• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bizde 2 aylık olduk 🥰 şansa nadir güldüğü anlardan birini yakalayabildim 😄😍 Ballı kızımdan mutlu yıllar pozu 🤗

Eklentiler

• IMG_20221231_172826.webp
    IMG_20221231_172826.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 131
Kızlar hepiniz emzik veriyor musunuz? Ben henüz başlamadım, kararsızım da 😔 bi yandan çocuk da rahat eder diyorum, çünkü parmak da emiyor arada. Emzikle ilgili fikirleriniz neler? Benim gibi vermeyen var mı?
Ben de vermedim canım. Doktorum önermiyorum ama sen de insansın zorlaniyorsan kullan dedi. Kullanmadım. Bir de onu biraktirmak var tabi. Eşim alacağım dedi birkaç kez agladiginda sinirlenip. Dedim al atarım 😅

Ben de vermedim canım. Doktorum önermiyorum ama sen de insansın zorlaniyorsan kullan dedi. Kullanmadım. Bir de onu biraktirmak var tabi. Eşim alacağım dedi birkaç kez agladiginda sinirlenip. Dedim al atarım 😅
Bizim doktor da pek sıcak bakmadı 😔 ama bunca insan da kullanıyor.

🙏🏻 iki gündür altını her açmada yıkayıp kuruttum havalandırdım bayağı azaldı. Yağları deneyemedim henüz

Zeytinyağını diğer yağları öneriyorlar ama ısıtıp asitsiz olmalıymış o yüzden henüz deneyemedim. Troysd vermişti doktor travozol benzeri onu sürdüm, çinko içeren pişik kremi sürdüm bol havalandırdım düzeliyor çok şükür 🙏🏻
İyi bari çok şükür bizim baya uzun sürmüştü tıravazol kullanmamak için direndim ama maalesef kullanmak zorunda kaldım biraktikca tekrarladı bezinide değiştim bizimde şimdi iyi çok şükür

Mastit için hastane günümüzden beri elektirikli pompa alıp 2 saatte bir sağdık memeden ya tutuyor tutamayıp ağlama krizi ya uyuya kalıp şekeri düşüp uyuyor kilo kaybı yaşamamak için kesin çözüm !!
1. Ayımızın sonunda 2 gün sadede etrafı annemi komşuları dinleyip acıkınca ağlar uyanır o zaman ver süt demleri üstüne bende uyudum dinlendim iyi olduk sararken gece mastit ateş titreme nöbet göğüslerim taş gibi hemen sıcak duş işe yaramadı pompa ile 2 tarafı 2 saatte bir sağdıkça düzeldim çok şükür kontörle gittik maşallah kilosu 1500 yakın almış 1 ayda doktor bile şaşırdı mama mı verdin yoksa anne sütü dururken dedi hayır dedim pompa ile kendimi parçalayana kadar süt sağdım verdim yer geldi memeden içti kokusuyla uyudu vs.. herkese geçmiş olsun en güzeli kendi kalbinizi dinlemek her bebeğin doktoru kendi annesiymiş onu anladım etrafı dinlemek değil annemi dinledim mastit oldum !!

Kızlar hepiniz emzik veriyor musunuz? Ben henüz başlamadım, kararsızım da 😔 bi yandan çocuk da rahat eder diyorum, çünkü parmak da emiyor arada. Emzikle ilgili fikirleriniz neler? Benim gibi vermeyen var mı?
Emzik kolik bebeklerde çok işe yarıyor. Benim kızım kolik değil öyleyse bile biz fark edemedik. Dışarı da inceden bir çığlık atmaya başlıyor ne yapacağını şaşırıyorsun işte tam o anda emzik devreye giriyor. Susturucu gibi. Ya da aşırı strese girdiğin de emzik veriyorsun ondan alıyor hırsını ve yahut gazını çıkaramadığında sindirimi kolaylaştırmak için veriyorum o zaman çda rahatlıyor. Uyukuya dalmasını kolaylaştırıyor. Uyuyunca atıyor zaten. Ben pişman olmadığım verdiğime. Tabi ki emzik şart mı asla değil. Ama ben ağlamasına dayanamıyorum. Emzik vermeden de olur biraz güç olur ama yine de olur

Mastit için hastane günümüzden beri elektirikli pompa alıp 2 saatte bir sağdık memeden ya tutuyor tutamayıp ağlama krizi ya uyuya kalıp şekeri düşüp uyuyor kilo kaybı yaşamamak için kesin çözüm !!
1. Ayımızın sonunda 2 gün sadede etrafı annemi komşuları dinleyip acıkınca ağlar uyanır o zaman ver süt demleri üstüne bende uyudum dinlendim iyi olduk sararken gece mastit ateş titreme nöbet göğüslerim taş gibi hemen sıcak duş işe yaramadı pompa ile 2 tarafı 2 saatte bir sağdıkça düzeldim çok şükür kontörle gittik maşallah kilosu 1500 yakın almış 1 ayda doktor bile şaşırdı mama mı verdin yoksa anne sütü dururken dedi hayır dedim pompa ile kendimi parçalayana kadar süt sağdım verdim yer geldi memeden içti kokusuyla uyudu vs.. herkese geçmiş olsun en güzeli kendi kalbinizi dinlemek her bebeğin doktoru kendi annesiymiş onu anladım etrafı dinlemek değil annemi dinledim mastit oldum !!
Kesinlikle katılıyorum her bebeğin doktoru annesidir

