Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bu grupta sanırım birçok kişi iki haftada bir kontrole gidiyor. Bazılarımız yurt dışındayız ve türkiye gibi değil burası çok sık olmuyor ben 6+2 de kalp atışı duydum 10+2 de bi sonraki kontrolüme gittim. Ondan sonraki kontrolümü 18+2 ye vermeye çalıştılar ben yalvararak 14+2 ye aldırdım 😂😂😂 bir de özel hastaneye gidiyorum ona rağmen. Sen ne sıklıkla istiyorsan gidebilirsin.
Yurt dışında özel hastane ya da kliniğe demi gitmek yasak peki?ve kesinlikle.normal.dogum yaptırıyorlar diye duymuştum ,doktor sezeryan dese ya da ilk doğum Türkiye'de sezeryan olsadami normal doğum.diyorlar

Bi de.benim cok sacim dokuluyor.mevsim gecisinden mi gebelitken mi bilemedim cuma randevum var kadin doguma zaten takviyeletr baslayacakti bu konuyi da soracagim
Normalde bu kadar dökülmuyirsa gebelikden hormonlardandir ama kadın doğum harici cildiye aslında anlar bundan gebe oldugunuzu söyleyip danışabilirsiniz

Kızlar merhaba. İlk gebeliğim olduğu için bilmiyorum bu mide bulantıları, kusmalar yavaş yavaş mı bitecek yoksa bir sabah kalkacağım ve bitmiş mi olacak? 9+5 im. 1 aydır bulantılar bitmedi psikolojik olarak bittim.

Bugun 8+4 um ne yesem herseyin tadi bi garip geliyor zorla yiyorum ama tat olarak hersey kötu ve butun kokular cok belirgin kendi yaptigim pirasayi yemedim mesala

Bi de.benim cok sacim dokuluyor.mevsim gecisinden mi gebelitken mi bilemedim cuma randevum var kadin doguma zaten takviyeletr baslayacakti bu konuyi da soracagim
Ben bunu da danıştım, kan değerlerim normal ama yine de dökülüyor. hormonlardan oluyor; geçecek dayan dedi 🥲 saçlarımı kestirdim, o biraz azalttı gibi

O kimyasallar var ya olmadığı yer yok ki,deterjanlarin temizlik ürünlerinin her türlüsü,evdeki duvarların boyasında,elimizin değdiği tüm plastiklerde,eğilip giydigimiz ayakkabimizda,evdeki bütün mobilyaların boyasında,giydigimiz kiyaferlede,diş fircamizda,kısaca bu zamanda herşeyde bütün objelerde kimya sektörünün elinden geçiyor,yiyeceklerde ,bütün meyvelerde gerek üretilirken gerek toplandı pazara getirildi hepsinin dışında ,buğdayda,pirinçte nohutta hepsinde ,yediğimiz kuru kayisida cerezde,yumurtada,ette,hayvana verilen antibiyotikler, hepsinde GDO,tarım ilacı pestisit var hiç birinden kacabiliriz,kaldı ki ben 2 doktora gittim her gebeliğimde devlet özel,birinin gözünden kaçarsa biri diye,inanın hepsi de bir şey olmaz dediler ,bir doktorun heikimin dediği birini de tutmuyor ki,ama bildiğim bakımsız gezemem,kırk yılın başı çıksam herkes soruyor hastamızın hastamızın,daha çok sinirim bozuluyor,kuckkende boyleydim ,derli toplu özenli olmayı seviyorum ,herkesin tercihi farklı.ama kılı kırk yatanların tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum,
Ben buna da katılıyorum, bence saç boyatma daha çok kişisel bir karar. İlk 3 ayda boyatılmaması öneriliyor ama sonrasında biraz da kişinin kendine kalıyor. Mesela ben beyazlarıma çok takan biri değilim, normalde de öyle aşırı beni rahatsız etmiyordu. Ama şimdi gitsem boyatsam, bişey mi oldu diye kafama takacağım. Kendimin kafaya neyi takacak olduğunu bildiğim için o yönde karar alıyorum biraz da 🤣 benim içim böyle rahat ediyor, bence çoğu insan da öyle karar vermeli. Eğer boyatıp da dert edecekse boyatmamalı.
Makyaj yapmasam dert ederim mesela, yapıyorum ama daha hafif.

Ben buna da katılıyorum, bence saç boyatma daha çok kişisel bir karar. İlk 3 ayda boyatılmaması öneriliyor ama sonrasında biraz da kişinin kendine kalıyor. Mesela ben beyazlarıma çok takan biri değilim, normalde de öyle aşırı beni rahatsız etmiyordu. Ama şimdi gitsem boyatsam, bişey mi oldu diye kafama takacağım. Kendimin kafaya neyi takacak olduğunu bildiğim için o yönde karar alıyorum biraz da 🤣 benim içim böyle rahat ediyor, bence çoğu insan da öyle karar vermeli. Eğer boyatıp da dert edecekse boyatmamalı.
Makyaj yapmasam dert ederim mesela, yapıyorum ama daha hafif.
Aynen en basiti gerek hazır sular gerek musluk suları onlarda zararlı maddeler var en önerilen şey ,hangi bir şeyden kaçacak insan ama insanın kadının kendini mutlu hissetmesi ,içini rahat hissetmesi

