• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bize de 3 gün sonra dedi
Ama olur da kaka yapar ve bulaşırsa pipiyi kese yapmadan elinle suyla keselemeden banyo yaptırabilirsin dedi canım
Korkma sakın banyodan 🌺
Canim keseyi birak bebek süngeri ve sakallı ipten yumuşak lif bile kullanmıyorum baby me köpük şampuan ile ellerimle yıkıyorum ben kızımı.. sünnet için demiyorum zaten çok hassas hepsinin teni normalde de öyle yıkıyoruz life geçiş olmadı

Kızlar bebeğiyle tek başına dışarı çıkan var mı ben hep eşimle cikiyorum kendimi kötü hissediyorum
,5 kat aşağıya o bebek arabasının altını bile indirmek zor geliyor puseti bıraktık zaten

Canim keseyi birak bebek süngeri ve sakallı ipten yumuşak lif bile kullanmıyorum baby me köpük şampuan ile ellerimle yıkıyorum ben kızımı.. sünnet için demiyorum zaten çok hassas hepsinin teni normalde de öyle yıkıyoruz life geçiş olmadı
🥰 benim de annem peluş gibi lif ördü yumuş yumuş onla yıkıyorum

Kızlar bebeğiyle tek başına dışarı çıkan var mı ben hep eşimle cikiyorum kendimi kötü hissediyorum
,5 kat aşağıya o bebek arabasının altını bile indirmek zor geliyor puseti bıraktık zaten
Ben bebek ve 2 yaşında ki kızımla hep çıkıyorum.
Evde daha çok stresli oluyor.

Benimki de aynı. Hiç yabancılamıyor, yeter ki kucak olsun 🤣 hatta bayramda sırtı yere gelmedi çok canım sıkıldı virüs var millet seviyor habire.
Aynen ya bidr agzina baklavs veren bile oldu ben organik pekmez araştırıtkene 😅 bide eliyle elinide yalanı bu ac kiz kadınin yeniden tedbirler alınırsa bebek icin cok sevinicem

Bende tam onu dicrktim biz önden sabunlu suya bı 5 dk falan oturtup bekledik .sonra normal banyo yaptırdık .direk pipiye subtutmamaya çalıştık o kadar

Bize de 3 gün sonra dedi
Ama olur da kaka yapar ve bulaşırsa pipiyi kese yapmadan elinle suyla keselemeden banyo yaptırabilirsin dedi canım
Korkma sakın banyodan 🌺

Bende tam 3 gün dolunca su dolu küvete koydum.onden o suyun içine beyaz sabun ile köpük yapıp sıktım.sonra bebeği aldım.onunda pipisine beyaz sabun sıktım.antiseptik özelliği olsun diye beyaz sabun kullandım.insan banyo olcak deyince korkuyor ama daha çabuk iyileşiyor.her gün dediğim gibi yapın.1 hafta filan böyle yaptım.vucuduju yine kendi şampuanı ile yıkadım.(Bioderma kullanıyorum)
Aman yıkarken ilk zamanlar elleyemedim asla.4 gün zaten çok kizarikti. 1 hafta sonra dokunmaya başladım.zaten anlarsın ya .iyileşir gibi olunca yumuşak banyo süngeri surersin
Teşekkür ederim kızlar, içim rahatladı vallahi. Sağ olun 🌸

Bizim kullandığımız sabun baby Me marka sıvı sabun. normalde pipisinin üstüne sadece süngerden köpük yapıp sıkıyorduk. pipiyi Ovalamıyorduk. bacaklarını ve kaşık kısmını hafif ovalıyorduk. pipisinin Derisini eşim eliyle açtırıp su döküyordu. Popo kısmını süngerliyorduK güzelce. Yarın da aynı şekilde mi yapsak? bizim küvette oturtmaya aparatamız yok. Bebiş destekle oturuyor kucağımda filan ama küvette su ve sabunla o şekilde tutmak çok zor olur. Zaten çocuğu çevirmeden bi önden vücudunun üstünü yıkarız herhalde. Aşağıya da sabunlu su akar gider 🤔

Ben yenidoğan takımında dugmesiz zıbın vardı ya onu kestim kullanıyorum.
Bizim arakatta ev. 9 basamak iniyorum, sonra asansör, arkasından bir 9 basamak daha. Binadan cikinca da 4 basamak cikiyorum. Asel pusette oluyorum. Değer elimde suyum ile araba var.

