• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar benim oğlan memede uyumayı seviyor . Ek gıdaya geçince bu isteği azalır diye düşünmüştüm ama yok tam tersi iyice düşkün olmaya başladı. Karnı tok bile olsa emmeden uyumuyor. Eylül ayında okula başlayacağım . 3 4 saat ayrı kalacağız ama bizim oğlan sabah 8-10 arası şekerlemesini de çok seviyor . Ben okula başladığımda büyük ihtimal uyumayacak . O yüzden bu memede uyuma işini çözmem gerekiyor . Neler yapabilirim sizce nasıl vazgecırebilirim?

Yok askim bende vermedim daha. Ben bu işler için önce kafama uyan bi doktor bulmayi bekliyorum daha doktor bile bulamadım ki kafama göre de yapmak istemiyorum
Kafana göre doktor bulmak çok zor maalesef. En iyisi anne yöntemleri ve senin araştırdıklarinin bileşimi bence 🤣

Canım, bu tam buğday unu falan denetiliyormus sanırım, onu yumurta ile karıştırıp falan mı tattiricaz acaba?
Bu ek gıda blw sonsuz deniz gibi. Dalınca cikilmiyor 🙈
Hipp alman markasi cok iyi denetleniyor ama yine de birseyler çıkabilir. Yumurta vs. Karistabikirsin.
Bana sorarsanız ne kadar uzun emzirebiliyorsaniz emzirin. Tanıdığım kadın dogumcu bir arkadaş var bir yaşına kadar çocuklarına merdeyse sadece anne sütü verdi.
Ben de bu sefer öyle yapmayı düşünüyorum.
Anne sütü ve diser cikinca blw.

Herkesler başlamış tadım işine ya 6yı bekliyoruzz yok mu başka bekleyenn çok geride kalmış hissediyorym kendimii su bile vermedim daha hiçç
ben de bekliyorum. hadi sizin biraz daha önden gidiyor benim oğlana göre ama ben de su bile vermedim hiç. eylül 1'i dört gözle bekliyorum, orası ayrı tabii :KK53:

Hangi markanın kabin boy?
pierre cardin yeeho. ama daha donanımlıları da çıkmış bu büyük kızıma kullandığım araba.
Herkesler başlamış tadım işine ya 6yı bekliyoruzz yok mu başka bekleyenn çok geride kalmış hissediyorym kendimii su bile vermedim daha hiçç
bende bekliyorum ama su veriyorum. resmen susuyor çocuk dün ev yapımı yoğurttan ayran da içti azcık😅

Uykusuz bir geceden merhaba, dün gece sadece emmek isteyen göğsümü çektiğim anda Çığlık atmaya başlayan bir bebekle uzun saatler geçirdik, birde oyun oynamak istiyordu sürekli bağırıyor sesini keşfediyordu. Hem hadi uyu kızım diyorum bi yandanda o halleri hoşuma gidiyor 🤣

Ben yenidoğan takımında dugmesiz zıbın vardı ya onu kestim kullanıyorum.

Bizim arakatta ev. 9 basamak iniyorum, sonra asansör, arkasından bir 9 basamak daha. Binadan cikinca da 4 basamak cikiyorum. Asel pusette oluyorum. Değer elimde suyum ile araba var.

Ben de 40ından sonra hep çıktım. Kızımı araba koltuğuna evde oturtuyorum. Sırt çantamda eşyalarımızı alıyorum. Arabaya koyup anneanneye babaanneye gidip geziyoruz. Yoksa evde zor duruyor hanımefendi. İşin kötüsü kanguruyu hiç sevmedi. Kişisel alanını ihlal etmemizden hiç hoşlanmıyor :p o yüzden pusetle taşımak çok zor oluyor. Bebek arabası da bagajımda. Yürüyeceğimiz zaman onu çıkartıyorum ama buralar çok sıcak. Ancak 18 sonrası yürümeye uygun. O zaman da eşim geliyor. Eve dönmüş oluyoruz.

