Ne olduuu?Beni listeden silebilirsiniz kizlar
Saglikli bi gebelik degilms canimNe olduuu?
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Dış gebelik değildir inşallahSaglikli bi gebelik degilms canim
Yanlış anlamayın ama o zaman kardeşiniz iyi ki aşı olmuşDüşünce özgürlüğü diye bir şey var. ve herkesin zaten kendi tercihi. insanların kafası karışık ki soruyor bene doktoruma cok ama cok güvendiğim için onun söylemini kararsız kalan arkadasımıza söyledim. benim annem de oldu sağlık çalışanı kendisi ve özel bi yerde çalışıyordu olmayanlar işten çıkacak diye yönetimden baskı gelince oldu. kardeşime askerde zorunlu koştular oldu ve cocuk 2 hafta askerde telefonda konusacak güç bile bulamadı ki 21 yaşında. etrafımda beynine pıhtı atması yüzünden ölen kişiler var bende aşıdan sonra ölenlerin gizlenmesine sinirleniyorum. hiçbir şey objektif değil. bende aileme sevdiklerime ve inanıp güvenip de aşıyı olan kimseye bir şey olmasın istiyorum. aksi savunulamaz. lütfen farklı düşünen insanlara da böyle aşıyı kendiniz üretmişsiniz gibi sahip çıkmayın. Ben uygun bir dille doktorumun bana söylediğini söyledim fazlası var eksiği yok. herkes inandığı doktoru seçsin. ama saygı duymayı öğrenelim.
Sagol canim insallahÇok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Dış gebelik değildir inşallah
Sağlıksız gebelik diye doktor mu dedi hemşire mı? En son kaç artmış değerin? Kusura bakma çok soruyorum ama değerleri yavaş artıp sonra normal devam edenler de var.. Belki bir umut vardırSagol canim insallah
Degerim 149 270 416 seklinde artti. Smdi kan aldilar beta ve progesteron mu bakcaz dedi bisey dedi hatirlamiorum. Dun vermistim son kani 416 cikan o. Kadin dogumcu dedi direk sagliksiz die.Sağlıksız gebelik diye doktor mu dedi hemşire mı? En son kaç artmış değerin? Kusura bakma çok soruyorum ama değerleri yavaş artıp sonra normal devam edenler de var.. Belki bir umut vardır
Bence bu kadar iddialı knşan dr yi riske atsanız iyi olacak yoksa böyle yanlış yönlendirmelere devam edebilir:)Bunları bana güvenip söylemiş olabilir paylaşmak isterdim ama onu zan altında bırakmak istemem. devlet doktoru değil ama özelde doğum vs yaptırıyor mesleğini riske atmayayım :)
Progesteron bakacaklardır rahim sağlıklı mı diye. Yüksek çıkması iyidir, inşallah hayırlı sonuçlar alırsın. Bizi habersiz bırakmaDegerim 149 270 416 seklinde artti. Smdi kan aldilar beta ve progesteron mu bakcaz dedi bisey dedi hatirlamiorum. Dun vermistim son kani 416 cikan o. Kadin dogumcu dedi direk sagliksiz die.
Bizleri habersiz bırakma sonuçlar çıkınca, inşallah güzel haberlerleDegerim 149 270 416 seklinde artti. Smdi kan aldilar beta ve progesteron mu bakcaz dedi bisey dedi hatirlamiorum. Dun vermistim son kani 416 cikan o. Kadin dogumcu dedi direk sagliksiz die.
Insallah canim♡Bizleri habersiz bırakma sonuçlar çıkınca, inşallah güzel haberlerle
Ben de özel kligini olan bir doktora gidiyorum. Kendisi gerçekten çok iyi. Asiyi sorduğumda 3. Aydan sonra hemen oluyorsun dedi. Aşının yan etkisi deyip duruyorsunuz hamileyken covid olursan covid in ölüm gibi yan etkisini kabul ederek olmazsın dedi ben de normalde güvenmeyip yaptırmam diyenlerdenim ama riske atmamayi doktoruma güvenmeyi düşünüyorum çünkü ailem dahil kimseyle görüsmemek gerek, calisiyoruz ona bor çözüm yok. He süreç daha çok uzun. O yüzden normalde yaptırmam derken su an yaptirma kararı verdim. Bir de bizim asi zamanı gelene kadar asi olup doğumunu yapan çok kişi de olmuş olacak forumlarda zaten örnek olarakevet 6. aydan sonra yaptırıp da kaybettiğim kendi hastalarımdan en az 4-5 tane var dedi. Kararı size bırakıyorum dedi bende acıkcası asıya güvenemediğim için siz oldunuz mu diye sordum olmadım olmayı da dşünmüyorum dedi. Doktor devlet hastanesinden kendi kliniğini açıp çıkmış ödüllü bi doktor inanın devlet hastanesinden cok hasta sırası var. ona güveniyorum bende sizinle paylaşmak istedim yorumunu. devlet hastanesinde calısan doktorlar bunu açıkça söyleyemiyorlar zaten aşıya güvenmeseler de olun diyorlar.