Bizim doktor da pek sıcak bakmadı 😔 ama bunca insan da kullanıyor.
Evet öyle herkes kullanıyor. Oğlum çok zor bir bebek değil şükürler olsun. Öyle olsa kullanırdım belki dayanamayıp. Sallama olayı da öyle. Herkes sallıyor nerdeyse. Eskiler hem de nasıl sallarmış. Ama yanlış olduğunu bilince içime sinmiyor.

Ne güzel yaa🥰 o günler gelicek mi acaba , bu sıkıntılar da biter mi bir gün diye diye 1 yaşında olcak bizim de inşallah 😀🧿
Geçcek geçcek şu 3 ayı bi tamamlasın her geçen hafta ay gün iyiye gidecek 🥳 bence eeennn zoru ilk 3 ay
Hoşgeldiniz. Umarım bizde seneye böyle moral verici mesajlar yazarız 1 yıl sonra. Bizlerin kanayan yarısı bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz. Benim bebiş gündüz 1 saat uyuyor yatağına koyunca uyanıyor. Az buçuk özet geçer misiniz 1 yılı 🙂
Şuan kucağımda emzirerek uyutuyorum genelde 10-15 dk da dalıyor uykuya. Uykuya dalınca yatağıma bırakıp kenarlara yastık dizip kaçıyorum😅😅 karşısına da kamerayı kuruyorum uyanınca ses veya kıpırtı olunca bildirim geliyor gidip alıyorum. Gece uykusuna yatırırken direk beşiğine koyuyorum. Gündüz koyamıyorum uyanabiliyor belli olmuyor. Uyku anlamında başlarda çok sorunluydu şuan iyi bence beni zorlamıyor yani. Emzirerek uyutmama rağmen geceleri nerdeyse hiç uyanmaz. (Gündüz de biri 2 saat diğeri 40 dk uykusu var. )Bazen uyanıyor bazı geceler o zamanlarda genelde ya diş dönemi ya da gündüz yeterli ek gıda yememişse oluyor. O da normal. Uyansa da çabuk geri dalıyor o yüzden uykumu alabiliyorum çok şükür. Benimki aslında memesiz de uyur babası da uyutabiliyor da ben emsin faydası olsun diye bıraktırmak istemiyorum çünkü uyku haricinde emmiyor hiç artık gün içinde zaten.

İlk 3 ay hep yine kucağımda memede uyutabilirdim. Kucağımdan bıraktığım an uyanırdı çıldırtacak gibi olurdum. Hep öyle olacak sanırdım ama olmadı. Büyüdükçe uykuları ağırlaşıyor küçükken çok hafif hemen kolay uyanıyorlar.
Her bebeğin kabulü farklı oluyor deneyerek bulun. Emzik de faydalı olur ben alıştıramadım.Ben sallamayı da denedim, emzirmeyi kucakta gezerek uyutma çoğunu denedim. Sallama haricinde diğer ikisinde uyurdu. Bir de 5-7 ay arası desteksiz uyutmayı başarmıştım. Beşiğine bırakıp dönencesini açıyordum ve uyuyordu çok rahattım o dönem. Size de tavsiyem ara ara mutlaka deneyin fırsat tanıyın ama 5. Aydan sonra deneyin derim. 1 kere uyuyabilirlerse 2. De oluyor 3. De:))
Başka bi diyeceğim kucaktan indiremiyorsanız yüzükoyun yatırıp bırakmayı deneyin. Benimki o şekilde kalkyordu bi tek çok rahat ediyordu.(hala öyle uyur:)) Sırt üstü koyar koymaz uyanırdı. Ha ama dönemedikleri için riskli mutlaka gözünüz üzerinde olsun o şekilde bıraktığınızda .

