• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Benim bebiste 9 unda 2 ayı doldurarak. Emziriyorum, açlıktan oldugunu sanmıyorum,emip emip kusuyo çünkü.yani kucakta pispislarken bile susmuyo.bi yere yatırınca daha çok bagiriyo. Mümkün değil biseylerle dikkatini cekmek
Herşey tamamsa senin stresin çocuğa gecuyodur. Öncelikle kendini rahatlat sonra bebeği canim

Canım kolik mi bebeğin ağlama krizinin sebebi ne? Masaj deneyebilirsin bebekleri çok rahatlatıyor bir de kuvetini suyla doldurup 25 dakikayı geçmeyecek şekilde yuzdurebilirsin su da bebekleri sakinleştiriyor ben banyolarini hep yuzdururken yaptırıyorum bayılıp gidiyor sonrasında.

Nasıl yüzdürüyorsun canım? Ben de banyo yaptırmak yerine küvetini suyla doldurup koyayım diyorum ama kız bebeler için çok önermiyorlar, enfeksiyon riski sanırım. Daha çok rahatlatıyorsa deneyeyim.

Maşallah yaa nasıl uykular bunlar🧿 Böyle bebeler niye bana denk gelmiyo da max 2 saatte bir hadi bazen kıyak geçiyolar 3 saatte bir uyanıyoruz😰

Öyle bebek çok az zaten 😔 bizim gündüz uykuları çok düzenli ama akşam 7’den sonra uyutması o kadar zor ki, uyku akıyor gözlerinden, kafayı tutamıyor ama direniyor. Ya da ben uyutmayı bilmiyorum 😔 memede uyuyor sonra hemen uyanıyor. Gece 1’lere 2’lere kadar böyle. Dün gece 3’te yattı mesela. Sonrası kesintisiz uyku oluyor 4-5 saat. Ama işte geç yatıyor. Gece12’de uyuduysa şükrediyorum 😔😔

Nasıl yüzdürüyorsun canım? Ben de banyo yaptırmak yerine küvetini suyla doldurup koyayım diyorum ama kız bebeler için çok önermiyorlar, enfeksiyon riski sanırım. Daha çok rahatlatıyorsa deneyeyim.

Öyle bebek çok az zaten 😔 bizim gündüz uykuları çok düzenli ama akşam 7’den sonra uyutması o kadar zor ki, uyku akıyor gözlerinden, kafayı tutamıyor ama direniyor. Ya da ben uyutmayı bilmiyorum 😔 memede uyuyor sonra hemen uyanıyor. Gece 1’lere 2’lere kadar böyle. Dün gece 3’te yattı mesela. Sonrası kesintisiz uyku oluyor 4-5 saat. Ama işte geç yatıyor. Gece12’de uyuduysa şükrediyorum 😔😔
Bizim doktor da kız bebek için suda tutmayı önermiyo enfeksiyon için.

Ahh canım 4-5 saat kesintisiz uyusalar ona bile razı olcam hadi geç yatsalar. Eskiden oğlum çok iyi uyurdu ilk 1 ay hatta 40 gün. Şimdi uyumuyor gündüz dahil. Bu hafta kabus gibiydi atak haftasıydı sanırım hem uyumadılar hem zır zır ağladılar. Sabrımızın sonuna gelmiştik ki dünden beri sakinlediler şükür🤦🏻‍♀️🙈

Gece bir ya da iki kaka yapıyor genelde 9–10 gibi yatarsa 12 gibi uyanıyor orda bi uzuyor alt açma emme vs rutin sonda uyuyor 3-4 gibi sonra 6-7 arası sonra tekrar uyuyoruz 11 a falan kadar bazen gazı olursa uyanıyor uyuyoruz falan maşallah diyim normalde sürekli gaz sancısı çekmiyor bugün mesela ıkınarak uyandı kaka yaptıktan sonra rahatlamaları çok kısa sürüyor yani bir anı bir anını tutmuyor 🙅‍♀🤷🏼‍♀️
Çok iyiymiş canım biz hala uykuyla ugrasiyoz darısı bize

