• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ay gerçekten çok da stresli bir iş. kaç cc çıkacak diye bekle dur. Normalde bebek çok iyi kilo aldı, 3840 doğdu şu an 2aylık 6125 Ama sağdığım zaman anca bi memede 30 cc tahammül edebiliyorum. sağmak çok dert

Mochi mi alsam lansinoh mu bilemedim. lansinoh boyna asılıyormuş filan ama mochi daha iyi vakumluyormuş. Bir de hem manuel hem elektrikli pompa aldım. Şimdi eşim laf yapıyor mochi alıcam deyince.
Dolaptan ikinci el al kaynat ikisinin kullanım farklı ben ikisininde kullanıyorum

Ay gerçekten çok da stresli bir iş. kaç cc çıkacak diye bekle dur. Normalde bebek çok iyi kilo aldı, 3840 doğdu şu an 2aylık 6125 Ama sağdığım zaman anca bi memede 30 cc tahammül edebiliyorum. sağmak çok dert

Mochi mi alsam lansinoh mu bilemedim. lansinoh boyna asılıyormuş filan ama mochi daha iyi vakumluyormuş. Bir de hem manuel hem elektrikli pompa aldım. Şimdi eşim laf yapıyor mochi alıcam deyince.
Ben lansinoh aldım çok da memnunum.

İlk çocuğumda üç ay sonra işe başlamak durumunda kaldım
İşteyken süt sağıyordum günde 2 kez süt iznin var senin de
Ama yarım gün gidecekmişsin bu çok güzel emzirip gidersin yine garanti olsun diye evde mama da bulundurursun belki
gelince yine koklayıp kuzunu emzirirsin mesela
Ben ilk bebeğimde mama takviyeli gittim
İş stresi vs derken tam gün çalışıyordum az oluyordu haliyle sütüm
Ama senin artın yarım gün çalışmak bence stres yapma yetmezse bir iki ölçek mama verilebilir yada fırsat olunca sağabilirsin
Güzel düşün güzel olsun herşey 💐 çabuk geçiyor bu günler bi bakmışsın yemeğini bitirdi mi diye soracağın günler gelmiş 🙏
Emzirip giderim muhtemelen bi aksilik olmazsa, acıkınca mama ya da sağdığım sütü verirler sonraki emmesinde yine evde olurum diye düşünüyorum ama tabii inşallah yani 😊 hadi sadece anne sütüyle devam edelim istedim kilo alımı, gelişimi gayet iyi diye ama yapacak bi şey yok 🙂
Dolaptan ikinci el al kaynat ikisinin kullanım farklı ben ikisininde kullanıyorum
ya için alır mı dolaptan kullanmayı bilmiyorum 😕 hangisinden memnunsun?
Ben lansinoh aldım çok da memnunum.
Sağımı iyi mi? Ben manuel pompa yerine kullanayım diyorum, o kadar kullanılışlı mı?

Ay kızlar yine mi atak haftasına girdik ay noluyo kafayı yememe az kaldı 😪 bebişte uyku gerilemesi başladı. Tam uyuyor yarım saat sonra uyanıyor. Hiçbir şeyden mutlu olmuyo😪 sürekli bi mızıklanma hali 😪

Emzirip giderim muhtemelen bi aksilik olmazsa, acıkınca mama ya da sağdığım sütü verirler sonraki emmesinde yine evde olurum diye düşünüyorum ama tabii inşallah yani 😊 hadi sadece anne sütüyle devam edelim istedim kilo alımı, gelişimi gayet iyi diye ama yapacak bi şey yok 🙂

Sağımı iyi mi? Ben manuel pompa yerine kullanayım diyorum, o kadar kullanılışlı mı?
Onu takıyorsun kendi kendine sağiyor. Boynuna da ipini asiyorsun, böylece çıksa bile düşmüyor. Benim 40 50cc süt çıkıyordu kullanırken.

Bakıcılar hem çok yüksek meblağ istiyor hem de kimse anne gibi bakamaz 😔 annem ve kv dönüşümlü gelecekler. Allahtan 6 ay yarım gün çalışıcam.

Ya yok maalesef. Hem rapor aldığımda maaştan para kesiliyor. Gerçi geçen gün omuriliğiMde felç kalmama sebep olabilecek bir rahatsızlık olduğunu öğrendim. Onun için araştırma hastanesine gidicem bir Prof‘a. Belki heyet raporu verirler bilmiyorum 😔

Ben orada hata yaptım işte. Süt sağmadım. 2 gündür sağıyorum sadece. 4 saat evde olmayacağım, emzirip giderim Arada mama verirler sonra yine gelirim diiye düşündüm. Benim memelerim çok küçük. Pompa ile sağmak işkence. Sürekli eğiliyorum sağarken sütler kabın içine boşalsın diye. Dik durduğumda pompanın ağzından dökülüyor.
Allah kolaylıklar versin inşallah.

