• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
3 ay kontrolümüz vardı
6.450 olmuş boy da 61,5 cm
Bütün bebişler sağlıkla büyüsün 💐
Benim sağlık ocağındaki ebe 3. ay göz kontrolü İçin önemli illa göz kontrolü yaptır bu ay diyor. Siz yaptırdınız mı yada düşünüyor musunuz ?
Gözlerin diplerine bakıyorlarmış glükom gibi bişey var mı yada katarakt ona bakıyorlar dedi. İlk çocuğumda hiç duymadım öyle bişi dememişlerdi
Maşallah maşallah canım,, doktor kilosu için ne dedi

A azaria yanılmıyorsam sen bana emzir vardır sütun diye destek oluyordun o zamanlarda cisli beze bak diyordun 💐
Evt hatırladım.
İnanmak ve başarmak Allahın izni ile.
İlk kızımdan biliyorum erken doğduğu için güçsüz dü. Ememedi kuzum. Ben pes etmedim. Aylarca sırf anne sütü popalayarak besledim.
Herkes sütün kesilir bu bebek emmez seni dediler. Hic kulak asmadim dua ettim ve hergün göğsümü vermeyi denedim.
Ve 18 haftalik ti emmeye başladığında.
O yüzden imkansız diye birsey yoktur inşallah.
Kul Allahtan istesin yeterki.

Biz de bu arada ilk asimizi olduk.
Huzursuzluk başladı malesef.

Hayır son 2 haftadır böyle normalde güzel emerdi. Ama ısrarla anne sütüne devam etmeye çalışıyorum gündüz uyanıkken istemiyor kesinlikle, sütü sağıp kaşıkla veriyorum
Benimki de üç dört gündür öyle .ondan önce ikincisini emmeden doymuyirdu resmen .iki saatte bı emiyirdu .bı dönemden geçiyorlar sanırım .hep uyku arasında emziriyodum .bugün yatarak emzirmeyi denedim hmn tuttu emdi .hemde her emzirmede sürekli genzine kaçıran çocuk bı kere bile genzine kaçırmadı .az önce de disaridan geldik 3 saati geçmişti emeli ama yok yani çığlık çığlığa memeye gelince aç ama tutmuyor .gittim yatak odasına sakinleştirici bı müzik açtım yatarak emzirdim .ikisini de sapilur şupur emdi ve hiç genzine kaçmadı .ilk cocugumda korkuyodum yatark hiç emzirmemistim bunda bı cesaret emzirdim dedim .bı sure böyle emicek galiba .atak haftasında gözüküyor. Bu hafta geçince düzelir inşallah .sizde bı deneyin isterseniz bu yöntemi .açıkçası ben sagmakla falan uğraşamam .öyle vakit de bulamam alışır duye de korkarım .

Evt hatırladım.
İnanmak ve başarmak Allahın izni ile.
İlk kızımdan biliyorum erken doğduğu için güçsüz dü. Ememedi kuzum. Ben pes etmedim. Aylarca sırf anne sütü popalayarak besledim.
Herkes sütün kesilir bu bebek emmez seni dediler. Hic kulak asmadim dua ettim ve hergün göğsümü vermeyi denedim.
Ve 18 haftalik ti emmeye başladığında.
O yüzden imkansız diye birsey yoktur inşallah.
Kul Allahtan istesin yeterki.
Annenin istemesi kadar önemli birşey yok haklısın inan Allah'a güven teslimiyet
Biz de bu arada ilk asimizi olduk.
Huzursuzluk başladı malesef.
Rota menenjit onlardan mi bizde cumartesi 3 ay kontrol ve aşılar olucak hepsini bir arada mi yapıyor hiç bilmiyorum
Tek başıma çok zorlanıyorum bazen ev işleri birleşince birde şu aşılar olunca eyvah
Verem aşısı 3 gün huzursuzluk oldu zaten

Rota menenjit onlardan mi bizde cumartesi 3 ay kontrol ve aşılar olucak hepsini bir arada mi yapıyor hiç bilmiyorum
Tek başıma çok zorlanıyorum bazen ev işleri birleşince birde şu aşılar olunca eyvah
Verem aşısı 3 gün huzursuzluk oldu zaten
Rota aşısı ishal yapabiliyor bizimkinde ilk gün 3 defa yaptı kakasını
Onun dışında ağrı ateş vs yapmıyor dedi doktorumuz yapmadı da

