2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Sayısız arastirma yayinlandi aşılı olanlar ve olmayanlar arasinda düşük orani eşit, degsien bir sey yok diye. Kendisi sahsi kanaatleri geregi aşı olmayi tercih etmeyen insanlarin, bu görüşünü herkese dayatmak icin insanlara korku dolu hurafeler, yalanlar satmasi kadar ahlaksizca bir sey yok Ben olsam bunu söyleyen dogum doktorunu kesinlikle değiştirirdim. Hurafelerle is yapan bir doktor olamaz cunku

Engelliliğin tanımında hamilelik yok ki. Ceza yazılıyor mu bilmiyorum ama dikkat edin bence, hamileliği sebep olarak sayacaklarını sanmam
Benim esim cok sakin naif bir insandir. Baska hicbir seye o kadar sinirlendigini gormedim. Engelli alqnina park edeni ne zaman gorse kufur ediyor sinurleniyor 10-15 dk soyleniyor

Genel arastirmalar hamileligin başında bile zarari gorulmedigini ortaya koyuyor aşının. Ama yine de her ihtimale karsi 3 ay beklenilmesi tavsiye ediliyor. Ben bilime guveniyorum. 3 ayi beklicem. Ama kendimi risk qltinda gordugum icin 3 ay dolar dolmaz 12-13. Haftalarda aşımı olmayi dusunuyorum. Eve kapanmak istemiyorum, aktif bi gebelik geçirmek, gezip tozmak istiyorum. O yuzden onlemimi alicam tabi ki

Kızlaaar engelli park yerine park edilmemesi konusunda çok hassasım. Biz döne döne park yeri aramayacağız diye bedensel engelli birisimi park yeri arasın.. yapmayın naçizane önerim.
Evet ben de ne alaka anlamadım hiç böyle birşey duymamıştım, hala da duymamış gibi davranıcam .

Yapmayın lütfen aşı ile ilgili birçok çalışma yapıldı. Düşüklerin aşı ile hiçbir ilgisi yok. Kendi düşünceniz aşı olmayabilirsiniz ama burada aşı olanlar arasında düşük yapanlar çok oluyormuş doktorum söyledi derseniz insanların aklı karışır.

Çevremdeki herkes, bütün ailem aşı oldu aşı hakkı tanımlanan ilk gün. Hiçbirine kötü hiçbir şey olmadı aşının vurulduğu gün kol ağrısı dışında. Nedense alışan ölümler hep aşı karşıtlarının çevresinde oluyor.

Siz zaten delta varyantını geçirmişsiniz çok büyük bir ihtimal antikorlusunuz. O yüzden tabi aşı olmayı erteleyebilirsiniz ama aşısız gebelerin hastalığa yakalanıp ne halde oldukları ortadayken bence buradaki kişilerin aklını karıştırmayalım.

Ama şimdi farkettim ki son yazdığım kişinin kese gelişimi durmuş kızlar sizce 2 günde 266dan 500e çıkması az değil mi? Beni endişelendirdi bu durum

48 saatte %66artış ve üstü sağlıklı kabul edilir. Sizinki sağlıklı seviyede, endişe edecek bir şey yok.

Bunları bana güvenip söylemiş olabilir paylaşmak isterdim ama onu zan altında bırakmak istemem. devlet doktoru değil ama özelde doğum vs yaptırıyor mesleğini riske atmayayım :)
Niye riske atasınız ki şikayet edecek halimiz yok sadece bu kadar iddialı konuşan doktoru merak ettim araştırmak istedim, burda belki aşı ile ilgili tereddüte olan kaç gebe vardır bu yazdıklarınız onları bile korkutmuş olabilir bu konuda daha hassas olalım lütfen arkası olmayan şeylerle korkutmayalım, etkilemeyelim kimseyi iyi günler :)

Beni de üzen şey bu gerçekten o yüzden hanımefendiden doktorun adını istedim tek niyetim araştırmak ne konuda ödülü olduğunu öğrenmek istedim ödüllü doktorum düşük yaparsınız, hastalarımı kaybettim, aşı olmayın diye burada anlatıp aşı olmamış arkadaşlarımı belki tedirgin etmesi beni üzdü

