• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ney bilmiyorum ama bizdedd oldu ara ara yine oluyo ama azdi biberon veriyodum arada sut sagip onu kestim bide emerken yuksek sesle beyaz gurultu actim. Ins gecer sizindr
Belki diğer arkadaşlar yardımcı olabilir inşallah bi çözüm bulabiliriz
Randevumumuz yakında doktora gidince soracağım

Kızlar Aras bi haftadır aynı saatlerde ağlamaya başlıyor akşam üstü hele saat 9 da daha baskın oluyor sinirli sinirli emmek istiyor emerken bırakıp ağlıyor
Sizce kolik mi yoksa gazımı var
Benimde oyle gece 22:00’den sonra noluyo emmese bile deliriyor. Nurse harvey veriyorum sakinliyor. Bugun iyice delirdi komple soyduk bisey mi oldu diye. Cildirdi resmen
Birde kakamizi 3 gunde 1 yapiyoruz bugun 3.gundu gelen giden yok oda sıkinti yapiyor.

Agu demeye basladi son bikac gundur nasil hosuma gidiyor dunyanin en guzel sesi resmen 🥰

Canım emdikçe sekil böyle oluyor sanki? Çocuğun emme sekliyle ilgili olabilir.
Yok canım, benimkiler doğuştan bu şekilde. Meme desteği mi meme pedi mi öyle bi şeymiş bunların adı. Doktorum demişti oradan da süt gelecek diye. hakikatten geliyor da. Sadece sağ mememde ağrı var, acı değil o bölge ağrıyor Emdikçe.

Ben de bu damlayı kullanıyorum d vitamini içermeyen, günde 1 defa kullanıyorsunuz degil mi? Sadece bununla gazınız gecti mi ya? Ben yeni basladım ama henüz gecmedi. 10 gün sonra gecmezse, kontrolde ek birsey veririm dedi.

Benimki aventi almadı, damaklı degil damaksız daha iyi diyorlar diye aventi almıştım. Şimdi damaklı mı denesem diyorum, emziksiz çok zor :KK43:

Kızlar Almanyada bir arkadasım dogum sonrası verilen rahim toparlama egzersizi eğitimlerinden bahsetti. Herkese veriliyomuş. Türkiyede bu sekilde birsey yapan var mı? Eğitim veren bir yer, videodan yapan vs merak ettim.
Ben de normal dogum sonrası 22 gün gecti ama daha konforuma kavusamadım. 40 gün iyileşmek için gerekli bir sürec sanırım 😏
İştahlı şekilde yemek yeme devam 62 idim bugün 56 olmuşum yürüyüş yok hep evdeyim yemek abur cubur devam.ilk20 gün tek kilo veremedim şimdi yeni yeni

Kızlar Aras bi haftadır aynı saatlerde ağlamaya başlıyor akşam üstü hele saat 9 da daha baskın oluyor sinirli sinirli emmek istiyor emerken bırakıp ağlıyor
Gaz sancısına kolik diyorlar zaten.
Haftada 3 günü ve 3 saati geçiyorsa kolik diyorlar.
Ara ara bizde de oluyor.
Bebekler 3. haftadan sonra algıları açılıyor.
Cluster feeding te diyorlar bu saatlere.
Sabırlı ol emzirebildokce emzir kucağına al konuş.

Ben de bu damlayı kullanıyorum d vitamini içermeyen, günde 1 defa kullanıyorsunuz degil mi? Sadece bununla gazınız gecti mi ya? Ben yeni basladım ama henüz gecmedi. 10 gün sonra gecmezse, kontrolde ek birsey veririm dedi.

Benimki aventi almadı, damaklı degil damaksız daha iyi diyorlar diye aventi almıştım. Şimdi damaklı mı denesem diyorum, emziksiz çok zor :KK43:

Kızlar Almanyada bir arkadasım dogum sonrası verilen rahim toparlama egzersizi eğitimlerinden bahsetti. Herkese veriliyomuş. Türkiyede bu sekilde birsey yapan var mı? Eğitim veren bir yer, videodan yapan vs merak ettim.
Ben de normal dogum sonrası 22 gün gecti ama daha konforuma kavusamadım. 40 gün iyileşmek için gerekli bir sürec sanırım 😏
Biz d vitamini olarak kullanıyoruz günde 1 kere doktor bağırsaklarını da düzenler demişti ama benim bebeğimde farklılık olmadı.

