2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192

tm canım çok çok sagol . olmazsa onu kullaniyim . çok tşkler

Emin olmamakla birlikte sanirim 7.ayda falan doktor assagi yukari bebegin ne kadar dogacagini on gorebiliyormus.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bireysel emeklilik başlatıp küçük küçük biriktirmek lazım doğduğunda. Ekonomi hiç iyi görünmüyor

Emin olmamakla birlikte sanirim 7.ayda falan doktor assagi yukari bebegin ne kadar dogacagini on gorebiliyormus.
Yok canım ultrason tahminleri çok yanıltıcı oluyor. İlk oğluma 37. Haftada doğuma girdim. doktor ultrasonla bakıp 2.5 kiloya yakın zayıf dediğinde küveze girmesi gerekir çok küçük diye üzülmüştüm ama hiç öyle olmadı. 3.5 kilo gayet normal doğum kilosunda doğdu

Benim tecrubem tam tersı yonunde oldu kızımda kılosu cok yuksek cıkıyordu korkudan sezeryan ıstedım ama normal kıloda dogdu...
Bilgilendirme icin tesekkur ederim kizlar, ultrason assagi yukari dogru tahminde bulunur saniyodum.

Bende alıp mutlaka deneyeceğim
Maşallah ne kadar güzel poz vermiş annesine
Evet önce kapatmıştı kendini, sonra açtı ve poz verdi bize.
Bebeğin kesesinin bulunduğu yerde iyi dedi şimdilik dikiş yapmıyor haftaya tekrar gideceğim o zaman yine bakacak isallah rahim ağzı boyu iyi olur da dikiş olmadan atlatırım. Doktorum üniversite hastanesinden perinatalog randevumu da ayarladı Kasım da detaylı ultrason randevum var.

Tekrar selamlar,
Yarin doktoruma muayeneye gideceğim yarin ikili test yapılacak ancak ultrasonla da bakiliyor mu bakiliyorsa nelere bakıyor doktor? Tecrubeli bu haftayi gecirmis anneler bilgi verebilir mi bana bilmiyorum başıma neler geleceğini de

Kese rahim agzina yakin oldugu icin mi dikis soz konusuydu ? Benim kesede biraz rahim agzina yakin sayilabilecek olcudeydi, korkulacak bisey degil ama tedbirli olalim agir kaldirma, bol bol dinlen, iliski yasak dedi. Son kontrolumde iyi hala ayni yakinlikta, daha da yakinlasmamasi guzel dedi. Umarim senin kesenin yeri hep iyi olur, saglikla kucagina alirsin.

Ben de 2 li tarama yaptırmadım. Renkli ve normal ultrason ile baktı burun kemiğine ve ense kalınlığını inceledi sadece. 20. Haftada ayrıntılı ultrason var.

Canım ben doktor değişikliği yaptığım ve ilk muayene olduğu için 13. Haftada ayrıntılı ultrasonla baktı. Bi sonraki 20. Haftada dedi.
Ayrıntılıda özellikle ilk olarak bebeğin burun kemiğine, ense kalınlığına, bütün iç organlarına, kemiklerine, omurgasına, midesine, kalbinin odalarına kadar inceledi.
Ben sürekli bişey sorduğum için beni uyardı, hesaplama yapıyorum, bakacağım yerleri unutturma sessiz ol ben ultrasonla bakarken dedi
Aklıma gelen bunlar, ama baya ölçüm hesapladı.
Oluşmuş bütün organlarını tek tek inceliyolar ne var ne yoksa

Ultrasonla bakiliyor. Ense kalinligi, cilt alti sivi olcumu, kalp atis hizi, burun kemigi, bas popo mesafesi vs gibi genel olarak bebegin her yerini tariyor. Benim minnagin el parmaklarini bile saymisti Ardindan kan veriyorsun. Kan ve ultrason sonuclari karsilastirilip bi risk ortalamasi cikiyor. Benim sonucun cikmasi 1 hafta surmustu, burada kiminin 2-3 gun surmus. Yani gec cikarsa telaslanma hastaneden hastaneye degisiyor. Cok olmamakla birlikte randevu saatinden yarim saat once minik bi cikolata yemeni oneririm, bildigin dans ediyor, her yerini gosteriyor. Tarama testinde yedim baya dans edisini izledik. Tarama sonucu icin gittigimizde yememistim baya hareketsizdi cunku sabah kahvaltiyla duruyodum.

Merhabalar, bugün kontrolüm vardı. Doktorum %90 kız olduğunu söyledi 16+3teyim. 2li testim iyi çıkmıştı 10binden daha az şeklinde. Ancak doktorum bağırsaklarinda parlaklık gördüğünü, normalde 20.haftada detaylı ultrason istedigini ama bu parlaklık için 2 hafta sonra başka bir doktora detaylı ultrason muayenesi yaptırmami istedi. Başına böyle bir şey gelen oldu mu?

Evet rahim ağzına yakın olursa düşük durumu olmasın diye orayı dikeceklerdi, bu durum hala belli değil her gittiğimde kontrol edilecek ve risk oluşursa yapılacak. İlişki doğuma kadar yasak çok dikkat etmek gerekiyor, iş yapmıyorum ya da dinlenerek yapıyorum. Dikey süpürge ile evi supuruyourm. Torba falan taşımıyorum şükür yolunda gidiyor sende öyle yap. Benim önceki düşen bebegim asagidaydi kanama da çok olunca dikemediler 5. Ayda kaybettik. bunda isim bile söylemiyoruz bebek diyoruz üzülmemek için. Dikkatli oldun mu sıkıntı olmaz arada yatarken kalçanın yukarı kaldır bebek yukarı çıksın böylelikle isallah sıkıntılar yaşanmaz

Yaa teşekkür ederim detaylı açıklaman için doktorun atarinada ayrı güldüm ama haklı sanırım bende susmaya çalışacağım yarın
Tamam önerimi dikkate alıp yiyeceğim bı cukulata teşekkür ederim detaylı aciklaman için

Hayırlısı olsun kızın sağlıkla gelsin
Bagirsakla ilgili bilgim yok ama panik yapma önlem için başka doktor görsün diyorlar. Bebekte sıkıntı çıkmadığı da oluyor. Gönlünü ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…