyorum günde 4 5 defa dısarıdan ne zaman görünecek diye merak ediyordum inşallah minik tekmelerinide görürüm bir kaç haftaya
Çok geçmiş olsun canım bazen arada kaçırıyorum konuları Rabbim acil şifalar versineşimin kardeşiydi birlikte büyüdüğümüz için abimden farkı yok ama gerçekten duaların iyi niyetin gücünü tekrardan gördüm ve Allah resmen gözümü açtı. Bugün odaya çıktı ben mecbur işe gelmek zorunda kaldım 2 gündür gelmiyordum cağırdılar akşam görmeye gideciğim. Doktor bir mucize olduğunu söyledi yaşamasının
Evet canım 21 de yapacaklar 1 haftada sonuç çıkıyormuş. 24. haftadan önce süreci tamamlamaya çalışıyor doktorum da. İnşallah öyle olurAyrıntılı yazman daha iyi olmuş kuzum anladım olayı biraz karışmıştı bende Allah'ın izniyle inşallah guzel sonuçlar alırsın 21. Haftada yaptır inşallah canm 24 ten sonra hiç bir işlem yapmıyorlar normalde bir risk varsa oglus için erkenci davranmak lazimm ama bence ikiside çok sağlıklı olacak
Ben de epeydir giremiyorum canım, bugün detaylı bir açıklama yazdım bikaç sayfa öncede. Henüz sonuç yokBir sonuca ulaştın mı canım ne zamandır takip edemiyorum
Yemekle alakalı olmayabiliyor çünkü ben normal 4d gittiğimde 1 saat öncesi sadece ayran içmiştim gördüm. Kendine bunu yapma bence bazı bebekler inatçı oluyor göstermiyor .Benimki gösterdi yiyecekle alakalı değil. İlk yüzünü kapatta 19 hafta başına doğru hayırlısıyla gördük.Şöyle net fotoğraf olarak hiç görmedim açıkçası bir ay sonra yiyebildigim herşeyi yiyip net görüntüsünü görmek için elimden geleni yapacağım inşallah
Kırmızı kan mavi kan olarak gördün dimi kuzu ekrandaEvet canım damarlarına kadar incelediler
16. hafta da 3D ye gittik , her zmaan yuzu donuk olan kizimin , o gun yuz ustu yatacagi tuttuYemekle alakalı olmayabiliyor çünkü ben normal 4d gittiğimde 1 saat öncesi sadece ayran içmiştim gördüm. Kendine bunu yapma bence bazı bebekler inatçı oluyor göstermiyor .Benimki gösterdi yiyecekle alakalı değil. İlk yüzünü kapatta 19 hafta başına doğru hayırlısıyla gördük.
Benimde umudum yoktu çünkü çok ağlamıştım stresten korkarak gitmiştim .Görmem yeterli oluyordu .Elini çenesine katmıştı çok düşünceliydi bu çılgın anneyle nasıl uğraşacağım diyordu16. hafta da 3D ye gittik , her zmaan yuzu donuk olan kizimin , o gun yuz ustu yatacagi tuttudondurmek icin baya ugrastik , hatta ben bir ara “ kizim buna extra para odedik , hadi don , paramiz yanmasin “ dedigimi hatirliyorum
detayli da net goremezlerse geri cagiriyorlar kuzum yada git bir yarim saat yuru geri flnda diyorlar. ayni gun musaitlerse o gun aliyorlar ama musait degilse baska bir gun cagiriyorlar.Benimde umudum yoktu çünkü çok ağlamıştım stresten korkarak gitmiştim .Görmem yeterli oluyordu .Elini çenesine katmıştı çok düşünceliydi bu çılgın anneyle nasıl uğraşacağım diyordu
Ya birde öyle durum var dimi detaylı ultrasonda ben bunu sormadım mesela yüzünü göstermezse bir daha gelebilirmiyiz diye ama bütün organlarını görmedende inceleyebiliyorsa pek mühim değil sağlıklı olsunda hayırlısıyla
2li testte ölçüm yapmıştı yani ensesi burnudetayli da net goremezlerse geri cagiriyorlar kuzum yada git bir yarim saat yuru geri flnda diyorlar. ayni gun musaitlerse o gun aliyorlar ama musait degilse baska bir gun cagiriyorlar.
burnunu flnda olctukleri icin mecbur yuzunu gormeleri gerekiyor
karsilastirmak icin istemislerdir ama ikili testlerin yanilma payi yuksek tabi.2li testte ölçüm yapmıştı yani ensesi burnu
Birde o testide yanınızda getirin dediler
Yeni bir stres yüklendi dularim hayırlısıyla göstersin diye olacak
Yoksa bayram geçmez benim arefeden 1 gün öncebileydim bir hafta öncesine alırdım. Yine kendi kendime planci olmanın zararları
Benim grip üzerinden 10 gün geçmişti öksürük var biraz yinede vurdu .Kızla tetanoz normalde ilk gebeliginse 2 tane 2. Gebeliğin ise 1 tane vuruluyor. 20-21. Hafta uygun olani vurulması için. İshal grip halsizlikte bir hafta ertelenmeli vurulması. Tavsiyem rahatsız iseniz gününü ertelemeniz
İhi şimdide gripliyken aşı ertelenmesi gerek yorumu okudum gelde dertlenmekarsilastirmak icin istemislerdir ama ikili testlerin yanilma payi yuksek tabi.
Gecen ekim annelerin de birisine detaylida “ burnu cok kucuk down sendrom olabilir” demis ultrosonu yapan kisi ama ailecek herkes kucuk burunluymusbosuna kadini korkutmus, kendi doktoru daha sonra “ sadece bu baz alinarak boyle bir teshis koyulamaz “ demis.
yani o yuzden stres yapma , hersey cok guzel olacak
Görürsen lütfen cevapla bu yazdıklarını bizzat harfiyen yaşadımKızla tetanoz normalde ilk gebeliginse 2 tane 2. Gebeliğin ise 1 tane vuruluyor. 20-21. Hafta uygun olani vurulması için. İshal grip halsizlikte bir hafta ertelenmeli vurulması. Tavsiyem rahatsız iseniz gününü ertelemeniz
Benim gorumcem de gripken tetenoz asisini yapmadilar. sanirim vucut iyice cokmesin diye.İhi şimdide gripliyken aşı ertelenmesi gerek yorumu okudum gelde dertlenme
Bu Kasım ayı hayırlısıyla gelseydi
Yok ya cidden ben onları geçtim de yolun sonunu hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde almak nasip etsin
Cidden gebelik apayrı bir süreç öncesi bir psikolojik destek vede devamında olması gerek keşke böyle bir uygulama olsa anneler mutlu bebekler mutlu suç oranı düşük bir dünya olur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?