• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ben de düşünüyordum ne zaman uzanip alacak diye çünkü bu harika haftalar kitabinda uzanir oyuncak alir filan diyor. Bikac hafta once sevdigi ve tutabilecegi oyuncaklari onun eli nerdeyse oraya goturup oyuncaklari tutturdum aaa hanimiş nerdeymiş diye çektim yine aynısını yaptim hep. Oral dönemde oldugu için hemen agzina goturmek istiyor zaten bunu ustuste 10 kere yapinca iyice alisti tuttu agzina goturdu elinden düşürdü. Yine elinin oldugu yere goturdum tuttu agzina goturdu düşürdü bu sekilde öğrendi.
Sonra diğer eline verdim oyuncağı ama tersine geldi mesela sag eliyle oyuncagi tutup tutup sol elini agzina goturuyodu kiyamam 😊 ilk hangi elle oğrendiyse onu ezberlemis. Ertesi gün o da duzeldi. Bikac gun sonra da ben oyuncagi onun eline goturmedim o elini uzatmaya basladi sonra da düşürmeleri azaldı. Bu sekilde ogrendi bence alıştırma yapmak şart defalarca yapa yapa öğreniyorlar yardimci olmak lazım
Anladım canım teşekkürler bugünden itibaren kampa sokayım çocuğu🤣

Merhaba güzel anneler❤️ Benim bebeğim 4 aylık olmak ğzere, çok şükür gaz sorunlarımız epey azaldı ama şimdi de inanılmaz bi yanancılama başladı, evdeki 3 kişi hariç birini gördüğü an katılarak ağlamaya başlıyor, zaten normal ağlamazdı hep katılır gibi olurdu ama şimdi resmen kaskatı kesiliyor:( bu katılma olayını düşünürken şimdi bide bu aşırı yabancılama çok moralimi bozuyır, hiçbiyere gidemiyorum açık havaya çıksak biriyle gözgöze gelmesi yetiyor , biri gelirse nasıl gideceğini şaşırıyor, sonrasında yavrum hıçkıra hıçkıra bir hal oluyor, neye ğzüleceğimi ne yapacağımı şaşırdım kaldım:(

Merhaba güzel anneler❤️ Benim bebeğim 4 aylık olmak ğzere, çok şükür gaz sorunlarımız epey azaldı ama şimdi de inanılmaz bi yanancılama başladı, evdeki 3 kişi hariç birini gördüğü an katılarak ağlamaya başlıyor, zaten normal ağlamazdı hep katılır gibi olurdu ama şimdi resmen kaskatı kesiliyor:KK43: bu katılma olayını düşünürken şimdi bide bu aşırı yabancılama çok moralimi bozuyır, hiçbiyere gidemiyorum açık havaya çıksak biriyle gözgöze gelmesi yetiyor , biri gelirse nasıl gideceğini şaşırıyor, sonrasında yavrum hıçkıra hıçkıra bir hal oluyor, neye ğzüleceğimi ne yapacağımı şaşırdım kaldım:KK43:
5. Ayda yabancilama baslıyor diye biliyorum. Bizde yok az kisi gordügündenmi acaba tv izletilmiyor ama ortamda tv acmanin direk muhattap etmeden faydası olabilir mi acaba. Bende yabacilasin istiyorum herkese guluyor millet elliyo kucagina aliyo kolunu opuyo virus var ayri ama olmasada istemiyorum. Yabancilasa dokunamazlar.

Merhaba güzel anneler❤️ Benim bebeğim 4 aylık olmak ğzere, çok şükür gaz sorunlarımız epey azaldı ama şimdi de inanılmaz bi yanancılama başladı, evdeki 3 kişi hariç birini gördüğü an katılarak ağlamaya başlıyor, zaten normal ağlamazdı hep katılır gibi olurdu ama şimdi resmen kaskatı kesiliyor:KK43: bu katılma olayını düşünürken şimdi bide bu aşırı yabancılama çok moralimi bozuyır, hiçbiyere gidemiyorum açık havaya çıksak biriyle gözgöze gelmesi yetiyor , biri gelirse nasıl gideceğini şaşırıyor, sonrasında yavrum hıçkıra hıçkıra bir hal oluyor, neye ğzüleceğimi ne yapacağımı şaşırdım kaldım:KK43:
Benim kızım en baştan beri böyle ben ve babası dışında kimsenin kucağında durmuyor bas bas bağırıyor en çok annemle babama üzülüyorum daha torunlarını doya doya sevemediler🥲

