• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Gunaydın herkese benım bebegımın kakası arada sumuklu oluyor gecelerı cok ıkınıyor sumuksu kaka yaptıgı zamanlarda. ınek sutu alerjısı olabılırmıs anladıgım kadarıyla dıyet yapmam gerekıyor ılk cocugumda yoktu doktora gıdıcem ama bu durumu yaşayan varmı moralım aşırı bozuldu ınsalah gecıcı bır seydır
Belki süt alerjisi değildir doktora danışmakta fayda var tabiki

Kızlar, benim oğlan sürekli emiyor. Öyle böyle değil, abartmıyorum. mesela sabah 9’dan gece 1 buçuğa kadar sürekli emmek istiyor. uyurken huzursuzlanıyor. doktor bebeğiniz iri, bırakın emsin mama yesin filan dedi ama midesi genişleyecek, obez gibi yiyor anlatamam size. uykusunda sinirleniyor emmek için.

Bugün ilk defa emzik verdim, sustu, uykuya daldı ama üzüldüm de. Siz emzik vermeye başladınız mı?

Belki süt alerjisi değildir doktora danışmakta fayda var tabiki
Bende sordum ikinma vs kolik vs dedi bu zamanlarda normal dedi kim sordu bilmiyorum ama ek mama veriyorum ondanda değil dedi oluyormuş geçer 3 aydan sonra dedi
Dün bulgur pilavı mercimek de yedim gaz falan olmadı mercimeği suda beklettim
Z zahrada kimyon deyince bulgur pilavina azıcık serptim olmadı şükür

Onsutu fazla alınca yeşil oluyor dıye bılıyorm mukuslu olma ıhtımalıdemı var bu ara sutum fazla gıbı dedıgınzde olabılır bır deneyeyım cok saol☺️
evet deneyin belkide alerji değildir bunu çözmek daha kolay çünkü :)
Kızlar, benim oğlan sürekli emiyor. Öyle böyle değil, abartmıyorum. mesela sabah 9’dan gece 1 buçuğa kadar sürekli emmek istiyor. uyurken huzursuzlanıyor. doktor bebeğiniz iri, bırakın emsin mama yesin filan dedi ama midesi genişleyecek, obez gibi yiyor anlatamam size. uykusunda sinirleniyor emmek için.

Bugün ilk defa emzik verdim, sustu, uykuya daldı ama üzüldüm de. Siz emzik vermeye başladınız mı?
ben tok oldugunu bildiğim zamanlarda aranırsa veriyorum. zaten artık açlığı tokluğu biliyorlar aç olunca emziğe kanmazlar bence 😅

Kızlar sordum dr.a bu regl değil ara kanama diyor.Ama regl gibi karnım ağrıyor.Ama çok azaldı bugün.

Uzun zaman sessiz kaldım ama her gün atlamadan sizleri okudum, sizinle heyecanlandım, mutluluğunuza ortak oldum. Bebişini kucağına alanların gözü aydın. Benim gibi beklemede olanlara hayırlı doğumlar diliyorum.

Gelelim sessizliğimin sebebine. Babamın endoskopi yaptırması gerekiyordu, gün bulamamış ben de memleketten çağırdım, bizim hastanede yapalım hatta kolonoskopi de yapılsın dedim ama hiç şikayeti olmamasına rağmen kolon kanseri teşhisi kondu. 2 haftalığına gelmişken 2 ay benimle kaldı. Korku, telaş, üzüntü, uykusuz geceler derken 2 gün önce ameliyat oldu. Dün yoğun bakımdan çıktı çok şükür.

Ben ne doğuma odaklanabildim, ne de kafamı boşaltabildim. Babam taburcu olduğunda bende kalacak sanırım. Annem doğum sonrası bana bakacaktı ama şimdi babamın durumu var. Allah yardımcımız olur umarım.

Şimdi annem babamın refakatçisi, onlar taburcu olana kadar ben evde yalnız kalacağım. Doğumdan da korkmaya başladım sanki. Sancı neye benziyor, ben nasıl sakin kalacağım? Kafamda deli sorular.

evet deneyin belkide alerji değildir bunu çözmek daha kolay çünkü :)

ben tok oldugunu bildiğim zamanlarda aranırsa veriyorum. zaten artık açlığı tokluğu biliyorlar aç olunca emziğe kanmazlar bence 😅
Ya ciddi söylüyorum kesinlikle aç değil. Bütüm gün mememde. WC, yemek, duş filan bana haram. altını alıyorum, 2 memeyi de Emiyor mesela, üstüne 30’luk mama veriyorum, gazını alıyorum, tam yatırıcam başlıyor mık mık mık ağlamaya. Memeye koyuyorum susuyor ama ben de robot değilim. Artık sinirlerim bozuldu, ağlama nöbetleri baş gösterdi bende de. Bugün en sonunda emzikle sustu. Uyuduğu gibi aldım emziği ağzından.

