• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Biz bugün gidiyoruz 4.ay kontrolüne ama ocean kullanicam ben.

Sakın sakın sağılmış inet sütü alma. Chicavasin dediği gibi bize bile yasak o sütler su an. İçindeki bakteriler yüzünden. Günlük pastorize alabilirsin veya kendi sütünü de kullanabilirsin.
Benimde içime sinmedi o.Bende bi bakıyım ocean a.

Ay bu ikinci çocuklar çok şansız kız hep ikinci el kullanicak.besiginden oyuncağına hep ablasindan kaldı 😅 mama sandalyesi mama kaşığı falan da hep ablasindan .termosda var .bı suluk alcam bı önlük yallah 😂😂
Kız fiyatları gör hemen şükrettt her alıncakta travma geçiriyorum ya ne pahalı anacım

Arkadaşlar meme reddi denen olay nedir haftasonu 3 aylık olacak oğlum emzireceğiim zaman etrafa bakıo sureklı agzından cıkarıo memeyi guluo baska yere bakıo sık sık cıkarıo emmek ıstemıyormus gıbı ama aç belli yani
hem gogsume verirken hem enjektörle doyurdum bugun artık dırek enjektorle verdım bu sefer de benı emmezse die korku gırdı ıcıme bu mudur yani meme reddi yaşayan var mı tekrar emmesi için nasıl yöntemler denediniz
Bir de sanırım sütüm azalıyor sağıyorum da eskısı gıbı bıberon dolmadıgı gıbı çeyrek bıle olmuyor 30 40 cc arası cıkıyor ıkı gogsumden de bi anda oldu sankı anlayamadım noldu bestlak siparişi verdim başka önerisi olan var mı acaba

Kizlar bişey sorucam .ben şimdi kırkım çıktıktan bı kaç gün sonra adet oldum ama adet oldugundan da emin değildim .çok çok az pede bile gelmiyordu 2 gün sürdü .bir ay sonra yine aynısı oldu bu biraz pede geldi o da iki gün falan sürdü .şimdi yine adet oldum .bugün 4. Gün ama 4 günü toplasan 1 ped dolmaz . Aynı zamanda kasık ağrısı da var adet yani bu bnce ama böyle çok az olan var mı. Hiç doktora gidip o çatala cikasim yok 😅

Arkadaşlar meme reddi denen olay nedir haftasonu 3 aylık olacak oğlum emzireceğiim zaman etrafa bakıo sureklı agzından cıkarıo memeyi guluo baska yere bakıo sık sık cıkarıo emmek ıstemıyormus gıbı ama aç belli yani
hem gogsume verirken hem enjektörle doyurdum bugun artık dırek enjektorle verdım bu sefer de benı emmezse die korku gırdı ıcıme bu mudur yani meme reddi yaşayan var mı tekrar emmesi için nasıl yöntemler denediniz
Bir de sanırım sütüm azalıyor sağıyorum da eskısı gıbı bıberon dolmadıgı gıbı çeyrek bıle olmuyor 30 40 cc arası cıkıyor ıkı gogsumden de bi anda oldu sankı anlayamadım noldu bestlak siparişi verdim başka önerisi olan var mı acaba
Gezerek ve yanına yatarak oyun oynayarak emzirmeyi deneyin

Aslinda ağlayıp kendini geriye doğru aymiyorsa seninki tam meme reddi sayılmaz . Şimdi etrafı keşfetme zamanı .etrafa bakmaktan emmiyor . Tam uyanırken emzirmeyi dene .bilinci açılmadan al kucağına . Ya da ben mesela uyutuyirum tam dalmadan alıyodum kucağıma emiyirdu uykuya devam ediyordu .şimdi o yöntemde ise yaramıyor. Bende yatarak emzirmeyi denedim öyle emiyor 3 haftadır falan .arada keyfi yerindeyse kucağıma alıyorum ufak ufak zipayarak bı yandan da poposuna vurarak emiyor .ama etrafa bakmak daha cazip geliyor .artık bnde yatark emzirmeye alıştım 😅ne ben terliyorum ne de çocuk .dışarıda da açsa bı şekilde tutacak artık orası Allah'a emanet 😂ben doktora soyledigimde artık zorlama annesi ne zaman isterse nasıl emmek isterse öyle devam et dedi .bn emnicek diye strese girmeyince çocukta bı nebze olsa düzeldi

Ben çok sıkıntı yaşadım hala yaşıyorum gözümün önünde aç aç duruyor ama emzirmeye çalışınca sanki cimciklemişim gibi çığlık çığlığa. Uykudan ilk uyandığında gece ve uyku mahmuruyken yedirmeyi deneyin. İki göğsünüzden toplam mı 30-40 çıkıyor?