Yurt dışında özel hastane ya da kliniğe demi gitmek yasak peki?ve kesinlikle.normal.dogum yaptırıyorlar diye duymuştum ,doktor sezeryan dese ya da ilk doğum Türkiye'de sezeryan olsadami normal doğum.diyorlar
Ben özele gittiğim için devlet beni kabul etmiyor sadece bir doktora gidebilirsin dedi. Kendi doktorum da randevuyu ne zaman verirse o zaman gidebiliyorum. Acil durumda da acile git diyorlar. Evet normal doğum zorunlu sormuyorlar bile, eğer bi zorunluluk ve doktorun kararı olursa en son seçenek sezeryana alıyorlar

Ben gebelik oncesinde de niacinamide.kullaniyordum cildim aliskin imternette yaptigim arastirmaya gore niacinamide gebelikte guvenli kabul ediliyor sadece sivilcelerin uzerine kullaniyorum hemen etki ediyor, bnm de cildim cok bozuldu cunku, the purest niacinamide %5+zinc %1 bi arastirin isterseniz.
Evet ana maddelerde sorun yok gibi duruyor ama İçeriğindeki söğüt kabuğu ekstresi hamilelikte özellikle 3 ayda önerilmiyormuş :( bilmiyorum ne kadar kritik ama doktora sormadan kullanmayayım. çok teşekkür ederim öneri için yine de 🙏🏻🌸

Kızlar merhaba. İlk gebeliğim olduğu için bilmiyorum bu mide bulantıları, kusmalar yavaş yavaş mı bitecek yoksa bir sabah kalkacağım ve bitmiş mi olacak? 9+5 im. 1 aydır bulantılar bitmedi psikolojik olarak bittim.
Doğurduğumun ertesi sabah kalkmıştım evet bitmişti benim 😂

Ya ben şu an 12. Haftadan sonra bitecek diye çok umutluyum, bu hayalle yaşıyorum. Kanepeyle aramda bir bağ oluştu, yemek diyince midem kalkıyor. Nolur böyle demeyin🤣
Yavaş yavaş azalır mutlaka şaka yaptım brn :) ama her bünye farklıdır benim gerçekten doğumdan çıkana kadar midem bulandı. Ve doğum sonrası şok olmuştum bulantımın olmamasına

Kuzummm hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim bizde 10+4 teyiz acı bir gerçek var ki kişiden kişiye değişiyor benim sabah akşam her yediğim şeyde muhkakak bulantı yapıyor hamile kalmadan öncede bu koku hassiyetim bulantım yillardir vardı şimdi bende 2 katı oluyor. Çevremde hiç kusmadan hamilelik gecirenide duydum 9 ay surenide duydum o bunyeyle alakalı bişe arkadasim 20+5 TE oda hayla kusuyor mesala. Rabbimm sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin de şuan kusmaya bile razı geliyorum düşün yıllarıdır süren biseydi bende mide bulantısı şimdi bulaninca seviniyorum minik fasulyemin varlığını hissettiğim için ayrı bi tadı oluyor açıkçası benim için 😆🤰🥹

Benim bir sabah kalktım aniden bitti sonra panikle neden bir anda bitti diye doktora gittim korktum 🙈 her şey yolundaydı sonra da çok hafifledi 1 gün var 2 gün yok şeklinde şu an iyiyim çok şükür 10+4teyim

Ben özele gittiğim için devlet beni kabul etmiyor sadece bir doktora gidebilirsin dedi. Kendi doktorum da randevuyu ne zaman verirse o zaman gidebiliyorum. Acil durumda da acile git diyorlar. Evet normal doğum zorunlu sormuyorlar bile, eğer bi zorunluluk ve doktorun kararı olursa en son seçenek sezeryana alıyorlar
Türkiye'de devlet de normal doğuma yönlendirmek istiyor ama kadınların başına gelen o kadar çok travmatik hikaye var ki herkes korkuyor haklı olarak. Ben mesela doğum yaparken doktorun hemşirenin o günkü ruh haline göre yorgunluğuna göre muamele görmek istemiyorum. Anne bebek dostu olsunlar istiyorum. Yurt dışında bunlar ne kadar sağlanıyor?

Merhaba hoş geldin canım. Ben fetal dna yarın yaptıracağım 12+3 günlükte. İlk gebeligimde ben de yaptırmamıştım 2017 de yaygın değildi:( şimdi tam 35 yaşındayım ve riskli gruba girdiğim için yaptırmayı daha uygun buldum.
İnşallah sağlıkla gelir bebeklerimiz.
Merhaba fetal dna yı hangi firmaya yaptıracaksınız acaba fiyat olarak ne söylediler? Ben hiç yaptırmak istemiyorum çevremde yanlış sonuç çıkan 2 kişi oldu yakın zamanda ama kullandığım ilaçtan dolayı cinsiyeti erken öğrenmemiz gerekiyor dedi doktorum mecbur yaptıracağım o yüzden

Back
X