Uzun zaman sessiz kaldım ama her gün atlamadan sizleri okudum, sizinle heyecanlandım, mutluluğunuza ortak oldum. Bebişini kucağına alanların gözü aydın. Benim gibi beklemede olanlara hayırlı doğumlar diliyorum.

Gelelim sessizliğimin sebebine. Babamın endoskopi yaptırması gerekiyordu, gün bulamamış ben de memleketten çağırdım, bizim hastanede yapalım hatta kolonoskopi de yapılsın dedim ama hiç şikayeti olmamasına rağmen kolon kanseri teşhisi kondu. 2 haftalığına gelmişken 2 ay benimle kaldı. Korku, telaş, üzüntü, uykusuz geceler derken 2 gün önce ameliyat oldu. Dün yoğun bakımdan çıktı çok şükür.

Ben ne doğuma odaklanabildim, ne de kafamı boşaltabildim. Babam taburcu olduğunda bende kalacak sanırım. Annem doğum sonrası bana bakacaktı ama şimdi babamın durumu var. Allah yardımcımız olur umarım.

Şimdi annem babamın refakatçisi, onlar taburcu olana kadar ben evde yalnız kalacağım. Doğumdan da korkmaya başladım sanki. Sancı neye benziyor, ben nasıl sakin kalacağım? Kafamda deli sorular.
Öncelikle geçmiş olsun 🌸. Çok şükür babanız iyiymiş. Ne güzel evlatmışsınız ki kendinizden önce babanızı düşünüyorsunuz. Emin olun Allah bunun mükafatını verir. Eğer adet sancısı çekiyorsaydınız başlangıcı adet sancısının aynısı diyebilirim. Adet sancısında sürekli oluyorsun bu sancı girip çıkıyor ve ritmik bir şekilde gidiyor. Ben 6 dakikada bir sancı çektiğimi görünce anlamıştım doğum başladığını. Tabi ki sonra ağrının sıklığı da şiddeti de artıyor. Korkacak bir şey yok bence. Doğum anı değil sancı kısmı daha zordu bana göre. Oda son yarım saati zorluyor. O kadarcıkta dayanabiliyoruz. Emin ol böyle zorluklarla mücadele edene Allah yardım ediyor. Ben tüm hamileliğimi yalnız geçirdim. Bir kere bile şunu aşerdim diyebileceğim o şımarıklığı yapabileceğim kimsem olmadı. Ama şahane bir doğumum oldu. Allah a sığın bolca dua et.

Ya ciddi söylüyorum kesinlikle aç değil. Bütüm gün mememde. WC, yemek, duş filan bana haram. altını alıyorum, 2 memeyi de Emiyor mesela, üstüne 30’luk mama veriyorum, gazını alıyorum, tam yatırıcam başlıyor mık mık mık ağlamaya. Memeye koyuyorum susuyor ama ben de robot değilim. Artık sinirlerim bozuldu, ağlama nöbetleri baş gösterdi bende de. Bugün en sonunda emzikle sustu. Uyuduğu gibi aldım emziği ağzından.
Bende ilk başlarda direniyordum tok ama aranıyordu. Sırf orda uyumak için yaptığını anladığımdan beri veriyorum 2 dk emiyor uyuyor. Artık alışkanlık oldu. Ordan başka bir yerde uyumuyor.

Bende ilk başlarda direniyordum tok ama aranıyordu. Sırf orda uyumak için yaptığını anladığımdan beri veriyorum 2 dk emiyor uyuyor. Artık alışkanlık oldu. Ordan başka bir yerde uyumuyor.
Mememde uyuyor ama yatmaya gelince uyanıp huysuzlanıyor. Uyumak için 2 dk emiyor dediğin emzik mi meme mi?