Kızlar, hipp organik combiotic mama vardı evde. Sarılığı geçmeyince 1.ay kontrolünde alıp 2 gün vermiştik 1-2 kez. Sonra kaldı o mama. 4 hafta filan geçti yani. Şimdi kullansak sorun olur mu Sizce?

Kızlar, hipp organik combiotic mama vardı evde. Sarılığı geçmeyince 1.ay kontrolünde alıp 2 gün vermiştik 1-2 kez. Sonra kaldı o mama. 4 hafta filan geçti yani. Şimdi kullansak sorun olur mu Sizce?
Sakin kullanma. 4haftadan sonra bozuluyor o mamalar.

Kaç dk sürüyor bir meme? 🤔
15 dk belki daha az.

Valla ben elektrikli lansinoh ve mochi ikisinide aldım dolaptan kaynattim kullanıyorum artık herkes herşeyi alıyor yıkanan hele ki kaynayan birşeyde mikrop kalmaz

Bu ara pahalı olarak trendyoldan bir krem aldım gaz kremi nerdeyse 400 TL ama işe yaradı gaz damlasını bıraktım kızım rahatladı iyi ki aldım diyorum bende böyle yerlere para harcıyorum

Onu takıyorsun kendi kendine sağiyor. Boynuna da ipini asiyorsun, böylece çıksa bile düşmüyor. Benim 40 50cc süt çıkıyordu kullanırken.

Kaç dk sürüyor bir meme? 🤔
Sütün varsa 30 CC 40cc çıkıyor o hiç yoksa bilmiyorum tabiki eller serbest topluyor birini emzirirken diğerini toplar

Elektrikli yine ayrı tabi lansinoh gayet güzel
Gece vs çok ses çıkıyor ben mochi kullanıyorum

İnşallah bol sütlü büyür bebişin 🥰
Sen yeterki yetti mi yetmedi mi stresine girme. Herşey olacağına varıyor 😊
Şimdiden hayırlı mesailer diliyorum kolaylıkla geçsin 🙏💐

Ben mochi kullaniyorum cok cok memnumum. Ama uzun suruyo disarda emzirmeyi istemedigimden yanima sut aliyorum. 2 bir mochi olsa kolay olur sagmak alayim diorum ama ek gidaya gecincede sut disarda okadarda gerekkirmi aliyimmi bilemedim. 2 ay sonra baslariz ek gidayw

Sakin kullanma. 4haftadan sonra bozuluyor o mamalar.

15 dk belki daha az.
Attık çöpe gitti 120 lira 😂 neyse evladımdan değerli değil.
15 dk iyiymiş yaaaa. En azından uğraşmıyorsun Hababam sağsın diye. Tak memeye bak rahatına.
Valla ben elektrikli lansinoh ve mochi ikisinide aldım dolaptan kaynattim kullanıyorum artık herkes herşeyi alıyor yıkanan hele ki kaynayan birşeyde mikrop kalmaz
Bu ara pahalı olarak trendyoldan bir krem aldım gaz kremi nerdeyse 400 TL ama işe yaradı gaz damlasını bıraktım kızım rahatladı iyi ki aldım diyorum bende böyle yerlere para harcıyorum
gaz damlası hangisi?

Sütün varsa 30 CC 40cc çıkıyor o hiç yoksa bilmiyorum tabiki eller serbest topluyor birini emzirirken diğerini toplar

Elektrikli yine ayrı tabi lansinoh gayet güzel
Gece vs çok ses çıkıyor ben mochi kullanıyorum
Sütüm normalde sağdığımda ilk 3-4 dk içinde 30 cc çıkıyor ama tabii dedim ya beni memeler küçük olduğu için sürekli öne eğiliyorum sağma sırasında süt kabın içine dolsun diye. O yüzden tahammül edemiyorum daha uzun olmasına. Zaten bebek emdiği için hep çok da gerek görmedim şu 2 ayda ama şimdi etekler tutuştu tabii. keşke direnip koysaydım kenara. Yarın ebebekten lansinoh almayı düşünüyorum.

Günaydın caniko kızlarrr
Ptesi 3. Ay kontrolümüz var
Geçenlerde kendime ara kontrol uydurup yine doktora gittiğimizden bebik az kilo almış hatta zayıflamış bence 1 aylık bakınca değil de haftalık bakınca.. öyle de bakılmazmış aylık bakılırmış ama olsun

Annemlerde kalıyorum 1 haftadır tartıyı da getirmemiştim aktara gidip tarttırmamak için zor tutuyorum 😂
Yani anlayacağınız uraz kampta meme emme isteği falan da azalmıştı baya şimdi normale dönüyoruz biraz biraz
İstediği kadar uyusun emmek için uyandırmayın demişti doktorlar eşim paso 7 saat 6 saat uyuttu bebeği böyle olunca kilo alamadı hiç artık 3 saatte bir memik zamanı eski günlerine geri döndü
Tabi böyle de kusup duruyo ama olsun 😂
5100 çıktı kilosu rezalettttt ama halledicez kamp sonucundan fayda sağlarsam yazarım yine 😂

Back
X