Aynen ya bidr agzina baklavs veren bile oldu ben organik pekmez araştırıtkene 😅 bide eliyle elinide yalanı bu ac kiz kadınin yeniden tedbirler alınırsa bebek icin cok sevinicem
Ya ne cahiller yemin ederim. Allah'a şükür kimseyle gorusmuyorum, yakınımda da akraba yok.

Benim de 5. Kat bebek arabasını arabanın bagajinda birakiyorum eve cikarmiyorum hic o sekilde cikabiliyorum yine de bunu çok nadiren yapabildim inmek kolay olsa da cikmak cok zor dogumdan sonra dizime ödem attı hala gecmedi kendim bile merdiven cikamadigim icin bebekle hic cikamiyorum. Ev bakıyorum tasinmak icin ama piyasasa ev yok zaten ev kucucuk kaldik boyle

Evett ya en çok yakınlarımız için üzülüyorm ben de, demekki var böle bişey, ne kadarlık oldu sizin bebişş
4.5 aylık oldu en baştan beri böyle ya bu zamana kadar sevilmeye alışır diyodum ama bişey değişmedi maleseff 😢 başkaları değil valla annemle babama çok üzülüyorum

Ben de 40ından sonra hep çıktım. Kızımı araba koltuğuna evde oturtuyorum. Sırt çantamda eşyalarımızı alıyorum. Arabaya koyup anneanneye babaanneye gidip geziyoruz. Yoksa evde zor duruyor hanımefendi. İşin kötüsü kanguruyu hiç sevmedi. Kişisel alanını ihlal etmemizden hiç hoşlanmıyor :p o yüzden pusetle taşımak çok zor oluyor. Bebek arabası da bagajımda. Yürüyeceğimiz zaman onu çıkartıyorum ama buralar çok sıcak. Ancak 18 sonrası yürümeye uygun. O zaman da eşim geliyor. Eve dönmüş oluyoruz.

Ben de 40ından sonra hep çıktım. Kızımı araba koltuğuna evde oturtuyorum. Sırt çantamda eşyalarımızı alıyorum. Arabaya koyup anneanneye babaanneye gidip geziyoruz. Yoksa evde zor duruyor hanımefendi. İşin kötüsü kanguruyu hiç sevmedi. Kişisel alanını ihlal etmemizden hiç hoşlanmıyor :p o yüzden pusetle taşımak çok zor oluyor. Bebek arabası da bagajımda. Yürüyeceğimiz zaman onu çıkartıyorum ama buralar çok sıcak. Ancak 18 sonrası yürümeye uygun. O zaman da eşim geliyor. Eve dönmüş oluyoruz.
Arabada kendi duruyor mu 🥲 massalah 🧿🧿🧿 hic biyerde aglamadigi kadar ciglik cigliga agliyor bizim arabada oto koltuguna da oturmuyor kucakta da durmuyor. 10 dk mesafeye bile zor gidiyoruz arabayla şarkılar aciyoruz oyuncaklar salliyoruz camı açiyoruz ama maalesef

benim evim müstakil ev ve giriş katta. merdiven sorunum yok ama zaten olsaydı da bebek arabam kabin boy. puseti de bıraktıysanız 6 aydan sonra şiddetle tavsiye ederim. tek elle açılıp kapanıyor ve hafif. bebekle ikisini bir bile kucaklayıp indirilebilir yani.
benim bide büyük kızım var ikisiyle yakın mesafe araba yolculuğu bile yapiyorum:) 3 yaşına yaklaşıyor o da ama sağolsun zor zamanlarımda küçüğe oyuncak falan gösterip 5 dk oyalayabiliyor😂
hatta geçenlerde ben mutfaktaydım. o da kardesine oyuncak gösteriyordu biraz sıkılmaya başladı mutfaktan gözetliyordum. büyük kızımın aklına haftalardır çantamın derinliklerinde duran emzik gelmis. gitti aldı verdi ve 2 dk da olsa emdi 😳 zaten ilk ve sondu ahahaha😂