benim evim müstakil ev ve giriş katta. merdiven sorunum yok ama zaten olsaydı da bebek arabam kabin boy. puseti de bıraktıysanız 6 aydan sonra şiddetle tavsiye ederim. tek elle açılıp kapanıyor ve hafif. bebekle ikisini bir bile kucaklayıp indirilebilir yani.
benim bide büyük kızım var ikisiyle yakın mesafe araba yolculuğu bile yapiyorum:) 3 yaşına yaklaşıyor o da ama sağolsun zor zamanlarımda küçüğe oyuncak falan gösterip 5 dk oyalayabiliyor😂
hatta geçenlerde ben mutfaktaydım. o da kardesine oyuncak gösteriyordu biraz sıkılmaya başladı mutfaktan gözetliyordum. büyük kızımın aklına haftalardır çantamın derinliklerinde duran emzik gelmis. gitti aldı verdi ve 2 dk da olsa emdi 😳 zaten ilk ve sondu ahahaha😂

Benim de 5. Kat bebek arabasını arabanın bagajinda birakiyorum eve cikarmiyorum hic o sekilde cikabiliyorum yine de bunu çok nadiren yapabildim inmek kolay olsa da cikmak cok zor dogumdan sonra dizime ödem attı hala gecmedi kendim bile merdiven cikamadigim icin bebekle hic cikamiyorum. Ev bakıyorum tasinmak icin ama piyasasa ev yok zaten ev kucucuk kaldik boyle

4 günlük kontrolünden beri hep dışarıda 😂 Hiç sakınmadım, bayram seyran dere tepe hep gezdirdim. özellikle avm’ye gidiyoruz çok bunalırsam çünkü emzirme odası var serin serin oh 😂 ama 1.5 saatlik uzağa da gittim, acıktığında arabada emzirdim, yemek yerken müslin emzirme örtüsüyle emzirdim Falan filan.

Eşim olmadan tek olarak da çıktığım oldu, mahallede turladım. Bebek arabasının tekerlekli araba kısmı daire kapısının önünde duruyor. Önce puseti oturtuyorum arabaya sonra çocuğu pusete koyuyorum. asansör var zaten apartmanda. rahat oluyor. Şu an pusette devam ediyoruz biz. Destekle oturmaya başladı ama tam oturması 5-6. aylarını bulur. o zaman arabanın normal üst kısmına geçeriz diye düşünüyorum.
Kızlar ben 5.kattayim bebek arabası puset bile çıksa ağır geliyor kız düz hesap 6 kilo evde hapis oluyoruz açıkçası
Esim olmadığında 3 4 gün evden çıkamıyorum kötü hissediyorum
kuş kadar hafif baston arabalar da şimdiden olur mu bilmiyorum kullanan varsa yazsın asansör zaten yok

Bende vermedim canim su bile vermedim 😬
Dun aksam elma yerken yalattim sadece hosuna gitti gibiydi 😂 cocugumun agzina sadece prebiyotik ve kan ilaci kasiklari girdi simdiye kadar. Emzik almadi biberonde ihtiyac olmadi cok sukur 🤲🏻
Bugun e bebek’e gidip cam rende alicam
Vakumlu oioi 3 gozlu tabaktan aldim internetten o hazir bakalim
Bende tam doldurimm6.ayi oyle diyenlerdenim

Benimki emeklemeye basladi koydugum yerde durmuyor artik o yuzden yatakta bile birakamiyorum 😬 cok zor gercekten bide ayakta durunca cok seviniyo cok mutlu oluyor 😂 yurumek istiyor hep

Kızlar ben 5.kattayim bebek arabası puset bile çıksa ağır geliyor kız düz hesap 6 kilo evde hapis oluyoruz açıkçası
kuş kadar hafif baston arabalar da şimdiden olur mu bilmiyorum kullanan varsa yazsın asansör zaten yok
Ben bilmiyorum canım maalesef

Dun aksam elma yerken yalattim sadece hosuna gitti gibiydi 😂 cocugumun agzina sadece prebiyotik ve kan ilaci kasiklari girdi simdiye kadar. Emzik almadi biberonde ihtiyac olmadi cok sukur 🤲🏻

Benimki emeklemeye basladi koydugum yerde durmuyor artik o yuzden yatakta bile birakamiyorum 😬 cok zor gercekten bide ayakta durunca cok seviniyo cok mutlu oluyor 😂 yurumek istiyor hep
Aynen benimki de emeklemeye başladı. koltuğun altına girmeye çalışıyor kafasını vuracak diye korkuyorum . Tuvalete bile yalnız gidemiyorum artık

benim kızım hiç pusette durmadı. puseti sadece arabada kullandık. ilk zamanlar kanguruya taktım hep. ama artık oturtuyorum kabin boy arabayı kullanıyorum o yüzden. yani aslında tam yatar oluyor ama o şekilde de durmuyor. şezlong gibi geniş açıyla oturtunca etrafı da izliyor o şekilde duruyor

Aynı bizimki. Oturmayı sevmiyor, illa ayakta olacak.