5. Aydan beri çoğunlukla emzirerek uyutuyorum bazen yanına yatıp popsuna pış pış veya sırtını okşuyorum o şekilde de uyuyor. Başka şuan aklıma gelmedi valla bu kadar sanırım😀
Şu yazınız bile çok faydalı oldu sağolun gerçekten. İnsan tam da bu dönemlerde böyle yazılar görmeye ihtiyaç duyuyor bence😍 Sizin de evladinizi Allah bağışlasın keyifli büyütmeler💐
Amin teşekkür ederim. Hepimiz sağlıkla büyütelim inş evlatlarımızı
Ya çok sevindim bu yazınıza çünkü bebeğim 47 günlük gece uykusu iyi ama gündüz ve gece uykusuna geçerken çok fazla agliyo. Napacagimizi sasiriyoruz çaresiz kalıyorum. Size bi sorum olacak doktor vizede maçlar verdi 6 damla günlük ama çok zorda kalırsam kullan bagirsaklari alışkanlık etmesin dedi. Siz nasıl kullandınız ne saman başladınız etkisi oldu mu ? Bir de kakasini haftada 1-2 defa yapıyo gazlı bi
Ağlamalar insanı çaresiz bırakıyor bir de neden ağladığını tam olarak kestiremiyorsun en zoru da o oluyor. Gece uykusuna geçmeden önceki son gündüz uykusuyla gece arasındaki süreye dikkat etmeni tavsiye ederim. Çok Fazla yorulmasına izin verme ondan da ağlıyorlar . Mutlaka tok olsun. Gazı varsa özellikle gün içinde çokça karnına masaj yap veya sıcak tut karnını ısıt. Yediklerine dikkat et alakası yok diyorlar ama bence var. Bazı gıdaları tükettiğimde kesinlikle bebeğin gazı fazlaca oluyordu
Ben ilk aylar damla ilaç kullanmaktan çekindiğim için kullanmadım hiç. Çok zorda kalırsan kullan sen bilirsin. Kaka içinse ek gıdaya geçene kadar hafta 2 normal bizimki de 5-6 gümde bir yapardı ama sadece anne sütü. Mamada farklı mı onu bilmiyorum

Oyun halısı demişsiniz arkadaşlar rasgele gördüm. Gerçekten her bebek farklı olmakla birlikte Benim en çok yarar gördüğüm konu olduğunu söylemek isterim. Marka fark etmeksizin alın derim😀
Tepesindeki oyuncakları ben zincir yardımıyla uzatıp değiştirmiştim bondigonun çanlı eşeğini farklı bi marka ahtapot filan farklı şeyler astım hep. 6 ay kullandık dönüp halıyı kendine dolandırıyordu ama asla vazgeçmiyor çok eğleniyordu 😂

Gerçekten kredi kartı ödemem maaşı geçiyor benim de zaten öğretmen maaşları malum 😒 rapor imkansız gibi benim bakalım ne olavak bakacak kişi var ama işte insan kıyamıyor
Derslerini sabaha ayarlarsın uyandığında dönmüş olursun canım. Belki iyi gelir farklı bir ortama girmek.
Evet parasal anlamda bitiğiz malesef.

Günde en az bir kere yaşıyorum. Bende de gündüz oluyor. Bazen öksürüyor, çok geliyor. Memeye kızıyor ya da korkuyor bilmiyorum. Emzirmeden önce biraz sağın diyorlar ama denemedim. Doktorum bebek öğrenir ileride tazyikle başa çıkmayı dedi. Fazla geldiğini düşündüğünde memeyi çek, bir 10 saniye bekle tazyik azalsın sonra devam edebilirsin dedi. İşe yarıyor gibi bende.
Sağmak anlık iyi bir çözüm ama sütü artırdığı için sonradan problemi artırır diyorlar. Soğuk kompresi deneyeceğim bir de.

Kızlar Yeni yıla uykusuz girdik bütün sene böyle geçmez inşallah 🙈 kızım bizi rahata alıştırdı 40 gün boyunca sonra başladı bir türlü dalamiyor bu saate kadar uyumadık eşimle kuş uykusu gibi 10 dk 10 dk uyuyor 😔

Hanimlar herkese iyi seneler 2022 bize çok guzell armağan bıraktı minik bebeklerimizle uzun seneler nasip eder ins.biz yavaş yavaş nasıl basladiysak yavaş yavasda mamayi azaltmaya başladık.artik her öğün 100cc yerine günde 2 3 sefer oda 40 50 CC kere kadar düştük gece hiç gerekmiyor sadece gün içinde çok huysuzlandiginda bide akşamları okadr.bana en iyi sütümü artiran şey bol
su sık sık emzirmek gece emzirmeleri yada sagmalari ve alkolsüz malt içecek oldu.malt icecegide öyle bı kutu lıkır lıkır içmedim çok kilo yaptığını duydum oyuzden bı kutuyu 2 güne böldüm yudum yudum aralarda içtim.onu içtiğim günlerde bebeğim daha az mamaya ihtiyaç duyduğunu gözlemledim.yakinda tamamen bitirecez hissediyorum.belkide pisikolojikdir bende işe yaradı belki benim gibi mama + meme gidenlere yardımım dokunur.tekrar iyi yillarr.

Çok teşekkür ederim, sizede geçmiş olsun. Ben oldum olası griplerim ağır geçer ilaçsızda kısa sürede düzelemiyorum. Bana hiç ilaç vermediler sizde emziriyorsunuz o kadar ilacı nasıl verdiler ki, dayanılmayacak derecede mi kötüydünüz?
Teşekkür ederim.. Malesef öyle yerimden kalkamıyor, ağrılarla savaşıyordum. İlaçlarla bile tam toparlanamadım

Back
X