• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kizlar göğüs ucum olmadığı için silikon uç ile emziriyorum ama artık ucu olsun istiyorum ne yapmalıyım??
Ben aynı ucum yoktu hep silikonla emzire emzire bi çıkındı oldu sonda tam o çıkıntı üstüne gümüş kapağı kapatıp dar atlet giydim o baskıyla ucum oldu ahahahahhahahauauauau
Kendimr sanal uç yaptım yani 😂

Kızlar bugün banyo yaptırıcam göbek düştü. Nasıl olur hiçbir fikrim yok. Youtubeda falan güzel yıkama videosu bulan var mı? Tavsiye istiyorum. Bir de bacakları hala çok toplu duruyor anne karnından hiç çıkmamış gibi. Masaj da yapmak lazım. Bu masajı nasıl yapmalı, banyo sonrası mı yapıyosunuz? Her gün jimnastik mi yaptırıyosunuz. Doktor anne karnında 50 cm ölçmüştü boyu, dogunca 47 cm ölçtüler. Bacaklar o kadar toplu ki nasıl ölçebildiler bilmiyorum. çocuk toplana toplana kısaldı😊
Kuzum ben 3 4 kere anca banyo yaptırdım ama tek yapamam heralde aslaa
Eşim tutuyo kendi onda güvende hissettiğinden ben hızlıca şampuan şampuandan kalanlark vücuduna sürüyodum sonra şıpır şıpır su ve havluya sarılış 😂 elimize de yağ sürdüm asla durmadı masaj falan yalan oldu ahhha sudan çok korkuyo çünkü ve donuyo ne kadar sıcak olursa olsun oda

Eşim tutuyo kendi onda güvende hissettiğinden ben hızlıca şampuan şampuandan kalanlark vücuduna sürüyodum sonra şıpır şıpır su ve havluya sarılış 😂 elimize de yağ sürdüm asla durmadı masaj falan yalan oldu ahhha sudan çok korkuyo çünkü ve donuyo ne kadar sıcak olursa olsun oda
bi tavsiyem var.ben bir müslne kundak yapar gbi sarıp.küvete alıyorum. önce o bez,varken su döküyorum.alışınca kaldırıyprum.hoşuna gdiyor böylece

bi tavsiyem var.ben bir müslne kundak yapar gbi sarıp.küvete alıyorum. önce o bez,varken su döküyorum.alışınca kaldırıyprum.hoşuna gdiyor böylece
Denedim yaa yokk hiç sevmiyo
Anne karnında suyu bitmişti alışık değil ondan diyorum artık ahahahaha😂

Kizlar göğüs ucum olmadığı için silikon uç ile emziriyorum ama artık ucu olsun istiyorum ne yapmalıyım??
Ah ah aynı durumdan ben de muzdaribim benimki artık silikon ucu bile kabul etmiyor mecbur şırınga ve parmakla besliyorum. Pompa ile sağınca göğüs ucum çıkıyor benim tutturmaya çalışınca da tembellik edip istemiyor :KK43: pompa varsa o şekilde çıkarabilirsin yada büyük şırınga ile göğüs ucu çıkarma videoları var onlara da bakabilirsin.

Ben mama veriyorum canim bir yada iki kere meme reddi olmadı yinede annemi emerim diyor kuzum

Canim emzirmeye devam sabah direk aklıma geldin yüzünü gormesem yakından tanimasamda duamdasin sabah atletim ıslak azicik baktım var sagdim direk minik bir kuyuya kadar çıktı 30 CC kadar öğlen yine yetmedi akşam iki kere hazir mama veriyorum 30 CC 60 CC kadar gerisini emerek anneden alıyor şimdilik
Benım ılkınde hıc ıslanmıyodu atletm fılan bundada bı tanesı ıslanıyo sutun az cok olmasını o belırlemıyo ıkı kere mama vermekten bıse olmaz hıc uzulme ılerleyen zamanda hıc vermıceksn gorursun bak emzır bol bol

