2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Günaydın kızlar şu gebelik şekeri beni mahvetti diyet yapmama ve aşırı dikkat etmeme rağmen salı günü 970 gram olan bebek dün 1260 grm olmuş ve anmiyon sıvıda biraz yüksek çıktı doktorum da acil doğuma girdi çokta bişey söylemedi napıcam ben çok korkuyorum bebeğe bişey olucak diye

Sıkma canını yavrum en fazla erken doğum diyorlar.
Oda zaten gelişimini tamamladığı için bir kaç hafta önden gidiyor.
Sen doktorların çok olumsuz yorumlarına takılma

Canım demekki yemenle alakalı olan bir durum değil hormonların çalışmasıyla alakalı.
Dermansız değil derdin çok şükür, gerekirse insülin kullanırsın
Şimdi strese sokma kendini de bebeğini de. Ne ilksin ne de son olacaksın öyle düşün. Önemli olan farkında olmak, takibinde olmaktı. Şükür ki sen de ihmal etmedin

günaydın canım sıkma canını dikkat ediyorsan sorun olmaz olçümlerin önemli takip et bendede şeker var ve ilk gebeliktede bundada insülin kullanıyorum günde 4 kere bu ara benim bile insülin olduğu halde yüksek geldiği oluyor şeker ölçümlerim doktor normal bunlar dedi benimde 1-2 hafta önde gidiyor ama doktor korkacak bir durum yok takiplere devam dedi strese sokma kendinide bebeğinide sağlıcakla alırsın kucağına inşallah

Benim şuan sabah açlık şekerim sıkıntı hep 98,100,101,104 bu şekilde çıkıyor tokluk en fazla 120 gördüm bebeğin önde gitmesinden çok suyumun fazla olmasına sıkılıyorum açıkcası

Benim şuan sabah açlık şekerim sıkıntı hep 98,100,101,104 bu şekilde çıkıyor tokluk en fazla 120 gördüm bebeğin önde gitmesinden çok suyumun fazla olmasına sıkılıyorum açıkcası
şekerlerin iyi bence bir sıkıntı yok gibi canım doktorun bu konuda ne diyor önemli olan o sıkma canını güzel düşün güzel olsun bence

Bu arada ne kadar sıklıkta kontorole gidiyorsunuz doktorum 20 gün sonra gel dedi ama bilemedim

Canim korkma, bu haftalarda kilosu normal ki? Sen neden korktun? Sekerin kac cikiyor olctugunde?

Hii tamam gordum, aclik inan cok cikmiyor sen biraz fazla panik olmussun. Sakinles bak doktorunda 20 gun sonra demis bisey olsa haftaya gel derdi

Kac cikmisti canim benim 155 cikti ilk donem dikkat ettim ama izin donemi evdeyim abarttim kac gundur

Bu arada ne kadar sıklıkta kontorole gidiyorsunuz doktorum 20 gün sonra gel dedi ama bilemedim
canım ilk zaman 10 günde bir gittim ben gebeliğin basından beri takipliydim insülin direncim vardı ilk gebeliktede olunca yuksek çıktı şekerim yükleme olmadan ilk haftalardan itibaren insüline başladım sonra ayda 1 gel dediler şimdi 30 haftaya girince 2 haftada bir görelim dediler takip yapıyorum şimdilik arada yüksek olsada doktorlar bunun normal olduğunu söylüyor ben 170 leri falan görüyorum bazen insülin olmasına rağmen ama önlem alıyorum şükür
Akşam yemeğinden sonra ara öğün olarak ne tüketiyorsun canım
ben ilk diyete başladım ara ögünler daha fazla şekerimi çıkardı doktorda eğer ihtiyaç duymuyorsam ara ögün yapmamamı söyledi bende çok ihtiyaç hissetmiyorsam yapmıyorum bazen yatmadan 1 kase yoğurt yada büyük bir bardak ayran veya kefir içiyorum hem bebeğe kalsiyum olsun hemde probiyotik açısından arada eğer gündüz şekerim düşerse 1 orta boy meyve tüketiyorum tabi her zaman değil

Son düzenleme:
Aynen canıımm hemen başlatıcaz işlemleri, tekrar bişey değişmeden alıp kenara koyalım kafamız rahat etsin

Dun arkadasimdan aldim sagolsun bosuna alma kullan dedi ilk 6 ay falan isimi gorur tutunup kalkmayi ogrenince park yatak alacagim....
Ahsap mobilya besigimi letgodan sattim goruntusunun guzelligi disinda maalesef faydasi olmadi derin olmayinca uyanip dusecek diye korkuyordum

Eklentiler

• 20220117_212223.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 56
  • 20220117_212006.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 55

Ben de direkt anne yanı beşik aldım yatak odasına kuracağım ama böyle bir şeye ihtiyacım olur mu diye düşünüyorum.
Başka yatak yok evde bu tarz bir şey de yok hiç.
İlk başlarda nerede yatıracağım bilmiyorum.

Ana kucağı aldım o iş görür mü :/

Teşekkür ederiz canım benim
Sizinkiler de öyle çok güzel kızın tam prenses olacak belli :)
Ben daha hiç elbise almadım hep çıt çıtlı zıbın falan
Daha vaktimiz var alırsın annesi hele indirimde öyle şeyler yakalanıyor ki biz de elbiselerimizin çoğunu denk getirip aldık bi de zaten ilk doğduklarında elbise tarzı giydirilmez biz can sıkıntısından büyük büyük alıp kenara koyuyoruz hemen giydireceğimizden değil

Evet aslında şimdiden almakta mantıklı fiyatlar falan malum uçuyor.
Bende doğsun öyle alayım dedim ama çok güzel şeyler var insan kendini tutamıyor :)

Bu dogdugunda yatmasi icin anne yani canim... aldigini kendi odana kur ayri oda inan yenidogan bebek icin gereksiz sadece dolap alinabilir ama bebek ozellikle emziriyosan ayri odada uyumayacak....

Gunduzleri salonda yanimizda duracak
bu cok hafif zaten salona da tasirim
Yoksa babynestler var uygun fiyatli koltuk ustunde icinde uyuyabilir canim

Parasından ziyade evde kapladığı yer miktarı önemli benim için ya çok kararsızım cidden.
Böyle bir şey lazım olur mu, olmaz mı.

Bebişler yaza geliyor ya benim ev çok sıcak oluyor, bunun içinde yatar mı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…