Düşünce özgürlüğü diye bir şey var. ve herkesin zaten kendi tercihi. insanların kafası karışık ki soruyor bene doktoruma cok ama cok güvendiğim için onun söylemini kararsız kalan arkadasımıza söyledim. benim annem de oldu sağlık çalışanı kendisi ve özel bi yerde çalışıyordu olmayanlar işten çıkacak diye yönetimden baskı gelince oldu. kardeşime askerde zorunlu koştular oldu ve cocuk 2 hafta askerde telefonda konusacak güç bile bulamadı ki 21 yaşında. etrafımda beynine pıhtı atması yüzünden ölen kişiler var bende aşıdan sonra ölenlerin gizlenmesine sinirleniyorum. hiçbir şey objektif değil. bende aileme sevdiklerime ve inanıp güvenip de aşıyı olan kimseye bir şey olmasın istiyorum. aksi savunulamaz. lütfen farklı düşünen insanlara da böyle aşıyı kendiniz üretmişsiniz gibi sahip çıkmayın. Ben uygun bir dille doktorumun bana söylediğini söyledim fazlası var eksiği yok. herkes inandığı doktoru seçsin. ama saygı duymayı öğrenelim.

Genelde beynine pıhtı atıp ölenler veya aşı olduktan sonra konuşamayacak hale gelenler nedense aşı karşıtlarının çevresinde var sizin bilimsel dayanağı yok ve burda böylesine emin konuşuyorsunuz. Oysa benim kardeşim pandemi hastanesinde yoğun bakım ünitesinde covid hastalarıyla ilgilenen bir doktor orda entübe edilen, yoğun bakımda tedavi gören bir tane bile 2 doz veya 3 doz aşısını yapmış hasta yok bilimsel dayanak buyurun. Ödüllü doktor diye bir tabir de ilk defa duyorum kendini böyle mi sunuyor hastalarına. Benim çevremde ki çok geniş bir çevremiz var aşı olup ölen tek bir kişi yok. Ama siz artık öyle bir duruma geldiniz ki normal kalp krizi geçirenlere bile aşıdan oldu der hale geldiniz sanki daha önce kalp krizi geçiren, beyin kanaması geçiren yokmuş gibi. Ben en başta kardeşimin ne zor şartlar altında mesleğini yaptığını neler gördüğünü bildiğim için bu konuda çok hassasım öyle şeyler var ki uyuyamadığım geceler oldu. Tabi ki saygı duyalım ama böyle ürkütücü şeyler paylaşmak paylaşım adı altında olmasın.

En son kan değerin neydi acaba
Ben daha kana da baktirmadim desem clear blue nun digital hafta gosteren testi var. 4+3 te onu yapmistim 5 hftaliktan buyuk cikti. (Aciklamasinda 2700 ustunde bu haftayi gosteriyormus) bilmiyorum yani. Ben yurtdisinde yasiyorum zaten bi kan tahlili 5 gunde cikiyo iki gun arayla baktirsam sonuc alana kadar ultrasona gidicem zaten ondan daha ne kan ne doktor yuzu gormedim

İşte diyorum ya çok ilginç bir şekilde aşıdan zarar görenler hep aşı olmayanların çevresinde.

Sizce aşıyı neden kendimiz yapmışız gibi savunalım maddi bir çıkarımız mı var? İnsanlar hasta olmasın, ölmesin istiyor olabiliriz belki. Size zaten saygı duyuyorum beni hiç ilgilendirmez aşı olup olmamanız. Ama kafası karışık arkadaşları olumsuz etkilemenizi istemem. Eğer tek bir kişi sizin bu söylemleriniz yüzünden aşı olmayıp hastalığa yakalanıp hayatını kaybederse ne olacak.

Farkındaysanız burada hiçkimse illa aşı olun demedi ben oldum benim doktorum olabilirsin dedi en fazla ama siz benim doktorum aşı düşük yapılmasına sebep oluyor hastalarımdan düşük yapan oldu diyorsunuz kafası karışık olan arkadaşlar bunu okuyup aşı yaptırır mı?

Siz doktorunuza güvenebilirsiniz ama ben bilim dışı yorumlar yapan bir doktora doktor bile demem bakın bu da tercih.

Canımsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…