• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ben bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Doğumum öncesinden beri annem yanımızda kalıyor sağolsun herşeye yetmeye çalışıyor. Ben ve eşim öğretmeniz, eşim hergün okulda malum ve corona dan dolayı birarada bile yatmıyoruz belki aylardır. Eve geldiğinde de kendi bilgisayar odasına geçiyor, yemeğini de oraya götürüyoruz. Odadan dışarı çıktığı zamanlarda da maskeyle çıkıyor.
Eşim ne yanımıza gelebiliyor, ne bebeği kucağına alıp öpüp koklayabiliyor:/ Elinden gelen dışarıdaki işleri yapıyor. Evde sürekli uzaktan görüyor bebeğimizi hep uzaktan öpüyo seviyo. Evdeki bu durum çok canımı sıkıyor. Bi yandan korkuyorum, bebeğimiz çok minik, eşimden dolayı bişey kapsa nasıl baş eder diyorum. Hem bu korku hem de eşimle aynı evde bu kadar mesafeli olmak çok yordu beni gerçekten. Ne kadar annem yanımızda da olsa bu dönemi eşimle paylaşmayı, onunla her an yan yana olmayı çok isterdim.
Sizler napıyosunuz evlerinizde, eşleriniz çalışıyordur, nasıl geçiriyorsunuz bu süreci?
Biz bebegimle markete avmye dahi gittik. Esim doktor covidli hastasi suan yok ama olduguda oluyor. Gebeyken covidli hastsida hemsireleride oldu ne oda ayirdik nede baska sey ogullarimda okula gidiyor. Bizde hersey normal yani.

Kızlar avmde acıkdi yüsra agladı emzik verdim emdi arabadada emdi baya hemde eve geldik yine emmiyor bilemedim emzigi kabuletmismi oldu emzikle daldi uyuken emdi

Kızlar selam, çalışmayan anneler emzirme desteği yada çocuk parası gibi ödemelerden hangilerinden yararlanabiliyor bilen var mıdır
4 sene önce kızımda çalışıyordum doğum parası analık parası ve emzirme ödeneği almıştım. Şimdi nasıl oluyor bilmiyorum

Sürekli meme istiyor emiyor artık 1 saat oluyor bırakıyorum zorla başlıyor ağlamaya eşim k valide doymuyor dedi ek mama verdik bugün bile hala aç kalıcak dedi eşim verdik
Canım benim bebek sarılık olunca mama versi dr sadece 1 gün kullandırttı mamayı ve o gün de 3 defa meme veriyosan arkasından 1 defa mama dedi. Sonra bebek kilo almıştı, bunu mama yapmamıştır, anne memesi kilo aldırıyor iyi dedi.
Bir de dedi ki daha mama verme, sütün varsa bebegi emzirdikten sonra sütünü sağ, sarılık için doymazsa kendi sütünü takviye gibi mama olarak kullan dedi.
Eldiven sapka cıkardik biz.

Eldiven de şapka da takmadik
Eldiven, sapka takmak gerekiyor mu? Ben de hiç takmadım.
Gecmiş olsun canım, covidin hızlıca gecer umarım.
4 cm den sonra sancı arttığı halde açılma yavaşladı. 10buçuk gibi suyumu patlattı ebe sancılar daha da coştu bebeğim kakasını yaptığı için dr panikledi haklı olarak. Kafası hala yukarıdaydı çatala otrduğumda suni ile hızlı açıldı bu sefer inmesi zor oldu yere çömelym burda çok zorlanyrm ddm kabul etmedi kafası tam raotasyo a dönmedi fln ddi. Ama çatalda ıkınmk zormuş. Baya yorldm.23.27 de artık gücüm tükenmişken rabbim kurtardı çok şükğr. Boynuna kordon dolanmış meğer kuzum inmekte zorlanmış.
Biraz zor oldu ama allahın yardımı ile atlattık çok şükür. Dikişlerim ve hemorid çok zorluyr şimdilk
Canım senin dogum ve benimki benziyor, gecmiş olsun. Bebek tam inmeyince bol ıkınmalı ve zorlu.
Sana kaka olayını sorucam her kaka yapan bebek yemiyor degil mi? Bizimki de dogduktan sonra yapmış sanırım, eşim görmüş. Yeseydi söylerlerdi diyorum. Önemli bişey çünkü.
Hanımlar merhaba
Bi şey danışmak istiyorum size.
Depend kullanan oldu mu?
Normal veya sezeryanda?
Alınması gerçekten gerekli mi yoksa olmasa da olur mu?
Depend yüzyılın icadı, ben hala kullanıyorum evde, dısarıda, sadece kanama degil, normal dogumda bazen idrar kacagı da olabiliyor bir süre
Ben bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Doğumum öncesinden beri annem yanımızda kalıyor sağolsun herşeye yetmeye çalışıyor. Ben ve eşim öğretmeniz, eşim hergün okulda malum ve corona dan dolayı birarada bile yatmıyoruz belki aylardır. Eve geldiğinde de kendi bilgisayar odasına geçiyor, yemeğini de oraya götürüyoruz. Odadan dışarı çıktığı zamanlarda da maskeyle çıkıyor.
Eşim ne yanımıza gelebiliyor, ne bebeği kucağına alıp öpüp koklayabiliyor:/ Elinden gelen dışarıdaki işleri yapıyor. Evde sürekli uzaktan görüyor bebeğimizi hep uzaktan öpüyo seviyo. Evdeki bu durum çok canımı sıkıyor. Bi yandan korkuyorum, bebeğimiz çok minik, eşimden dolayı bişey kapsa nasıl baş eder diyorum. Hem bu korku hem de eşimle aynı evde bu kadar mesafeli olmak çok yordu beni gerçekten. Ne kadar annem yanımızda da olsa bu dönemi eşimle paylaşmayı, onunla her an yan yana olmayı çok isterdim.
Sizler napıyosunuz evlerinizde, eşleriniz çalışıyordur, nasıl geçiriyorsunuz bu süreci?
Doguma kadar aynı sizin gibi korunduk, eşim covid oldu bana gecmedi hatta, ama hastane ve devamında eskiye döndük. Ucu bucağı da yok bu işin, ne zamana kadar önlem alabiliriz dedik. Bir de bebek hastanede sürekli risk altında zaten sarılık nedeniyle full hastanedeyiz. Oradan kapması daha olası geliyor.
Okul da riskli tabii yine sizin kararınız.

