• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Benim doktorumda dün kontrolde başını döndürürken düşürerek çeviriyor tan kontrol sağlayamamış sanki dedi. Ama neden olur ne yapayım söylemedi 🥺 bide sesime dönmediği için işitme testine yönlendirdi. 😔
Ses deilde alkis filan yap doner belki sesle ilgilenmiyodur. Yada cıngırak

Ya bu gece uykuları beni bitirecek resmen 2-3 haftadır 2 saatte bir kalkiyo. Cok yoruluyorum. Uyku egitimci zimbirtilarini okudum. Destekle uyudugu icin bu kadar sık uyaniyomus hepsi ayni seyi yazmış. Evet emerek uyuyo ama emmeden nasi uyutucam. Her kalkisinda da emiyo mutluka yoksa uyumuyo ki bu da yanlismis. 4 aylık bebek gece maksimum 2 kere beslense yetermis. Valahi gözlerim aciyo uykusuzluktan. Aksam 9 da yatıp araliksiz 4-5 saat uyudugu gunler mazi oldu bi anda.
Canım o uyanmaların birinde bezini açıp çile tutmayı dener misin bazen gerçekten çiş için uyanıyolar. Kendilerini kirletmek istemedikleri için de son dk ya kadar tutuyorlar denemekte fayda var ;)
Günaydın kızlar uyku gerilemesi kaldığımız yerden yine devam ediyor :işsiz:
Ama ben benim kızımın sorununu buldum gece uyanıyor emziriyorum beşiğine koyuyorum şakkk saniyesinde yüzüstü dönüyor ve döner dönmez uyanıyor 😂yani naparsam yapayım engelleyemedim yanına yastık koyuyorum yastığı itikleyip dönüyor bu seferde 😂 sonra mecbur ayağıma alıp sallıyorum bütün gece öyle ayağımda uyuyor ama bunun başka bi yolu olmalı napıcam bilmiyorum bana akıl verin 😂
Benim kızım da 3 gecedir kendini döndürerek uyanmaya başladı kucağıma alıp sakinleştirir geri yatırıyorum dalıyo hemen ama yüzüstü bırakmak aklıma gelmemişti biri önermiş ya. Ben de öyle deneyeyim :)

Canım o uyanmaların birinde bezini açıp çile tutmayı dener misin bazen gerçekten çiş için uyanıyolar. Kendilerini kirletmek istemedikleri için de son dk ya kadar tutuyorlar denemekte fayda var :KK66:

Benim kızım da 3 gecedir kendini döndürerek uyanmaya başladı kucağıma alıp sakinleştirir geri yatırıyorum dalıyo hemen ama yüzüstü bırakmak aklıma gelmemişti biri önermiş ya. Ben de öyle deneyeyim :)
Ne güzel sakinleşip yatıyosa bizimki bi türlü sakinleşmiyor ben sözde bu gece bişeyler deneyecektim ama uyku sersemi naptığımı bilmeden yine bütün gece ayağımda uyutmuşum :( anne olmak zorr ama çalışan anne olmak daha da zor 🥺

Kızlar çok zor durumdayım ya. Oğlan gece 10’da uyuyor, 1 buçuk ya Da 2 buçuğa kadar derin uykuda oluyor. Sonra 4 buçukta, 6 buçukta, 7 buçukta ve 8 buçukta kalkıyor. Yine sabah 10’da uyuyor ama en fazla 1 saat. Delirmek üzereyim. sürekli emiyor ama deli gibi de meme reddi yaşıyoruz. sol memeyi sadece ayakta ya da pilates topunda birkaç dakika emiyor. Sağ memeyi versem 3 gün soluksuz emer ama sol memede çıldırıyor. Geçen ay da tam tersiydi. Sağ memeyi istemedi bi süre. uykusuzluk çok zor, sürekli ilgi istiyor çok zor, dişleri çıktı gerisi de geliyor o da çok zor, uyku gerilemesi çok zor, sünnet oldu çok zor. Gerçekten sıyırmak üzereyim. bazen çocuğa 1 saniye bağırıyorum niye uyumuyorsun diye. Bazen de tırnaklarıyla mememi çok fena çimdiriyor canımın acısına bağırıyorum. Görseniz iki memem de harita gibi oldu. Sonra hemen özür dileyip öpüp koklayıp sarılıyorum ama vicdan azabından ölücem. Ben de insanım benim de sabrım bitiyor bazen ama dayanmaya çalışıyorum. Bu halde bir de yarım gün işe gidiyorum. Hiç dinlenemiyorum.