Kızlar bugün banyo yaptırıcam göbek düştü. Nasıl olur hiçbir fikrim yok. Youtubeda falan güzel yıkama videosu bulan var mı? Tavsiye istiyorum. Bir de bacakları hala çok toplu duruyor anne karnından hiç çıkmamış gibi. Masaj da yapmak lazım. Bu masajı nasıl yapmalı, banyo sonrası mı yapıyosunuz? Her gün jimnastik mi yaptırıyosunuz. Doktor anne karnında 50 cm ölçmüştü boyu, dogunca 47 cm ölçtüler. Bacaklar o kadar toplu ki nasıl ölçebildiler bilmiyorum. çocuk toplana toplana kısaldı😊

Canim ilk 10-15 gun alt degisirken bile aglardi. Masaji zor yapardim bacaklarina. Artik buyudu alt donu cikarinca bile seviniyo. Alt degistirip masaj yagi ile oyle kendimce masaj yapiyorum. Aksamlari aci elma yagi suruyorum ayak altina.

Banyomuz katlanabilir kuvet olandan filenin uzerine koyuyoruz once yuzu bize bakacak sekilde suyu yavas yavas dökuyoruz. Sonra ters ceviriyorum artik tutmuyorum duruyor kendi . En sonra kafasini islatirken ben tutup kulaklarini kapatiyorum. Esim su dökuyor elinin uzerinden kafasina direk su dökmuyoruz aglayabilir cunku. Sampuanida her banyoda kullanmiyoruz haftada 1 kullaniyoruz 2 banyoda 1 falan biz genelde kakadan sonra banyo yapiyoruz 3 gunde 1 yapmaya basladi bu ara ama normal kaka degil kafaya kadar 😂alisicaksin yani. Bizde cok zorlandik simdi daha kolay geliyor

Ff4
Kızlar, bebeği yıkadık ama vücudu böyle pul pul oldu. ne olmuş olabilir ki böyle? Sabunlu mu kaldı acaba? Eki Görüntüle 3038487
Köpük şampuan baby me bu kadar kurumadi ama kendim de dahil sabun içeren ürünler beni pul pul döküyor
Sabun kullanma. Sadece su yeterli.
Kabuk atmasi normal. Benim kızımda da oldu.
Bana ebem badem yagi vermişti onu kullandım gecti.

Olur canım yaz tabi aklına geldikçe 😍❤️
Ben yemek yapmayı denemeyi severim bana göre basit sana göre zor da olabilir isteğe göre tarif veririm

Karnımda 50 cm doğdu 46 şimdi 50 cm olmuştur yarın doktor aylık kontrol zamanı
Benim kvalide ben eşim yıkadık ama tek eşinle yıka daha iyi

Ah ah aynı durumdan ben de muzdaribim benimki artık silikon ucu bile kabul etmiyor mecbur şırınga ve parmakla besliyorum. Pompa ile sağınca göğüs ucum çıkıyor benim tutturmaya çalışınca da tembellik edip istemiyor :KK43: pompa varsa o şekilde çıkarabilirsin yada büyük şırınga ile göğüs ucu çıkarma videoları var onlara da bakabilirsin.
Ben de pompayla ucunu çıkarıyorm veriyorum ama dediğin gibi tembellik ediyor tutmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten

Oğlumda sağ bi türlü emmezdi.Bundada uc küçük olunca sol tercih ediyor kızım.

Kızlar ya canım mercimek çorbası istiyor ama o da yenmeyecekler listesinde değilmi?