Canım elbette kafanda soru işaretlerinin olması, tereddütte kalman o kadar doğal ki ve olmak istemeyebilirsin bile buna herkes saygı duymalı. Ben ve diğer arkadaşlarım sadece o arkadaşın doktorunun çok ağır hurafelerini buraya yazmasını yanlış bulduk. Yoksa o bunları yazmadan önce hiçbirimiz aşı olun diye gezmiyordu sayfada. Hiçbir aklı başında doktor hastalarım öldü, aşı olunca düşük yaptılar, aşı olmayın diye konuşmaz konuşmuşsa bile o cümleler buraya yazılmamalı "sizede fikir olsun" adı altında. Yoksa elbette herkes istediğini yapsın, kendi kararlarını sonuçlarını zaten yaşamı boyunca iyi mi kötü mü anlayacaktır.Kızlar maalesef ben de aşısızım. Aşı karşıtı değildim ama erteledim nedense bir süre. Şuan hamileyim. Hamilelikte risk olmuyor belli bir süreden sonra diyorlar ama kafam çok karışık. Bu bebeği o kadar çok bekledim ki, hangisi daha riskli karar vermekte zorlanıyorum.
Öncelikle bebekler üzerinde olumsuz etkisi yok deniyor, inşallah öyledir ama, henüz aşılanmış annelerin bebekleri belli bir yaşa gelmedi. Zihinsel vb gelişimler gözlenmedi. Şuanda sağlıklı görünüyor olabilirler ama birkaç sene sonra ne olabilir? Ya da ufak bir risk varsa dahi bunu göze almalı mıyım? Hamile iken ağrı kesici bile içilmiyor olumsuz etkilerinden dolayı. Kaldi ki bu çok daha farklı bir şey.
Bir diğer konu hamile iken covid geçirirsem ben ve bebeğim için sonuçları ne olur? Covid geçirip rahat atlatanlar var. Ama çok zor geçirenler de.. O zaman keşke aşı olsam der miyim? Kafamda deli sorular yani anlayacağınız. Ah çalışmasam da evde otursam doğana kadar riskleri en aza indiripyani anlayacağınız iki ucu da uçurum.
Vakti geldiğinde görüşüne güvendiğim birkaç doktordan fikir alıp karar vereceğim. Herkes aldığı kararın sonucunu kendi yaşayacak. Bu yüzden kimse kimsenin kalıbini kırmasın tartışmayın lütfenherkese sağlıklı gebelikler diliyorum
Yani doktoru bir şey söylemiş ve paylaşmış burada, doktor haklıdır haksızdır doğrudur yanlıştır bilemeyiz. Ama bana da doktorum öyle bir şey söylese gelir burda yaa doktorum böyle dedi diye söyleyebilirdim sanırımCanım elbette kafanda soru işaretlerinin olması, tereddütte kalman o kadar doğal ki ve olmak istemeyebilirsin bile buna herkes saygı duymalı. Ben ve diğer arkadaşlarım sadece o arkadaşın doktorunun çok ağır hurafelerini buraya yazmasını yanlış bulduk. Yoksa o bunları yazmadan önce hiçbirimiz aşı olun diye gezmiyordu sayfada. Hiçbir aklı başında doktor hastalarım öldü, aşı olunca düşük yaptılar, aşı olmayın diye konuşmaz konuşmuşsa bile o cümleler buraya yazılmamalı "sizede fikir olsun" adı altında. Yoksa elbette herkes istediğini yapsın, kendi kararlarını sonuçlarını zaten yaşamı boyunca iyi mi kötü mü anlayacaktır.
Valla helal olsun doktorunuza.. bu devirde boyle doktor bulmak zor. Cogu doktor cesaret edip gercekleri soyleyecek yuregi bulamiyor. Sonucta daha kisa suredir hayatimizda olan bir asi icin, hamileler uzerindeki etkisi bile henuz bilinmiyorken koru korune mutlaka ol yaptir vs diye insanlari zorlamalarini anlayamiyorum. Asi sirketi bile sorumluluk almazken olasi bi riske karsi neye bu guven anlamiyorumevet 6. aydan sonra yaptırıp da kaybettiğim kendi hastalarımdan en az 4-5 tane var dedi. Kararı size bırakıyorum dedi bende acıkcası asıya güvenemediğim için siz oldunuz mu diye sordum olmadım olmayı da dşünmüyorum dedi. Doktor devlet hastanesinden kendi kliniğini açıp çıkmış ödüllü bi doktor inanın devlet hastanesinden cok hasta sırası var. ona güveniyorum bende sizinle paylaşmak istedim yorumunu. devlet hastanesinde calısan doktorlar bunu açıkça söyleyemiyorlar zaten aşıya güvenmeseler de olun diyorlar.
Canım.. sadece beta değerlerinle sağlıksız olduğuna karar verdilerse beta değerin normal artış göstermiş . Evet 2 kat değil ama yüzde 60 i sağlıyor. Bu da sağlıksız gebelik demek için çok erken. Şu an kaçıncı haftandasınDegerim 149 270 416 seklinde artti. Smdi kan aldilar beta ve progesteron mu bakcaz dedi bisey dedi hatirlamiorum. Dun vermistim son kani 416 cikan o. Kadin dogumcu dedi direk sagliksiz die.
5+4 teyim. Beta degeri icin gel bi bakalim dedi. Ultrasondan sonra sagliksiz dedi ama neye gore dedi anlamadim. Sndi kan sonucu bekliorum.Canım.. sadece beta değerlerinle sağlıksız olduğuna karar verdilerse beta değerin normal artış göstermiş . Evet 2 kat değil ama yüzde 60 i sağlıyor. Bu da sağlıksız gebelik demek için çok erken. Şu an kaçıncı haftandasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?