Ben de emzik veriyorum bazen ağlayası tutuyor hiç bir derdi olmamasına rağmen 🤷🏻‍♀️

Bu arada kızlar aylık kontrol tamam kilo almış formul mama zor zamanlarda birkaç kez verilebilir bebeği aşırı ağlatmaya gerek yok dedi
Kilo aldıran o azıcık sütüm var dediğin anne sütü dedi 3620 olmuş şükür normalde 1ayda bu gayet iyi dedi doğum kilosu 2300 di
Gozde ve kalça ultrason da iyimis
Darısı hepinizin başına olsun
Bu arada hastaneye girdik bir türlü çıkamadık kız bir kere çiş iki kere kaka 3 bez değiştirme istedi emzirme artı formül mama gaz hıçkırık derken yeni çıktık sabah kahvaltısı etmeden çıktım düşünün artık muz yemiştim şimdi yemek yicem yine sesi mizirdama şeklinde

ben emziğe karşı değilim zaten senin ruh sağlığından önemli mi ya kendini iyi hisset ki bebeğine de verimli olabil. uykuya geçişlerde kullnabilirsin bence sen bilirsin ama

Bu arada kızlar aylık kontrol tamam kilo almış formul mama zor zamanlarda birkaç kez verilebilir bebeği aşırı ağlatmaya gerek yok dedi
Kilo aldıran o azıcık sütüm var dediğin anne sütü dedi 3620 olmuş şükür normalde 1ayda bu gayet iyi dedi doğum kilosu 2300 di
Gozde ve kalça ultrason da iyimis
Darısı hepinizin başına olsun
Bu arada hastaneye girdik bir türlü çıkamadık kız bir kere çiş iki kere kaka 3 bez değiştirme istedi emzirme artı formül mama gaz hıçkırık derken yeni çıktık sabah kahvaltısı etmeden çıktım düşünün artık muz yemiştim şimdi yemek yicem yine sesi mizirdama şeklinde
Gordunmu bak sagma makınesıne kalsa senın hıc sutun yoktu çok ıyı almış maşallah devamındada boyle gıder ınsallah ama öğünlerını atlama canım atıstr sureklı

Ben de emzik veriyorum bazen ağlayası tutuyor hiç bir derdi olmamasına rağmen 🤷🏻‍♀️

ben emziğe karşı değilim zaten senin ruh sağlığından önemli mi ya kendini iyi hisset ki bebeğine de verimli olabil. uykuya geçişlerde kullnabilirsin bence sen bilirsin ama
Ya ben de çok karşı değilim ama beni reddeder diye korkuyorum. Çenesi yorulacak emzikte, bana gelince istemeyecek emmek diye endişe ediyorum. Çok da erken sanki. Daha 12 günlük. biraz büyüseydi de öyle verseydim emziği 🥲

Selamlar 31.03.2022 de doğum yaptım. Martın son annesi oldum sanırım. Normal doğum için gittik 40+5 de suni sancı verildi 8 saat bekledik fakat sonunda kanamam oldu ve plesantadan geldiği anlaşıldığı için sezaryene alındım. Epiduralle 1 saat sürdü iyi ki alınmışım bebeğe kordon dolanmış 2 kere. Neyse çok şükür bebeğim de ben de gayet iyi atlattık. 3250 doğdu. Bugün de eve geldik. Şu ana kadar bi sorunumuz yok. 🥰

benm kızda öylr.ben mothercare den uyku tulumu almıştım. kollar açıkta . öyle uyuyor .göğsü en azındn açıkta kalmıyor
Canım peki gece alt acarken tüm tulumu çıkarıyor musun?

Canım ben de aynı ikilemdeyim, zaten 1 ay sonrası amerikan pediatri derneği de öneriyomuş.
Ben de 1 ay zor dayanıcam, bir gece ansızın emzik vericem senin gibi. Anne çok yıpranıyor, çocuk huysuzlanıyor sürekli ağız şıp şıp. Benimki elini emiyor sürekli.

Canım ben de aynı ikilemdeyim, zaten 1 ay sonrası amerikan pediatri derneği de öneriyomuş.
Ben de 1 ay zor dayanıcam, bir gece ansızın emzik vericem senin gibi. Anne çok yıpranıyor, çocuk huysuzlanıyor sürekli ağız şıp şıp. Benimki elini emiyor sürekli.
ya benimki de üstünü başını ellerini emiyor çıldırıyor meme ararken 😔 normal Mİ acaba? Pazartesi 15 günlük olacak doktora götürücem sarılık testi için, o zaman sorucam bakalım derdi neymiş paşamın

Gordunmu bak sagma makınesıne kalsa senın hıc sutun yoktu çok ıyı almış maşallah devamındada boyle gıder ınsallah ama öğünlerını atlama canım atıstr sureklı
Çok destek oldun burada sağol doktor tebrik ediyorum dedi kilo alimi harika formül mama sadece 3 kere yeter emzirmeyle kilo aldı bilgin olsun dedi
Canım dünden bugüne üzerime damlıyor sütüm inan moral ve gıda sende moral oldun

Back
X