Evet evet nereye yetelim işe mi eve mi çocuğa mı yemeğe mi bi dinlenmeye bile vaktimiz kalmıyor kaç parçaya bölüncez bilmiyorum😔
Eşim geçen gün diyor ki “hiç bu kadar ev işi yapacağım aklıma gelmezdi.” iki kişi yetilemiyoruz hiçbir şeye. makineler sürekli çalışıyor. Çok yorulduk ama ben çok daha yorgunum çünkü eşim en azından gece uyuyor. Çocuk beni emdiği için ben gece en az 5-6 kez kalkıyorum. Uykusuzluk çok zor

Bizde yeni atak haftasına girmişiz. Bebe geceleri saat başı uyanmaya başladı . Uygulamaya bi baktım ki anam atak haftası😔 neymiş bu dönemde ayrılık kaygısı cekiyorlarmis ondan sık sık uyanıyorlarmış. Tam 3 hafta sürüyormuş 😅

Bizde yeni atak haftasına girmişiz. Bebe geceleri saat başı uyanmaya başladı . Uygulamaya bi baktım ki anam atak haftası😔 neymiş bu dönemde ayrılık kaygısı cekiyorlarmis ondan sık sık uyanıyorlarmış. Tam 3 hafta sürüyormuş 😅
Bir bitmeden diğeri mi başlıyormuş biz ne zaman düzlüğe çıkıcaz ya😂

Sakin olun kızlar hepsi geçicek bu günleride özliycez. Tadını cıkarın olumlu yönlerini görün. Meme reddi zor is beslenmesini etkiliyo o cok zor yada hastalıklar ama bizi yormasi pozitif düsünürsek azaliyo emin olun.

Sakin olun kızlar hepsi geçicek bu günleride özliycez. Tadını cıkarın olumlu yönlerini görün. Meme reddi zor is beslenmesini etkiliyo o cok zor yada hastalıklar ama bizi yormasi pozitif düsünürsek azaliyo emin olun.
Doğru diyorsun canım keşke ben de psikolojisi sağlam hemen toparlanan olumlu düşünen biri olsaydım bunun için çok çabalıyorum ama en ufak bi aksilikte başa sarıyorum😔

Doğru diyorsun canım keşke ben de psikolojisi sağlam hemen toparlanan olumlu düşünen biri olsaydım bunun için çok çabalıyorum ama en ufak bi aksilikte başa sarıyorum😔
Ilk 2 cocukda bende hep stresliydim sonra cok uzuldum gecip giden günlere. Suan yine uykusuzum yine ayni isleri yapiyorum ogullarim esim istahlı bide kosullar deil ben degistim. InsaAllah rabbim hepimize sabir bebislere uyku versin. Onlarida yasadigim icin cok iyi biliyorum anlattim diye kimse bana acimadi cocuklara ragmen duzenliyim diye kimse bans madalya takmadi. Simdi herseyi kendim icin yapiyorum. Bunun icin bunalmiyorum

Kızlar çok zor durumdayım ya. Oğlan gece 10’da uyuyor, 1 buçuk ya Da 2 buçuğa kadar derin uykuda oluyor. Sonra 4 buçukta, 6 buçukta, 7 buçukta ve 8 buçukta kalkıyor. Yine sabah 10’da uyuyor ama en fazla 1 saat. Delirmek üzereyim. sürekli emiyor ama deli gibi de meme reddi yaşıyoruz. sol memeyi sadece ayakta ya da pilates topunda birkaç dakika emiyor. Sağ memeyi versem 3 gün soluksuz emer ama sol memede çıldırıyor. Geçen ay da tam tersiydi. Sağ memeyi istemedi bi süre. uykusuzluk çok zor, sürekli ilgi istiyor çok zor, dişleri çıktı gerisi de geliyor o da çok zor, uyku gerilemesi çok zor, sünnet oldu çok zor. Gerçekten sıyırmak üzereyim. bazen çocuğa 1 saniye bağırıyorum niye uyumuyorsun diye. Bazen de tırnaklarıyla mememi çok fena çimdiriyor canımın acısına bağırıyorum. Görseniz iki memem de harita gibi oldu. Sonra hemen özür dileyip öpüp koklayıp sarılıyorum ama vicdan azabından ölücem. Ben de insanım benim de sabrım bitiyor bazen ama dayanmaya çalışıyorum. Bu halde bir de yarım gün işe gidiyorum. Hiç dinlenemiyorum.
Saati saatine o kadar bensin ki. Sağ meme sadece uykuluyken güzel emiyor geri kalan hep sol meme de. Rahatça emer. Sağda özellikle ayakta emer bide. Türlü türlü huylar ama uykusuzluk yok anacim çok zor. Gece uykusu gibi asla olmuyor birsey. Ev ve bakmayi ve yemek yapmayı bıraktım bu hafta asla yetişmeye de çalışıp kendimi iyice üzemicem. Allah ne verdiyse artık. Pzt 4. Ay aşılarını olacak nasılsa yine düzeni bozulacak diye ses etmym diyorum ama ortada düzen de kalmadı ki

