2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
günaydın kızlar... Bende çalışan annelerdenim kızım 5 yaşında sabah kalkıyorum onu uyandır gıydır kendın hazırlan işe gel ve aksama kadar masa başı ne yesem şişiriyor sırtım agırıyor uzanamıyorum okadar zorki 32. hafta gelsın evde yatayım dıye beklıyorum cunku 16 hafta dogum ıznı paramı almak ıstıyorum hayat sartları artık zor işten cıkma luksum maalesef yok bir zıbın olmuş dünya para
Allah hepimizin yardimcisi olsun ama ben cok mu hafife aliyorum acaba bu bebiş isimi. Doguma son 2 hafta kalaya kadar calismayi dusunuyorum. Dogum izninden sonra bile calismayi dusunuyorum. Ki ne kendi ailem ne de esimin ailesi ayni sehirde degiller. Bana en faLa 1 ya da 2 ay yardimci olurlar sonra giderler.. Fazla mi hayal kuruyorum. 😔 Dediginiz dogru ama hayat sartlari her gecen gun zorlasiyor. Tek gelirle istedigim seyleri cocuguma yapamam dusuncesindeyim o yuzden isimi birakmayi hic dusunmuyorum. 😌

Allah hepimizin yardimcisi olsun ama ben cok mu hafife aliyorum acaba bu bebiş isimi. Doguma son 2 hafta kalaya kadar calismayi dusunuyorum. Dogum izninden sonra bile calismayi dusunuyorum. Ki ne kendi ailem ne de esimin ailesi ayni sehirde degiller. Bana en faLa 1 ya da 2 ay yardimci olurlar sonra giderler.. Fazla mi hayal kuruyorum. 😔 Dediginiz dogru ama hayat sartlari her gecen gun zorlasiyor. Tek gelirle istedigim seyleri cocuguma yapamam dusuncesindeyim o yuzden isimi birakmayi hic dusunmuyorum. 😌

Doğum öncesi direnebilirsin belkide sonrasında gunler okadar yogun ve yorucu gececekkı gecen gunduzune karısıyor calısan anne olmak cok zor.... yogunlugun yanında bebegıne asırı duskun olacaksın ben bırakıp markete gıdemezdım degılkı ıse gıtmek en azından 6 ay yanında olmak lazım... memurların hakları fazla ama özel sektörde çok ihtiyacın yoksa ara vermek en ıyısı....

Doğum öncesi direnebilirsin belkide sonrasında gunler okadar yogun ve yorucu gececekkı gecen gunduzune karısıyor calısan anne olmak cok zor.... yogunlugun yanında bebegıne asırı duskun olacaksın ben bırakıp markete gıdemezdım degılkı ıse gıtmek en azından 6 ay yanında olmak lazım... memurların hakları fazla ama özel sektörde çok ihtiyacın yoksa ara vermek en ıyısı....
Haklisin ama ben evden calismaya guveniyorum biraz da. Mesela bu sabah 9da bilgisayari actim bekliyorum ki is gelsin. Yatagimda uzaniyorum, yanimda bilgisayar mailleri kontrol ediyorum.🥰Kulaga bos geliyor ama hep boyle mi dersin hayir yogun da olabiliyor ama genel olarak sakin. Doguma 2 hafta kala isi biraksam, 3bucuk ay calismadan bebegimle ilgilenebilecegim. Pratik bi anne yani besigi bakiyorum. Gerekirse salonda mutfakta yanimda tasiyabilecegim tekerlekli bisey olsun istiyorum. Tavsiyeniz varsa acigim. 😇3bucuk aylik olunca ise basladigimda 1bucuk saat emzirme hakki varmis. E 1 saatte ogle molasi eklersem 2bucuk saat mola yaparim bebegimle bol bol ilgilenirim diye planlar yapiyorum. Tabi evdeki hesap carsiya uyacak mi bilmiyorum. 2-3 yasina geldiginde de kreşe gonderirim dusuncesindeyim.