Ben de pompayla ucunu çıkarıyorm veriyorum ama dediğin gibi tembellik ediyor tutmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
Geçenlerde hastanenin emzirme danışmanlığına gittim. O kadar sert ve haşin davranıyolar ki çocuğa isteyesi varsa da inat edip istemiyor. O gün silikon uçla tuttu ama tabi eve gelince yine aynı tas aynı hamam. Ben de evde daha rahat ederiz diye eve çağırdım pazar günü emzirme hemşiresi gelcek inşallah sonuç alabiliriz. Her seferinde meme teklif ediyorum kızdırmadan ağlatmadan. Zaten dikişlerim de yeni yeni düzeldiği için ilk zamanlar hiç ilgilenemiyordum :/

kızlar ben tek başıma annemden öğrendiğim gibi yıkıyorum biraz eski usül ama en mantıklısı böyle bence file vs kullanmadan. ilk kızımda da çok rahat tek başıma yıkıyordum bunda da öyle
odaya 10 dk önceden elektrikli soba açıyorum önüne küveti koyuyorum. sonra küvete bi battaniyeyi katlayıp yastık misali koyuyorum baş tarafına. şezlong pozisyonu oluyor yani. suyunu koyuyorum bebisi yatırınca boyundan aşağısı suyun içinde oluyor yani o kadar koyuyorum suyu. bu sırada irkilirse ellerini tutuyorum hem üşümüyor hemde suya alışıyor. sonra ön vücudu güzelce sabunluyorum bebek süngeriyle. koltuk altlarını avuç içlerini vs. sonra süngeri tekrar temiz sabunluyorum kenara koyuyorum. ön vücuduna biraz su döküp bebeği sol koluma yerleştiriyorum. temiz sabunlı süngerle aynı işlemi arka vücuduna yapıyorum. arka vücuduna ve kafasına biraz su döküp şampuanlıyorum. sonra kafa vücut tüm suyu bitirip havluya sarıyorum 5-10 dk sürüyor hiç ağlamıyor hatta giydirirken ağlıyor😂 bu şekilde gözüne kulaklarına falan da hiç su kaçmıyor bu arada

Bebeklerde bu deri döküntüsü normalmiş içerde sıvı içinde kaldıkları için derileri kuru havaya adapte olmaya çalışıyor. Bizde de aynısı var muhtemelen bir iki haftaya geçer. Ben de çok kurursa bebe yağı sürüyorum arada.

Köpük şampuan baby me bu kadar kurumadi ama kendim de dahil sabun içeren ürünler beni pul pul döküyor
Biz de baby me köpük şampuan ile yıkadık ama ebe arkadaşa da sordum, gayet normal deri dökmesi dedi. Akşam epey endişe etmiştim 🥲 bebe yağı da sürdüm güzelce, zamanla azalacakmış

kızlar ben tek başıma annemden öğrendiğim gibi yıkıyorum biraz eski usül ama en mantıklısı böyle bence file vs kullanmadan. ilk kızımda da çok rahat tek başıma yıkıyordum bunda da öyle
odaya 10 dk önceden elektrikli soba açıyorum önüne küveti koyuyorum. sonra küvete bi battaniyeyi katlayıp yastık misali koyuyorum baş tarafına. şezlong pozisyonu oluyor yani. suyunu koyuyorum bebisi yatırınca boyundan aşağısı suyun içinde oluyor yani o kadar koyuyorum suyu. bu sırada irkilirse ellerini tutuyorum hem üşümüyor hemde suya alışıyor. sonra ön vücudu güzelce sabunluyorum bebek süngeriyle. koltuk altlarını avuç içlerini vs. sonra süngeri tekrar temiz sabunluyorum kenara koyuyorum. ön vücuduna biraz su döküp bebeği sol koluma yerleştiriyorum. temiz sabunlı süngerle aynı işlemi arka vücuduna yapıyorum. arka vücuduna ve kafasına biraz su döküp şampuanlıyorum. sonra kafa vücut tüm suyu bitirip havluya sarıyorum 5-10 dk sürüyor hiç ağlamıyor hatta giydirirken ağlıyor😂 bu şekilde gözüne kulaklarına falan da hiç su kaçmıyor bu arada
Ben hiç sabunlamiyorum. Şampuan Da kullanmiyorum. Kızım da da nerdeyse 6 ay hiç birsey kullanmadim. Ek gıdaya başlayınca başlıyorum.

Back
X