Benimki de üç dört gündür öyle .ondan önce ikincisini emmeden doymuyirdu resmen .iki saatte bı emiyirdu .bı dönemden geçiyorlar sanırım .hep uyku arasında emziriyodum .bugün yatarak emzirmeyi denedim hmn tuttu emdi .hemde her emzirmede sürekli genzine kaçıran çocuk bı kere bile genzine kaçırmadı .az önce de disaridan geldik 3 saati geçmişti emeli ama yok yani çığlık çığlığa memeye gelince aç ama tutmuyor .gittim yatak odasına sakinleştirici bı müzik açtım yatarak emzirdim .ikisini de sapilur şupur emdi ve hiç genzine kaçmadı .ilk cocugumda korkuyodum yatark hiç emzirmemistim bunda bı cesaret emzirdim dedim .bı sure böyle emicek galiba .atak haftasında gözüküyor. Bu hafta geçince düzelir inşallah .sizde bı deneyin isterseniz bu yöntemi .açıkçası ben sagmakla falan uğraşamam .öyle vakit de bulamam alışır duye de korkarım .
Bende kucakta emmek istemediginde yatarak emziriyorum hem daha uzun emiyor hemde evet genzine gitmiyor..

Bi deneyeyim canım sağolasın

Rota aşısı ishal yapabiliyor bizimkinde ilk gün 3 defa yaptı kakasını
Onun dışında ağrı ateş vs yapmıyor dedi doktorumuz yapmadı da
İyi ki söyledin canım
Bizimki bir antibiyotik kullandı su gibi ishal oldu çok zordu
Peki rota aşısı ishal yapınca doktora mi gittin tekrar yoksa birgün mu sürdü öyle

Ben kırkı çıktıktan sonra hep oyun halısına bıraktım. İlk zamanlar hiç dikkatini çekmiyordu. Sonra günden güne ilgisini çekmeye başladı ve inanılmaz kurtarıcı bir şey. Oyun halısına bırakıp işlerimi yapabiliyorum.
Canım çok sağol yatırdım kırmızı bir plastik yıldız oyuncak var ona dokunuyor tutamiyor ama bakıyor gerçekten vakti gelmiş uzun süre bakıyor vakit geçiriyor iyi varsın iyi ki burası varda herşeyi paylaşıyoruz az kişiyiz ama olsun

Canım çok sağol yatırdım kırmızı bir plastik yıldız oyuncak var ona dokunuyor tutamiyor ama bakıyor gerçekten vakti gelmiş uzun süre bakıyor vakit geçiriyor iyi varsın iyi ki burası varda herşeyi paylaşıyoruz az kişiyiz ama olsun
Piyanolu olanları var bn ondan aldım çok güzel oyalıyor

İyi ki söyledin canım
Bizimki bir antibiyotik kullandı su gibi ishal oldu çok zordu
Peki rota aşısı ishal yapınca doktora mi gittin tekrar yoksa birgün mu sürdü öyle
Sadece bir gün sürdü
İshal olması normal kabul ediliyor dedi ama ishal bile olmayabilir bazı bebekler
Eğer kanlı ishal olursa doktora gitmemiz gerekiyormuş. Çok şükür öyle bir durum olmadı, sizin de sorunsuz olur umarım 🌺

Günaydın bizim oğlanın konaklar geçmiyo ya ne yaptıysam hem geçici çözüm oldu yazık kaşınıyor da galibaa hep yoluyo kafasını yüzünğ gözünü konak kaşındırmaz falan diyolar ama bizimki hep kaşımaktsn kanatıyo

Bir de rotadan sonra bizim oğlanın vücut kabardı kıpkırmızı oldu 2 gün bugün daha iyi gibiyiz dokundu heralde egzemaları coştu

Günaydın bizim oğlanın konaklar geçmiyo ya ne yaptıysam hem geçici çözüm oldu yazık kaşınıyor da galibaa hep yoluyo kafasını yüzünğ gözünü konak kaşındırmaz falan diyolar ama bizimki hep kaşımaktsn kanatıyo
Kaşıntı oluyorsa canim o zaman o konak değildir.
Tam kafasinin neresinde var?
Konak genelde kafanın tepesi ve yan larda oluyor ve kaş altı.
Ben hiç birsey yapmadim. Cok kötü olmuştu bizimki ama Kaşıntı yoktu bizde.
Simdi geçiyor artık.

Simdi geçiyor artık.

Simdi geçiyor artık.
Tam olarak böyle şeker doktorlar kuruluk normal hindistan cevizi yağı sürün fln diyo yolluyo da cildi de kuru zaten prenses oğlum

Eklentiler

• IMG_20220603_082352.webp
    IMG_20220603_082352.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG_20220603_082348.webp
    IMG_20220603_082348.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 86
Back
X