• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar benim gibi işe başlayacak annelerimize fikir olsun diye yazayım çok mutluyum 🤩 Pazartesi işe başlamam gerekiyor ve haftalardır heyet raporu araştırıyordum. Bugün üniversitede yenidoağn servisinin başındaki prof kadına götürdüm çocukları. Bundan sonra ona gideriz prematüre alanında uzman diye. Belki bilgisi vardır diye hocam pazartesi işe başlamam gerekiyor dedim. Daha ne istediğimi dile getirmeden rapor mu istiyorsun yazalım yenidoğan servisinden 3 ay dedi😳 Biz karı koca şok olduk, nasıl yaa gerçekten mi diye. Tabii prematüre annesisiniz yoğun bakımda kalmış bebek biz 3 ay veriyoruz dedi. Eşiniz gelsin alsın sizin gelmenize gerek yok dedi😳 @mabel63 O okuryazar Eflatun1Kelebek Eflatun1Kelebek hatırladığım prematüre anneleri
Ayyyy ayyyyy keşke öyle bir şey olsa mucize gibi bir şey olurdu nasıl veriyor ki yenidoğan servisi anneye raporu Ege üniversitesi muhteşem bir yer ben hiç sanmıyorum zaten yenidoğan muayene bile olamıyoruz ki ilk 28 gün demişti bir de burada özel muayene olayı uok ben de eğitim araştırmada doğum yaptım ve yoğun bakımda yattı ama keşke olsa öyle bir şey 😔

Evet canm ,3 ay +3 ay (toplamda 6 ay ) Refakatçi raporu veriliyor.Bazı şartları var tabi çok verilen bi rapor değil. Hayati tehlikesi vardır ve Sürekli ve Yakın bakım gerekmektedir diye yazılması lazım. Biz Aralık sonunda kendi yoğun bakım doktoruna rica etmiştik oda bugün verdi sağolsun bende aldım 3 ay 🥰😀 Hem prematüre hemde ameliyat süreci geçirdiği için verdi doktorumuz sağolsun 🙏 @mabel63 almaya çalışacaktı özelden konuşuyorduk öyle hatırlıyorum
İlk defa duyuyorum canım siz hangi ilden aldınız ay raporda öyle yazmasalar keşke çok üzücü 😒 benim de iznim bitiyo cuma günü ,pzartwsi başlamam gerekiyor kara kara düşünüyoruz ama bizim doktorlar bizi hatırlamaz bile hiç sanmıyorum vereceklerini

Kızlar bebişimin alnındaki kabuklanmayi doktoruna sordum seboreik dermatit dedi konak gibi bişey mustelanin stelatopia kremini kullanın dedi zaten öyle yapmıştım içim rahatladı 🙏🏻 aklınızda bulunsun
Canım bizde de mustela şampuan kullanınca olmuştu aksine bize de bioderma atoderm serisi önerdi atopik dermatit olabilir demişti ☺️ Her bebeğe Farklı şeyler iyi geliyor dedi en iyisini de alsanız içindeki bir madde dokunmuş olabilir dedi

Canım bizde de mustela şampuan kullanınca olmuştu aksine bize de bioderma atoderm serisi önerdi atopik dermatit olabilir demişti ☺️ Her bebeğe Farklı şeyler iyi geliyor dedi en iyisini de alsanız içindeki bir madde dokunmuş olabilir dedi
Şampuan olarak hangisini kullaniyorsunuz canım biz de mustela kullanıyoruz ondan mı oldu ki

Şampuan olarak hangisini kullaniyorsunuz canım biz de mustela kullanıyoruz ondan mı oldu ki
Ben küçük boy mustela yenidoğan almıştım normalde ivanatura kullanıyordum doğal içerikli diye bir şey olmamıştı iki kere mustela kullandık kaşları kurudu givi oldu kırmızı benek gibi omuzlarında da oldu egzama tarzındaydı hemen doktora gittik o da şampuanı bioderma ile değiştirdi düzeldi,çok çok hafif bazen kuruyor her gün nemlendirmek gerekiyor atoderm bioderma losyonla,bir de yağ sürme demişti

İlk defa duyuyorum canım siz hangi ilden aldınız ay raporda öyle yazmasalar keşke çok üzücü 😒 benim de iznim bitiyo cuma günü ,pzartwsi başlamam gerekiyor kara kara düşünüyoruz ama bizim doktorlar bizi hatırlamaz bile hiç sanmıyorum vereceklerini
Canım ben Ankara'dan aldım.Refakatçi raporu nasıl alınır diye Google'da var canım..o dediğim iki ifadeyi yazmaları lazım yoksa kabul olmaz. Kendi yenidoğan yoğun bakım doktoru vermesi lazım..Evde bakıma muhtaç diye