Haklisin ama ben evden calismaya guveniyorum biraz da. Mesela bu sabah 9da bilgisayari actim bekliyorum ki is gelsin. Yatagimda uzaniyorum, yanimda bilgisayar mailleri kontrol ediyorum.🥰Kulaga bos geliyor ama hep boyle mi dersin hayir yogun da olabiliyor ama genel olarak sakin. Doguma 2 hafta kala isi biraksam, 3bucuk ay calismadan bebegimle ilgilenebilecegim. Pratik bi anne yani besigi bakiyorum. Gerekirse salonda mutfakta yanimda tasiyabilecegim tekerlekli bisey olsun istiyorum. Tavsiyeniz varsa acigim. 😇3bucuk aylik olunca ise basladigimda 1bucuk saat emzirme hakki varmis. E 1 saatte ogle molasi eklersem 2bucuk saat mola yaparim bebegimle bol bol ilgilenirim diye planlar yapiyorum. Tabi evdeki hesap carsiya uyacak mi bilmiyorum. 2-3 yasina geldiginde de kreşe gonderirim dusuncesindeyim.

Ben 1 yıl evden calıstım kızım 2 yasındaydı ve ıse gelmekten daha zordu cunku maıl geldıgınde anında cevap vermem gerekıyordu kızım yemek yıcek yemek yapmam lazım uyku saatı geldı yarım saate uyurdu ayagımda sallayıp laptop kucagımda cok calıstım ama bızım ıs yogundu sakin olsa belkı olabilirdi.... Dene tabıkı ınsallah dusundugun gıbı olur canım Allah yardım eder

İlk kizim 4 aylikken esim artik cok yoruluyorsun eve bir yardimci bakici alalim dedi (calismiyordum), kadin geldi ama lavaboya giderken bile zor verdim kucağına oyle değişik bir psikoloji ki, kendi ailem harici (annem ve kardeşlerim) birinin ilgilenmesi beni cok rahatsiz etti. Tabi ki herkes aynı hassasiyette ve durumda değildir ama illa ki bir zorlanma oluyor, insallah hep evden çalışırsın ama yinede yardimcisiz zor. Biraz daha büyüdügunde daha kolay olur ama ilk 6 ay yada 1 yas cok zor bana göre

Ben de tekerlekli bir şey bakarken şunu gördüm, aynı zamanda koltuk, mama sandalyesi falan da oluyor yüksekliği ayarlanıyor . Yorumlarına baktım kullananlar memnun kalmış sen de bi bak istersen canım

Bi de böyle bir anne yanı yatağı buldum hoşuma gitti yine bu da tekerlekli .

Son düzenleme:
İlk kizim 4 aylikken esim artik cok yoruluyorsun eve bir yardimci bakici alalim dedi (calismiyordum), kadin geldi ama lavaboya giderken bile zor verdim kucağına oyle değişik bir psikoloji ki, kendi ailem harici (annem ve kardeşlerim) birinin ilgilenmesi beni cok rahatsiz etti. Tabi ki herkes aynı hassasiyette ve durumda değildir ama illa ki bir zorlanma oluyor, insallah hep evden çalışırsın ama yinede yardimcisiz zor. Biraz daha büyüdügunde daha kolay olur ama ilk 6 ay yada 1 yas cok zor bana göre
Sorma canim ben de annem disinda birinin ilgilenmesinden rahatsiz olurum gibi.. hatta annem bile simdiden beni bu konuda uyardi. 🤭 "bak kizim siz simdiki nesil cok sukur bizden bilgilisiniz ama lutfen kayinvaliden olsun baskasi olsun bebegini ver sevsin, ilgilensin kadincagiz. Sakinma, sakinan goze cop batar. "
Bakici zaten bebekken asla dusunmuyorum.. Anca ev temizligi ve yemek icin yardimci tutabilirim. Neyse herseyin hayirlisi baktim olmuyor istifa ederim. Hicbir sey bebegimden onemli degil. 😇
Ben de tekerlekli bir şey bakarken şunu gördüm, aynı zamanda koltuk, mama sandalyesi falan da oluyor yüksekliği ayarlanıyor . Yorumlarına baktım kullananlar memnun kalmış sen de bi bak istersen canım

Bi de böyle bir anne yanı yatağı buldum hoşuma gitti yine bu da tekerlekli .