alsem alsem bu geceye kadar seninki gibi olan uyku düzenimiz (gece 12 de gece uykusuna geçme dışında) vardı. bu gece ona şükrettim bacım. 🫣
tam sabah 5’e kadar uyumadı (akşam en son 19.30 civarı uykusundan uyanmıştı her zamanki gibi) 5’den 6’ya kadar 1 saat beşiğinde uyudu. tekrar uyandı ayağımda salladım biraz o pozisyonda dalmışız 8de kalkış. ve çok ilginç tüm gece beni emmedi susturamadım sakinleştiremedim çok zordu😓 gün içinde uyuma lüksüm de maalesef %10 falan ihtimal. şükret çünkü bayılacağım az kaldı😂

Ne güzel sakinleşip yatıyosa bizimki bi türlü sakinleşmiyor ben sözde bu gece bişeyler deneyecektim ama uyku sersemi naptığımı bilmeden yine bütün gece ayağımda uyutmuşum :KK43: anne olmak zorr ama çalışan anne olmak daha da zor 🥺
Yaa işe mi başladın 😢 Çalışan anneler madalyalık gerçekten çalışmazken bile zor zaten. Eninde sonunda düzene girecek uykuları sabredelim 🙏
Uyku konusunda en zor zamanlar sanırım şu ara ama geçecek mutlaka geçecek 🙏 Senin de çalışıyor olman fenaymış ahh ahh hakkımız en az 1 yıl izin olmalı ama nerdee.
alsem alsem bu geceye kadar seninki gibi olan uyku düzenimiz (gece 12 de gece uykusuna geçme dışında) vardı. bu gece ona şükrettim bacım. 🫣
tam sabah 5’e kadar uyumadı (akşam en son 19.30 civarı uykusundan uyanmıştı her zamanki gibi) 5’den 6’ya kadar 1 saat beşiğinde uyudu. tekrar uyandı ayağımda salladım biraz o pozisyonda dalmışız 8de kalkış. ve çok ilginç tüm gece beni emmedi susturamadım sakinleştiremedim çok zordu😓 gün içinde uyuma lüksüm de maalesef %10 falan ihtimal. şükret çünkü bayılacağım az kaldı😂
Çok zor bi gece olmuş tekrarı olmaz umarım 😢

Ilk 2 cocukda bende hep stresliydim sonra cok uzuldum gecip giden günlere. Suan yine uykusuzum yine ayni isleri yapiyorum ogullarim esim istahlı bide kosullar deil ben degistim. InsaAllah rabbim hepimize sabir bebislere uyku versin. Onlarida yasadigim icin cok iyi biliyorum anlattim diye kimse bana acimadi cocuklara ragmen duzenliyim diye kimse bans madalya takmadi. Simdi herseyi kendim icin yapiyorum. Bunun icin bunalmiyorum

Kesinlikle çok haklısınız. Kızlar kimse size madalya takmayacak. Ev işini sallayın gitsin. Bir akşam yemeği o da 2 günlük yapıyorum. Bir de bulaşık. Evde kedim de var tüyler uçuşuyor ama umrumda mı :) Bugünler bir daha gelmeyecek. Büyüyüp gidecekler. Tadını çıkartın.

Benimki de uyku ve beslenme geriliğinde maalesef. Eskideb gece boyu 4-4-2 saat uyurduk. Şimdi 2-2-1,5-1-1 oldu. Elbette düzelir. Ben bir de saparak veriyorum gece boyu ayaktaymış gibi hissediyorum. İşe dönmem söz konusu bile değil öyle diyeyim :p 2 sene bebek bakıcısıyım :)

Bırak sadece tek memeyi emsin.
Uyku saatleri sizin bizimkinden iyimis.
Biz bu ara her saat başı kalkiyoruz.
Cok yumuşacık bir yastığım var ona yatirdim kafası ve vücudu içine gömüldü.
Yanima aldim.
2-3 saat uyudu dönemedigi için.
Gün içinde zaten dinlenmek imkansız bugün 3 yaşına girmiş bir kızım var.
Benim için en rahatı disarda olmak.
Bebek arabasında uyuyor bebebgim.
Alıp parka gidiyorum kizlarimi.
Sadece dışarıda dinleniyorum.
Ev de cok stresli.
Büyük kızım da bir haftadır ben de süt içmek istiyorum ben de bebek arabasına binmek istiyorum demeye başladı 😀 😃 🙂

Back
X