Aslinda ağlayıp kendini geriye doğru aymiyorsa seninki tam meme reddi sayılmaz . Şimdi etrafı keşfetme zamanı .etrafa bakmaktan emmiyor . Tam uyanırken emzirmeyi dene .bilinci açılmadan al kucağına . Ya da ben mesela uyutuyirum tam dalmadan alıyodum kucağıma emiyirdu uykuya devam ediyordu .şimdi o yöntemde ise yaramıyor. Bende yatarak emzirmeyi denedim öyle emiyor 3 haftadır falan .arada keyfi yerindeyse kucağıma alıyorum ufak ufak zipayarak bı yandan da poposuna vurarak emiyor .ama etrafa bakmak daha cazip geliyor .artık bnde yatark emzirmeye alıştım 😅ne ben terliyorum ne de çocuk .dışarıda da açsa bı şekilde tutacak artık orası Allah'a emanet 😂ben doktora soyledigimde artık zorlama annesi ne zaman isterse nasıl emmek isterse öyle devam et dedi .bn emnicek diye strese girmeyince çocukta bı nebze olsa düzeldi
Kilo alımında sıkıntı yaşadınız mı peki o dönemde

Kizlar bişey sorucam .ben şimdi kırkım çıktıktan bı kaç gün sonra adet oldum ama adet oldugundan da emin değildim .çok çok az pede bile gelmiyordu 2 gün sürdü .bir ay sonra yine aynısı oldu bu biraz pede geldi o da iki gün falan sürdü .şimdi yine adet oldum .bugün 4. Gün ama 4 günü toplasan 1 ped dolmaz . Aynı zamanda kasık ağrısı da var adet yani bu bnce ama böyle çok az olan var mı. Hiç doktora gidip o çatala cikasim yok 😅
Canım regl olanlar neden oluyor olmayan neden olmuyor anlamış değilim
Ama bir yerde okudum emzirme arası seyreklesince yumurta oluyor regl olunuyormus
Ek mama verince emzirme arası seyreklesecek yada geve uyumaları başlayınca yazıyordu

S Samsai C Chivas Regal evet bı kac yerde daha okudum uyku arası uyumak üzereyken emiyorlarmış şimdi denedım tam uykusu varken emdi ama işte sütüm de az emdikce gelir dio deneyımlıler ama bı kac gun sabredecegım bestlakta gelsın de ınsaallah bı once aldıgım gıbı işe yarar sağdıgımda toplam 30 40 cc gelıyor 😞teşekkürler deneyımlerınızı anlattıgınız için inşaallah sizin evlatlarınızda en kısa zamanda normale döner ve guzelce emer bol sütlü az ataklı gunler 🥰

Ayın dordunde gittik doktora bu ay 700 Gr almışti ki biz 1. Ayda 1400 ikinci ayda 1100 Gr almıştık .ama artık zaten kilo alımı dusucek .500 Gr bile alsa yeterli. Asıl bu önümüzdeki ay belli olur ama uyansın bnmle birlikte tartılır bakar yazarım sana ayın dordunden bu güne kaç Gr almış . İnat etmeyerek bı de onun istediği şekilde yatark emzirdigim için meme reddini yendik sayılır .bu ara yatark da olsa güzel emiyor. Tabi az kilo da almış olabilir çünkü bizimki 1.5 haftadır hasta hava veriyoruz .iyileşti sayilir

Canım regl olanlar neden oluyor olmayan neden olmuyor anlamış değilim
Ama bir yerde okudum emzirme arası seyreklesince yumurta oluyor regl olunuyormus
Ek mama verince emzirme arası seyreklesecek yada geve uyumaları başlayınca yazıyordu
😅Kafalar karışık. Bizimki zaten pek gce uyanmaz gece uykusuna yatar iki kere kalkar emmeye 4-5 saatte bir . Hayır olayım regli sıkıntı değilde adam akıllı olayım bari .gce hiç gelmiyor mesela ped takıyorum tertemiz kalkıyorum .gün içerisinde hareket ettikce azar azar geliyor

