• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Kızlar benim bebişin ağız ve burun etrafında kızarıklık ve pütürlük var başına gelen oldu mu? 1 buçuk hafta önce öksürük burun akıntısı vardı hastaydı acaba ondan mı tahriş oldu yada çok fazla salyaları akıyor ondan mı bilemedim. Annemlerin yanındayım yurt dışındayım yoksa doktoruna götürürdüm. Alerjik olacağını düşünmüyorum çünkü ek gıda zaten yemez oldu mama dışında çok az bazen muz yiyor yada irmikli mama yapıyorum onu da çok az yiyor. Devam eder de kötüleşirse artık burda doktora götürücem yapacak bisey yok.
Evett bizimkinde de benzeri oluyor salyadan olur dediler bana da bugün

Kızlar ya bende bebise özel bir sürü çorbalar bebek bilmem neleri vs.yapıyorum tuzsuz yağsız asla yemiyor yaa aslaaa zorla ağzına sokuyorum yok yemiyor. Ama bizim kendimize yaptığım ne yemek varsa onu istiyor iştahla onları yiyor kaşığa ağzını bir açıyor vermeyince de ağlıyor. Ama ina özel ne pişirsem yemiyor. Resmen tuz salça baharat istiyor, valla mecbur veriyorum artık çok bir zararı olur mu ki bebeğe ya 7 ayi geçtik ama yine de üzülüyorum böyle olmasına
Bizimde öyle canım. Hatta kendi kaşıpıyla bile yemek istemiyor elimle vereyim istiyor o yüzden taneli veriyorum çoğu zaman. Ama şöyle yapabilirsin mesela mercimek çorbası yapıyorum salça koymadan kırmızı biber havuç vs ve tuz koymuyorum bize sonradan ekliyoruz bebiş aynı şeyi yediğimizi düşünüyor tabakta görünce. Yani kendinize de ne yapıyorsanız daha mininum kullanırsan belki daha iyi olabilir. Bir de ister istemez o onlarında bir damak tadı var cive bizim yemeklerin tadına bskınca daha cazip geliyor. Ve herkes gibi olmak istiyorlar özel değil 😊

Canım ya midesine dokunur bence bizler de öyle büyümüşüz ama doğru bulmuyorum ben :( hiç yemiyorsa dediğin gibi yapacak bişey yok belki de :( ben yemiyorsa zorlamıyorum hiç, bu aralar mesela hiçbir şeui yemiyor ya hastalıktan ya da dişten
Şöyle sofraya bizimle oturuyor hep ona kendi yemeğini yedirmeye çalışıyorum o sırada biz de kendi yemeğimizi yiyoruz, ama benim kız asla kendi yemeğini yemiyor tamam yeme diyorum bırakıyorum biz yerken bizim yediklerimizi istiyor ya, çok ilginç sanki günlerdir açmış gibi hemde bağıra bağıra istiyor verince de çok mutlu oluyor

Bizimde öyle canım. Hatta kendi kaşıpıyla bile yemek istemiyor elimle vereyim istiyor o yüzden taneli veriyorum çoğu zaman. Ama şöyle yapabilirsin mesela mercimek çorbası yapıyorum salça koymadan kırmızı biber havuç vs ve tuz koymuyorum bize sonradan ekliyoruz bebiş aynı şeyi yediğimizi düşünüyor tabakta görünce. Yani kendinize de ne yapıyorsanız daha mininum kullanırsan belki daha iyi olabilir. Bir de ister istemez o onlarında bir damak tadı var cive bizim yemeklerin tadına bskınca daha cazip geliyor. Ve herkes gibi olmak istiyorlar özel değil 😊
Aynen bende artık öyle yapmaya çalışıyorum kendimize yaptığımız yemeklerin içeriğine dikkat ediyorum en az zararla geçsin şu süreç diye, gerçekten kendilerine ait bir damak zevkleri var ya, tatlı seylerden nefret ediyor bizimki meyveler vs. Ama tuzlu ve eksi şeylere bayılıyor, limon verecem artık utanmasam o derece yani 😅🤦‍♀️

Ben taneli balık,avakado ve kuzu eti veriyorum. Yumuşaklar ya yiyor çok sıkıntı olmuyor. Hatta zeytin bile verdim minik minik kesip. Pankek te verdim , lor peynir yapmıştım ondan da verdim. Biraz çiğniyor biraz direkt yutuyor. Arada öksürüyor o da ağzında yemek varken ses çıkarmaya yada gülmeye çalışırsa 😊
Ya acaba yemekleri mi sevmedi ki 😅 pırasa yapmıştım bugün hshaahhhaah😅😅😅 çünkü yumurta beyazını direk verdim yedi yani meyveleri de tam ezmiyorum kesin sevmedi 😅

Ya acaba yemekleri mi sevmedi ki 😅 pırasa yapmıştım bugün hshaahhhaah😅😅😅 çünkü yumurta beyazını direk verdim yedi yani meyveleri de tam ezmiyorum kesin sevmedi 😅
Benim bebiş sevmediği bir şey olunca hem yüzünü ekşitiyor hem de öğürüyor 😀 olabilir yani henüz alışma sırasındalar hala 😀

benim oğlan daha emekleyemiyo army crawl denilen şeyi yaparak ilerliyo ama kendi kendine oturmaya başladı korkudan hemen park yatağı alt kademeye geçirdim fakat internetten bakınca bu emekleme stiline normal değil falan yazmışlar bilginiz var mı?
Resim benim bebeğim değil örnek olarak koyuyom:
Eki Görüntüle 3653552
Normal bu canım, normal değil diyen normal değil bence 😃. Emekleme öncesi bir hareket. Direkt yürüyedebilir sonrasında, emekleyebilir de. Ama kaslarda sertlik ya da tam tersi gevşeklik varsa o zaman başka. Bunu belki de anlatmak istemiş olabilir görseli hazırlayan.

Ben bugün bebeme mezgit verdim minnacık. Güvendiğimiz bir restaurant ama ben korkuyorum, ya bayat olursa, mama yiyor, zehirlenirse diye.. Evde de hiç yedirmedim bu endişemden. Gereksiz evham mı acaba 🤷‍♀️

Back
X