Merhabalar, doğum yapan arkadaşlarım tebrik ediyorum hepinizi ve kolaylıklar diliyorum, kolay bi süreç değil ben de anne olalı bugün 19.günümüzdeyiz. 3 Mart’ta geldi oğlumuz. Türlü türlü duygular, inişler çıkışlar derken yarın “yarı kırkımız” çıkıyor. Doğumum spinal anesteziyle oldu ve doktorum da sağolsun, nasıl oldu geçti bitti anlamadım. Sadece spinal anestezide nadiren olan bişey oldu, hem operasyon sırasında hem de sonrasında kaburgamın olduğu bölgede ve sağ omzumda kemiklerimde ağrı hissettim. Hatta acaba doğum sırasında bastırdılarda incinme gibi bişey mi oldu diye düşündüm, sonradan doktorum bazen anesteziden dolayı bu ağrılar olabiliyor dedi. Bunun haricinde tertemiz bi operasyon oldu. Anestezi süreci de çok kolaymış, o iğne hiç mi hiç hissedilmiyor. En zorlandığım ilk yürüyüş ve tuvalet oldu ama o kadarı zaten herkesin yaşadığı zorluklar, dayanılmıcak boyutta değil.
Şimdiyse bebeğimle yek vücut olmuş şekilde 7/24 biraradayız. Emzirme, uyuma, bez değiştirme döngüsünde kaybolmuş hissediyorum

gerçekten zormuş bu işler

Doğum yapıcak arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Bir an önce herkes sağlıkla bebeğine kavuşsun

Doğum yapan annelere de sorularım var;
-Emzirme düzeniniz nasıl? Biz ilk günlerde düzenli emzirmeme rağmen başlayan ağlamaların sebebini bilemeyince mama vermeyi denedik ve sanıyorum açlık ağlamalarıymış ki mamadan sonra kesildi ve direkt rahatça uykuya geçebildi. Bir gündüz vakitlerinde bir de gece olmak üzere 2 kere mama takviyesi yapıyorum. Ne kadar sütüm var diye merak edip ara ara sağıyorum. Başlarda bir göğüsten 20cc, 1 hafta öncesine kadar 30cc, dünkü sağımda da 45cc kadar süt sağdım. Tabi bu miktarlar hiç emzirmeden 2-3 saat bekledikten sonra olabiliyor. Ara ara emzirmek durumunda kaldığımda(uykudan ağlayarak uyanmalar, hıçkırık geçirme vb) maalesef süt birikemiyor ve o zamanda mama takviyesi zorunlu oluyor.
-İlk banyosunu ne zaman yaptırıcaksınız ya da yaptırdınız? Biz göbek deliğinde sızıntı sorunu olduğundan onun tedavisinin bitip tamamen iyileşmesini bekledik. Banyo konusunda endişeliyim, önerileriniz var mı?