2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Amin amin amin kuzum sen dua et banada ne olur . Hamilesin her duan kabul olur. Rabbim se senin meleğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Ya isim son ana kadar değişebiliyor biz kızımda 37. Haftaya kadar elif ikra dedik eşim bal kızım diye karnımı severdi son anda asel ikra diye değişti

Birde çalışan anneler dogumdan sonra yüklü miktar para alınııyormuş doğrumu?? Biri beni aydınlatsın
Dogum izninde oldugun sürede raporlu sayıldıgın için, sgk’dan toplu maaşını alıyorsun.
Bazı iş yerleri izindeyken de normal maaşını yatırıyor, iş yerin sonra sgk’dan alıyor. Yani sen bireysel olarak sgk’dan almıyorsun da, her ay maaşın yatıyor iş yerinden, toplu para almıyorsun bu durumda. Calıstıgın kuruma göre değişiyor acıkcası canım

Birde çalışan anneler dogumdan sonra yüklü miktar para alınııyormuş doğrumu?? Biri beni aydınlatsın
Evde oturan annelere de bebek parası veriliyormuş sanırım 300lira. İnstada görmüştüm.

doktorda öyle söylüyor bebek dediğinin hemen altında olur cocuk sağ sol yok diye değişik vu işler sağlıklı olsumlarxa
Aynen öyle yok mesela kız çocuk basen büyütür, erkek sivri olur diyorlar. Hiç alakası yok benim basenlerim büyümedi. Zaten büyüktü
Önceden yuvarlakti göbeğim, şimdi sivriye kayiyor. Arkadaş oğlum olacak senin diyordu. Dedim yok kız olacak, insan hissediyor ya. Bir de bizim 12.haftadan beri hiiic kapatmıyor güya kizlar utangaç olur derler

Sorma en pişman olduğum konu gerçi kimse işe almadı öğretmenliğe atanırsanız gider misiniz sorusu iş görüşmelerinde fix zaten Atansam atanırım iş aramam dimi akıllılar
Vallahi ben de 1 senedir staj yeri arıyorum, adamlar benden para istiyor. Küçük şehirde yaşamanın kotu yani da bu. Ankara'da olsam arkadaşın eşi SMMM, onun yanına girerdim, maaşımı da öderdi. Çok para da gözüm yok valla. Ev kiramı bile verse yeterdi.

Diş ağrısı yaşayan var mı daha doğrusu diş eti Normalde bişey yok ama yemek yerken ağrı oluyor ya
Şimmmdi okudum banu çiftçinin sitesinde diş eti kanaması/sorunları çok olurmuş, bende de kanaması oluyor sık sık
Kızlar nar yiyor musunuz zararlı değil diye okudum ama?

Bu arada başka bildiğiniz birşey var mı hamilelikte yenmez icilmez diye bildiğiniz

Adaçayı içilmez ben bunu biliyorum mesela
Ben de karışım bitki çayları yasak diye duydum. Emzirme dönemi de dahil
Geçen günde benim canım istedi üşendim yapmaya
Ayyy benim de dün çekti evde kek var diye yapmadım ama hala çekiyooo

Benim durum çok karışık ben şuan eğitimli cocuk bakıcılığı yapıyorum, hemşire bir annenin çocuğu sigortam yatıyor bizde sistem şöyle, devlet anneye para yatırıyor anne sigortamı yatırıp maaşımı yatırıyo böyle ilerliyor. Şimdi ben izne çıksam 4 ay. O anneden de maaş kesilir mi? Ve ben sigortadan para alabilir miyim

Sgk mantığı söyle aslında. Bizim brüt maaslarimizdan kesilen primler var. Hastalanıp rapor aldığımızda o kesilen primlerden ayrilan fon bize geri ödenir. Atıyorum raporlu izinlisin sana odenen günlük kazancın yarisi yada 3 de 2 sidir duruma göre. Dogumdan once 8 dogumdan sonra 8 hafta hesaplanıyor 4 brüt maasin yaklaşık 3 de 2 si bize geri ödeniyor calisamadigimiz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…