Merhaba hanımlar. Bu annelik gerçekten delilik işiymiş. Bir günümüz diğerini tutmuyor. Tam sakin bugün maşallah keyfi de yerşnde diyorum akşam canımıza okuyor. Sabah yine ağlamadan güne başladık herkese güldü son yarım saat yıktı ortalığı iki dakika uzaklaşamıyorum kolumda uyudu şükür şuan

Benim 3 ay olcak hala anlamadım regl ve lohusalık kanamasını. Arada 1 hafta 10 gün temiz kalıyorum sonra kasık ağrısı ile bir daha başlıyor. 40 gün bitince kontrole gittim hiçbir problem yoktu smear alındı o da şükür temiz. O zaman sorduğumda 8 hafta kadar akıntı olabilir ikiz gebelik rahim anca toparlanıyor diyodu. O zaman ben 15 gün arayla iki kez adet mi oldum kasık ağrılarından çıkarımım bu🙄 Ben aylarca adet olmam diye bekliyordum oys
Valla ben de çözemedim canım. Kırmızı kan şeklinde mi seninki?

Günaydın hanımlar su son 3-4 gündür bebeğimin ağzının kenarlarında isilik gibi şeyler var. Gece emdikten sonra sabah uyandığında süt kurulukları oluyo, bide gaz damlası var sab simplex o şekerli oda bulaşıyor ama agliyo bende hemen emziği veriyorum galiba onun kalıntıları da kaliyo emzikle beraber cildinde. Sonra siliyorum ama bu kırmızılıklar çıktı böyle hisey yoktu daha öncesine kadar. Nette bakıyorum besin alerjisi diyo da ben özellikle alerji olacak şeyleri yedim var mı fark diye ama yok. Kaka da kan mukus da yok. Neden olabilir ki ya bide banyosu gecikti 1 hafta oldu tam bu akşam yaptıricaz normal de 3 günde bi yapıyordu ondan da olabilir mi ki

Eklentiler

• AAAE627E-DEDA-4CE0-8306-23BD84D06EA4.webp
    AAAE627E-DEDA-4CE0-8306-23BD84D06EA4.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 70
Bizim doktor da kız bebek için suda tutmayı önermiyo enfeksiyon için.

Ahh canım 4-5 saat kesintisiz uyusalar ona bile razı olcam hadi geç yatsalar. Eskiden oğlum çok iyi uyurdu ilk 1 ay hatta 40 gün. Şimdi uyumuyor gündüz dahil. Bu hafta kabus gibiydi atak haftasıydı sanırım hem uyumadılar hem zır zır ağladılar. Sabrımızın sonuna gelmiştik ki dünden beri sakinlediler şükür🤦🏻‍♀️🙈

Çözemiyorum gerçekten, kafam almak bullak. İlk 3 olmasına verip geçer diye düşünüp rahatlamalı mıyım, yoksa gündüz uykularına müdahale etmeli miyim… ona da çok üzülüyorum, akşam ve gece uykusu alamıyor çocuk. Şimdi de gözünü açamıyor uykudan. 9 gibi kalktı, emzirdim alt açtım, hemen uyku bastırdı huysuzlandı ve tekrar emip yattı.

O atak haftaları sa bitmeyecek sanırım.

bizde de uyku durumlari ayni. hatta 11-11.30 gbi yatsin , 12 de uyanir alarm kurmus gibi😂sonra 2 ye kadar asker ediyor bizi😂

