27. Hafta bitiyor gecen haftalarda kesin atakta dedigim gunler oldu. Şimdi hala aynı. Onlar ataksa bu ne bu ataksa onlar neydi. Ben okumuyorum bile artik harika haftalar kitabını. Ataktan ciktigini hic görmedim. Ilk aylar atak haftasi vsr gibi geliyordu ama yok yani hep ayni hep huysuz.22.5 -26.5 hafta atak dönemini hissederek sonuna kadar geçiren annelergerçekten günü gelince herşey eskiye dönüyor mü? Yoksa bu şekilde devam mı? Umutlanmali mıyım ya
Kızlar bebişlerinize kahvaltıda ve öğlen neler yedirdiniz? Günlük öğünleri paylaşsak da birbirimize fikir olsa olmaz mı
Peki tuzlu ve salçalı yemeklere geçtiniz mi?Benim doktorum çok rahat :) hiç yasak yok diyor. Yani et , balık, çilek her şey serbest. Siz ne yerseniz o diyor. Özel yemek yapma dedi. Bir tek rafine tatlılar, paketli gıdalar ve bize de zararlı olan şeyler yasak.
Sabah peynir, zeytin, yumurta, çavdar ekmeği yedirdim. Öğlen zayıf olduğundan anne sütü, pirinç unuyla muhallebi yaptım işine ceviz rendeledim. Akşam köfte, patates yemişti dün. Ne kadar yerse. Yani bazen toplam 1 yemek kaşığı yiyor bazen çay kaşığı (öğün başına) hiç zorlamıyorum. Ne yemek isterse ne kadar isterse o kadar.
Peki tuzlu ve salçalı yemeklere geçtiniz mi?
Yaaa ne güzel doktormuş öyleTuzu sonradan siz ekleyin onun yemeğine atmayın dedi ama mesela peynirde zeytinde az tuz var, onu önemsemeyin o kadarı lazım dedi. Salçalı yiyebilir sorun yok dedi :)
Peynir ne peyniri verdiniz peki.Benim doktorum çok rahat :) hiç yasak yok diyor. Yani et , balık, çilek her şey serbest. Siz ne yerseniz o diyor. Özel yemek yapma dedi. Bir tek rafine tatlılar, paketli gıdalar ve bize de zararlı olan şeyler yasak.
Sabah peynir, zeytin, yumurta, çavdar ekmeği yedirdim. Öğlen zayıf olduğundan anne sütü, pirinç unuyla muhallebi yaptım işine ceviz rendeledim. Akşam köfte, patates yemişti dün. Ne kadar yerse. Yani bazen toplam 1 yemek kaşığı yiyor bazen çay kaşığı (öğün başına) hiç zorlamıyorum. Ne yemek isterse ne kadar isterse o kadar.
Ben sana 1 kaşık irmik içine labne yumurta sarısı şeftali ve armut rendeledim. Sevdi yedi bitirdi maşallah.Kızlar bebişlerinize kahvaltıda ve öğlen neler yedirdiniz? Günlük öğünleri paylaşsak da birbirimize fikir olsa olmaz mı
Peynir ne peyniri verdiniz peki.
Köfteyi her zaman kendinize yaptığınız gibi mi yaptınız dana kıymasıyla? Baharatı falan aynı mı
Ne güzel doktormuş tam aradığım rahatlıktaBenim doktorum çok rahat :) hiç yasak yok diyor. Yani et , balık, çilek her şey serbest. Siz ne yerseniz o diyor. Özel yemek yapma dedi. Bir tek rafine tatlılar, paketli gıdalar ve bize de zararlı olan şeyler yasak.