İlk seferde 3 ay veriyor yani 90 gün , rapor bitimine yakın gidiyorsun tekrar doktor gerekli görürse 3 ay daha veriyor.Refakatçi raporu diye geçiyor kendi küvöz doktoruna bi sor onun vermesi lazım

Fikri olan yok mu kızlar ya
canim ikisi farkli amaca hizmet ediyor.
mochiyi bebegi emzirirken diger meme ye takiyorsun , akanlari topluyor.
ozellikle iki memeni her emzirdiginde emmiyorsa iyi bir yontem. biri emilirken digeri mochiyle sut biriktiriuor. iki uc saat sonra iki meme de yeniden dolmus oluyor.

elektrikli pompa direk sagmak icin zaten bebek emmediginde

Ben küçük boy mustela yenidoğan almıştım normalde ivanatura kullanıyordum doğal içerikli diye bir şey olmamıştı iki kere mustela kullandık kaşları kurudu givi oldu kırmızı benek gibi omuzlarında da oldu egzama tarzındaydı hemen doktora gittik o da şampuanı bioderma ile değiştirdi düzeldi,çok çok hafif bazen kuruyor her gün nemlendirmek gerekiyor atoderm bioderma losyonla,bir de yağ sürme demişti
Ben de mustelanin avokado yağlı sampuaniyla losyonunu kullanıyorum. Masaj yağını sadece ayaklarına kullanıyorum uykuya geçerken. Şimdi de mustelanin stelatopia kremiyle şampuanıni aldım ama şampuanı güzel geldi bana kafasında konak vardi bir kullanımda görünümünü iyileştirdi bir gözlemleyeyim bakalım

Canım ben Ankara'dan aldım.Refakatçi raporu nasıl alınır diye Google'da var canım..o dediğim iki ifadeyi yazmaları lazım yoksa kabul olmaz. Kendi yenidoğan yoğun bakım doktoru vermesi lazım..Evde bakıma muhtaç diye
Hımm 😔😔 bizim sanmıyorum kimin baktığı bile belli değil ki çocuğa eğitim Araştırma hastanesinde doğdu zaten öyle belli bir doktor yoktu ,biraz baktım ben de şimdi çocukta bir sıkıntı yoksa vermeyen yerler çokmuş ben çok da talihli bir insan değilim sanmıyorum o yüzden vereceklerini 😒 ama şu da bir tehlike sonuçta ben öğretmenim ve okullar virüs yuvası şu an rsv,influenza,Covid bunu eve taşımak da bir hayati tehlike bunu belirtmek işe yarar mı acaba

Ben de mustelanin avokado yağlı sampuaniyla losyonunu kullanıyorum. Masaj yağını sadece ayaklarına kullanıyorum uykuya geçerken. Şimdi de mustelanin stelatopia kremiyle şampuanıni aldım ama şampuanı güzel geldi bana kafasında konak vardi bir kullanımda görünümünü iyileştirdi bir gözlemleyeyim bakalım
Belki sizin ondan değildir bir denemek lazım işe yaramazsa ama bioderma atoderm serisi bayağı iyi aklınızda bulunsun

İlk seferde 3 ay veriyor yani 90 gün , rapor bitimine yakın gidiyorsun tekrar doktor gerekli görürse 3 ay daha veriyor.Refakatçi raporu diye geçiyor kendi küvöz doktoruna bi sor onun vermesi lazım
Üç ay bana yeter de artardı bile ne güzel olurdu 🥹 ama dediğim gibi doktoru kim onu bile bilmiyoruz benim pek umudum yok ama güzel bir hakmış keşke hayati tehlike ibaresi kullanılmaksızın verseler herkese

Üç ay bana yeter de artardı bile ne güzel olurdu 🥹 ama dediğim gibi doktoru kim onu bile bilmiyoruz benim pek umudum yok ama güzel bir hakmış keşke hayati tehlike ibaresi kullanılmaksızın verseler herkese
Canım bu zaten pek verilen bi rapor değilmiş.Bizimki 32 haftalık doğduğu için bide ameliyat olduğu için verdi doktorumuz

32 haftalık yazmışım ,bizimki 32 haftanın altında olduğu için (31 haftalık doğduk) verdi

Back
X