Canım benim bebek sarılık olunca mama versi dr sadece 1 gün kullandırttı mamayı ve o gün de 3 defa meme veriyosan arkasından 1 defa mama dedi. Sonra bebek kilo almıştı, bunu mama yapmamıştır, anne memesi kilo aldırıyor iyi dedi.
Bir de dedi ki daha mama verme, sütün varsa bebegi emzirdikten sonra sütünü sağ, sarılık için doymazsa kendi sütünü takviye gibi mama olarak kullan dedi.

Canım senin dogum ve benimki benziyor, gecmiş olsun. Bebek tam inmeyince bol ıkınmalı ve zorlu.
Sana kaka olayını sorucam her kaka yapan bebek yemiyor degil mi? Bizimki de dogduktan sonra yapmış sanırım, eşim görmüş. Yeseydi söylerlerdi diyorum. Önemli bişey çünkü.

Depend yüzyılın icadı, ben hala kullanıyorum evde, dısarıda, sadece kanama degil, normal dogumda bazen idrar kacagı da olabiliyor bir süre

Doguma kadar aynı sizin gibi korunduk, eşim covid oldu bana gecmedi hatta, ama hastane ve devamında eskiye döndük. Ucu bucağı da yok bu işin, ne zamana kadar önlem alabiliriz dedik. Bir de bebek hastanede sürekli risk altında zaten sarılık nedeniyle full hastanedeyiz. Oradan kapması daha olası geliyor.
Aslında doğru olan anne sütü
Akşam 6 da uyandı altına 3 kere baktım emiyor emiyor uyumuyor gaz çıkartma onu tekrar tekrar yaptım yok sadece memede uyuyor bırakınca yine ağlama sahte emzik almadı süt dolmuyor ki sürekli emince bende akşam 30 cc verdim öyle işte

Depend bende alsam boşa giderdi uzun gece pedi yetti 18 li idi eve hastanede kullandım hatta arttı sezoda ıdrar kaçağı olmadı

Kızlar bebekte çok hıçkırık var. Sizde de oluyor mu? Ne yapmak lazım böyle hıçkırık tutunca, emzirmemeli di mi?

Eğer emmeyi kabul ediyorsa geçirirmiş kuzum yoksa beklencekmiş öyle
Emzirmeden geçmiyor biraz dik tutuyorum geçmiyorsa emzirme hemen geçiriyor

Kızlar su manuel pompa kullanmadım ben beceremedim bir türlü kızım emiyor ama öyle atlet sütyen ıslanma yok sütüm mu yok bu durumda ?
Süt sağma şart mı
Kafam çok karışık göğsum normale göre büyük süt dolu gibi kız emiyor hayır demiyor asla ama acaba aç mi kalıyor ağlıyor uyumuyor gündüz
Şimdi emdi azıcık azıcık uyudu

Emzirmeden geçmiyor biraz dik tutuyorum geçmiyorsa emzirme hemen geçiriyor

Kızlar su manuel pompa kullanmadım ben beceremedim bir türlü kızım emiyor ama öyle atlet sütyen ıslanma yok sütüm mu yok bu durumda ?
Süt sağma şart mı
Kafam çok karışık göğsum normale göre büyük süt dolu gibi kız emiyor hayır demiyor asla ama acaba aç mi kalıyor ağlıyor uyumuyor gündüz
Şimdi emdi azıcık azıcık uyudu
Senin kafanı senin evdeki büyükler cok karıştırmış canim.
Dinleme kimseyi.
Sütün yetiyor senin.
Benim de atlet sutyen islsnmiyor.
Kızıma kalsa o da sürekli meme de.
3 saatte çıkarmayı dene emzirmeyi.