Tam anam babam usulü yaniValla peyniri bizim yediğimiz pınar beyaz peyniri :) az yağlı yiyoruz çocuğa da onu verdim. Köfteyi kasaptan alıyorum ben hiç yapmadım köfteyemek yapmayı sevmem hiç o yüzden nerede yapılmış kolay yemek var onu alıyorum :) kasaba da hiç sormadım valla ne baharat kullanıyorsun diye. Bildiğiniz bizim yediğimiz düz köfte. 2 gün önce mesela dışarıda yedik. İskender yedik. İskenderin etini küçük küçük verdim yedi ve sevdi. Yani gerçekten biz ne yersek onu yiyor yarına biber dolma yapacağım. Onun içini ver dedi doktor. Pirinçli, kıymalı, domatesli, hafif baharatlı o içten vereceğim mesela.
Not: ev yapımı yoğurt dedi bir de doktor. Onu da yapmadım hiç ama kayınvalidem çok yaparanneciğim Esinin yoğurt yiyesi geldi dedim yapıyor :)
Tam anam babam usulü yanibüyükler en iyisi bu diyor annemde kendi yemeklerine salca ve tuz katmadan pişirir sonra eklermiş. Öyle ayrı yemek yapma hem sen yorulursun hem de çocuk seçici olur diyor hep belki de haklı
Bende denemeyi düşünüyorum. Burda bir arkadaş yazmış aynı şeyleri yemekten bıktı diye bizimki de öyle gerçekten ilk zamanlar iştahı iyiydi ama şimdi istemiyorAynen doktor onu söyledi. Önce şunu yesin bunu yesin hem çok zor hem de bu çocuk değişik tatları birlikte yemeyi öğrensin dedi. 3 gün kuralı da yok dedi. Hatta sordum çilek falan allerjen olabiliyormuş direk verelim mi diye evet dedidaha hiç allerji gelişen çocuğu olmamış çilekle. O yüzden işime de çok geldi ayrı yemek yapmıyorum :) bugün sadece çorba içeceğim eşim dışarıda yiyecek mesela. Kızım da benimle çorba içecek çorbayı da tavuk suyuna annem yaptı tarhana aldım çorbam bitince onu pişirip onu yedireceğim. Tuzunu baharatını sonra katacağım ben kendime.
Aradığım birşeyi tesadüf okudum çok teşekkürler bizde yarın menenjit aşılarının ilk dozunu olacağız ateşten korkuyorum inşallah olmazBen ateş takibi yaptım. 12. saatinde 1 kez 38 i gördüm o zaman calpol verdim. 2.dozunda hiç ateş olmadı zaten 37.6 lardaydı. Öncesinde calpol vermek gibi bir uygulama rutin tıpta yok. Ancak nadir genetik, metabolik hastalığı vardır ve düşük ateşlerde bile nçbet falan geçiriyordur çocuk o zaman verilir ancak. Yoksa çocuklar erişkinlerden daha dayanıklıdır ateşe.
Ayy hem masallah hemde sana geçmiş olsun cidden gün gectikce zorlasiyolarKızlar ya benim oğlan koltuklara tutunup ayağa kalkmaya başladı. Zaten geceleri uyumuyor perişanım simdi yanından 1 dakika bile ayrılamıyorum wcye gitmek lüks olduyenidogan dönemi zor derdik ama ben o günleri özledim sanırsam
Ben anne sütü artı mama veriyorum baştan beri ama uykularımız çok düzensiz eskidendi 4 5 saat ilk kesintisiz uykusu şimdi maksimum 3 saatte kalkıyor ilk uykusundan ondan sonrada saat başı meme için uyanıyor bazen 1.5 saatte uyandığı oluyor 5 te de tam sabah olmuş oluyor yatmadan 150 cc mama veriyorum bu aradaBenim kız da hiç birseyi sevmiyor.
Ayrı bir şey yapmayacağım artık.
Ben de bizim yediklerimizden vermeyi deneyeceğim.
Mama ve anne sütü ile beslenen bebekleri olanlar gece uyanmanız nasil?
Benim yavru nerdeyse her iki saatı meme dei.
Sabrım ve gücüm azalıyor.
Mama acaba tok tutar mı?
Mama versemmi?
Artık 5 saat kesintisiz uyumak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?