Hipp alman markasi cok iyi denetleniyor ama yine de birseyler çıkabilir. Yumurta vs. Karistabikirsin.
Bana sorarsanız ne kadar uzun emzirebiliyorsaniz emzirin. Tanıdığım kadın dogumcu bir arkadaş var bir yaşına kadar çocuklarına merdeyse sadece anne sütü verdi.
Ben de bu sefer öyle yapmayı düşünüyorum.
Anne sütü ve diser cikinca blw.
Yok denettiriliyormus, denetleme değil :) ben aldım burdan organik hepsini de, neyin içine katıp tattiricaz? :)
6.5aylik olunca baslicam ben. Duzeltilmise göre 6 aylık oluyor. 9dan sonra sıkıntı diyor çoğu kitap yabancı kaynak ama. Bugün asmdeki doktorlarla da konuştum. Bir doktor da blw vermiş çok mantıklı, doğru bir karar dedi.

Benim kabin tip baston gibi az yer kapliyor 7 kilo. Bilmiyorum daha mı hafif mi bastonlar. Ama ben pusetsiz oturtuyorum ayni hesap yani. Yine de bu araba ve bebekle bebek cantasiyoa filan 5 kat inemem ben🤷‍♀️

Onun içine meyve yada sebze karıştırıp veriliyor.
Ama daha çok erken değil mi?
6 ayı dolsun
Hemen sulanıyor bu aldığım zaten. Aptamilin gece icin mamaları cok kullanmıstim ogullarıma cok güzeldi icine birsey eklemiyordum
Birde sebzeyle denerim 6. Ay dolsun 🤗
Biz de Şubat dogumluyuz ama ben 180 gün dolmadan duzeltilmise göre baslamayacagim. Ve ben blw başlayacağım direk. Püre falan yapmayı düşünmüyorum bir aksilik olmazsa. Havuç, tatlı patates, kabak vericem ilk başta. Meyveleri en sonlara doğru vermeyi düşünüyorum. Zaten 2 ay tadım sürüyor. Bakalım Eylül basi gibi başlayacağız kısmetse.
Bütün blw kitaplarını okudum :)
Blw tam yapmam ben kendim veririm elinede veririm. Takip ederiz sizide okuduklarinizdan yararlaniriz 🤗

ben bugün dr a gittim. tadıma başlayacağız tam 5.ay bitince. biraz erken randevu aldık.sebzeyle sonra meyveyle minik minik tattır dedi

ben bugün dr a gittim. tadıma başlayacağız tam 5.ay bitince. biraz erken randevu aldık.sebzeyle sonra meyveyle minik minik tattır dedi
Bizim doktor da 5 ay 10 gunlukken tadıma başlayacagiz dedi 6 yı dolduralim demiyor sasirdim. Sizin neden 5. ay bitince dedi? Acaba yavas yavas alissin sonra birden yuklenmeyelim diye mi bilmiyorum. Birer ikişer çay kaşığı tadına bakacak sadece öğün olarak vermeyeceksin 6 ay dolunca arttıracağız dedi bilemiyorum

Bizim doktor da 5 ay 10 gunlukken tadıma başlayacagiz dedi 6 yı dolduralim demiyor sasirdim. Sizin neden 5. ay bitince dedi? Acaba yavas yavas alissin sonra birden yuklenmeyelim diye mi bilmiyorum. Birer ikişer çay kaşığı tadına bakacak sadece öğün olarak vermeyeceksin 6 ay dolunca arttıracağız dedi bilemiyorum
öğüün şeklinde değil de parmağının ilk boğumuna kadar gösterdi .bu kadar bu kadar dedi..patatrs le başladın diyrliö 3 gün ver dedi. bugün 4 ay 22 günlük . 3 ağuatsta 5 ay bitcek o zaman başlayacakmışız.yanlış anlama dedi ek gıdaya başlamıyıruz.tqdıma başlıyoruz dedi

Back
X