Ya ne cahiller yemin ederim. Allah'a şükür kimseyle gorusmuyorum, yakınımda da akraba yok.
Benikde yok akrabam burda. Ama sansims degsik insanlar denk geldi iste. Yeniden virus tedbirleri gelirse sevinicem.🤦🏼‍♀️

Arabada kendi duruyor mu 🥲 massalah 🧿🧿🧿 hic biyerde aglamadigi kadar ciglik cigliga agliyor bizim arabada oto koltuguna da oturmuyor kucakta da durmuyor. 10 dk mesafeye bile zor gidiyoruz arabayla şarkılar aciyoruz oyuncaklar salliyoruz camı açiyoruz ama maalesef

Valla bizimki de durmayınca ben arabada gezdiriyorum :) genelde uyuyor. Seviyor arabayı

4 günlük kontrolünden beri hep dışarıda 😂 Hiç sakınmadım, bayram seyran dere tepe hep gezdirdim. özellikle avm’ye gidiyoruz çok bunalırsam çünkü emzirme odası var serin serin oh 😂 ama 1.5 saatlik uzağa da gittim, acıktığında arabada emzirdim, yemek yerken müslin emzirme örtüsüyle emzirdim Falan filan.

Eşim olmadan tek olarak da çıktığım oldu, mahallede turladım. Bebek arabasının tekerlekli araba kısmı daire kapısının önünde duruyor. Önce puseti oturtuyorum arabaya sonra çocuğu pusete koyuyorum. asansör var zaten apartmanda. rahat oluyor. Şu an pusette devam ediyoruz biz. Destekle oturmaya başladı ama tam oturması 5-6. aylarını bulur. o zaman arabanın normal üst kısmına geçeriz diye düşünüyorum.

benim evim müstakil ev ve giriş katta. merdiven sorunum yok ama zaten olsaydı da bebek arabam kabin boy. puseti de bıraktıysanız 6 aydan sonra şiddetle tavsiye ederim. tek elle açılıp kapanıyor ve hafif. bebekle ikisini bir bile kucaklayıp indirilebilir yani.
benim bide büyük kızım var ikisiyle yakın mesafe araba yolculuğu bile yapiyorum:) 3 yaşına yaklaşıyor o da ama sağolsun zor zamanlarımda küçüğe oyuncak falan gösterip 5 dk oyalayabiliyor😂
hatta geçenlerde ben mutfaktaydım. o da kardesine oyuncak gösteriyordu biraz sıkılmaya başladı mutfaktan gözetliyordum. büyük kızımın aklına haftalardır çantamın derinliklerinde duran emzik gelmis. gitti aldı verdi ve 2 dk da olsa emdi 😳 zaten ilk ve sondu ahahaha😂
Hangi markanın kabin boy?

Kızlar bebeğim 4 ayı doldurdu. Ama gündüz uykularımız yok denecek kadar azaldı. Uykusu gelince uyutuyorum 5 dk sonra uyanıyor ve sanki 3 4 saat uyumuş gibi enerjik kalkıyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?

Kızlar bebeğim 4 ayı doldurdu. Ama gündüz uykularımız yok denecek kadar azaldı. Uykusu gelince uyutuyorum 5 dk sonra uyanıyor ve sanki 3 4 saat uyumuş gibi enerjik kalkıyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?
5. Ay da daha beter olduk biz gece uykularimizda gündüz gibi oldu 20 dk 30 dk kalkip kimimde emiyo kiminde gozu kapalı agliyo. 4. Ayı mumla aratıyo

Back
X