5. Ayda yabancilama baslıyor diye biliyorum. Bizde yok az kisi gordügündenmi acaba tv izletilmiyor ama ortamda tv acmanin direk muhattap etmeden faydası olabilir mi acaba. Bende yabacilasin istiyorum herkese guluyor millet elliyo kucagina aliyo kolunu opuyo virus var ayri ama olmasada istemiyorum. Yabancilasa dokunamazlar.
Babası çok memnun zaten , bu hastalıkta kimse gelmesin diye yapıyo dio:) ama ben çok geriliyorum ne biliym bu kadar yabancılama hiç gördüğüm bişi diildi bebeklerde bide katıla katıla ağlamak morarmak falan:(

Benim kızım en baştan beri böyle ben ve babası dışında kimsenin kucağında durmuyor bas bas bağırıyor en çok annemle babama üzülüyorum daha torunlarını doya doya sevemediler🥲
Evett ya en çok yakınlarımız için üzülüyorm ben de, demekki var böle bişey, ne kadarlık oldu sizin bebişş

Canım çok geçmiş olsun sünnet işi çok zormuş cidden. Biz sünnet esnasında yanındaydık ama bayılcam sandım stresten 😏😭bize sprery verdi 5cü gün kantaron yağına başlayın dedi geleneksel sünnetti
Valla ben hiç sormadım geleneksel mi başka bi şey mi diye Ama kestikleri derisini gazlı bezle verdiler.

Kızlar, doktor bize üçüncü gün banyo yaptırabilirsiniz dedi ama korkuyoruz açıkçası. siz nasıl banyo yaptırdınız?

Babası çok memnun zaten , bu hastalıkta kimse gelmesin diye yapıyo dio:) ama ben çok geriliyorum ne biliym bu kadar yabancılama hiç gördüğüm bişi diildi bebeklerde bide katıla katıla ağlamak morarmak falan:KK43:
Aynen bende yabancilasın istiyorum ama katılması kötü ama neden öyle yapıyor kuzu. Geçer insaAllah

Bizimki de agliyo ya bayramda herkesin yuzune bakip tek tek agladi biz alistirinca guven duymaya basliyo sonradan 10 dk sonra filan gozler yaşlı yaşlı gülüyo yazık 😍 ama yabanci biri gorunce etkisinde kaliyor gece ruyasindan bile aglayarak uyaniyor oyle günlerde.

alsem alsem biz de 3 gun sonra yikadik kese yapmayin onun disinda lifle pipisini guzelce ovalayin sampuan kullanin dedi. Ben korktum cok bastiramadim sonra kontrolde orda beyaz beyaz bisiler gordu enfeksiyona cevirir normal ovarak temizliceksin dedi kizdi hatta doktor

Bizimki de agliyo ya bayramda herkesin yuzune bakip tek tek agladi biz alistirinca guven duymaya basliyo sonradan 10 dk sonra filan gozler yaşlı yaşlı gülüyo yazık 😍 ama yabanci biri gorunce etkisinde kaliyor gece ruyasindan bile aglayarak uyaniyor oyle günlerde.

alsem alsem biz de 3 gun sonra yikadik kese yapmayin onun disinda lifle pipisini guzelce ovalayin sampuan kullanin dedi. Ben korktum cok bastiramadim sonra kontrolde orda beyaz beyaz bisiler gordu enfeksiyona cevirir normal ovarak temizliceksin dedi kizdi hatta doktor
Ay ben hayatta ovalayamam. Çok kırmızı şu an ve şiş doğal olarak. Yarın da bi mucize olup birden değişmeyecek ya bu görüntü. bana kalsa sabun bile sürmem ama eşim nette okumuş sabunlu suyun kabuk bağlatmaya olumlu etkisi varmış diye. doktor da normal banyo yaptırın deyince bi ikilemde kaldık.