S Samsai C Chivas Regal evet bı kac yerde daha okudum uyku arası uyumak üzereyken emiyorlarmış şimdi denedım tam uykusu varken emdi ama işte sütüm de az emdikce gelir dio deneyımlıler ama bı kac gun sabredecegım bestlakta gelsın de ınsaallah bı once aldıgım gıbı işe yarar sağdıgımda toplam 30 40 cc gelıyor 😞teşekkürler deneyımlerınızı anlattıgınız için inşaallah sizin evlatlarınızda en kısa zamanda normale döner ve guzelce emer bol sütlü az ataklı gunler 🥰
Canım şimdi sütüm azalicak diye düşünme öncelikle .ben mesela sadece göğsün rahatsız olduğunda sagdim biraz el pompasiyla hatta emmiyor diye onu vermedim sagdigimi da döktüm gitti .hiç CC bakmadım çünkü sadece fazlalığını aldım hem süt üretimi devam etsin hem de göğüslerim rahatsız olmasın diye .ayrıca mesela ben uzun süre araliklarla emzirdim .normalde 2 saat sonra emiyirda ben 2.5 saat sonra teklif ettim baktım istemiyor yarım saat sonra tekrar teklif ettim. Gbelde o dönem 3-3.5 saatte bı emmek istedi .doktor kesinlikle zorlama kafasını ittirerek memeyi tutturmaya çalışma dedi .ve dediğim gbi yatark emzirmeyi bı dene buzimki hem şaşırdı hem çok sevdi öyle emmeyi. Bı de yatark daha uzun süre emmeye başladı .şuan mesela bazen bir bir buçuk saatte bı kendi emmek istiyor .

Bu arada sizin bebişlerin maşallahı var tosbik hepsi😂 Benim kızı dün kontrole götürdük 62 cm 5670 gr olmuş hastaneden çıkışı 3000 gr dı
Benim kızım da 3250 doğdu 3 kiloyla taburcu olduk. 76 günlük bugün. 5100 oldu anca. Benim sütüm azaldı yarısını mama yarısını anne sütü şeklinde besliyorum ama kilo almıyor bebeğim. Üzülüyorum çok. Sütüm çoktu resmen azaldı. Sağınca da çok çok az çıkıyor. Bestlak falan bence hiç işe yaramıyor.
Ben de rotavirüs aşısı yaptıran var mı diye soracaktım acaba nasıl yapılıyor etkileri ne oldu bilgi veren olur mu?

Benim kızım da 3250 doğdu 3 kiloyla taburcu olduk. 76 günlük bugün. 5100 oldu anca. Benim sütüm azaldı yarısını mama yarısını anne sütü şeklinde besliyorum ama kilo almıyor bebeğim. Üzülüyorum çok. Sütüm çoktu resmen azaldı. Sağınca da çok çok az çıkıyor. Bestlak falan bence hiç işe yaramıyor.
Ben de rotavirüs aşısı yaptıran var mı diye soracaktım acaba nasıl yapılıyor etkileri ne oldu bilgi veren olur mu?
Ben iki gün önce yaptırdım .ağızdan damla seklinde veriliyor serum fizyolojik gbi bişey onu ağzına sıkıyor. Bize kötü bı yan etkisi olmadı hatta uyudu sürekli 😅bizimki iğne olan asilarda da huysuz olacağına uyku basıyor uyuyor sürekli

13 gün önce 7100 çıkmıştı kiyafetsiz. Şimdi kucağımda tarttim 7500 çıktı .100 Gr kıyafete saydım 7400. Yani 300 Gr almış iki haftada .şöyle bişey buldum internette .burdaki değerlere göre haftalık kilo alımı 150 Gr bnmkinin.iyi gözüküyor .

Eklentiler

• Screenshot_2022-06-17-13-36-45-070_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-06-17-13-36-45-070_com.android.chrome.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 62
Benim kızım 1.5 aydır böyle ağzına dâhi almıyor, sadece uyurken emzirebiliyorum. Onun dışında şırınga ile besliyorum. Süt destek için de solgar kullanıyorum çok memnunum

Back
X