2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Öyle geçmi olur dedi cidden .
Benimki tam tersi yaptı desem
10 ağustos dedi .
Ben şaşırdım
Cidden öyle dedi
Ya zaten bi ayrı kafada bence aşıyı da 20 ye girdik bugün gelmen lazım diyor dedim bugün gelemem iki gün sonra gelecem sinir etti beni

Bende diğer hamileliklerimde 20 de girmiştim 21+2 olunca tereddüt ettim. Bebeğin başındaki kistede bakılacak geç olsun istemiyorum
Geç olacağını sanmıyorum benim mesela yüzünü göremedik bir sonraki randevun kendi doktoruna ne zamansa o zaman gel dedi bir daha temmuzun 20 de ama ben haftaya çarşamba gidecem tekrar

Anladım canım sağ ol . İçtikçe içesim geliyor ağrı falan olmadı ama tuvalette geçiyor neredeyse tüm gün

Sağlık ocağı bilgi veriyordur inşallah ben unuturum
Yok vermiyor kuzu ben kendim peşine düştüm
Birde sorgulamasınlar diye araştırdım gebelik öncesi aşı planlamasında yaptirabiliyorsun hakkımız var yani hani pat pat cevap veriyorlar ona karşı önlem aldım

Anladım canım sağ ol . İçtikçe içesim geliyor ağrı falan olmadı ama tuvalette geçiyor neredeyse tüm gün
Evet kuzum sonradan fazlası ağrı yapabiliyor bende oldu diye sende olacak değil tabi yinede sen tedbirini al vücut kitle endeksine göre içebilirsin. Yazın daha çok içmemiz gerek ever bebek içinde fakat fazlasını vücut ne yazikki atmıyor deneyimledim acıda olsa

Cidden öyle dedi
Ya zaten bi ayrı kafada bence aşıyı da 20 ye girdik bugün gelmen lazım diyor dedim bugün gelemem iki gün sonra gelecem sinir etti beni
Senin sağlık ocağı bana göre benimki sana göre
Bende böyle günü gününe olmasını isterim.
Çok istediğim içinde tersi olur .

Geçmiş olsun canım teşekkür ederim cevapladığın için

Evet kuzum öyleymiş
Ben bilmediğim için niye diye sorguladım sonra google bakınca 4 haftayı geçsede sorun olmuyormuş.
Kuzum belki arastirmissindir dun seker yuklemesi ile ilgili de bilgi verdiler bana 50 mg ile yapıyorlarmış sağlık ocaginda eczaneden alıp gidiyormussun.
Ama şöyle bir şey var ki ben doktorum belki yaptirmayabiliriz dedi dedim yaptırmayacaksan sana kağıt imzalatcaz sağlık bakanligina gondercez seker ile ilgili olumsuzluk yasarsan sorumluluğun kendine ait olduğuna dair yok şöyle olur boyle olur yaptirmazsan dedi sağlık bakanlığı zorunlu tutmuş bu seker yüklemesini ebe hem kilodan hem seker yüklemesinden öyle şeyler söyledi ki boğdu boğdu duvara attı beni resmen turk filmlerindeki 6 aylık ömrün kaldı diyen doktorlara bağladı kafam bozuk yeni yeni düşündükçe aklıma geliyor felaket tellali ya

Ben tetanoz aşısını doktoruma sordum ilk gebeliğimde 5 yıl önce 2 doz vurulduğum için 30.haftada boğmaca tetanoz aşısı yaptıracaksın tek doz dedi. Benim durumum gibi olanlar için bilgilendirme yapmak istedim.

Balım önce sakin ol endişelenme henüz Jinekologumla şeker yüklemesi hakkında hiç konuşmadım ve bana sağlık ocağındaki doktor ve ebede bu konuyu hiç açmadı hakkında birsey demedi .Fakat Jinekologumun verdiği sağlık çizelgesinde şeker yükleme haftası var muhtemelen yaptır diyecek ama benimki özel muayene yeri nerede ne şekilde olur hiçbir fikrim yok henüz. Jinekolog randevumda bayramdan sonra .Şuan kaçıncı haftandasın.

Bak tatlım bu benim doktorumun glukoz yüklemesi tarihi 24-26 hafta diyor.Senin doktorun farklıdır belki .

Eklentiler

• 20220625_161838.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 63
Her doktor farklı işte teşekkür ederiz.
Seninkide boğmacalı olanı önermiş benimki difteri tetanoz olanı.

Yalnız hayretler içerisindeyim. Aslında sizin sağlık ocaklarını tebrik etmek lazım en azından peşine dusuyorlar. Tetanoz için olsun şeker yüklemesi olsun .Tam aradığım istediğim şekil bu aslında. Evet sizinkiler yaptırmak istemesenizde zorluyor gibi oluyor ama bir nevi sizi önemsiyorlar. Şimdi ben gidip sorsam yapmıyoruz diyebilme ihtimali çok yüksek belki bizimkide yapıyordur. Ama hiç konuşmadık ne gebeliğimin başında bilgilendirdiler nede her ay düzenli kan verdiğimde bunuda yapacağını zannetmiyorum

Ben de ayni durumdayim ama drum 20den so ra 1doz yaptirabilirsin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…