2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Selam kızlar 🦋
Alışverişler başlamış güle güle giysinler, güle güle kullansınlar inşallah 🙏 😍
bizim de bugün dörtlü test sonucumuz çıktı çok şükür, iyi dedi doktorumuz. Darısı bekleyenlerin başına 🙏
Gözün aydın canım 🥰 ben bebek arabasını hepsi burada da buldum daha uyguna , şu an bile Trendyoldan ucuz mamas papas almaya karar verdim 7-11 indirimine göre iki modelden birini seçicem . Sen de bir bak oraya istersen🥰

Ben lcw ye baktim gercekten cok guzeller ve fiyatlari da uygun. Bebek arabasi,besik, odasi vs paraya bakmiyorum kaliteli olsun diyorum ama bebek kiyafrtlerinde uyguna kacicam cunku cok cabuk buyuyolarmis. Bi arkadas bir suru kaliteli pahali yeni dogan setleri almis ve sadece birkac kez giydirebilmis. Hem bebegi cabuk buyumus hem de bazen gunde 10 kere kiyafetlerini degistirirmis. Erkek bebek altini actigin an kendini saliyormus 😁 Uygun fiyatli bir suru zibin alicam, zaten haziranda havalar isinir bebislerimiz de toparlanir kat kat giydirmeye de gerek kalmaz. 🥰
Cok dogru hic gerek yok pahali markalara ama pamuk olmasida önemli o yuzden lcw gerçekten güzel ilk aylar cok kaka 🙈 cikiyor malesef ve kusma cok oluyor surekli kiyafet degistirmek gerekiyor. Biraz buyuyup ek gıdaya gecince de yine aynısı oluyor üstlerini batiriyorlar, cok lekeleniyor. Ben onluk taktiramadim çekti çıkarttı, herseyde bi leke var 😊

Gözün aydın canım 🥰 ben bebek arabasını hepsi burada da buldum daha uyguna , şu an bile Trendyoldan ucuz mamas papas almaya karar verdim 7-11 indirimine göre iki modelden birini seçicem . Sen de bir bak oraya istersen🥰
Sağol canım, darısı detaylı ultrasona inşallah 🙏 benim de bebek arabasına kardeşim sponsor oldu 😍 dediğin modele de bakayım ben yine bir ☺️

Canim babymall da suan baya indirim var. Bizim bebek arabasi aldigimiz fiyattan daha uygun 5400 tl dusmus 😳 Ama sepete ekleyince sadece siyah rengi indirimde Ben bu rengini de canli gormustum bayilmistim kizim olsa alirdim ikinci cocugun cinsiyetini dusunmeden 😊 Erkek diye grisini almistim.

Eklentiler

• Screenshot_20211106-140050_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20211106-140050_Samsung Internet.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 54
Canim babymall da suan baya indirim var. Bizim bebek arabasi aldigimiz fiyattan daha uygun 5400 tl dusmus 😳 Ama sepete ekleyince sadece siyah rengi indirimde Ben bu rengini de canli gormustum bayilmistim kizim olsa alirdim ikinci cocugun cinsiyetini dusunmeden 😊 Erkek diye grisini almistim.
ay hemen buna da bakıyorummm canımm cok teşekkür ederim 😍hepsiburada da mamas papası 5980 e buldum set olarak, aynı araba trendyolda 10500₺ 🙄🙄 bunlardan birini seçer alırım artık 🥰

ay hemen buna da bakıyorummm canımm cok teşekkür ederim 😍hepsiburada da mamas papası 5980 e buldum set olarak, aynı araba trendyolda 10500₺ 🙄🙄 bunlardan birini seçer alırım artık 🥰
Ya ben trendyol indirimlerine hic guvenmiyorum. Urunu akakce, cimri de aratiyorum, baska site saticilarda cok daha uygun fiyata buluyorum. Hayirlisi olsun canim 🤗

Ya ben trendyol indirimlerine hic guvenmiyorum. Urunu akakce, cimri de aratiyorum, baska site saticilarda cok daha uygun fiyata buluyorum. Hayirlisi olsun canim 🤗
Nedense ben de trendyola ısınamadım bir türlü ki ev alışverişinden tutun da üst baş herşeyi internet üzerinden alırım. Yorum ve favori sayıları bazen bana çok şişirme geliyor 🤷‍♀️
5-10 fazla verip daha güvendiğim için hepsiburadayı tercih ettiğim oluyor yani 😅
Şu dönemde akakçe ve cimriyi ben de çok kullanıyorum. Bir çok ürün takibimde bakalım. İnşallah yakalarız güzel bir indirim 🙏

Genel bebek ihtiyaç listesi dışında sizlere reflu yatagi onerebilirim, ilk aylar bebegimi hep onda yatirdim, hastanede 2 kere boğulma tehlikesi yaşadık yatarken, bebisi emzirip yan olarak yatirip lavaboya gitmistim, tam yatağıma yatarken hemsire geldi bebege bi bakti morariyor hemen aldi normale döndürdü, bizim için çok korkutucuydu, ne kadar yan koysakta kendisi dönmüş, hic doner diye dusunmemistik ama doğduğunda ayaklarinin üstüne basabiliyordu 🤷🏼‍♀️ o yuzden reflusu azalana kadar hep reflu yatağında yatirdim, sizede tavsiye ederim, belki indirimde almak istersiniz 🌸