Ne demek. Sana yol göstersin yeter :) yani burda hepimizin başına inan bir sürü badireler geldi. 2 arkadaşımızın bebeğine epilepsi olabilir dediler. Allah'tan ikisi de iyi şimdi. Hastane süreçleri, yatışlar..
Bebeğin gayet iyi, sağlıklı çok şükür
Çok şük
Kızlar ne kadar ne bılmem ama putursuz sulu ve mukuslu 10 gundur falan böle bırden sulu kaka yapmaya basladı sonrasında da mukuslu sıvı kaka rengı gorundugu kadar koyu degıl deneyımlı anne varsa aranızda benı bılgılendırır mısınız
Benim bebeğim hep böyle kaka yapıyor

Benimki de aynı. Hiç yabancılamıyor, yeter ki kucak olsun 🤣 hatta bayramda sırtı yere gelmedi çok canım sıkıldı virüs var millet seviyor habire.

Babası çok memnun zaten , bu hastalıkta kimse gelmesin diye yapıyo dio:) ama ben çok geriliyorum ne biliym bu kadar yabancılama hiç gördüğüm bişi diildi bebeklerde bide katıla katıla ağlamak morarmak falan:(
Bence bebeğini dışarı çıkarken vs oku üfle. Bebekler insanların aurasındanda etkilenirlermiş. Ben geçen bir arkadaşın evine gittim. Normalde hiç ağlamazdı eve girdik ağlamaya başladı çıkana kadar ağladı. Balkona çıkınca susuyordu. Ve öyle bir ağlama yok sanırsın bir yerini kopardık.

Canım gçeen gğn aşı
Canım geçen aşı yaparken benimki de katıla katıla morarak ağlayınca ebe hep bu şekilde ağlıyorsa doktora gösterin dedi. Morarma ve nefes tutma normal değil dedi. Korkutmak için yada canını sıkmak için demiyorum aklında bulunsun doktoruna bir dahaki götürmende söyle. Bende pazartesi kontrolü var o zaman söyleyeceğim.

Ay ben hayatta ovalayamam. Çok kırmızı şu an ve şiş doğal olarak. Yarın da bi mucize olup birden değişmeyecek ya bu görüntü. bana kalsa sabun bile sürmem ama eşim nette okumuş sabunlu suyun kabuk bağlatmaya olumlu etkisi varmış diye. doktor da normal banyo yaptırın deyince bi ikilemde kaldık.
Bende tam onu dicrktim biz önden sabunlu suya bı 5 dk falan oturtup bekledik .sonra normal banyo yaptırdık .direk pipiye subtutmamaya çalıştık o kadar

Benimki de aynı. Hiç yabancılamıyor, yeter ki kucak olsun 🤣 hatta bayramda sırtı yere gelmedi çok canım sıkıldı virüs var millet seviyor habire.
Benim kız kime olsa gider sinir oluyorum ağlasa iyi olur herkes kucağa almak peşinde istemiyorum açıkçası

Kızlar, doktor bize üçüncü gün banyo yaptırabilirsiniz dedi ama korkuyoruz açıkçası. siz nasıl banyo yaptırdınız?
Bize de 3 gün sonra dedi
Ama olur da kaka yapar ve bulaşırsa pipiyi kese yapmadan elinle suyla keselemeden banyo yaptırabilirsin dedi canım
Korkma sakın banyodan 🌺

Son düzenleme:
Bende tam 3 gün dolunca su dolu küvete koydum.onden o suyun içine beyaz sabun ile köpük yapıp sıktım.sonra bebeği aldım.onunda pipisine beyaz sabun sıktım.antiseptik özelliği olsun diye beyaz sabun kullandım.insan banyo olcak deyince korkuyor ama daha çabuk iyileşiyor.her gün dediğim gibi yapın.1 hafta filan böyle yaptım.vucuduju yine kendi şampuanı ile yıkadım.(Bioderma kullanıyorum)
Aman yıkarken ilk zamanlar elleyemedim asla.4 gün zaten çok kizarikti. 1 hafta sonra dokunmaya başladım.zaten anlarsın ya .iyileşir gibi olunca yumuşak banyo süngeri surersin

Back
X