Bepantol kullanıyorum yinede oldu Zeytinyağı surduk bepantol e de devam eden ederim

Canım hangi marka elektrikli olan birde ne kadar çıktı sütun elektrikli ile manuel de benim gibi çıkmadı ama elektrikli olunca fark nasıl
Lansinoh markası baya eski bi modeli sanırım tekli. Ben genelde emdikten sonra kanallarda kalıp mastit yapmasın diye sağıyorum onda da en fazla 40cc gördüm. Süt konusu bende çok sıkıntı malesef doğumdan itibaren çok moral bozucu şeyler yaşadım ne kadar gelse şükrediyorum tamamen kesilmedi diye

Kizlar elektrikli pompa kullananlar hangi marka kullanıyor???
Benim manuel pompa ile hicbirsey gelmiyor

Birde bebeğinin ağzında pamukçuk olan var mı

Kızlar yazan olmadı süt sağan var mı elekrtli yada manuel hangisi
Manual mochi benim canımı acıtıyor genelde, beceremedim onu kullanmayı.
Süt sagmıyorum ben düzenli olarak, bazen çok dolup süt bezeleri oluşuyor rahatsız ediyor onlar için kullanıyorum. Medela swing çok iyi sagıyor, bezeler geciyor. 2.el letgodan almıştım, bir bakarsın canım.
Pamukçuk için dr karbonatlı su önerdi 1 cay bardağı kaynamış sogumuş suya 1 cay kasıgı kadar karbonat koyup, gazlı bezle dilin üstünü sil dedi (youtubedan video bulabilirsin dedi) sürekli yapma dedi, arada yani çok olursa, benimkinde de beyazlık var, fırsat bulup yapamadım.

Bendeki sade drop D3 ayrıca veriyoruz sağolasın bende dedim yanlışlık olmasın

Az önce banyo yaptırdım zeytinyağı sürdüm sağolasın kıpkırmızı pütürlü görsen canı acıyor olmalı banyo bir gün arayla yaptırdım aslında hep onun dışında pamuk kullanıyordum ıslak mendile geçtim o mu yaptı bez mi bilemiyorum
Bezini degiştirmediysen markasını ıslak mendilden olmuştur altını her açtığında pamukla zeytinyağı sür düzenli kullanınca işe yarıyor ben oğlumda hep yaptım İnan ki hiç pişik kremi almamıştım

Benim de yaklaşık iki haftadır öyle akşam 8.30-9 gibi başlıyor 11e kadar falan ilk başlarda ben de onla birlikte ağlıyordum da artık kucağıma alıp ayakta dolaşıyorum onla konuşuyorum bi de yeni keşfettim ayağımda sallayınca sakinleşiyor akşamları bunları yapıyorum emzirmeyi acıkmadığı sürece yapmadım çünkü böyle ağlayarak emdiğinde hemen peşine ne içtiyse kusuyor

Kızlar benim oğlanın burnu çok tıkalı. 2 gün serum fizyolojik yaptık biraz aktı burnu ama değişen bi şey olmadı. Nefes alırken Tıp tıp diye ses geliyor. bu öğlen doktora götürücez. Dua edin bi şey çıkmasın 😔 geçen hafta fotoğraf çekimine götürdük. orada sanırım klima çarptı, 32 dereceydi içerisi bebek üşümesin diye ama bebeğimiz uyumadı çekim uzun sürdü. Ciğerim parçalanıyor onun nefesini böyle duydukça.

Kızlar yazan olmadı süt sağan var mı elekrtli yada manuel hangisi
Şuan sağmıyorum devamlı emziriyorum ama kızımda lansinoh elektrikli ile sağıyordum
Çekişi de güzeldi ve sağlam bi üründü
Tavsiyemdir tavsiye 😊

Kızlar bebeğinde gaz ve kabızlık problemi olanlar her gün sabah aç karınla 1 yemek kaşığı saf zeytinyağ içebilir. Hem sütünüzün kalitesi de artar.

Back
X