Merhaba hanımlar. Bu annelik gerçekten delilik işiymiş. Bir günümüz diğerini tutmuyor. Tam sakin bugün maşallah keyfi de yerşnde diyorum akşam canımıza okuyor. Sabah yine ağlamadan güne başladık herkese güldü son yarım saat yıktı ortalığı iki dakika uzaklaşamıyorum kolumda uyudu şükür şuan
bende bugun dedim bebegime artik hergun huyun degisiyor diye .
Günaydın hanımlar su son 3-4 gündür bebeğimin ağzının kenarlarında isilik gibi şeyler var. Gece emdikten sonra sabah uyandığında süt kurulukları oluyo, bide gaz damlası var sab simplex o şekerli oda bulaşıyor ama agliyo bende hemen emziği veriyorum galiba onun kalıntıları da kaliyo emzikle beraber cildinde. Sonra siliyorum ama bu kırmızılıklar çıktı böyle hisey yoktu daha öncesine kadar. Nette bakıyorum besin alerjisi diyo da ben özellikle alerji olacak şeyleri yedim var mı fark diye ama yok. Kaka da kan mukus da yok. Neden olabilir ki ya bide banyosu gecikti 1 hafta oldu tam bu akşam yaptıricaz normal de 3 günde bi yapıyordu ondan da olabilir mi ki
canim ben sahsen yumurta tukettigimde boyle minik kizariklarla oluyor bebegimde. yumurtayi kesince geciyor.
biraz yediklerine dikkat et bakalim. tahin, kuruyemis, yumurta fln hep alerjenmis bunlar.
cok agir alerjisi olanlar da kanli kaka oluyor .

Kuvetini doldurup yatırıyorum başını elimle destekliyorum o zaten suya girer girmez ellerini ayaklarını yüzer gibi yapıyor o da sindirimini rahatlatıyor biz çok şükür doğduğundan beri hiç gaz problemi yaşamadık . Enfeksiyon olayını ben hiç duymadim doktorumuza sorayım onu da not alayım. Spada da çok güzel yüzdü ordaki eğitmen bu hareketler sayesinde bebekler kabız olmaz gaz sancısı çekmez dedi

Canım benimde vardı Bioderma atodermi kullanıyorum geçti. Doktor kuruluktan olur dedi

Kuvetini doldurup yatırıyorum başını elimle destekliyorum o zaten suya girer girmez ellerini ayaklarını yüzer gibi yapıyor o da sindirimini rahatlatıyor biz çok şükür doğduğundan beri hiç gaz problemi yaşamadık . Enfeksiyon olayını ben hiç duymadim doktorumuza sorayım onu da not alayım. Spada da çok güzel yüzdü ordaki eğitmen bu hareketler sayesinde bebekler kabız olmaz gaz sancısı çekmez dedi

Kafası suya girmiyor değil mi? Deneyeyim ilk fırsatta bakalım.

Ay ben de tam tersi kocamı doğurmuşum 🙈 eli yüzü aynı. Eşimin karnında beyaz doğum lekesi var. Kızım onu bile almış kan grubu 0 Rh + onu da almış 🙈 benden aldığı tek şey ayakları onu da ayıp olmasın diye almış heralde 😂
Bizimkinin kanı da benimkinden 😂 kendimi nasıl seviyorsam demekkii
Yapacak bir şey yok 🤣🤣 Genlerine trip atsın sana değil. Onların gazabına uğramış 😅Benim büyük aynı baba. Gören benzeyenini gördük de bu kadarını görmedik, aynısını yapmışsın diyor. Küçük de bana benziyor şükürler olsun 🙏 Evde adaleti sağladık. Sen de eşine artık ikinciye inşallah de🤣
Deli gibi kız istiyordu bundan önce hem kız hemse benzeyeni yaparsam tamamdır 🥰💕

Niye yaa? Bunu sormaktan deli olucam. Uyku akıyor bebeden ama 10-15 dk kestirip kalkıyor. Uyusa rahatlayacak.
bu 8. hafta atak haftasiymis , 2 hafta kadar da surebilirmis.
Benim sabah esim ise gidiyor fln uykusuz cok kaliyordu. Annem gece bebege el koydu ( aramizda sosyal hizmetler diyoruz kendimiz😂😂)

Geceleri annemlerin oda da yatiyor, sabah da nobeti ben devaliyorum😂

acaba o boyna takilan simitleri ne zaman kullanabiliriz

Back
X