Ya bizde baby hug baya begendik arastirdik canim. 🤗 Gercekten pratik ve mama masasi olma ozelligi, kademeli boyunun ayarlanmasi ve ana kucagi gibi olabilmesi cok iyi. Bebek maksimum 6 ay bunda uyur sonra gunluk oturma mama sandalyesi gibi kullanilir. Hepsiburadadaki butun yorumlari okumustuk esimle. 😂

iki arkadaşım bu şekilde evden çalışarak büyüttüler bebişleri, birisi halen evden çalışıp ilgileniyor kızıyla diğeri kreşe verdi artık 21 aylık çocuklar. evet çok zorlandıkları zamanlar oldu, yeri geldi yemeği eşleri yaptı ya da kahvaltıyla geçiştirdiler dışarıdan söyledir vs ama bir şekilde hallediyorlar, iş başa düşünce insan çözümler üretiyor, sıkma canını halledersin bence o zaman gelsin de 🥰

Maalesef özel sektörde çalışıyorum o yüzden bahsettiğiniz harika yolu secemiyorum 😓

Bende aynı sizin gibiyim o parayı alabileyim diye direniyorum 😓 32den önce yolu yok mu bu çıkışın :/
En azindan evden calisiyormussunuz bebegi birakma gibi bir derdiniz olmayacak. Devlet memurlari hem 8-5 disarida mesai yapiyor hem de bebek en fazla 13 haftalikken ise donmek zorunda kaliyorlar. Iyi yanindan bakmaya calisin 🤗🌸

Böyle devam o zaman doğumdan sonra bakıma alırız kendimizi 😇
Canim su spray boyalar var ya gecici olarak ondan mi kullansaniz acaba?
Kızlar nasılsınız? İkili testte yaş riskim yüksek çıkmış ama önemli değil dedi biz diğerine bakarız dedi. Sizde de aynı durum oldu mu yaşım 36 bu arada. Kızlar bir de doktor16+2 haftalık dedi haftaya bir daha çağırdı neden ki bir sıkıntı yok dedi hem hem de çağırdı. Bu haftalarda üst üste çağırması normal mi?
Yastan dolayi cagirmis olabilir canim bence panik yapman icin bi durum yok, insallah hersey yolunda ilerler 🤲🏻
Dortlu test sonucum çıkmış anladığım kadarıyla sonuç güzel. Sizce nasıl anlayan varsa yardımcı olabilir mi?Eki Görüntüle 2943726
Canim benim sonuclar da ayni grafikti dur gondereyim belki kiyas yapabiliriz

Eklentiler

• 093214D6-4E0B-437A-9BF3-2BC6182942D7.webp
    093214D6-4E0B-437A-9BF3-2BC6182942D7.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 44
Sorma canim ben de annem disinda birinin ilgilenmesinden rahatsiz olurum gibi.. hatta annem bile simdiden beni bu konuda uyardi. 🤭 "bak kizim siz simdiki nesil cok sukur bizden bilgilisiniz ama lutfen kayinvaliden olsun baskasi olsun bebegini ver sevsin, ilgilensin kadincagiz. Sakinma, sakinan goze cop batar. "
Bakici zaten bebekken asla dusunmuyorum.. Anca ev temizligi ve yemek icin yardimci tutabilirim. Neyse herseyin hayirlisi baktim olmuyor istifa ederim. Hicbir sey bebegimden onemli degil. 😇

Ya bizde baby hug baya begendik arastirdik canim. 🤗 Gercekten pratik ve mama masasi olma ozelligi, kademeli boyunun ayarlanmasi ve ana kucagi gibi olabilmesi cok iyi. Bebek maksimum 6 ay bunda uyur sonra gunluk oturma mama sandalyesi gibi kullanilir. Hepsiburadadaki butun yorumlari okumustuk esimle. 😂
Aynen zor bir durum ama emin ol onun icin maddi olan herseyden cok daha onemlisin, birde her çocuk kendine özel bazısı cok anneci oluyor bazısı o kadar aramıyor, sende bebegine göre hareket edersin 😉 annen cok dogru soylemis, benim kaynanam olmadığı için hic o secenegimiz olmadi, annem ve kardeşlerim saolsunlar herseye yetiştiler 😊 bende 3 gun dayanabildim sonra gonderdim kadını, bebege bakamayinca ev işlerini hep yapti o bakımdan iyiydi ama herseye cok karisan bir tip gelmisti şansıma yinede dursun istemedim 🤦‍♀️😊 ama biraz büyüdüğünde oyun ablasi da dusunulebilir

Evet ve zor geliyor aslında eşim birak diyor ama alışkanlık mi ne meslekte 5.yilim bırakmakta zor geliyor haftalardır kararsızlık hakim bende...

canım ben 10 gün hastalandım evdeydim ama inan kafayı yedim . uzun yıllar çalışınca evde oturmak insana zor geliyor.
eğer yıllık izin hakkın varsa 1 hafta onu kullan en azından kendini denemiş olursun. ben 10 günlük sürede bile çok sıkıldım evde

Benimde önlerde beyazlarım çok olduğu için doktorumun onayıyla dün boyattım birde doğuma yakın boyatırım herhalde
pembemanolya pembemanolya ben kapatıcı spreylerden kullanıyorum . en azından önlerime sıkıyorum görünün yerlere diyelim :) öyle idare ediyorum . sizde deneyebiilirsiniz

Canim su spray boyalar var ya gecici olarak ondan mi kullansaniz acaba?

