- 1 Aralık 2021
- 16.400
- 59.415
- 548
- 35
Ben yelek de alıyorum yanıma rahat oluyor yoksa sırt ağrısı zor geçiyor kanama bi kaç gün sonra normal aded kanaması oluyor ara sıra durup başlıyor kanamaKızlar bu arada yine aklımdayken sizinle de paylaşayım. Bizim hastanenin hemşirelerine hastane çantası için danıştım bugün.
Onun dışında standart listelerde ne varsa onlardı. Farklı olarak söyledikleri bunlardı benim aklımdakilerden.
- Sezeryan da olsa normal doğum da olsa sonrasında ilk giymek için koyu renk bir pijama takımı veya gecelik iyi olurmuş. Gecelik daha rahat oluyor tabiki dediler. Her ikisinde de kanama oluyor, kanama geçmese de batikon lekesi falan bulaşabiliyor bacak arasından veya karından o da açık renk olunca falan kötü görünüyormuş. İlk 3-4 saat ayaklanana kadar onu giyersin. Sonra zaten güzel takımına geçiş yaparız dediler.
- Emzirme sütyeni biz getirsen de giydirmiyoruz eğer istersen bol bir emzirme atleti getirebilirsin dediler. Ne kadar serbest ilk etapta o kadar iyiymiş sürekli meydanda olacakmış zaten göğsümüz
- Çay kaşığı
- Sezeryan olursa sırt tutulması çok yaşanabiliyormuş onun sıcak su torbası iyi olurmuş.
- Bir de benim göğüs ucum belirgin olmadığı için silikon uç
- Bestlak süt arttırıcı damla
- Bebek için de kıyfetleri yedekli olmalı, ilk giydirdikleri kirleniyormuş zaten hemen. Bir de eldiven şapka yedeği olsun takımların dışında. Çok düşüyormuş.
- Bir tane de kalın bir battaniye. Hem ameliyathaneden getirirken hem de hastaneden çıkarken kullanmak için iyi oluyormuş.