Genel bebek ihtiyaç listesi dışında sizlere reflu yatagi onerebilirim, ilk aylar bebegimi hep onda yatirdim, hastanede 2 kere boğulma tehlikesi yaşadık yatarken, bebisi emzirip yan olarak yatirip lavaboya gitmistim, tam yatağıma yatarken hemsire geldi bebege bi bakti morariyor hemen aldi normale döndürdü, bizim için çok korkutucuydu, ne kadar yan koysakta kendisi dönmüş, hic doner diye dusunmemistik ama doğduğunda ayaklarinin üstüne basabiliyordu 🤷🏼‍♀️ o yuzden reflusu azalana kadar hep reflu yatağında yatirdim, sizede tavsiye ederim, belki indirimde almak istersiniz 🌸
Canım benim de listemde var ama hangi marka modele baksam iyi yorum da var kötü yorum da. Genel yorum hep bebeğin sabit duramayıp aşağı kaydığı yönünde 🤷‍♀️ Sen hangi marka kullanmıştın, böyle bir sorun yaşamış mıydın?

Guzelmis canim kaydediyorum. 👍Ben peg peregonun bebek arabasinin cantasina da baktim 500tl gorunce vazgectim ama baktim dogum zamani hala butce var alabilirim 😊 Seklimiz olsun ana ogul 😂

Haklisin canim calisinca isi riske atmamak lazim ama benim gorumcem bundan 8 sene once manuel bi sut sagma ile isini gormus ve calisiyormusta. Tabi sutu baya varmis. Lansinoh avent arasinda 700lira fark var neredeyse insan bi dusunuyor bu kadar farka degecek mi diye. Yani bu farka baska bir suru ihtiyac giderilebilir.
Aradaki farka degiyor emin olun. bende hem avent hem lansinoh var, Avent ile aramizda aşk var ❤❤❤
Alsam mi diye dusunen arkadaslar; Pompa sadece sut sagmaz ya da sut coksa mastiti engellemez.
Sut az oldugunda power pumping ya da tandem sagim ile sutunu artirirsin (her anne bunu donem donem yasar), bir sebeple ilac kullanacagin zaman onden sut sagip bebegini doyurursun, her emzirme sonrasi kalan sut tamamen bosaltilir bu sayede beyne sut yapim komutu gider vb vb. Mobilite saglamasi da cabasi. Ögrenir ve iyi kullanirsan elin ayagin olur

Kendime liste yaptım reflü yatağı da yazmıştım ama hangi marka alacağımı bilmiyorum O Obayram ın da dediği gibi iyi ve kötü yorumlar peşpeşe yazılmış o yüzden kafam karışık biraz o konuda

Fransa'da bebek dogduktan 2 ay sonra 950 euro annenin hesabina yatiyor. Ister calis ister calisma, cocuk dogurduysan bu senin hakkin diyor. Yani bu parayla gayet dunya markasi kaliteli bi bebek arabasi alinir. Ustune anne yani besigidir, bebegin kilik kiyafeti, bakim urunleri de gelir. Biz burada mustelaya en az 120tl verirken ki orjinalliginden suphe duymuyor degilim.. orada 10-12 euro arasi ve bircok kampanya oluyor 3 al 2 ode gibi. Zaten annem gelicek bakim urunlerini ona aldirticam oranin kampanyalarina da goz atiyorum. Ustelik her ay gelir durumuna gore en fazla 180 en az 85 euro annenin hesabina yatiriliyor. Yine bu parayla aylik bez masrafi cikiyor. Yani avrupada olmak cok iyi olurdu su donemde 😂 Bizim maalesef kazancimiz bebege gidiyor. Ben evlendigim gibi avrupadaki arkadaslarim, akrabalarim cocuk yap, 28 yasindasin neyi bekliyosun falan diyolardi. Yani orada cocuk 2.5yasina gelince krese ucretsiz gonderebiliyorsun. Sabah 8.30 aksam 16.30 arasi ve calisan ailelere cok cuzi bi miktar karsiliginda saat 19a kadar tolerans taniniliyordu. 6 ay dogum izni de var. E 1bucuk sene disini sıkıp sonra gayet hayatina normal devam edebiliyosun. O cocuk senin mutluluk kaynagin oluyor. Ki cogul gebeliklerde yardimlar ve dogum izni 2 katina cikiyor. Ay neyse demeyin ne isin var git oraya diye de 😂 Maalesef esimin isi gucu Turkiyede. Sukur halimiz vaktimiz yerinde standartlarimiz ortalamadan yuksek ama bazen dusunuyorum da kazandigin resmen gidiyor gidiyor pramizin degeri kalmadi. Mahalle arasi bi kres 2500lira o da haftada 5gun tam zamanli bile degil. Allah yardimcimiz olsun ne diyim. 🙏
aynen canim bu yazdiklrin belcika icin de gecerli, hatta burada dogum yapsam bile yine faydalanabiliriz o imkanlardan 😊🙈 Sizde yok mu bi arastir istersen dogumu nerede yaparsan yap o senin hakkin diye biliyorum.