Yastan dolayi cagirmis olabilir canim bence panik yapman icin bi durum yok, insallah hersey yolunda ilerler 🤲🏻

Canim benim sonuclar da ayni grafikti dur gondereyim belki kiyas yapabiliriz

canım ben 10 gün hastalandım evdeydim ama inan kafayı yedim . uzun yıllar çalışınca evde oturmak insana zor geliyor.
eğer yıllık izin hakkın varsa 1 hafta onu kullan en azından kendini denemiş olursun. ben 10 günlük sürede bile çok sıkıldım evde

pembemanolya pembemanolya ben kapatıcı spreylerden kullanıyorum . en azından önlerime sıkıyorum görünün yerlere diyelim :) öyle idare ediyorum . sizde deneyebiilirsiniz
Bugün bi deneyip alayım eğer kapatıcılığı iş görecek düzeydeyse çok mantıklı bi seçenek olacak . Çok teşekkür ederim fikir için ❤️

En azindan evden calisiyormussunuz bebegi birakma gibi bir derdiniz olmayacak. Devlet memurlari hem 8-5 disarida mesai yapiyor hem de bebek en fazla 13 haftalikken ise donmek zorunda kaliyorlar. Iyi yanindan bakmaya calisin 🤗🌸
Yani herkesin kendi tercihleri ve hayatı ne diyebilirim :)) herkes kendi durumuna seçimlerine mecburiyetlerine göre. Ona bakarsak bazı anneler direkt hiç calismayip evde dinleniyor bu da var😬😬

iki arkadaşım bu şekilde evden çalışarak büyüttüler bebişleri, birisi halen evden çalışıp ilgileniyor kızıyla diğeri kreşe verdi artık 21 aylık çocuklar. evet çok zorlandıkları zamanlar oldu, yeri geldi yemeği eşleri yaptı ya da kahvaltıyla geçiştirdiler dışarıdan söyledir vs ama bir şekilde hallediyorlar, iş başa düşünce insan çözümler üretiyor, sıkma canını halledersin bence o zaman gelsin de 🥰

Arkadaslarina imrendim, darisi basima diyorum. 🙏 Zorluk oluyor tabi, en cok yuk kadinda oluyor ama evlat icin deger. Simdi bile yeri geliyor disarisan siparis ediyorsun. O zaman bunu yapmak gayet mantikli. Hersey kapimiza kadar geliyor. Degerlendirmek lazim. Tabi Allah once saglik sihhat versin. 😇[/QUOTE]

Haftasını hatırlamıyorum ama ilk bebeğimde bağırsakta parlaklık görmüştü doktorum, ve 1 ay beklemeyi önermişti. Hafta ilerledikçe kayboldu. Sonraki kontrollerde hiçbi sorun çıkmadı düzelmiş demişti. Doğduktan sonrada bi sorun olmadı. Kafana takma canım sonradan geçebiliyo büyük ihtimalle.
Çok teşekkür ederim 🤗21.haftada detaylı ultrasona gideceğim bakalım inşallah iyi sonuçlar çıkar 🙏

Ben de 3 yıldır izindeyim kızlar, öğretmenim. Peşpeşe 2 bebe olunca üstüste izin aldm. Eşimn maaşı yeterliydi varsın birikim de olmasn napalım çocuklara kendm bakmak istedim. Şimdi eşimn görevi için önümüzdeki 3 yıl diyarbakırda olacağız. Ben de 3. Olsn hem iznim bitmesin hem de peşpeşe büyüsünler istedim. Zman zman çok sıkılıyorm o kadr özledim ki işimi. İş koliktim azcık da. Ama burada 2 küçük kızı bırkacak kimsem de yok. Hayırlısı hakkımızda, her şey olacağına varıyor. Kendinizi üzüp sıkmayın iş için. Önce kendi mutluluğunuz sonra sizin neşenizle mutlu olacak ailenizin mutluluğu. Gerisi hallolur. 😘😘

Back
X