Gözünuz aydin oncelikle 🥰
Emzirme konusunda sutünüzün az oldugunu asla dusunmeyin , bol bol su icin eger varsa hurma yiyin, komposlu yapip icin ve uyuyun . Mama bende ilk gunler verdim . Ama daha icmiyor . Icersede cok fena kusuyor . Once emzirip sonra sutu sagip , sagdiginizi icirmeyi deneyin.
Yavas yavas mamayi birakabilrsiniz belki
Benim kızımda mama içince kusuyor neden oluyor acaba bu?

Senin kafanı senin evdeki büyükler cok karıştırmış canim.
Dinleme kimseyi.
Sütün yetiyor senin.
Benim de atlet sutyen islsnmiyor.
Kızıma kalsa o da sürekli meme de.
3 saatte çıkarmayı dene emzirmeyi.
Canım benim aynen öyle oldu üstün ıslanır yok dediler kızım ağlıyor hazır mamada versen emzirmeden susmuyor
Atlet sütyen islanmiyor göğüs pedi kullanmıyorum göğüs sis kendi kendime üzüldüm bebeğime yemiyorum diye sağolasın

Cnm büyük ihtimal doğum bailaynca yapmış. Doğduğunda temizdi bulaşmmamştı geri kaln su temiz olduğu için belki.
Aynen doğumşarımkz bnzemeiş cnm 2. Doğum olduğu için saat olarak çok uzun değildi ama aç susuz çok yoruldm.
Bide hastadene de tahlil vs yaptışr enfeksiyon var mı diye çok şükür iyiydi snçlar

Kızlar benim oglanda uzayan sarılık var bugün 16 günlük olduk hâlâ geçmedi sürekli komtroldeyiz Dr uzayan sarılık sorun olmaz dedi başına geken var mı birde burnu tıkandı çekince yeşil sümük geliyor

Kızlar. Benim yavru 3 gündür kaka yapmıyor. Gaz çıkıyor, çiş yapıyor, geyiriyor, deli gibi meme emiyor zorla memeden ayırıyorum ama kaka yok 🤦🏻‍♀️ Ne yapıcaz?

Adaçayı yağı aldım ama kullanmadım daha doktor da colinox diye bir damla verdi onu da kullanmadım son raddemizi bekliyoruz bugün fena kullanırız belki ağlama şeylerimiz arttı uykudan uyanıyo garibim
Bi de kiraz çekirdeği yastığı kullanıyoruz her yatırdığımda ısıtıp koyuyorum üstüne
kiraz çekirdeklerinin üzerine yüzüsyümü kpyuyorsun bizimki hiç sevmiyor yüz üstü yatmayo

Kızlar benim oglanda uzayan sarılık var bugün 16 günlük olduk hâlâ geçmedi sürekli komtroldeyiz Dr uzayan sarılık sorun olmaz dedi başına geken var mı birde burnu tıkandı çekince yeşil sümük geliyor
Bizimde devam canim 2.ayda atarmis vucut
Anne sutu sariligi dedi doktor, kac kere topuktan kan verdik. Dususe gecince rahatladik ama gecen hafta 13’lerdeydi daha. Herhangi bir belirtisi yok uyku hali falan ama surati sari gibiydi. Simdi daha iyiyiz cok sukur zamanla gececek bir hastalik ne yaparsan yap
Degerlerin neler dusme yok mu ?

Arkadaşlar merhaba, ben de 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim 5 haftalıktı doktor kese gördü 4mm ölçtü, 2 hafta sonra gel kalp atışı ve bebeği görelim dedi. 4 gün geçtikten sonra kanamam oldu acile gittim 7 mm ölçtü doktor haftasına göre küçük dedi şüpheli konuştu, düşük olabilir dedi. Kendi doktorumla görüşüp progestan yazdı. Bugün ilk kontrolümün üzerinden iki hafta geçti 7mm den 10 gün geçtikten sonra kese 10.7 mm çıkmış, bebek yok. Doktor kese büyümesi durmuş, bebek gelişmemiş ilacı keselim kendi kendine düşer ya da bir kaç gün bekleyip kürtaj yapalım dedi. Yıkıldım, benzer şekilde hamileliği ilerleyen oldu mu ne yapmalıyım bilmiyorum.

Kızlar. Benim yavru 3 gündür kaka yapmıyor. Gaz çıkıyor, çiş yapıyor, geyiriyor, deli gibi meme emiyor zorla memeden ayırıyorum ama kaka yok 🤦🏻‍♀️ Ne yapıcaz?
7 gune kadar sorun yokmus. gunkurusu kayisi yedim bende hatta poposuna pamukla zeytinyagi bile surdum 3,5 gun sonra yapti ama ne yapmak sirta kadar tabiri az kaldi 😂 kafaya kadar

Back
X