Bize de diyorlar hep ama duzeni kurduk burda bi kere esimin isi de iyi simdilik buradayiz 🤷🏻‍♀️ Ama dedigin cok dogru kazandigimizin bir degeri yok malesef.. Bakalim ilerde ne olur bilmiyoruz hayirlisi herkes icin 🤲🏻🌸

aynen canim bu yazdiklrin belcika icin de gecerli, hatta burada dogum yapsam bile yine faydalanabiliriz o imkanlardan 😊🙈 Sizde yok mu bi arastir istersen dogumu nerede yaparsan yap o senin hakkin diye biliyorum.

Bize de diyorlar hep ama duzeni kurduk burda bi kere esimin isi de iyi simdilik buradayiz 🤷🏻‍♀️ Ama dedigin cok dogru kazandigimizin bir degeri yok malesef.. Bakalim ilerde ne olur bilmiyoruz hayirlisi herkes icin 🤲🏻🌸
Yok o kadar bonkör degiller sadece ulke sinirlari icinde ikamet ediyosan :) ama cocugunu turkiye'de bulunan fransiz okullarina gondermek istersen burs olanagi sagliyolarmis. Birkac tanidigim cocuklarini cok cazip fiyatlara fransiz okullarina gonderdi. Bu buyuk bi avantaj.

Yok o kadar bonkör degiller sadece ulke sinirlari icinde ikamet ediyosan :) ama cocugunu turkiye'de bulunan fransiz okullarina gondermek istersen burs olanagi sagliyolarmis. Birkac tanidigim cocuklarini cok cazip fiyatlara fransiz okullarina gonderdi. Bu buyuk bi avantaj.
Aa evet canım bak bu da cok önemliymiş 😧 Bizde o yok malesef, ama eşim özel okulda olduğu için baya uygun fiyata alıyorlarmış okula. Dil için ayrıca gönderebiliriz tabii bilemiyorum henüz konuşmadık.

Instagramda takip ettigim bi influencer gecen gun seker yukleme testi yapmis, gercekten tum sabahi hastanede gecirmis. 😳 gunde 3 ara ogunume 3 cesit meyve ekliyorum. Doktorum o gayet normal sekerinizi etkilemez demisti. Arada cikolata jelibon da yemiyor degilim. 😁 Hayirlisi artik, umarim hepimizin guzel cikar. Bu arada Serra ismi cok hos ya. Biz de Ege dusunuyoruz kesin olmamakla birlikte. 😊 1bucuk ay oluyor Istanbul'dan Izmir'e geleli, gebelik surecim ve dogumum burada gerceklesecek.Haziran basinda da tekrar gercek evimiz Istanbul'a donecegiz. Izmir Ege bolgesinden Ege'mizi alip gidelim diye dusunduk 🥰
Ümran 😅😅😅

bence bir doktora görün canım. gözlerin neden şişer ki? başka birşey olabilir hamilelikle alakası olmayan alerjik birşey mı yedin acaba? fıstık ezmesi gibi birşeyler

Normal görünmüyorsa bi doktoruna danış canm. Belki sıradan bir durum değildir önlem al. Allah kötü durumlardan korusun.

Canım alerjik birşey gibi duruyor söylediklerin. Gebelikte daha önce alerji yapmayan şeylere karşı alerji geliştirebiliyormuş vücut. Bence ihmal etme, doktoruna haber ver. Geçmiş olsun 🙏
Teşekkür ederim 💕doktora gittim alerjiden kaynakliymis ama neyden oldu bilmiyorum. Yeni yün yorgan kullanmaya başlamıştık tam aynı vakitlerde ondan sanırım. Veya limon tozu ile hemhal oldum biraz normalde alerjim yoktu ama hamilelikte çıkabiliyorsa o da olabilir. Tahlil yaptırdık. Bakalim tekrar gidecegim aonuclar çıkınca.

Aa evet canım bak bu da cok önemliymiş 😧 Bizde o yok malesef, ama eşim özel okulda olduğu için baya uygun fiyata alıyorlarmış okula. Dil için ayrıca gönderebiliriz tabii bilemiyorum henüz konuşmadık.
Dil konusunda biraz tereddutlerim oluyor. Esim sen sadece fransizca konus ben turkce konusayim iki dilide ogrensin diyor. Fakat biraz arastirma yaptim bu sekilde yetisen cocuklarda cok dikkatli olmak gerekiyormus. Cunku iki dilde yetisen bazi cocuklar kendilerini tam ifade edemedikleri icin hircin olabiliyolarmis veya gec konusabiliyolarmis. Ama simdilik bunu kafaya takmiyorum. Saglikli dogsun, sonrasina bakicaz. Bi uzman destegi dogrultusunda ilerlerim diye dusunuyorum Kas yapayim derken goz cikartmak istemiyorum. 😔

Back
X